Sexuell identitet och homofobi

tycker att jag inte gör något annat denna kursen, jag ska skriva 5 disskusionsfrågor till seminariet om sexuell identitet och homofobi på tisdag samt vara färdig med SST 2, den var riktigt tung, böcker på engelska är alltid tyngre än de svenska, även om jag tycker att jag kan engelska. Nåväl nu sover barnen efter en eftermiddag/kväll med bus och bråk. Vi gick till Håstenshallen och två gånger fick jag brotta ner Nemo för att visa att jag bestämmer, akta dig Nemo säger jag bara så det inte går som för din vän Akilles *snipp, snipp*

Tanten som var här och kollade på lägenheten hade nog inte alla paddlarna i vattnet, milt sagt, noll koll plus att hon tyckte att hon kunde ju flytta in redan 1 april för hyran skulle ju vi betala och de var ju synd om här skulle stå tomt. Jo tjena damen, du får gärna flytta in 1 april men då får du betala hyran med. Hennes absolut största problem var var hon skulle kunna förvara läsk backar utan att de frös, ja jag säger då de. Men hon var söt mitt i allt det snurriga så det var trevligt iallafall.

Barnen fick lördags godis idag och de är alltid lika uppskattat (vi har tagit tandläkarens ord på allvar och de får inge annat godis än choklad), jag delade lika (mycket viktigt det ska räknas, två till S två till W) i två skålar och bänkade dem framför den nyaste Ariel filmen som vi inhandlade på Gekås i torsdags.

En talande bild på mina älsklingar :)

Nu pluggdax - jag säger bara: NESSUM DORMA!

Uppdatering

Ibland finns inte tiden till att blogga så mycket som man skulle vilja. I fredags var vi iallafall och firade farfar som fyllde 80år, det var riktigt trevlig och i vanlig ordning så åt jag alldeles för mycket. Vi cyklade hela familjen och bestämde att vi ska cykla oftare, när vi skulle bege oss hemåt så fick 06an ett riktigt utbrott och vägrade ta på sig kläderna *pust* Överlag var det en toppenkväll iallafall, jag tycker att det är jätte roligt att träffa släkten, speciellt familjen Ek och familjen Hammarström som vi inte träffar så ofta.

Finurlig Wille vill upp till mamma


Födelsedagsbarnet var svårfångat men här är kära farfar tillsammans med kusin Elin

 Wille lekte med Mias halsband, Mia jobbar natt på BB och hon har haft hand om både 06an och 07an deras första natt så jag fick sova.

På lördagen var vi på stan och fyndade en jacka till 07an på rean, jätte fin lite retrojacka för 99,50:- helt lagom. Efter stan åkte vi hem till farmor och farfar igen och åt lunch (farmor bjöd hem oss för hon hade så mycket mat över från gårdagen, och det var så gott att det tackar vi inte nej till ;-)

Idag är det söndag och jag har pysslat med designen på Emmas blogg, jag hoppas hon blev nöjd. Vi hade även en spekulant på lägenheten här och jag hoppas att hon får den då hon kunde flytta in redan 1a april. Jag och barnen har också plockat ner mitt My little pony slott som jag hade när jag var liten och byggt ihop, barnen har lekt med den flera timmar.


Här ser ni hur Askungen och katten badar i poolen (med vatten i) husen på sidorna går att dela och så finns det massa prylar till, soffor, bord, sängar, skötbord, spjälsäng, ja det är som ett litet dockskåp fast för my little ponys :-)

Nu är det kvällsmat :-)

Webbisar

Nu är det så många som är gravida så jag blir nästan sugen på en till nu, nej Lina jag lovar inga fler på ett tag :-), men jag måste få drömma lite, här kommer iallafall webbisbilderna på våra underverk!


Elsa Saga 060328 kl 02:07 3580g 51 cm


Nils "Wille" William 070918 kl 16:33 3810g 53cm

06an och 07an

06an med mig i skolan och hjälper till och håla papper


07an sover på golvet (som vanligt, vänder man ryggen till ligger han och snarkar)


Första ridlektionen

Ja, då var dagen äntligen kommen!
Saga fick rida 30 min på en häst som hette Missa, men eftersom hon var ett år yngre än den yngsta som red så har vi bestämt att hon får börja rida nästa höst istället. Men såhär såg det ut (bildkvaliten är kass pga att man inte får fota med blixt).


Åååå

det är så mycket bilder som jag vill visa er men det blir alldeles för mycket så jag har sållat ner de till ett tiotal :-)
Vi börjar såklart med resan till Lalandia tillsammans med familjen Engman.

Som alltid var vi lite sena och kom iväg ifrån Varberg runt halv elva på måndag förmiddagen, vi körde i ett sträck ner till Malmö där vi stannade och åt på McDonalds och handlade mat som vi skulle ha med oss, vi hade bestämt att vi bara skulla handla lite men det lilla gick på ungefär 900 kr *ups*...Med maten i bilen fortsatte vi över bron till Damnark (tack pappa för lånet av brobissen). Väl framme vid stugan packade vi upp, åt en snabb middag och begav oss sedan till Monkey Tonkey land, barnen busade och tjoade fram tills det stängde kl 20, då åkte vi tillbaka till stugan, la barnen att sova och spelade Brainstorm.


Noel, Gabriel och Johanna i bollhavet, f.ö. en riktigt fin bild på Jojjo tycker jag

Wille tyckte bollhavet var lite läskigt och trivdes bäst i mammas famn.

På tisdagen var vi redo för att BADA, förväntansfulla kastade vi oss in i bilen och körde till badlandet, Lalandia är stort och det behövs bil om man vill ta sig från A till B relativt snabbt! Väl framme insåg vi att danskarna har en lite annorlunda tanke om omklädningsrum än vad vi var vana vid, nämnligen små små bås som man går in i och byter om och sedan stoppar man alla kläderna i mini skåp som sitter utanför båsen, det är lätt att glömma av att det inte finns någon damer/herrar avdelning utan det blandas hej vilt. I duschen sedan var det separat, även om inte alla i sällskapet inte höll sig till sitt egna köns duschrum ;-)
Badet var iallafall fantastiskt även om jag har svårt att tro att luften höll lovade 28 grader. Jag och Johanna hittade iallafall en favvosysselsättning som hette Vilda Forsen. Haha..den var fantastiskt rolig och svin kall! Jag gissar på runt 15 grader, det var iallafall en vatten rutchkana med starka strömmar som började inomhus och sedan fortsatte utomhus. Det gick fort och första gången tänkte jag att vi kanske missuppfattade det? Att man skulle åka på gummiringar? Nu kommer lite bilder från badlandskapet!
    
Gabriel och Andreas åker i Vilda Forsen sista bilden är de utomhus.

Såhär roligt har man på en anka

De var full rulle på de små med och givetvis skulle de gå upp på rutchkanan från detta hållet, många kallsupar blev det :-)

Glader (med trötter x 2 i bakgrunden)

Andreas visar sin kärlek till mig ;-)

sötaste Wille

Barnen somnade som små stockar på kvällen efter en heldags bad och Gabriels mättade köttfärsgryta så vi vuxna kunde spela plump i lugn och ro. På onsdagen hade vi bestämt oss för att göra en paus i badandet och åka hem och käka lunch (eftersom det är vääääldigt dyrt i Danmark) och på kvällen åt vi på restaurang och gick och kikade i skyltförnsterna, tvärr var ingenting öppet :-( Men det fanns andra aktiviteter att roa sig med, barnen hoppade studsmatta och vi var i spellandet och kollade runt.
  
På restaurangen

Vårt hjärta flyger flygplan


Roligt i helikoptern (Wille har blitt så stort, vart e vår bebis?)


Killar det i magen månne?

TIden gick alldeles för fort och snart var det dax att åka hem :-( Vi har haft det underbart och pratade om att göra om det nästa år, familjen Engman är en fantastisk resepartner och vi hoppas att det kommer bli fler resor tillsammans. Nu följer lite fler bilder från resan;

Linslusen Noel väntar på lunch.

Vännerna

Glasspaus vid fontänen

Gabriel underhåller barnen..hahaha!

Fullt upp

Det är så mycket som skall göras idag, packa, tvätta, plugga, diska...hur ska jag hinna med allt? Å det hjälper inte att jag inte kan slita mig från bloggandet heller :-)


Härligt skoj!

Vi åkte bussen igår tillsammans med barnen och när den automatiska bussrösten ropar Träslövsvägen hör man Sagas stämma kort efter (högt och tydligt som vanligt):

 - Huh!? Häströvsvägen? Ha! Där bor alla hästarna!

Hahaha

Nyårsafton

Ja, så blev det då äntligen nyårsafton. Jag gjorde mig iordning och åkte sedan ut i skogen med Nemo så att han fick lugn och ro till att uträtta sina behov, på vägen hem hämtade jag Lina och vi hann knappt hem så kom Jonas, Jenny & Oscar (jätte roligt att alla kom, vi hade tänkt oss en nyår ensam med Nemo som vanligt!).
Vi åt och vi åt och vi åt. Det tog aldrig stopp, killarna blev mäkta imponerade utav Lina som, enligt deras tycke, åt massor.

Lite mer mat Lina?

Kvällen fortsatte med mer mat och skratt och givetvis en del kiv bland barnen. W charmade alla genom att knata runt och dela ut pussar till alla som ville ha.


Självklart fick favvogudmor Lina en riktig smaskig en!




Saga och mamma pussades också minsann!
Notera hur hon kollar n i kameran så att jag verkligen tar kort nu när vi pussas, det är väldigt viktigt och ännu viktigare är ju att hon får se bilderna direkt efter att de är tagna!
Barnen höll sig väldigt sams och det var förvånansvärt lite kiv under kvällen, Wille var vaken till halv elva medan Saga och Oscar höll sig vakna ända tills det var dax att gå ut och kolla på fyrverkerierna!
Å vad Saga tyckte det var fantastiskt! Tyvärr fick A stanna hemma med Wille och Nemo medan vi gick ut och skålade in det nya året, ingen kyss iår heller alltså. Men det är iaf ett stort framsteg att vi inte behövde åka ut i skogen med Nemo, visst var han rädd och kunde inte komma till ro, men A satte på lite musik och gjorde sitt bästa för att ignorera honom, nästa år kanske vi t.o.m. kan åka bort?

Se de tindrande ögonen!
Tyvärr så blev hon lite väl uppspelt i min famn och råkade skalla mig rakt på näsan så ögonen tårades och näsan började blöda så smått, det var det sminket det...
När vi kom in gick S och lade sig nästan omedelbart och somnade innan den elaka styvmodern hade hunnit trolla tillbaka tiden tills dess askungen skulle prova skon (askungen 3, faktiskt riktigt bra).

När alla barnen sov var det dax att ta fram spelet! Som vanligt spelade vi Veckans Värsta från Rix FM och som vanligt skrattade vi så att luften tog slut och käkarna krampade.
Nedan följer lite bilder som visar hur mycket vi faktiskt skrattade...

  
Andreas och Jonas kippar efter luft


Och så min absoluta favorit, kan man ha roligare? Vad vi skrattar åt kan jag tyvärr inte återberätta här då det är Jonas historia och jag inte kommer få till det lika bra, men träffar ni på honom så fråga gärna efter "the never ending story".
 

Varför jag ens lägger ut denna bilden kan jag inte riktigt förstå men jag antar att man ska bjuda lite på sig själv också? Iallafall skrattar jag gott när jag ser mig själv.



Denna bilden blev inte ens bra, men jag lägger ut den endå på grund utav ostbågens placering....

BF4E
Hoppas Ni haft en lika bra afton som vi.
God Fortsättning...

Ps Vilket vill ni helst? Ni måste välja ett alternativ...
1. Försöka hålla dig kvar på motorhuven på en bil som kör i 160 km/h?
eller
2. Försöka hålla dig kvar på toppen av en luftballong?

Svara nu alla i kommentarer, detta var en av spelfrågorna som disskuterades mest och livligast!

RSS 2.0