Tillbax på ruta ett

Knappt sovit någonting i natt, värken är så in i norden jobbig. Men jag har bestämt mig, detta ska inte få stoppa mig från att leva som vanligt! Idag är det fötterna och handlederna som är aboslut värst, men trots det ska jag åka och handla, fika med familjen hos farmor och farfar. Och ikväll ska jag ha super trevligt tillsammans med goa vänner och en stor pizza!

Sirius

är förnamnet på min nya medicinläkare. Varför kan jag inte bara få en läkare som heter Lennart, Martin, Rune eller något annat svenskt? Nu låter jag väldigt fördomsfull och det är jag kanske med, men samtidigt så har jag inga bra erfarenheter utav utländska doktorer, de jag har träffat har jag haft svårt att förstå på grund av språket. Jag tvivlar inte alls på något sätt på deras kompetens men om man skall arbeta som läkare i Sverige borde väl ett av grundkraven vara att man behärskar det svenska språketi tal och skrift?
Ta bara den läkaren jag träffade på akuten förra veckan som ville att jag skulle äta (och skrev ut) 400 tabletter inom loppet av två veckor? Som dessutom skrev i min journal: "har svårt att förstå patientens behov utav att kunna gå". Skulle inte Ni också tappa förtroendet ganska snabbt då?
Men jag ska försöka att inte dra några förhastade slutsatser, Sirius kanske är en hejjare på det svenska språket, men det är tur att han inte heter Black i efternamn för då vettefasen om jag hade gått....

...Sirius Black...


Vad mycket som händer på ett år!

Hittade denna jätte mysiga bild på Saga och Nemo från förra hösten när vi är på väg till affären. Lite kan jag sakna vår gamla lägenhet med närheten till det mesta men framför allt närheten till min farmor och farfar :-)



Nu har jag ätit lite och väntar på att barnen skall komma hem från Mimmi och Dennis.
Nedtrappningen på min medicin verkar fungera bra, lite smärtor har kommit tillbaka men ingen svullnad vilket är toppen. Hoppas det fösvinner nu!
Dax att mysa ner i soffan och njuta utav de sista minuterna med lugn och ro innan det blir fullt ös här igen <3


Jobbehelg

Ja, livet går vidare, mellan alla provtagningar (usch, jag gillar inte blodprov) och läkarbesök.

Idag gjorde vi ett litt.sem i skolan sedan åkte jag hem och hämtade mamma och vi körde ut och hämtade bilen på verkstaden. Träffade en så otrevlig mekaniker, inte nog med att de är jätte dyra, de är otrevliga med. Det var en kabel till startmotorn som gått av och detta kostade 2500:- Jag muttrade någonting om att kabeln inte behövde vara gjord av guld när jag betalade, kunde inte låta bli ;-) Men vet ni vad det fina är? Det är att kabeln som gick av kostade 279:- resten är alltså arbetskostnader!! Helt sanslöst!
 
Nåja, nu är barnen hemma hos Mimmi, de ska sova där inatt eftersom jag ska jobba och Andreas kommer hem sent. Tacka vet vi Mimmi <3 Barnen tycker det är så roligt att vara där så det känns bra i mamma hjärtat att lämna där!

Nu ska jag sova lite, alltid svårt att sova inför första natten men det är å andra sidan den lättaste natten att jobba. Uppdaterar kanske mer ikväll, vi får se. Fick iallafall ett samtal ifrån PartyLite idag ang vår ljusbeställning i maj, nu verkar det som om vi antingen får pengarna tillbaka eller om våra ljus finns så får vi dem :-)


Det kom ett brev på posten...


från min allra bästaste vän, med lite "piff" till mig så jag känner mig bättre, å jag blev så glad, tack tack tack!
Det värmer att veta att människor bryr sig om en när man är dålig. Tack Lottis du är allra bäst! Blev mållös och vet inte vad jag ska säga så jag säger som vi alltid gör när vi inte vet vad vi ska säga; "bananahamock!" <3


Ursäkta igen

för det långa uppehållet men jag har spenderat mestadels av tiden på Akuten med mina fötter, nu har jag återigen fått de starka tabletterna som gör mig helt bra men så fort jag slutar äta dem så kommer det onda och svullnaden tillbaka som ett brev på posten. Men strunt i det, jag kan äta dem i 9 dagar till vilket betyder 9 smärtfria-gå normalt dagar som jag kommer göra det mesta utav!

En stor eloge till min underbara (starka) sambo som hela helgen har burit mig fram och tillbaka från sängen-soffan-toaletten (ja, så illa va det faktiskt) Nu har jag lyckats få 2 remisser från 2 olika läkare till ett specialist sjukhus, klicka här. Så nu SKA jag bli bra!!

Bilder från ankmatningen


En riktigt dålig dag

Har haft så ont hela dagen och känt mig så in i norden trött. Varje steg jag tar känns som om fötterna brinner upp. När jag var med barnen hos Dr Per idag (Saga har ont när hon kissar & Wille haft feber 6 dar nu) så sa han att min leverprover inte var normala, usch, man ska inte säga sånt till mig! Jag blir så orolig...tur att jag hade mamma med mig, hon fick vara mamma till alla tre idag  ;-)
Efter doktorn åkte vi och åt lunch på McD (igen!!) bivit mkt med det nu, ja ja barnen är glada iallafall. Sedan släppte vi av mamma på jobbet och åkte hem, jag la mig i soffan och kom sen inte upp, måste slumrat till eller på annat sätt helt missat när Wille kletat in soffan med "Scholls kräm för sprukna hälar" - så de va bara att halta upp och tvätta soffan....kan man annat än skratta? Svindyr e den krämen med :-)

Lina och hennes mamma ryckte sedan in som räddande änglar och utfodrade oss med pannkakor så jag slapp laga mat - tuuusen tack!!

Vill passa på och tacka alla underbara människor som ställer upp så mycket nu, tack tack tack, hur skulle vi klara oss utan er? Jag hoppas att detta går över snart så ska jag tacka er ordentligt!

(Lottis - du ANAR inte vad jag önskar detsamma!! Snart så snart...MATTA MATTA!!!)



Lakanmålning

är vad vi har pysslat med idag, innan jag upptäckte att Wille har feber igen. Så imorgon blir det att ta båda barnen till VC...Nu får det vara nog, nu vill vi faktiskt bli friska!!!



     


Abstrakt konst ;-)


Frosten har kommit

Två morgonar (?) har jag fått skrapa rutorna på bilen när jag ska hem från jobbet. Idag visade bilen på -4 grader..mysigt men kallt.

Idag blir det en hemma dag, jag hade tänkt överraska barnen med lite lakan målning :-) Tror de kommer tycka det är toppen, sedan blir det en sväng till stan för och handla och posta brev till polisen.

Snart är det december - mys...

"Mamma vet du? Farfar...han gifte sig med Mulletrollet!"

Barn är för härliga. Det här var Sagas kommentar när hon kom hem ifrån fikan hos min farmor (som btw varit ett troll) & farfar. Hon hade fått en guldhalsband med Mulleansiktet som berlock och var då tvungen att förklara rubriken ovan :-)

Idag har jag sovit mestadels hela dagen, känner mig inte alls kry. Var hos Dr Per en snabbis och fick tagit mer blodprover och fick mer medicin. "Du ser sjuk ut min vän" va hans första ord när han såg mig. Jo ja de e lixom därför jag är här...
Efter besöket stoppade jag på Ankaret och hämtade ut några julklappar som kommit, 2 klänningar och ett nattlinne. Sedan hämtade jag resten av familjen och vi snabbhandlade på Netto och hämtade ut på Apoteket. Väl hemma kröp jag ner i sängen igen medan sambon lagade lunch och åkte & fikade med barnen. När de kom hem vaknade jag av att Wille kastade ett kilo strömming i ansiktet på mig. "Titta Mamma, fisk! Köpt, Wille!" Som väl var hade fiskhadlarn slått in den väl så inget kom ur påsen ;-)
Maten blev jätte god, stekt strömming med potatismos. S åt som vanligt ingenting...

Nu sitter jag på jobbet igen och ska snart stänga ner datan och krypa ner under en filt med en kopp varm thè, inte helt fel.

God natt på er alla därute!


den lilla fiskkocken...


ååå jag skulle aldrig sagt något...

i natt vaknade jag med två svullna fötter och värk i båda knäna, så det blir ett samtal till Dr Per idag och ingen träning. Vad är de de säger? "Ropa inte hej förän du är över bäcken?"

Nu är vi sjuka igen

Wille har 38,9 i feber och ligger nu i soffan och ser dålig ut. Stackars prins-bus. Ska snart lägga mig med honom, så fort Mulan är slut.

Idag lyxade vi till det och åt lunch på McDonalds, vi fick så mycket pengar när vi pantade flaskor så barnen fick välja vad vi skulle göra och då blev det Donken. Efter det åkte vi hem till Nisse och Britta och plockade hasselnötter, blev bjudna på fika med nyplockade björnbär - jätte gott!

När vi kom hem lagade jag mat till barnen och satte upp nya gardiner i vardagsrum/kök. Skulle egentligen behöva skriva ett littsem nu men kryper hellre ner med Wille. Hoppas att han får sova natten igenom utan att febern stör honom för mycket!

  
Lunchen på McD och nyplockade hasselnötter!


Vaccinera mot svininfluensan?

Nu har vi fått en kallelse att i nästa vecka komma och vaccinera Saga mot svininfluensan. Wille är för liten, men jag vet inte, vet ingenting känns det som om...

Är orolig för kvicksilvret i vaccinet som i mycket sällsynta fall leder till förlamning.

Ska ni vaccinera era barn? Er själva?

En ovanlig syn hemma hos oss...


...är att Gizmo är inne och dessutom i soffan, Gizmo är ingen goskatt, han är helst ute och antal gånger han rivit/bitigt/anfallit barnen närmar sig nu tresiffrigt. Men av ngn anledning gillar han mig. Jag tycker det är mysigt med en katt i soffan men hade gärna sett att han blev lite snällare mot resten av familjen :-)

Jag vet att jag lovade er bilder från Mulletrampet och att ni inte har fått dem än. Ledsen för det, men som det ser ut nu äter jag 14 tabletter/dag för att överhuvudtaget kunna gå på fötterna och de ger biverkningar som illamående och trötthet. Men jag ska inte klaga, detta är ngt som kommer gå över, det finns de som har det mkt värre, och som har en sorg och en smärta som jag inte ens vill försöka förstå, klicka HÄR och sänd några goda tankar till lille Elton! Jag har följt hans kamp länge och håller alla tummar jag har att han ska bli frisk!!!

Nu till... MULLETRAMPET!!!


Mulletrampen

är det meningen att vi ska gå idag, en poängpromenad för hela familjen där det serveras korv med bröd och barnen får träffa Mulletrollet. Men vi får se hur det blir för min del, vänster fot är jätte svullen och det gör så ont att belasta den, men jag hoppas att jag klarar det.
Igår kväll var vi bortbjudna på middag, en trevlig kväll, åkte hem efter Körslaget, det var då min fot började svälla upp :-/
Återkommer ikväll med bilder från Trampet.
Ha en fin söndag, hoppas ni har finare väder än vad vi har här!

RSS 2.0