Full rulle hela dagen

Idag smög jag upp före barnen och åt frukost. När kl var 07 kom Wille upp och han fick en flaska välling i soffan medan jag klädde på honom, Saga fick vi väcka en halvtimme senare vi upprepade samma procedur. Kl 08 väckte vi pappan och jag gick ut med Nemo medan barnen gosade i sängen. Sedan styrde vi kosan mot Brunnsberg och plockade upp Mormorn, färden fortsatte sedan mot Ullared och Gekås.

Det var nästan folktomt där inne och vi var ute igen på under 90 minuter. Då fick jag handlat skidställ (termobyxa & jacka) till mig och Wille, 2 underställ till barnen och 2 till oss föräldrar, fleece jacka till Andy, Saga & Wille, raggsockar, 2 par vantar, 2 fleeceset med byxa & tröja till barnen(perfekt över underställen), 7 par strumpor, nya tuschpennor & målarblock till barnen och en jätte söt vår jacka till Saga. Och nu till det bästa av allt...det kostade under 900:- Älskar när Gekås har rea, då är det rea att tala om!

När vi var klara så var det dax för en tidig lunch och såhär fint hade det gjort på Gekås fiket:


Barnen hade jätte roligt, som ett fräscht Herberts helt enkelt!

När vi kom hem stannade vi en stund hos mormorn innan vi begav oss hemåt för att packa upp alla inköp. Gabriel ringde och vi bestämde att vi skulle sätta på takboxen senare idag. Medan vi väntade på fam. Engman förberedde jag maten, packade lite inför tisdagen, tvättade två maskiner och städade barnens rum.

Vi mötte upp Engmans på parkeringen och körde hem till morfarn för att sätta på boxen på KIA:n. Det krånglade lite eftersom KIA:ns takräcken var lite bredare än normalt. Men nu sitter den där så det är en sak mindre att tänka på! Vi styrde kosan hemåt ganska direkt därpå och satte på maten och fortsatte att tvätta.
När maten var uppäten var klockan så mycket att det var dax för lite kvällsmys i soffan och sedan läggdax för barnen. Andreas kom hem vid 20.15 så jag hann precis visa kläderna jag köpt innan det var tid för mig att åka till jobbet. Då överraskade min käre sambo mig med att ha köpt ett par Shepherd fårskinnstofflor som ska värma mina frusna fötter - underbart!

Nu jobbar jag och ska stänga ner datorn, tror inte det kommer vara så mycket tid för den inatt!
GODNATT !!

Inga mer frusna fötter!

Hittade en underbar bild från en promenad med Nemo:


Vart tar tiden vägen?

Kändes som det var igår som det var 2 veckor kvar till skidsemestern och nu åker vi om 4 dagar! Tusen saker skall göras både inför resan och i skolan och jag har de senaste dagarna känt mig trött, hängig och ur fas helt enkelt.
Kanske var det därför som min kropp sa ifrån? I skolan i torsdags kände jag mig inte alls bra efter maten och känslan satt i sig hela dagen. På kvällen gick jag och la mig tidigt och vaknade sedan av att Wille ropade efter välling, när jag låg i Willes säng kände jag att jag behövde gå på toa och sen satt jag där till morgonkvisten. Masade mig in till sängen och där låg jag pall till klockan 07 imorse när barnen vaknade.

Men idag mår jag toppen och det känns verkligen att jag är utvilad. Så nu har jag bestämt mig för att lugna ner tempot lite och strunta i att släpa med våra skidor upp, då hade jag fått fixa med inställningar och valla i en hel dag och det orkar jag inte. Jag ska hyra skidor istället så slipper jag stressa.

Idag ska vi till Mimmi och lämna Skalman, han ska bo där nu när Daisy inte finns längre. Inte mycket till sällskap kanske men bättre än inget =)
Mamma ska även klippa mina toppar vägrar betala 410 kr för en slitna-toppar-klippning! Någon som vet någon bra och relativt billig frisör?

Imorgon blir det GeKås med mamma och barnen, ska inhandla lite underställ m.m. inför semestern. Och på måndag börjar min VFU.

Ja det var en liten kort uppdatering, men nu måste jag ta tag i dagen annars kommer vi aldrig iväg ;)

14 mars 2010


Heros of war?

Vad händer med världen egentligen? Raise Against har gjort en fantastisk låt, jag lägger in texten så att Ni inte missar budskapet. Lyssna & Läs - den är helt klart värd det



He said, “Son,
Have you see the world?
Well, what would you say
If I said that you could?
Just carry this gun and you’ll even get paid.”
I said, “That sounds pretty good.”

Black leather boots
Spit-shined so bright
They cut off my hair but it looked alright
We marched and we sang
We all became friends
As we learned how to fight

A hero of war
Yeah that’s what I’ll be
And when I come home
They’ll be damn proud of me
I’ll carry this flag
To the grave if I must
Because it’s flag that I love
And a flag that I trust

I kicked in the door
I yelled my commands
The children, they cried
But I got my man
We took him away
A bag over his face
From his family and his friends

They took off his clothes
They pissed in his hands
I told them to stop
But then I joined in
We beat him with guns
And batons not just once
But again and again

A hero of war
Yeah that’s what I’ll be
And when I come home
They’ll be damn proud of me
I’ll carry this flag
To the grave if I must
Because it’s flag that I love
And a flag that I trust

She walked through bullets and haze
I asked her to stop
I begged her to stay
But she pressed on
So I lifted my gun
And I fired away

The shells jumped through the smoke
And into the sand
That the blood now had soaked
She collapsed with a flag in her hand
A flag white as snow

A hero of war
Is that what the see
Just medals and scars
So damn proud of me
And I brought home that flag
Now it gathers dust
But it’s a flag that I love
It’s the only flag I trust

He said, “Son, have you seen the world? Well what would you say, if I said that you could?”


Farväl Daisy

Jag kommer sakna Dig. Tack för dessa 19 år, Du tar med Dig en bit av mitt hjärta. Sov gott min vän ♥


Första hjälpen - hjärt/lungräddning BARN

Idag var den första delen av hjärt/lugnräddningskursen BARN.
Det var intressant och skiljde sig en del ifrån HLR på vuxna. Jag kände att jag ville gå den dels för att vi har två barn hemma och jag vill veta hur jag ska göra om olyckan är framme och dels för att jag ska arbeta med barn på en förskola. Eftersom vi inte får någon HLR undervisning genom högskolan fick vi ordna det på egen hand genom vår mentor. Jag tycker att det är sjuk att inte utbilda blivande förskolelärare/lärare inom HLR. Vet föräldrarna om det när de lämnar på dagis? För min egen del skulle jag känna mig mycket säkrare om jag visste att de fröknarna på mina barns avdelningar är utbildade i HLR BARN, hur känner ni andra med barn på förskolan/skolan? Ni som redan jobbar, är ni utbildade inom HLR BARN?


Johanna övar HLR på barn < 1 år medan Carin övar på barn > 1 år.

Jobbar inatt


Kommit igång igen

med träningen, var på Functional Step idag på rasten. Skönt - men väldigt jobbigt. En kvinna som stod framför mig sa en sak som stämde så bra in på även mig. Hon sa att hon alltid hade ångest över att gå på detta passet eftersom det verkligen är svårt/svettigt/jobbigt. Precis så är det för mig, jag får koppla bort tankarna på vad det är för pass jag ska gå på annars hade jag nog inte gått. Men det är sjukt skönt när det är över :)

Efter en snabb handling på Hajen (längtar tills Coop öppnar då ska jag aldrig med handla på Hajen) och ÖB åkte jag hem och skrev ett littsem innan det var dax att promenera bort till förskolan för att hämta barnen. Som vanligt var de ute på gården och de andra barnen sprang fram till mig och frågade om de fick åka vagnen och om Nemo var med. Så jag körde vagnen med Saga och 3 andra barn i - tugnt må ni tro - till grinden där de andra barnen stannade och klappade Nemo genom staketet. De tycker han ser ut som en blandning mellan isbjörn och vit fjällräv - de e för söta. Wille blev överlycklig av att jag kom och hämtade innan mellanmålet så det tjatade han om hela vägen hem.

Väl hemma lagade jag mat och barnen lekte. Nu sover de som små änglar, men Wille klagade på ont i örat så han fick alvedon, vi får se hur detta utvecklas. Hoppas att han inte blir sjuk! Inte mer sjukdomar nu, det orkar vi inte!
Här kommer lite bilder från dagen:


Ovanstående är från gårdagen men blogg.se krånglade så mycket så det gick inte att lägga upp.
Nu ska jag iväg till skolan. Ha en trevlig dag!

Tillbaka in i rutinerna

Idag var det skola igen och förskola för de små. Lämningen gick jätte bra trots att det bara var vikarier på förmiddagen. Skolan gick relativt snabbt och när jag kom hem tog jag Nemo och syskonvagnen och gick för att hämta barnen. Skönt med en promenad efter att ha suttit inne hela dagen.

har egentligen inte så mkt att skriva om dagen så det kommer lite bilder istället:

Gårdagen


Vi mötte upp hela familjen Engman vid Mixen runt 10-tiden på förmiddagen och sedan gick jag och Johanna till barnmarknaden på Påskbergsskolan - barnfria! Det var jätte skönt att gå runt där inne och strosa och jag fyndade en del kläder och ett par Ecco kängor till Saga. Kul grej och nästa gång ska jag och Johanna vara med och sälja tänkte vi. Bra sätt att tjäna en slant på.
Andreas och Gabriel var med barnen på Herberts så när vi var färdiga traskade vi dit. Efter en stund gick Gabriel och Andreas iväg för att handla inför kvällen och vi stannade kvar och åt lunch. Efter 1½ h kom de tillbaka och hade då handlat för över 1500 kr och Andreas hade kört in i Gabriels bil bakifrån. That´s it - nästa gång handlar jag och Johanna. Då hade det blivit mycket billigare på alla sätt ;-)

Vi åkte hem och Andreas åkte till träningen medan jag sjönk ner i soffan och vilade inför kvällen. Kl 16 kom min lillebror (som precis fått sitt körkort, grattis) och hämtade oss.
Tyvärr hade jag inget batteri på min kamera så jag tog dessa fina kollage från Johannas blogg. Hoppas det var ok?



När vår kamerabatteri var laddat fick även vi några bilder från kvällen:

Nu är jag helt slut och ska krypa ner i sängen.
God natt vänner!

ps...en bild på våra stora som äntligen somnade runt midnatt:

Saga och Melwin efter många timmars lek och bus
(även denna bild från Johannas blogg)

Söndag = ett nytt snöoväder?

Himlen är blågrå över havet, Andreas lurade på om det kommer komma mer snö? Ja man kan alltid hoppas, säger jag. Idag blir det pulka åkning och kanske en tur ut till Tångaberg för att hämta det som vi glömde igår.
Gårdagen var jätte roligt - titta in senare ikväll så får ni se en hel del bra bilder. Nu ska jag hoppa in i duschen!

God Kväll!

Det blev ingen träning för mig idag, istället blev det en massa ärenden i staden tillsammans med mormorn, sedan åkte vi hem till henne och åt lunch. Egentligen ingenting utav intresse att berätta idag. Så jag bjuder på lite snöbilder istället.


God Morgon!

Barnen sitter och degar och jag slöar framför datorn. Idag blir det en dag hemma hos mormorn, barnen skall bada och jag ska på spinning, om mormorn går med på att passa barnen i en timme :) Sedan är det lite ärenden på staden, vi har fortfarande inte kommit iordning med Willes mage så nu ska här köpas katrinplommon juice som vi ska blanda vällingen med istället för vatten - mums!

Ni kanske undrar varför jag byter lösen? Jo, för det sista har jag haft i snitt 176 unika besökare/dag och så många har inte lösen till bloggen. Antalet sidvisningar har legat på runt 400-500. Så jag lurar på om blogg.se har fått fnatt eller om jag verkligen har så många besökare? Hur som helst så byter jag för säkerhetensskull. Men jag ska försöka ordna så att ni som ofta läser från samma IPadress ska slippa skriva in lösenordet varje gång ni ska kolla bloggen.

Är det inte underbart med all snö vi har fått? Som vanligt är jag inte nöjd då jag tycker att liite till skulle vara perfekt. Kanske testar vi den nya pulkan som vi kan sitta tre i?

Ha en bra dag alla!

Ledsen att jag krånglar

men från och med nästa vecka är det det nya lösenordet som gäller på bloggen. 

Som ni ser har jag kastat mig in i min mest avancerade design hitintills, det är svårt och krävs tålamod men det är oerhört kul! Jag är nöjd men inte till 100% det är ff en del som ska finjusteras. Bland annat har jag inte lyckats få headern att smälta in i bakgrunden till hundra procent, jag vet att jag gjorde det svårt för mig med en streckad bakgrund men det är den jag vill ha :-) Tar gärna emot tips och ideer om ni vet hur jag kan få till det.

Nu är kl för länge sedan läggdax, skola imorgon igen, hela dagen lång...

RSS 2.0