Gott Nytt År!

alla mina fina bloggläsare!
Just nu sitter jag på jobbet, slutar kl 21 och då bär det hem till ett skaldjurskalas :) Till förrätten serveras det heta räkor med vitlök och till huvudmål kräftor med vitlöksbröd och diverse tilltugg! Perfekt mat att äta sent på kvällen. Min mage hade inte pallat med någon form av tyngre mat :)

Imorse var jag och Emma på spinning, 70 min! Testade att öka min maxpuls till 208 och gisses vad jag svettades. Men kul var det, kommer använda 208 händanefter. Tack Emma ♥

Har egentligen inte så mkt att skriva, ville bara titta in och önska er ett riktigt Gott Nytt År!

Den längsta natten på länge

Ja usch, denna natten har inte alls vart rolig, jag är super lättad över att jag inte ska jobba en natt till för det hade jag ärligt talat inte pallat med!

Idag blir det iinte många knop gjorda, det vill jag lova. Jag ska hem och sova tills Andreas åker till jobbet, sen så ska jag och barnen bara vara hemma och slöa, jag kommer säkerligen spendera en hel del av den tiden på soffan ;-) Det är tur att det finns en uppsjö utav nya leksaker att leka med. Wille älskar sin bilbana och sitt piratskepp medan Saga spenderar sin tid vid Jordgubbslisas dockhus :)

Dock måste jag släpa mig ut eftersom vi har en liten vovve som behöver rastas, och nu när det är vinter så görs det bäst genom att han får dra barnen i snowracern. De kluriga är att han vill springa hela tiden och det går åt mkt kraft till att hålla honom. Men barnen älskar det och Nemo med.

Tänk, snart är det nytt år 2011 - vad tiden går fort. 2011 kommer bli ett fantastiskt år, det känner jag på mig! Vi fick en resa i julklapp - bara det är något vi verkligen ser fram emot. Att jag sedan har ett jobb - wow med BETALD semester! Kan ni tänka er? Jag har aldrig haft betald semster i hela mitt liv. Ledig i 5 veckor med fullt betalt, det kallar jag lyx.

Om detta inlägg är lite hattigt så beror det på att jag är super trött :) Ska packa ihop nu, hoppas ni alla njuter av det fina vintervädret vi har!


Det längsta blogginlägget på länge

Och vi börjar med dagarna innan jul ...

Och de dagarna har vi fyllt med pepparkaksbak, julgodisbak, snölek och julgranshopping - bland annat!

Som vi gör varje år samlades vi hos min farmor & farfar för att baka pepparkakor. Receptet kommer från min gammelfarmor och skrevs ner fösta gången (vad vi vet om) i slutet av 1800-talet. Jag älskar allt det gamla och att detta recept faktiskt kommer från mina egna förfäder är om möjligt ännu bättre. Och goda är dem!
Andreas tog hand om pepparkakshuset och de dekorerade och åt omvarannat ;) En dag när pappan jobbade tog jag och barnen tag i julgodistillverkningen! Det blev det vanliga, det vill säga: Knäck, ischoklad, rockyroad och chokladfudge. Någonting hände dock med fudgen, den svettades hela tiden, och ville aldrig stelna ordentligt, tråkigt. Men den smakade iallafall likadant!

Denna december har vi spenderat en hel del hemma hos morfar och Gisela. Bland annat fick barnen vara där en förmiddag när jag jobbat natt och behövde sova. De hade haft en helmysigt dag och bakat Lussekatter. När jag kom letade vi fram Lucia kläderna och där fanns så mycket att Wille kunde välja bland att vara en Pepparkaksgubbe, en Tomte eller en Stjärngosse. Tillslut föll valet ändå på en tomte och han var så söt så :) Saga var givetvis Lucia, behöver jag ens skriva det?

Lucia firandet var som alltid utomhus och det var riktigt kallt, men så stämningsfullt med all snö och fröknarna hade tänt en öppen eld som sprakade så härligt. Barnen var riktigt duktiga och sjöng så högt och klart. Synd var bara att Wille hamnade jämte en annan liten tomte som väldigt gärna ville synas, så det var svårt att få med Wille på kort :(

Dagarna har flygit fram och jag hann inte med allt som jag skulle gjort innan julafton men det blev lika bra ändå :)
På julaftonsmorgon vaknade Wille tidigt och sprang ut till julgranen för att se om den haft besök under natten, och visst hade den det. Där låg en massa paket till dem båda. Alla paketen innehöll möbler till dockskåpet! Det lektes friskt med dockskåpet hela morgonen ända tills klockan slog 9 och mormorn och Dennis kom på frukostbesök. Då vankades det ännu mera paketer. Medan jag dukade fram ägg, sill, skinka, senap, julost, färska frallor och andra godsaker öppnade barnen paketen. Saga fick ett Jordgubbslisa hus och Wille ett smurfhus. Men det bästa av allt var nog Discolampan. Det har vart många paket denna julen och nästa ska vi nog begränsa oss lite mer men va tusan :)

Kl 13 styrde vi kosan mot Karlberg för att fira julafton hos farmor & farfar. Där var även min farbror och hans familj. Vi började med mat, fortsatte sedan med Kalle och sen kom tomten, som hos alla andra svensson familjer antar jag :)

På kvällen spelade vi julklappsspelet och jag vann ingen julklapp, men det är lika roligt för det. Det är verkligen ett spel som jag kan rekomendera till alla - fantastiskt kul! Kvällen blev inte så sen för oss eftersom vi dagen efter skulle köra ner till Skåne. Vi var hemma redan runt 22 och barnen somnade nästan innan de hunnit lägga huvudet på kudden ♥

Vi kom iväg redan vid 10 på juldagens morgon. Resan gick bra och vägarna var fina. Vi stannde i Malmö och åt eftersom jag suktat efter en falafel sen jag och Andreas åt en på möllan i juni :) Och vet ni vad? det var precis lika god nu som då. Om ni är i Malmö så måste ni äta en falafel på Falafel No1 - det är en smakupplevelse!

Väl framme i Ystad var det dax att byta om och fira jul igen, denna gången hos familjen Thoren.

Det var en jätte trevlig kväll och barnen orkade ända fram till tio utan att tappa humöret!
Redan den 26:e åkte vi hem eftersom vi båda skullle jobba dagen efter. Vi körde direkt hem till morfar och Gisela som vart så snälla att de passade Nemo och blev bjudna på kalkonmiddag. Det är julens höjdpunkt. Jag älskar kalkon och det hör till julen.

Nu sitter vi här - fortfarande i pyjamas. Jag ska jobba inatt och Andy är på jobbet nu. Det är dax att ta tag i hemmet, det behövs tvättas, dammsugas, svabbas golv och plockas iordning. Men först måste jag in i duschen. :)

Denna bilden är tagen kvart över sju igår ...

img_3794 (MMS)

Denna bilden är tagen kvart över sju igår morse - ja så tidigt är vi fullt påklädda, ute och hoppar i snöhögar :)  Kanske inte helt frivilligt dock, vi hade satt på nya vinterdäck på bilen därav den tidiga timman.  Ikväll blir det full rulle. Mycket ska ordnas och ev kommer goda vänner förbi en sväng. Planen är också att renovera färdigt dockhuset eftersom jag tror att tomten kommer inatt med möbler.


4:e advent

God morgon, idag tänder vi det fjärde ljuset, herregud så fort det har gått, känns som om det var igår som vi gjorde iordning staken och väntade på att få tända 1:a ljuset :)

Det är bara jag och Wille som är vakna, Wille ligger brevid mig och mumsar välling, egentligen ska han nog inte ha välling nu för jag har ett svagt minne av att Andreas var uppe tidigt imorse och gav han en flaska. Men han fick bara 100 ml så det får gå för idag.

Igår var vi bjudna till goda vänner för att äta frukost. Jösses, vad mycket gott det fanns! Färska frallor, marmelader, ostar, korv det tog aldrig slut. Jag åt tills jag blev stoppmätt..men gott var det. TACK så mycket ♥ När frukosten var uppäten och vi hade tjötat klart åkte vi ner till staden för att klippa Wille. Men jag hade helt missat att de har stängt på lördagar, så vi styrde kosat mot Coop istället och köpte det sista inför Julafton.
Väl hemma, sjönk vi bara ner i soffan och satte på en film, efter filmen föreberedde jag en Janson till kvällsmaten - ååå det är ju så gott!

När kvällsmaten var uppäten kunde jag inte hålla mig längre, jag var tvungen att ringa Carin, å så jag har saknat att prata med Carin ♥ Men nu är hon hemma och imon ska vi ses hela dagen och fila på det sista på examensarbetet.

Idag är det först träning som står på schemat, sedan pepparkaksbak hemma hos min farmor. Som ni vet bor Andreas föräldrar i Skåne och speciellt nu i juletider så tycker jag att det är jätte tråkigt att de bor så långt bort, för det är så mycket mys kring julen och vi missat hela den biten med dom. Wille sa häromdagen att han ville baka julgodis med farmor med långa håret. Då är det så jobbigt att förklara för han förstår inte riktigt.

Nehe nu kan jag inte sitta här längre, jag hade tänkt duka fram frukost till de andra två sömntutorna.

Tuffingen


Vilket hräligt kort...haha det är vår lilla teaterapa det :)

Såhär ser det ut i vår säng när jag ska lä...

img_1805 (MMS)

Såhär ser det ut i vår säng när jag ska lägga mig, sött inte sant? Saga ligger jämte Wille men syns inte på bilden.  Omalley har tagit min plats, till och med krånglat ner sig under täcket - sötnöt <3  Nu ska även jag krångla mig ner förhoppningvus utan att störa kisen. Undrar hur pappan ska få plats... God natt vänner!


46 592:-

Ja, det är vad det skulle kosta för oss 4 att åka på två veckors semester, all inclusive. Helt sjukt mycket pengar! Men vet ni vad? Det tänker vi unna oss! I 3½ år har vi levt på minimum i och med att jag har pluggat, vi har fått jobba extra för att få det att gå runt. Nu vill vi bara unna oss två veckors bekymmerslöst sol och bad. Visst har funderingen funnit hos oss båda att vi kanske skulle ta och gifta oss för de pengarna istället, men nej, vi väntar nog lite med den dära giftas grejjen :) Nu ska det njutas!

(fast vi räknar med att priserna sjunker med ungefär 10 000:-, så vi har lite is i magen och avvaktar med att boka tills i mars/april)


Jag tävlar hos Fyrklovern!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen :)


Bloggar från mobilen eftersom jag inte ork...

img_1264 (MMS)

Bloggar från mobilen eftersom jag inte orkar sätta igång datorn ;)  Som ni ser är nu första rummet tapetserat och klart. Det var inte enkelt vill jag lova! Och genom att välja mönstrade tapeter gjorde jag det inte lätt för mig direkt. Lika klurigt är det att få in tapeten bakom dörrkarmarna, men det absolut svåraste är elen...pyttesmå eluttag med två ännu mindre hål Det är skitsvårt att matcha hålen i vägen med de hål jag gjort i tapeten... Gör man fel får man börja om! Men visst blir det fint?


Tomteparaden

Ja, jag glömde ju lägga in bilderna :/
Just nu sitter jag på jobbet så jag hinner bara lägga in en del så att ni ser hur mysigt vi hade det. Det var en underbar stämning, vi går varje år på tomteparaden, jag tycker att det är en så mysig tradition och det är så roligt att se barnen. De blir så exalterade över alla tomtar, hästar och, självklart, Lucian.


Haha, kanske inte den bästa bilden, det ser ut som om Andreas är den som väntar mest på att se tomtarna ;) Saga däremot är jättesur för att hon inte fick åka skridskor så nu har jag lovat att vi ska åka ner när jag är ledig så att hon får prova :) Lovar att fota så att ni får se!


Här kommer tomteparaden, med all snön som föll var stämingen nästan magisk. Det märks väl inte att jag är ett stooort fan av julen?


Man blir hungrig av att vara ute, Wille slök 2 korvar och Saga 1. Mamman och pappan nöjde sig med lite varm glögg. Men det var efter det att pappan blivit puttad ur kön av en dam 85+, haha, det kan man kalla en riktig "pensionärsjävel" ;-)



Nu är det snart dax för mig att börja arbeta, slutar kl 14 och jag tror att vi kommer köpa en julgran idag. Pssst säg inget till pappan, då blir han tokig. Men jag lyckats ändå smuggla in den tidigare och tidigare för varje år =P

Glöm inte kika på dockskåpsrenoveringen i inlägget nedan ;)


Renovering

Tänkte ge er en liten närmre titt på dockhuset, vi kom långt igår!

Golven målades vita, nu behövs det nog bara en strykning till, taket sprayades svart och huset fick ny fasad, jag hade helst velat spara den gamla men den var fläckig och vattenskadad så vi bestämde oss för att huset ´även det skulle bli vitt.


Här ser ni orginalfasaden samt en skymt av det svarta taket. Jag måste bara säga att detta är ju jätteroligt! Eftersom jag vet att en utav mina läsare skall renovera ett dockhus hon med vill jag bara ge ett tips; OM du ska måla taket så börja med det! För när jag tog golvet kom det svart färg på mina vita golv så det var bara att måla golven vita igen ;-)


Såhär blev det med de vita ytterväggarna och svarta taket, fint inte sant?
Det absolut tråkigaste var att riva loss tapeterna, det är pilligt och kändes som ett evighetsjobb. Det som ska hända nu är att golven skall stykas en eller två gånger till (vet ni hur svårt det är att täcka 70-tals orange?!) rummen skall tapetseras och det ska inhandlas 3 fönster och en balkong. De två sistnämnda är svårast eftersom jag vill ha dem i orginal från 70-talet. Dagens dockhus är mestadels av plast och jag vill ha trä :) Även ett trappräcke skall ordnas fram men det får jag nog ta och göra själv för de har jag inte sett att man kan köpa någonstans. Eller vet ni, käre läsare?

Det börjar ta sig. De orangagolven har bli...

img_3549 (MMS)

Det börjar ta sig. De orangagolven har blivit vita och taket ska bli svart . Rummen skall tapetseras om och fönster skall in :) kommer bli kanon! Nya möbler kommer tomten med, inte sant tomten? ;)


6:e december 2010

Jag blir helt galen, försöker att lägga in en ny header men den vill inte visa sig, hur konstigt är inte det? Det är nämnligen inte meningen att det ska vara 3 rosor i headern utan det ska ligga mina egna bilder :) Men men det får väl ta den tid det tar att fixa!

Igår var jag och mamma på Gekås, vi var där redan när de öppnade och det kändes som om vi var ensamma i hela varuhuset! Vic gick direkt till leksakerna och fick plockat på oss alla julklappar - topp! Sedan åkte vi upp till tredje våningen och tog en kaffe innan vi begav oss mot kassan. På vägen hem hämtade vi upp barnen och åt sedan lunch hos mormorn. (hon är helt klart guld värd som alltid finns där för oss ♥).

När klockan blev fyra åkte vi ner till stan och mötte upp pappan och Nisse&Britta för att se på tomteparaden och på när Lucia fick sin krona. Det var fantastisk stämning med all snö, julsånger, glöggdofter, hästar och bjällror. Bilder kommer senare för just nu har jag inte kameran med mig. Det är riktigt mysiga bilder så kika in här lite senare ikväll!

En blå tå

Ja, och så ont det gör! Men vi tar det från början :) Som vanligt varje lördag så var det dax för barngympa. När vi byggde banan så råkade jag själv välta en järnbänk över mina tår! Jag lyckades bita ihop under hela passet men sedan ville jag bara hem, fort! Väl hemma så åkte strumpan av och där fanns en blå/svart/lila tå! Aj aj aj...
Så för vår del har det vart en tråkig hemmadag, tur att pappa bjöd hem oss på middag ikväll så barnen kommer ut litegranna :)


Torsdagen 2 december 2010

Igår slutade jag jobba 21.30 och nu sitter jag på jobbet igen, känns nästan som om jag likagärna kunnat stanna och sova här :) Men jag fick iallafall träffa och pussa på barnen imorse. Jag väckte dem redan halv sju, våra barn är inte vana vid att bli väckta så tidigt så det var två trötta barn som inte ville gå upp. Jag gav dem varsin flaska välling och satte på dem underställen i sängen. Ja, för nu är det kallt - 12 grader hade vi imorse så det blir underställ + fleeceställ på. Eftersom barnen går på en "I ur & skur" förskola så är det jätteviktigt att de har på sig ordentligt med kläder och då är lager på lager bäst!

Idag har vi inga vidare planer, jag sitter och spånar på julgodis, det är ju såå roligt att baka. Mindre kul att äta ;-) Jag har lite svårt för julgodiset men jag ätergärna nötter och nougat, men ischoklad och knäck - nej det är inte min grej!
Direkt efter att jag hämtat barnen skall vi åka till Camilla, Selma & Emmy för en fika. Det ska bli skönt att komma iväg och prata litegranna skolprat.

Ha en fin dag i kylan allihopa!

RSS 2.0