Jag orkar inte sova mer

var det en liten röst som sa :) Så det var bara att gå upp!
Igår åkte jag, på ren impuls, hem till Moas föräldrar för en kvällsfika kl 21. Så länge sedan jag träffade Moa nu när hon flyttat till Göteborg, och jag fick pratat ut om en hel del saker som jag hållt inom mig om bla skolan så det känns jätte skönt. Vid 22 kom Moas underbara föräldrar hem ifrån en konsert och de dukade fram ostbricka och slog sig ner jämte. Jag gillar verkligen Moas föräldrar så lätta att prata med. Runt 23.15 åkte jag hem och la mig och sov.
Idag bär det av till Skåneland, kanske ska väcka andra halvan av familjen så vi kommer iväg någon gång?
GOD MORGON!


Flänga hit och dit dag

Dagen började med att jag vikarierade i ett 1-2:a i ett liten by. Ja jösses, flertalet av pojkarna hade ingen respekt för sin lärare alls. Jag var där som stöd åt pedagogen. Vi skulle på teater alla F-3 barn på Teater Halland. Jag är inget fan av teater, det var hemskt, 60 minuter jag-vill-härifrån-kolla-klockan-var-femte-minut känsla. När vi kom tillbaka åt vi lunch sen de sista 30 minuterna gav jag upp och satte mig och sorterade lego med några barn... :)

Äntligen hemma bar det av till stan, måste köpa Skalmanmat, tvål, ljus och lite annat smått å gott. Saga var på sitt allra charmigaste humör inne på ÖB..surade, grymtade och stampade med foten stup i kvarten. Så vad gör jag då som den fantastiska pedagog jag är?? Mutar... och när det inte hjälper... hotar ...med TOMTEN!!

Nu är vi hemma och jag ska gömma julklappar och laga mat. Men först ta itu med bråkstakarna i soffan...igen...


Ho Ho Ho

Dax för lite julkänsla på bloggen såhär till första advent. Är inte tomtarna för söta?
Julpyntandet är snart klart, bara lite blommor och lite mer tomtar som ska fram.
Imorgon blir det jobb 8-13 i förskoleklass sedan blir det hem och packa för svärfars födelsedagskalas på lördag.
Saga tycker det ska bli så roligt att träffa farmor med det långa håret ♥
Snart är det dax för mig att krypa i säng, barnen la sig redan kl 18 (då orkade jag inte med kivet längre ;-)) vilket betyder att det kommer vakna kl 06, bäst att jag också fått sova lite tills dess.


Pape mache, Tjejdag, Fruhippa och Cellgifter

Jag, Carin, Emma, Camilla, Josse, Tina och Johanna har tema savann i skolan (specialisering bild) så vi bygger en giraff och en elefant i pape mache - jätte roligt. Vi har även gjort palmer och en sjö, kommer bli jätte bra och roligt att visa upp vad vi har byggt.
     
Kropparna är gjorda i hönsnät återkommer med bilder när det är färdigt.

I går (fredag) hade vi en tjejdag i Göteborg, vi åkte redan halv ett ifrån varberg med tåg till Götlaborg. Vi gick genast till Femmanhuset/Nordstan och shoppade lite innan vi bagav oss till Bergakungen för att se New Moon - fantastisk film. Dock var resten av publiken en del år under 18 så det var mycket skrik i salen när Edward visade sig och när Jacob tog av sig tröjan. VI skrek givetvis inte, men fånade oss en hel del med kameran innan filmen började, är man barnfri så är man ... :-)


Johanna, jag, Andréa

Vi gick tillbaka till nordstan och kikade in på Åhlens, jag fick träffa min söta kusin Sandra och efter ha stannat tills de stängde bestämde vi oss för att äta någonting. Efter 45 minuters snurrande hittade vi ett mysigt ställe - källarkrogen. Jag åt en toast skagen och laxpasta. Vi avslutade med kaffe. Andreas slutade halv elva och kom sedan och hämtade oss, det var jätte skönt att komma hem. Stöp i säng med en gång.

Dagen efter ringde klockan 0800 och det var bara att gå upp och göra sig iordning för champangefrukosten som var starten på fruhippan (en möhippa för någon som gift sig i smyg (fast jag och Andreas visste för vi var vittnen)). Hela dagen var lyckad, vi badade tunna och bastade i en under vattens bastu. Jag stannade inte hela kvällen, mamma ringde och sa att Wille var sjuk så jag ville åka och hämta honom istället.

     

   

Undervattens bastun var ascool, hade kunnat sitta där hela tiden, tunnan, som egentligen inte var en tunna var också skön och gjorde gott för mina leder. En trevlig dag med goa tjejer!

På tal om lederna så ska jag börja äta cellgifter för dem, om det inte blir bättre innan den 16 dec. Så nu ska jag försöka bli frisk så jag slipper börja med cellgifterna, det heter ju gifter av en anledning...jag har inte lust att äta det. Så nu fokuserar jag all min energi till att bli frisk igen och jag kommer att bli det, finns inget annat alternativ.

Nu ska vi gå och lägga oss jag och barnen, är jätte trött och behöver sova ikapp några timmar.

ciao!


Vår modiga kille

Efter jobbet åkte jag till kliniken för att ge Wille vaccinationen, egentligen skulle han inte ha den förän imorgon men de är aldrig omöjliga därborta och va inte det idag heller. Wille var hel cool under hela tiden fastän jag hade sagt att han skulle få en spruta och han har sett Saga få två så han vet vad det betyder och hur mycket storasyster skrek och grät. Men han var kolugn, befallde doktorn att ge han ett stooort plåster. Han satt i mitt knä och sa inte ett ljud när han fick sprutan, fällde inte en tår. Doktorn trodde han hade svimmat för att han var så tyst ;-)

Nu e jag så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen...lägger mig nog med barnen kl 19 - men jag behöver vila kroppen med känner jag, har inte tagit nått kortison idag så det är rätt illa...

Natt på er (eller go´kväll?)

Underbara Jul

Hittade denna lista inne hos Charlotte!

♥ Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Inte sedan barnen kom, men före deras tid arbetade jag nästan varje julafton.  

• Bakar du något till jul? vad?
Oj oj vi bakar jätte mycket, pepparkakor (även hus givetvis), lussekatter, bröd, julgodis m.m. Har en mysig tradition när vi alla träffas hemma hos min farmor och farfar och bakar pepparkakor en hel dag. Egen deg ska göras dagen innan till glöggmys.

• Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Med så klart, vad är en lussekatt utan russin???

• Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Bara eget!

• Knäck eller ischoklad?
Knäck

• Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
En vanlig röd i metall med hjärtan på sidan, vita ljus i, mossa, svampar, lingon. Jag är xtremt traditionbunden vid jul och vill inte ändra på någonting. Denna advenstake har följt med sedan jag var liten. Allt ska vara likadant jul efter jul. Givetvis köper jag nytt oxå (alldeles för mycket) men ALLT det gamla måste upp varje år!

• Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?
Både och!

• Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
Bara brevbäraren, e-mail känns så opersonligt

• Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?
Klassiskt röd och vit!

• När julpyntar du hemma?
Till första advent är huset full pyntat, allt ska fram (utom granen som traditionsenligt kommer in 20 dec, bästa stunden på min födelsedag när vi åker ut och hugger gran och sedan pyntar den tillsammans).

• Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Absolut! Sedan tillkommer nya på nya platser, när det gäller julen har jag hästminne om var sakerna ska stå. Andreas har gett upp med att försöka ändra och barnen är ju i ett sånt lyckorus att de gladeligen ställer där jag säger (än så länge...får nog lära mig kompromissa...)

• Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Glitter, kulor, änglar

• Har du ett färgtema i granen?
Nej, tänk er en DISNEY julgran med mängder med kulor i olika färger. Jag har 5 (!) ljusslingor i granen, 4 med färgade lampor och en "vanlig". Jag har två bananlådor bara med kulor i olika fäger och det tillkommer mer varje år :-) I just looove christmas

• Levande gran eller plastgran?
LEVANDE!!

• Hur ser din julfrukost ut?
Hemma med familjen, mys med varmchoklad, ägg, sill, skinka, senap och allt annat och givetvis paketöppning. Alla får öppna ett paket var (oftast med ett tema eller som ska användas senare på kvällen)

• Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Ibland en promenad för att smälta maten, Nemo måste ju ut oxå. Spel beror på vart julen firas, i Skåne blir det massor med Plump.

• Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Köpeglögg, har faktiskt ett recept på glögg som jag tänkte testa i år. Första gången :)

• Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
B L O S S A - B L O S S A - B L O S S A - glöggen heter BLOSSA! Har två flaskor med årets smak och den ena ska invigas på glöggkvällen 2 december 

• Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Mandel & Russin

• Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Clementiner och apelsiner, å vad doftar ljuvligare än när man dekorerar apelsiner med nejlikor och hänger i fönstren?

• Vilken är din favoritjulskiva?
Absolute Christmas om och om och om igen (den röd/gula)

• Vilken är din favoritjullåt?
Jag har så många, alla om julen är väl bra? Kanske inte JustD - jul igen

• Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Skinka, janson, farfars hemmagjorda starka senap, grönkål, sill.

• Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Skinka, Janson, grönkål b.l.a. ;-)

• Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Med

• Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Både och

• Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Dopp!

• Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
julmust

• Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Farmors pepparkaksrecept, farfars senapsrecept och mammas grönkål

• Tittar du varje år på Kalle´s julafton?
Självklart,

• Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?
Utan minsta tvekan Tomtens julverkstad!

• Har du sett Karl-Bertil Jonsson´s jul?
Inte vad jag kan minnas

• Har ni tomte hemma?
Ja, självklart och han dricker alltid whiskey med sugrör.

• Köper du julklappar till många?
JA, älskar att ge bort julklappar

• Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?
ALLA SKA FÅ KLAPPAR, sen struntar jag i hur gamla de är. Det handlar om att man visar att man har tänkt på en person som man ger julklappen till. Handlar INTE om hur dyr den var o.s.v. Julen handlar om att visa uppskattning till sina närmaste

• Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Själv

• Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Varierar,  gillar de klassiska motiven på tomtar osv, men mest de naturfärgade med rött snöre runt och signill

• Roligast att få i sin julklapp?
Måste hålla med om att det är när det är en riktig överraskning!

• Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
ingen aning, det har ingen betydelse. Men kanske en hel natts ostörd sömn? ;-)

Fick ett styng av dåligt samvete tidigare idag...

Dagen började med att jag vaknade av väckarklockan inne i Sagas rum och var jätte trött, ville bara dra täcket äver huvudet och sova mera. Jag sov tillsammans med Saga för att jag är en hönsmamma ;-) Hon fick sin 2:a vaccinspruta igår och jag ville ha lite extra koll på henne, men precis som förra gången så hände ingenting, ingen feber eller andra symptom. På måndag ska jag och Andreas gå och ta den. Jag hör mycket i skolan om de som har barn som inte fått vaccinera sig för att vaccinet är slut. Vi tillhör en privat vårdcentral som i ett tidigt skede beställde till alla sina patienter, utan att veta om de ville vaccinera sig eller inte, vilket resulterat i att de har vaccin kvar till alla som vill vaccinera sig, det kallas framförhållning ;-)

Iallafall skeppades barnen iväg till dagis, Wille skulle fotograferas och klippte sig därför igår, han är så snygg (hans egna ord men givetvis håller jag med) Lämningen gick super bra, fick en kram och en puss och inga ledsna miner eller tårar ♥ Jag fortsatte till skolan där jag skrev färdigt ett litteraturseminarium och åkte sedan till Medicinkliniken för att träffa Sirius, det är här mitt dåliga samvete kommer in i bilden. Han var jätte bra, jag fick en remiss till röntgen (för levern) och en remiss till dietisten (för magen) och vidare till labb för att lämna ytterligare två rör blod. Han tyckte att om röntgen av levern var bra behövde jag inte göra en leverbiopsi (en låååång nål sticks in genom huden och ända ner i levern) - Det tackar jag för, för det vill jag inte göra.

Efter jag hämtat två trötta barn googlade jag falukorv och hittade ett recept på en gryta som blev god. Barnen orkade inte mycket de var för trötta så redan kl 18 började vi med nattbestyren. Halv sju sov de som små grisar, Saga sover utan blöja inatt - peppar, peppar.....

jag ska oxå lägga mig, lång dag imorgon. Sov gott därute.

(L - jag ska lära dig äta krabba...!)

Mina 4 favoritsångare

Varsågod och njut:

Meningslösa (men roliga) listor


du heter: annalina
smeknamn: lina, persson 
vad får du oftast komplimanger för? håret
brukar du skratta för dig själv? ja ofta
vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "vid 12"
var bor du? läjet
trivs du där: jätte bra
äger du några converse: ja 
brukar du bli för full: nej kan räkna de gångerna på en hand 
är du blyg? ibland beror på sammanhanget
vill du hellre ha mail än brev: brev vill jag ha
tror du på kärlek vid första ögonkastet: ja
har du spytt offentligt: ja, tyvärr men det var ca 13 år sedan
är du nöjd med ditt liv: verkligen
är du bortskämd: ja, från alla håll och kanter - men på ett bra sätt med krälek, vänskap
vad gör du i morgon: skola
vad är det värsta du vet? orättvisor, spindlar och när A säger vad var det jag sa....
hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Oj det kan jag inte svara på det är så olika
vilken kändis tycker du är en bra förebild? ...
vad längtar du till? julen
är det okej att gråta: absolut
när grät du senast: i fredags när fötterna var som basket bollar och det gjorde såå ont!
vad skulle du göra om du vann en miljon: resa 
bär du glasögon eller linser: har glasögon men de används sporadiskt
tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: nej
vill du gifta dig: osäker, ibland ja ibland nej
vill du ha barn: ja, har två redan
är du bra på att laga mat: ja någorlunda efter 3 års kockstudier ;-)
är du musikalisk? inte någonstans 
tror du på ett liv efter döden: Ja
bor dina föräldrar tillsammans: nej
har du tandläkarskräck: Ja fruktansvärd
har du någon gång gråtit dej till sömns: ja men det var längesedan
biter du på naglarna:

Låt som när du är ledsen sörjer till: finns många fina men givetvis kommer jag inte på någon nu
Vad säger du för att imponera på någon? OJ, jag brular inte försöka imponera på människor, men att man är sig själv, kanske lite xtra trevlig?
Är du allergisk mot något: Pollen pälsdjur
Nästa mål i ditt liv: Ta examen, skaffa jobb
Hur svarar du i mobilen: Hallå, Lina
Vem ringde du senast? Mamma
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att hon kommer runt 12
Antal timmar sömn inatt: tolv. 20-08, skönt och det behövdes
Sov du ensam: Nej, med Saga och Wille
Brukar du komma i tid: Nej är en obotlig tidsoptimist 
När mår du bra: tillsammans med vänner och familj
När blev du fotad senast: hos johanna på wiikvällen
Hur känner du dig nu: Hungrig och jätte värk i handlederna
Vanligaste färg på dina kläder: Svart
Vad saknar du: Fru Helin
Hade du en bra kväll igår: Ja 
Favoritdryck på morgonen: Juice the
Rakar du benen: Ja
När brukar du oftast gå och lägga dig: tio
Sysslar du med någon idrott: Nej
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja
Vad använder du för shampoo? nått från frisören
Du samlar på: allt och inget
Gröna eller röda äppeln: Röda
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma
Gillar du golf: aldrig direkt spelat
Vilken tid gick du upp idag: 0730
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja
Har du strumpor på dig nu: Nej
Solar du ofta: Nej lagom 
Är du flygrädd: Ja fy
Hur vig är du: Just nu? inte alls, i vanliga fall? Tja, jag kan sätta foten bakom huvudet ;-) 
Vad dricker du helst när du är törstig: cola, bubbelvatten
Vad äter du helst när du ser på film:chips Popcorn godis


Det är tröttsamt att handla med mamma


åå vad gott det var med krabba

Igår köpte vi 4 kg krabba till mamma och dennis som tack för att de alltid ställer upp och passar barnen i tid och otid. Krabberna fick vi ruskigt billigt, 50 kr för allihop! Det har sina fördelar att vara släkt med Läjesfiskare ;-) Så plockade vi upp mamma och körde fort ner till Glommen för att koka dem. Om krabberna hinner dö så kan man nämnligen inte äta dem, de måste vara levande när de kokas.
Barnen tittade på med skräckblandad förtjusning och tillslut så vågade de faktiskt klappa krabborna. Nemo fick lära sig den hårda vägen att krabbor ska man inte ta i munnen, iallafall inte levande. När krabborna var kokta åkte vi hem och lämnade ätandet till mamma och dennis.


Små krabbor är oftast fullast, många stora e tomma

När vi kom hem hade Andreas lagat mat, köttbullar och potatismos till barnens förtjusning, jag var så sugen på krabba men men....Vi somnade jätte tidigt båda två. Jag och barnen belamrade vår säng totalt så A fick sova i Sagas säng ;-)

Idag hade jag VFU 8-15, till mina fötters stora sorg, redan kl 10 var de så svullna att barnen började fråga och då har jag ändå strumpor på mig..! Höll ut ända till 15, de var mest svullna och inte så onda.
Andreas åkte till jobbet när jag kom så vi sågs och pussades bara i dörren. Eftersom jag var lite rastlös stoppade jag in barnen i bilen och åkte till morfar och Gisela och vad tror ni inte de lagar för kvällsmat?? Krabba, så nu sitter jag mätt och belåten i soffan med x antal krabbor i magen - fantastiskt. Synd bara att inte Andreas var med, det är roligt att äta krabba med honom, frågorna haglar: Ska man äta det här? Detta då? Den gröna geggan med? Vad är detta? Går det att äta? Hahaha, men han har lärt sig mer och mer och han gillar det och jag gillar honom ♥

Gillar Ni krabba?


Inte så nattsvart längre

:-) Nu har jag landat lite i det och kommit över det värsta, ingen mening med att vara ledsen det försvinner inte för det, så nu är det bara att acceptera och leva vidare!

Inatt har jag sovit riktigt dåligt, inte p.g.a. värken utan mer av drömmarna, först drömde jag att jag var på Lottis bröllopp igen och att allt bara gick helt galet fel sen drömde jag att jag flög till Australien ensam och hade glömt min mobil hemma, så när jag vaknade var jag ganska glad över att vara hemma i lilla Läjet :-)

Jag känner mig helt frisk nu med, har ju haft en förkylning i kroppen som resulterat i feber och andra otrevligheter. Så idag blir det skola 9-13 bara, det klarar jag nog även om man är matt efter en dunder förkylning.

Vi har även fått tag på biljetter till NewMoon premiären på Bergakungen i Göteborg. Så det blir en tjejdag däruppe med shopping, restaurangbesök och bio - ska bli skönt och komma iväg och bara vara.

Nu ropar barnen att de är hungriga så det är dax för mig att gå upp och köra frukost och ta min medicin (knäna är inte glada ;-). Andreas får sovmorgon idag eftersom han har fått gå upp 05 tre dagar på raken.

GODMORGON! Snöar det hos Er?


Fel fel fel

ville så gärna att läkarbesöket skulle gå bra idag, istället fick jag lämna massa rör med blod och röntga händer, fötter och lungor. Allt läkaren sa vad precis det jag inte ville höra. Ville bara stoppa fingrarna i öronen och springa därifrån som ett litet barn, men istället satt jag kvar med tårarna rinnades och lyssnade. På något sätt kändes det väldigt surrealistiskt, jag som alltid är frisk, knappt förkyld, hon måste prata om någon annan? Men värken och smärtan i lederna när jag rör mig får mig att till viss del förstå att det är mig hon pratar om. Hon använder ord som kronisk, ledgångsreumatism, akut artrit, återigen vill jag bara försvinna, vill inte höra, vill säga till henne att hon har fel, fel, fel!!!

Kommer på mig själv att avundsjukt titta på sköterskorna som springer förbi väntrummet, det var jag för bara 5 veckor sedan, nu platsar jag mer in bland de gamla människorna som med hukande rygg reser sig upp när de blir uppropade och inte rätar upp ryggen fören efter ett par stapplande steg. Herregud jag är ju bara 28 år inte 78. Farfar går bättre än jag och han har två knäproteser. Ska på återbesök om 2 veckor då jag ska få min diagnos och börja med mediciner som håller nere sjukdomen - den ska inte hållas nere - DEN SKA BORT!!

Jag är tacksam för att Ni ringer mina kära vänner, men idag har jag ingen ork att prata, blir bara ledsen. Vi hörs en annan dag!


...tills in på småtimmarna

igår ville Wille sova i sin säng inne i barnens rum, vilket resulterade i att när jag och Andreas skulle gå och lägga oss kändes sängen enorm. Vår säng har alltid varit full av barn (ja ända sen vi fick dem förstås ;-) så när jag låg på min sida och A på sin så var det säkert en halvmeter emellan oss. Så vi kröp ihop tillsammans i mitten och pratade om allt och ingenting. Det var så skönt, länge sedan vi hade tiden till att bara prata.
Jag var jätte ledsen för att jag inte får någon diagnos och för att det inte försvinner, har haft den sen 23 sep och då var det så skönt att bara kunna krypa tätt intill utan att behöva tänka på att vara tyst för att inte väcka barnen. Andreas är helt klart den bästa för mig och vi kompletterar varandra så bra ♥ Vi har en överraskning också, men det väntar vi med att berätta tills jag är frisk, vi vill ju kunna glädjas till hundra procent och inga svullna-onda-blå-lila-leder som förpestar...(innan ni drar några förhastade slutsattser så vill jag bara klargöra att jag inte är gravid)
Taco kväll och Nintendo Wii


Igår fyllde min kära sambo 32 år och vi fick besök på förmiddagen av farmor, farfar, Niclas och Maria. ♥
På kvällen begav vi oss först av till morfar och Gisela och åkte sedan vidare till tacokväll. När barnen lagt sig - äntligen - provade jag att spela Nintendo Wii och blev halt fast, nåja, kanske inte i basketen men i fäktningen ;-)
Det smiddes planer och tittades på youtube klipp, en trevlig kväll i goda vänners sällskap. Det absolut bästa av allt var att för första gången sen den 23 sep så kände jag inte av ngn värk alls i kroppen - underbart.


RSS 2.0