Tisdagar är långa dagar

Iallafall på jobbet, jag jobbar mellanpasset 7.30-16 och vi har oftast alla barn, alla 21 stycken. Vi har en jättebra barngrupp men det blir ändå lite jobbigt eftersom vi bara är två personal efter kl 13. Men men jag har ändå ett fantastiskt jobb :)
Idag hämtade jag barnen och vi åkte ner till hajen för att handla det nödvändigaste. Hemma igen så lagade vi mat och sedan sjönk vi bara ner i soffan och mös hela kvällen. Nu sover barnen och jag sitter framför tv:n med en kopp kaffe och väntar på att älsklingen skall komma hem ♥

Stackars Saga har ärvt min allergi :-(

img_2067 (MMS)

Stackars Saga har ärvt min allergi :-(


Poolhäng

Egentligen så är jag alldeles för trött för att blogga, vi har haft en underbar dag. Jag har grejjat i trädgården och det avslutades med poolhäng =D
och såhär bra hade mammorna det!



En underbar dag på världens bästa gata ♥

Vinnare i By Hovland

Jag har nu använt mig utav en slumpgenerator på internet för att utse en vinnare i tävlingen om örhängena från By Hovland. Och vinnaren blev;

Caroline Freytag - Grattis!!

Tala bara om för mig vad du vill att det ska stå på örhägena så kommer de sedan i brevlådan :}


Det går i ett med ett underbart väder!

Nu är det längesedan igen och jag har faktiskt inga roliga bilder att bjuda på heller. Vi är ute hela dagarna och igår hade barnen vattenkrig på gården tillsammans med några vuxna ;}
Jag hjälpte en granne att sätta upp poolen och när kvällningen kom målade vi lekstugan en sista gång och avslutade med ett glas rose. Ingen träning igår annat än 15km cykling, men i måndags både cyklade jag 15km och sedan sprang jag 10km. Löpningen gick bra och jag sprang 1 minut snabbare än förra gången! Wohoo, nu är jag igång känner jag!


Tappavandringen 2012

Ja nu är den över och vi har fått vår första stämpel i klassikerpasset :} Jag gick till Elisabeth vid niotiden på morgonen och hennes man var så snäll och oljade min kjedja på cykeln så jag slapp höra gnisslet hela vägen ner till Socitetsparken. Starten gick där kl 09.30 och vi började vår 22km långa vandring. De första kilometrarna gick hur fort som helst och det var gott om vätskestationer. Vi vandrade ut till Kagabäcken - vände där och gick tillbaka.
Det var först vid 18km som baksidan av mitt vänstra knä påpekade att nu hade jag minsann gått lite väl långt. Så vi ömsom joggade ömsom gick för att avlasta just den muskeln lite grann.

Imål kom vi iallafall efter 3 timmar och 24 minuter - en tid vi är nöjda med! Vi mötte upp Elisabeths man och barn och åt sedan kycklingspett med salsasås innan vi cyklade hem. Efter lite stretch på gården gick jag hem till oss och tappade upp ett varmt bad, jag låg där en lång stund och läste och njöt av lugnet. Barnen var hos mormorn så jag passade på att handla på Hajen innan jag hämtade dem.
När vi kom hem igen hade jag att välja på att halvdö i soffan eller hålla igång, det blev det sistnämda, så nu är hela nedervåningen städad och jag hann till och med att göra en väldigt god LCHF-fiskgratäng.
Nu har jag tillåtit mig att sätta mig ner och nu känner jag hur fötterna värker, jag fick till och med smörja in baksidan av knät med Voltaren Gel. När Andreas kommer hem så ska jag ner till grannen och ta ett glas rose, mer lär det inte bli det kan jag lova!

De hade även en fototävling som jag kom på när det var 3km kvar så jag hann bara knäppa 2 bilder med mobilen men jag tänkte ändå skicka in dessa;



(Ps...glöm ej att sista dan att tävla om örhängena är imorgon!)


♥ God Morgon ♥

Idag är det en röd dag, en ledig dag med betalt, med andra ord en alldeles fantastisk dag! Det som gör den ännu bättre är att pappan kommer hem från sin semester i Budapest (vilket för övrigt verkar vara en underbart vacker stad som jag absolut vill besöka). Vädret här hemma lämnar dock en hel del att önska!

Jag och barnen har startat dagen i lugn och ro med en riktigt lång frukost och sedan enbart förflyttat oss in till soffan, fortfarande i pyjamasar. Vad vi gör? Tittar på Transformers Prime såklart, det är det enda Saga pratar om nu för tiden.

Igår blev det ingen träning för mig om man inte räknar med 15km cykling fram och tillbaka till jobbet. Idag blir det uppladdning inför mitt första Varbergsklassiker lopp på lördag. Och på fredag blir det simning, jag tror inte jag nånsin vart i så bra form som jag är i nu. Synd bara att degmagen inte vill försvinna, men men jag kommer att vinna över den också, kommer bara att ta lite längre tid :} På tal om degmage så är det dax för några magövningar.

Önskar Er alla en härlig rusk dag!


Glöm inte att tävla!

På söndag är sista dagen att tävla om chansen att vinna de fina örhängena från By Hovland. Jag godkänner inte några kommentarer fören efter söndag kl 21 eftersom det gör det lite svårare att hitta svaret :} Jag kommer att använda mig utav en slumpgenerator på internet för att utse vinnaren. De som länkat i sin blogg får två chanser att vinna med, sitt namn och sitt efternamn, exempelvis Kim Nylin har länkat på sin blogg då skriver jag in både Kim och Nylin i slumpgeneratorn, jaja Ni fattar ;}

12km löpning

Jag gjorde det, jag sprang 12km! 12,14km för att vara petig! Jag som aldrig har sprungit längre än 5km! Behöver jag berätta hur nöjd jag är? Vid 6km hade jag kräksmak i munnen likaså vid 9km men sedan gick det ganska lätt. Jag hade nog kunnat fortsätta, men kände att jag inte ville överanstränga mig, kommer nog ha tillräckligt god träningsvärk imorgon :)

Idag har verkligen vart en produktiv dag, jag har vart hemma med Wille för han hade klagat hela natten över att örat gjorde ont. Men läkaren hittade ingenting, så vi snabbade oss och gick ner till förskolan för att vara med på deras vårrus, barnen sprang ett varv kring förskolan och det var vattenstopp på vägen :)

När vi kom hem var Wille rätt slak så jag bäddade ner dem i soffan och satte igång med att olja våra utemöbler, när det var klart gick jag loss på altanen och staketet runt altanen. När jag var klar skulle jag bara lägga mig i soffan med barnen en stund och stensomnade!

Mamma kom vid halv fem, barnen lekte ute på lekplatsen och jag rensade rabatten på framsidan. Efter maten bytte jag om och gav mig ut och sprang! Tolv kilometer - woohoo, vad jag är nöjd!!


Missa inte denna tävling från By Hovland!

Som Ni minns vann jag för ett tag sedan ett par underbara örhängen från By Hovland och nu har jag fått den fantastiska möjligheten att låta mina läsare vara med och tävla om ett par alldeles egna örhängen! Allt Ni behöver göra är följande;


ByHovland är stilren nordisk design som tillsammans med kärleksfulla ord eller dina älskades namn, blir till tidlösa silversmycken och namnsmycken.
Alla smycken är formgivna och tillverkade för hand i deras egen ateljé. I sortimentet finns ett stort utbud av dam smycken , herrsmycken och barnsmycken – som passar både till vardag och fest. ByHovland grundades av Mia och Joacim Hovland och är idag en av Sveriges största inom namnsmycken på nätet.





Nu kan du tävla om ett par örhängen hos ByHovland.se gå in på deras hemsida för att se deras namnsmycken och hitta rätt svar på tävlingsfrågan.

Fråga: Vilket år startade företaget  under namnet SOLX?

1. För att delta Skriv ditt svar, namn, mejladress & bloggadress (om det finns) i en kommentar till detta inlägg. Det gäller ALLA tävlande.
2. För extra vinstchanser så vill jag att ni tipsar om tävlingen på er blogg. Glöm inte att klistra in en länk i er kommentar om ni gör det så jag kan se att ni tipsat om tävlingen. (OBS! Ni måste fortfarande ha svarat rätt på frågan under punkt 1 för att kunna vinna).
Ps. missa inte ByHovland på FB www.facebook.com/byhovland med nyheter och tävlingar.

Tävlingen avslutas på söndag 20 maj kl 21.00



Simning 1km

Imorse när klockan ringde måste jag ha ignorerat den totalt... Jag vaknade nämligen 05.45, 45 minuter senare än planerat. Eftersom det blåste stom ute så hann jag inte cykla till jobbet så det fick bli bilen (inte mig emot egentligen). Barnen var hos mormorn hela dagen idag så när jag slutade vid tjugo över ett åkte jag snabbt hem, packade en kasse med badkläder och pep iväg till simhallen för att testa att simma 1km. Jag får börja öva nu tänker jag om jag ska palla 1km öppet hav i slutet av juni...

Ve och fasa! Det var skittungt! Jag har inte simmat (alltså motionsimmat) på säkert 10 år! Efter 20 längder så brände mina armar så jag ville bara gå upp, och då hade jag ändå 20 kvar att göra! Jag träffade på en förälder till ett barn på mitt jobb som sa att det kommer bli lättare och lättare ju mer jag simmar eftersom jag nu bara simmar "med armarna" - gud vad jag hoppas hon har rätt =P Och eftersom hon är simskollärare så var hon tvungen att påpeka att jag inte simmade rätt med mina fötter, de ska tydligen vinkas utåt med hälen neråt och samtidigt som jag sparkar ifrån skall jag ta armarna framåt. När jag försökte tänka på det så blev det ännu jobbigare eftersom jag då hade så fullt upp med att kordinera mina benrörelser med armarnas rörelser så att jag glömde av att andas ordentligt. Så jag simmade de sista 30 längderna i min egen stil :) När jag har simmat lite mer kan jag försöka kordinera dem igen, men jag är ingen mästare på att göra olika saker med benen och armarna på samma gång! Jösses, det låter som om jag är en urkass simmare vilket jag inte alls är men tekniken kan behöva finslipas!

Iallafall tog jag de 40 längderna på 38 minuter, vilket känns helt OK, en tid som kommer slipas ner hoppas jag. Sen är det ju inte alls samma sak att simma i öppet vatten men jag tänker att all simträning är bra? Elisabeth föreslog att jag skulle komma när de hade vattengympa så att jag fick lite vågor att simma i ;-)

Klockan tre var jag hemma hos mamma för att hämta barnen, jag fick världens vackraste rosa blommor utan min mamma. Jag har väl sagt att hon är världens bästa? Sedan åkte jag och barnen hem, lagade mat, körde bort skräpet från gårdstädningen, vek tvätt, tvättade tvätt, dammsög och dammade. Nu tänker jag ramla i soffan och inte göra något mer idag.

Men håll koll på bloggen för snart så kommer det komma en så otroligt bra tävling så jag kan knappt tro det!

Varbergsklassikern

Jupp nu har jag gjort det! Jag har anmält mig för att genomföra en varbergsklassiker. Så nu på lördag börjar det, sedan blir det bara att genomföra alla lopp och sedan är det klart och jag har gjort det! Men jag kommer att ta ett lopp i taget och ladda för just det loppet. Vill ni veta vad jag ska göra? Första loppet går av stapeln lördagen 19 maj kl 09.30 och då är det 22km gång som gäller, sedan ser det ut såhär;
  • Varberg Open Water - 1 km simning i Kattegatt
  • Varbergsloppet - 10 km löpning
  • Bockenstensturen - 50 eller 95 km terrängcykling
  • Åkulla skii - 14 km längdskidor
  • Jubileumsvarvet - 30 eller 50 km stadscykling
Jag är helt klar mest nervös över simingen, inte för att jag inte klarar av att simma 1km utan för att det skall göras i havet och jag gillar inte riktigt om jag inte vet hur botten ser ut... :) Sen är det löpningen, fast där är jag inte orolig, det gäller bara att träna upp sig tillräckligt för att inte komma sist =D
Som sagt det är mycket men inte ouppnåligt, jag är inte med för att få bra tider, jag är bara med för att genomföra alla lopp!
Vad säger Ni? Någon annan som vill hänga på?


Vårruset 2012

Ja igår packade vi in oss i en buss och åkte ner till Halmstad för att springa Vårruset. Det gick överförväntan och jag sprang de 5km på 28 minuter! Idag har jag så ont i höften så jag inte vet vart jag skall ta vägen :( Men det var värt det för vi hade det så mysigt, solen sken och det var skönt (om en lite kallt) att picnica efteråt.

Hursomhelst så känns det som om det lättar lite nu och jag känner mig lite bättre :} Nu väntar jag på att Andreas skall komma hem så att vi kan beställa tapeter och få tapetserat vardagsrummet.


Såhär mysigt har vi det ikväll :}

Ni då?


by HOVLAND

Idag kom örhängena som jag vann här, från by HOVLAND. Och de var såå fina, se själva;



Gå in här och beställ Era egna.

Tampons for free

Då var det dax igen, för den tiden i månaden! Nu är den dock lite roligare eftersom det dimper ner gratis tamponger i brevlådan tillsammans med en liten överraskning! Denna gång var det BIC som stod för det lilla extra och det var precis vad jag behövde. Rakhyvlar och en mjukgörande gel! Perfekt när värmen börjar komma och man vill visa benen :}

 

Ni vet väl att den enda som ni behöver göra är att gå in på www.tamponsforfree.se och registrera er. Voila! Gratis tamponger!! Kalasbra!


I love spring ♥

Nu känns det verkligen att våren har kommit för att stanna! Visst har det blåst kalla nordanvindar både igår och idag men det spelar ingen roll för man känner att värmen lurar bakom hörnet :}
Gårdagen började tidigt med gräsklippning, kantfräsning, ogräsplockning och plantering. Vad som egentligen bara skulle blivit en förmiddag i trädgården blev till en heldag när grannen kom för att fråga om vi ville åka med ut till hennes mamma och plocka växter. Om vi ville! Vi hade ingenting i vår trädgård men nu är den full med liljor, irisar, höstflux, kaprifoler, smultron m.m. Vi hade två bilar fulla med växter när vi körde från Valinge.

Så det blev till att köra hem och skapa en rabatt till så att alla vackra blommor skulle få plats. Jag valde att göra en precis framför vår häck eftersom de förra ägarna hade dumpat en massa jord där (?), det såg för tråkigt ut men med lite kantsten så blev det som en helt ny trädgård! Vi har en väldigt liten trädgård men igår så kände jag att det räcker verkligen - pust! Träningsvärken idag är inte att ignorera, det tar på krafterna att gräva rabatter, speciellt rabatter fulla med rötter!

Idag skall jag plantera en häck uppe på bullervallen som vetter mot gatan, sätta upp torkvindan och ta de sista maskrosorna som jag missade igår samt fixa det sista i dungen uppe på vallen. Sedan skall vi bara njuta av vår fina trädgård! Mormorn kommer hit innan jobbet på en snabbfika för att se hur det blev.


Visst blir man glad av blommor i trädgården?

 

Jag har ju helt glömt av att berätta att jag har vunnit en tävling :} Klicka HÄR så får ni se vad för fint det var jag vann! Det skall stå Saga på ena och Wille på andra ♥


RSS 2.0