Stekt kyckling med couscoussallad / nyplockade hallon

ja inte tillsammans givetvis ;-)
dagen idag har vart jätte bra, började med att plocka hallon och blåbär si kogen tillsammans med min kusin Åsa, Johanna &Gabriel med barn och Johan& Helena. Saga trivdes som fisken i vattnet och åt mer hallon än jag hann plocka ändå så fick jag med mig ungefär en liter hem *gott*. Stannade till i Borrås Skåra på vägen hem, där är det verkligen fantastiskt, man känner sig så liten när man går emellan berget.
Wille, Åsa och Saga i skogen vildhallon är helt klart de godaste hallonen, synd bara att de är så små. Efter vi plockat färdigt var det dax för lite picknick i skogen med pasta sallad och pannkakor till de små. En helt klart super dag.
Borrås Skåra

När vi kom hem stoppade jag barnen i säng och sedan lagade jag mat till andreas, det blev honungstekta kycklinglår med couscous sallad, creme fraise och sötsur chili *mums* Nu vaknade wille igen, stackars liten, han får sova en stund på mitt bröst medan jag tittar på TV sedan så är det dax för mig att lägga mig också, farmor och farfar bjuder på fika imorgon....natti

dåligt med bloggandet nu....

vi har haft fullt upp hela helgen, det hela började natten till fredag när jag fick super ont i magen....när A skulle gå på toa 04 på natten,ja...då låg jag i badet...sedan ville det inte släppa...
På fredagen kom Johanna med familj hem till oss (äntligen å välkomna hem) det var dax för vår ute kväll, vi lagade mat (tacos) och köttfärsen blev alldeles för salt (Smaklökens Taco krydda rekomenderas inte!), vid 22 tiden tog vi en buss, full med skräniga raggare, ner till stan. Första stopp blev China Sea där Annika bjöd på vin, sedan kom Iaz, Magda och Elisabeth dit, vi hade super trevligt och färden bar sedan vidare till Harrys, som btw tog 60 (!) spänn i inträde...it was so not worth it...å jag missade Magnus Uggla som svängde sina lurviga där samtidigt, alla såg han utom jag & Johanna! Hemgång blev runt 03 då mitt tålamod tröt på världens drygaste och fullaste raggare som envisades med att lägga armen om mig, jag skällde på honom och pratade om respekt och integritet men han var så j*vla tankad att han inte ens kunde hålla ögonen öppna! Haha...såhär i efterhand kan man skratta åt det, speciellt åt mannen som valde att terra Johanna...hon sa vänligt men bestämt ifrån att det skilde flera sekel dem emellan *asg*
Barnen var snälla och sov till 08 förutom Melwin som sov till 09. Vid detta laget hade min magvärk eskalerat så jag höll på att dö. Jojjo med familj åkte hem för att duscha och jag körde iväg barnen med mormor, när jag som bäst sjunkit ner i soffan med min elektriska värmedyna på magen, ringer det på dörren, utanför står min underbar vän Lottis med hennes lika underbara pojkvän Benny och besten Akilles....OH MY GOD!! vad var det...får det ens kallas hund? 30 kilo muskler och 9 månader gammal...hur kommer han se ut när han är full vuxen, stark som en oxe va han med. Min egna Nemo krympte till en snauser i jämförelse...men han smälte mitt hjärta Akilles med sin drägliga tunga och vackra ansikte,, fantastisk hund!
de stannade bara en halvtimme sedan fortsatte jag min kurering, men när kvällen kom var jag tvungen att ringa hem A från jobbet, jag var hur ledsen som helst för det och bölade ögonen ur mig i telefonen. S kom och sa "ingen fara mamma ja är ju här"...Naw...vad skulle jag göra utan mina barn och min sambo? Jag åkte iväg till lasarettet och på vägen fick jag ett underbart sms utav A som är för privat för att nämnas här, det har jag sparat i mitt hjärta =)

Nåja...nu är det söndag och magvärken ett minne blott, vi har bakat kanelbullar hos mimmi så imorgon blir det ett spontanbesök hos Johanna med nybakta bullar, vill pigga upp henne lite, hon mådde visst inte helt bra sa Gabriel. Fast först ska jag hämta lillkusinen på stationen, hon kommer från sthlm och ska bo här ett tag, urkul och alltid bra att få hjälp med barnen när A jobbar så mkt.
 Nemo och Akilles
kan man annat än älska ett sånt fejs... ;-)

dagen i bilder


Evelyn och S åker karusell (för femtielfte gången) =D

min fina flicka i Miss Sixty kjolen och Beneton sleepovern *kärlek*

W vill ha tuggummi men mamma stoppade precis innan, till W stora förtret...

S stjärnvinst som sover med henne i sängen i skrivandets stund, jag tycker dock han ser lite skum ut...

sedan var det dax för bad, nybadade och trötta sover nu alla så sött. Även jag känner mig trött, ska sjunka ner i soffan, äta lite popcorn (screw the fuc*ing diet) för att sedan sova tillsammans med W. Orkar inte sitta uppe och vänta på A...Yes nu börjar lyxfällan...see ya

Busungarna på studsmattan


underbart söta är de tillsammans (å var för sig oxå givetvis)

en produktiv dag

W vaknade i morse kl 08 på ett uruselthumör, A gick in för att som vanligt morgonmysa medan jag gjorde välling, men det var inte lönt, W som annars är som ett solsken när han vaknar ville inte alls. Men efter vällingen så blev det bättre.
På med kläder och ut i trädgården, textade grannen och frågade om de ville komma över, Bella och S lekte sedan i trädgården tillsammans medan jag rensade rabatten...fy f*n för alla småkryp som lever där, spindlar och annat sattyg. Vet inte hur många gånger jag ropade till i fruktan för det äckliga som visade sig när jag krattade. Tänk om det inte fanns några småkryp alls =) fast jag vet att de är nödvändiga så de behöver ni inte påpeka ;-) När rabatten var färdig gick Bella och hennes mamma hem, W la sig för att sova en stund och S och jag gräddade plättar, rensade i skafferiet (slängde en och annan förpackning som gick ut 04...hehe...de säger la lite) och bakade två underbart goda bröd (som jag fö sitter å mumsar på nu) med linfrön, solrosfrön och pumpakärnor *nyttigt som attans*

Sedan kom mormorn och hämtade S för att åka ner till stationen och hämta Moster Lotta och S's syssling Evelyn, jag och W ska ner dit ikväll och äta, skönt att slippa laga mat för en gångs skull. Idag har J med familj åkt till Gotland, kommer sakna dem....vem ska jag nu umgås med när gubben jobbar? Det är så skönt att bara åka ut på landet och tjöta en massa strunt. Jag har om utifall det skulle bli så att vi får ta över deras lgh skaffat en som kan flytta in i vår med kort varsel så vi slipper dubbla hyror =) Ne..nu går jag händelserna i förväg men det hade vart grymt roligt, mest för barnen, att få växa upp på landet och ha en kompis så nära. Roligt för mammorna med givetvis ;-)

Dax att fortsätta städa, får passa på när W ligger å sover...
W & N på min och J's ströget kväll..haha...noel kröp redan då...W rör sig som en bandtraktor men är lika söt för det

kärlek

maken till unge för att få till bra bilder, han är verkligen fotogenisk, tillskillnad från sin mamma...haha...
lyckan är i poolen

stranden en ljuv sommarkväll

jag och S fick för oss att åka till stranden en kväll runt sex, vi passade på att fråga grannen om de ville följa med och de ville de såklart (vem säger nej till havet i 25-gradig värme?!) Så vi åkte ner, S och Bella leker faktiskt bra tillsammans, det skiljer knappt en månad på dem så man tycker kanske att de borde tjafsa mer...ni vet...om samma leksaker å sånt, men det går jätte bra. Bella är den modiga och tuffa av dem, å hon har sån motorik, helt otroligt! Hon ramlar å skrapar knäna så det blöder utan att säga ett ord, slår kullerbyttor och hjular (eller; hon gör en rörelse med armarna sedan gör hon en kullerbytta, så sött :-)) Saga är försiktig av sig men när vi kom hem efter att Bella visat att hon kunde så ville S att vi skulle lära henne hur man gör kullerbyttor fast i sängen..hehe....hon är inte dum inte!
 S & Bella hand i hand på väg till stranden *sött* hade vart roligt om de fortsatte vara vänner =)S hittade en manet som hon tvunget ville fotografera som vi sedan skulle visa för pappa, jag blev ganska förvånad eftersom hon inte brukar vilja hålla i saker, som sagt hon är ganska försiktig nästan på gränsen till feg vår prinsessa. Men vad gör det? Det släpper väl med åldern.

Nu ska jag snart byta bilstolarna från en bil till en annan, vilket meck....men vem har råd med dubbel uppsättning? Inte vi iallafall..... Jag och barnen skall ut till J och barnen, det ska bli jätte roligt att ses igen, känns som om det var år och dar sen.... ikväll blir det kanske nybakt rabarberpaj och kvällskaffe där ute när gubbarna har kommit hem från sina arbeten.
Ajaj....det kommer oljud från köket....bäst att kolla då fröken står och diskar själv :-) Det är bra när hon gör det för då måste jag torka golvet efter :-)

återfall...

Vi hade iallafall en frisk dag, igår, vi had det hur mysigt som helst, badad i poolen på förgården och tog en lång promenad tillsammans med Caroline & Issabelle, sedan kom de över och S och Bella badade i poolen och åkte rutchkanan ner i poolen så det skvätte vatten på alla. Jag njöt verkligen av att det var över och att vi skulle kunna åka till Ystad till A´s brors bröllopp. Så kräktes S i natt igen och sedan en gång till vid frukost, hennes mage är helt ur fas och jag tycker så synd om henne, när ska det ta slut egentligen?
Så tyvärr så blir det ingen trevlig kväll med J & G ikväll, hade verkligen behövt det, en ordentlig skrattfest. Kom på en sak igår kväll när jag skulle sova...när vi träffades sist och spelade CRANIUM så fick jag uppgiften att skulptrera "internet" i lera och eftersom jag och G var i samma lag så var det han som skulle gissa vad jag gjorde. Jag tyckte jag var råsmart och skrev i lera WWW. kan det bli mer uppenbart? Uppenbarligen så kunde det bli det, då G´s svar var "e de bröst?" sen snöade han helt in på bröstspåret och vi vann inte det kortet.... vad kan man göra annat än asgarva? Jag kan LOVA att om jag och J hade vart i samma lag så hade hon sagt internet med en gång, men det manliga könet är lite mer enkelspårigt =)

Nåja, nu ska jag plocka in tvätten och vika vika vika...A är ute tillsammans med W en liten stund sen när de kommer tillbaka så ska jag nog ta en promenad, sedan måste jag ringa till A´s bror och säga att vi inte kan komma på deras bröllopp, förhoppningsvis så kör A ner ändå, man gifter ju sig bara en gång..dessutom så skulle vi filma och det känns så tråkigt att inte få gå. Men vi ska se hur det utvecklas under dagen och vad de tycker om saken. A´s lillebror sa att "det är väl bara att bita ihop?" (han har inga barn men det kanske märks?) Inte så lätt att säga till en tvååring och en 9 månders bebis att "nu får ni inte spy eller skita för nu är vi i kyrkan förstår ni", barn struntar i sådana bagateller. Sedan är det inte så roligt att veta att man smittat ner ett helt bröllopps sällskap om nu så skulle vara fallet, jag tror inte att Patrik och Karin uppskattar att ligga sjuka på deras bröllopps natt. Men ja...vi får se vad som händer, JAG tror inte att vi smittar men är det värt risken att chansa??
så här roligt hade vi när vi trodde skiten var över....

RSS 2.0