Påsk på Österlen

Å, vi har verkligen haft en fantastisk påsk! Barnen och jag har spenderat den hos mina fina svärföräldrar aka barnens farföräldrar ♡ Vi körde ner tidigt fredagsmorse och hann ner till att titta på kusin Hampus när han spelade match på Ystad IP, Saga var den enda av oss som inte missade när han gjorde mål. Kvällen spenderades med nära och kära här nere medan vi åt ägg, sill och kalkon. 
 
På lördagen vaknade vi till strålande solsken och bestämde oss för att åka kustvägen mot Simrishamn. Österlen är fantastiskt vackert, jag hade kunnat gå och strosa där hur länge som helst! 
 Vi tog en fika innan vi åkte vidare mot farfarns barndomsort - Kåseberga. Barnen tog en glass och jag åt en hamburgare innan vi knatade upp mot Ales stenar. Kåseberga är helt magiskt, det ända som hade gjort det ännu lite bättre hade vart om det kunnat sluta blåsa! Jag har så ont av att det blåser runt öronen, vill helst ha pannband eller något annat som täcker öronen men det hade jag såklart inte med mig. 
Långa vita stränder med branta sluttningar ner mot havet. Nästan lite som de vita klipporna i Dover,  men på skånskt vis förstås :-) Vi vandrade runt både länge och väl innan vi bestämde oss för att styra kosan hemåt igen. Efter kvällsmaten fick jag med mig sonen och hunden på en timmes promenad längs med stranden. Svärföräldrarna bor bara ett stenkast från havet och de har en fantastisk promenadstig längs hela havet! Wille är precis som jag när det gäller vinden i öronen så vi tog mössa på, båda två.
 
Söndagsmorgonen bjöd på lika underbart väder så vi bestämde oss för att åka på andra hållet mot Trelleborg. Vi stannade och picnickade i Smygehuk,  gick i små mysiga affärer, tittade i enorma kalkstensugnar och såg tyska bikers bli nedstänkta av havsvågor. Vi stod där ett bra tag och tittade på alla turister som ville bli fotograferade vid Sveriges sydligaste udde, havet ville gärna blöta ner dem - det var det som var det roliga :-) 
 
Vi höll oss på tryggt avstånd eftersom jag tyckte det var för kallt för att bli blöta, men alla andra skulle minsann stå och hålla i räcket... Det finns mängder med små mysiga affärer på Österlen och en utav dem är hönan Agda, www.agda.se, en supermysig affär med mycket bra priser. Tyvärr hittade jag ingenting som föll mig i smaken men Saga shoppade en glaskaninskål för 15:- som hon skall ha godis i säger hon ♡ 
 
Nu sitter vi i soffan och tittar på Fjällbacka serien, barnen sover på ovanvåningen och jag ska strax krypa i säng jag med. Imorgon styr vi kosan hem mot västkusten igen, påsken är en fantastisk högtid inte minst för att vi får 2 dagar extra att spendera med familjen. Stackars pappan har arbetat, både på jobbet och med att måla om sovrummet, men vi har haft det riktigt bra vi, här nere på Österlen ☆

RSS 2.0