Snurrigt värre

Jag hade ju glömt att vi skulle på gymnastik när jag skrev förra inlägget. . .

Gymnastiken blev en succé, jag tyckte det var så roligt att få träffa barnen igen och att få teckna :-)



ni har väl inte glömt hur roligt det är med kommentarer? ;-)


frisk höstdag

är det idag och jag ska packa picnic korgen med kaffe, varm choklad och mackor, sedan skall vi bege oss u ti skogen, vart får ni se på bilderna senare ikväll :-)

Igår var vi på simhallen och badade, Saga är jätte duktig och bara övar övar övar på att simma :-) Andreas tvingade mig simma 10 längder för om jag inte kunde det med tanke på hälarna ville han inte att jag skulle spinna på kvällen heller ;-) Så jag simmade och det var jobbigare än jag trodde men det belastade ju inte fötterna direkt - hur tänkte du nu, älskling?
Så spinning blev det, 40 minuter tillsammans med Lina Linn och Martina :-)

Idag har jag också tränat på morgonen 60 minuters spinning och 30 minuters core. Nu ska jag in till stan för att se om Andreas födelsedags present finns kvar.

Inflammation i hälarna

har jag åkt på, det gör väldigt ont ska ni veta. Om jag sitter stilla för länge och sedan ska gå kan jag inte belasta hälarna utan får gå på tå :-( Tycker lite synd om mig själv nu ska ni veta, för det gör riktigt ont. Har fått utskrivet starka värktabletter samt en smärtstillande salva som jag smörjer in hälarna med, jag vet inte hur jag har fått det och de kunde inte ge något svar på när det går bort 6 mån till 2 år. Jo jag tackar ja!!

Jag började iallafall dagen med 50 minuter nonstop ingen paus spinning, underbart pass! Sedan bar det av till skolan där vi hade en rätt så meningslös bild lektion till kl 14 - direkt vidare till apoteket för att hämta ut medicinen och gelinläggen till skorna för att avlasta hälarna.

När jag kom hem märkte jag att Andreas tålamod med barnen var borta för längesen... (Wille är hel vild nu, lyssnar inte och om man säger till honom på skarpen gör han bara fula miner åt en...Härligt! Det blir många time out på rummet för honom nu kan jag lova...) Så jag tog barnen och åkte till Gässlösa Naturreservat, jätte mysigt hade vi.


Munkagårdsgymnasiet

Vi satte oss i bilen och åkte till Tvååker och naturbruksgymnasiet, jätte roligt hade vi, men vi låter bilderna tala för sig själva...




Behöver jag säga att Wille var i extas?



Vi stannde ca 3h sedan körde vi hem och bytte skor, hämtade Nemo och körde till staden och köpte lördagsgodis och present till Noel. Barnen fick plocka godis själva - de va populärt må ni tro.
Sedan körde vi hem till min farmor och farfar där vi ät nybakad päronpaj med vanlijsås, jätte gott. Precis när vi satte oss i bilen för att åka hem ringde morfar och undrade om vi ville äta där ikväll, eller ja...han säger ju bara:
-Har ni ätit?
-Nej
-Maten är klar kl fem
-Tack

Vi åkte direkt till fårghagen så han fick springa av sig lite innan vi åkte till morfar.


 Vi åkte till morfar redan kl fyra och han visade en jätte fin glas lampa med bilar, lastbilar och traktorer på som han gav till barnen. Jag fick låna filmen Män som hatar kvinnor :-) Kanske ska se den med Andreas ikväll?
Maten var som vanligt helt fantastisk god, min pappa är den bästa kocken jag vet (kanske för att vi båda är grymt förtjusta i riktigt stark mat och udda smaker)

Ungsbakad lax fylld med getost i en sky med vin, rödpeppar och basilika

Saliven börjar rinna bara jag skriver det..haha...tog en matlåda till Andreas, tyvärr har jag redan berättat det för honom annars hade jag nog ätit den nu - så gott va det!

Nu är vi hemkomna och barnen sover som små grisar, jag ska skriva schema till förskolan.

Ha en bra kväll!!


Dålig uppdatering

men det har inte hänt så värst mycket, barnen har varit sjuka till och från och inte varit på förskolan på två veckor.
Vi har myst hemma myst hos morfar och myst hos mimmi.

Idag slutade jag jobba halv åtta och då kom Andreas och barnen och hämtade mig så körde vi upp till Borås. Jag hade en komplettering att göra kl 09 och Andreas ville inte att jag skulle köra 9 mil när jag varit vaken hela natten.
Kompletteringen gick jätte bra. Hann till och med att träffa Linda en snabb - jätte snabb - sväng, mysigt. När vi kom hem lagade Andreas mat och efter maten gick jag och la mig och sov några timmar.

Sen va de Andreas tur att åka och träna, jag och barnen tog fram cyklarna och cyklade för att köpa blommor till baljan utanför. De var jätte duktiga och cyklade så fint båda två, men när vi kom tillbaka ramlade Wille och fick en fläskläpp och Saga ramlade med cykeln :-( Då fick vi ringa till pappa så han fick komma ner och trösta. Andreas lagade maten och plockade undan allt så jag kunde ta en skön dusch med barnen, vilken underbar sambo :-)

Sedan lekte jag och barnen med dinosaurier i sängen (Wille envisades med att säga att det var valar). Vi lekte att de gick från olika ställen i sängen och på de olika ställena kunde de äta, bada, plocka blommor, bada i geggamojja m.m. Saga tyckte det var en fantastiskt rolig lek medan Wille tyckte det var lite brist på slagsmål i leken... Huxflux när våra dinosaurier var och plockade blommor kunde Willes dino hoppa på våra med ljudeffekter som SPLASH KRACH BOIJN.

Nu ska jag njuta av lugnet innan jag lägger mig, imorgon kommer Emma :-)



Såhär fint blev det Wille valde sköldpaddan och Saga kon.


min älskade katt

Låt mig få presentera Daisy, Daisy fick jag när jag var 10 år gammal vilket gör att hon firade sin 18:e födelsedag den 2 juni 2009. Eftersom hon bor hos min mamma träffas vi inte så ofta och jag tror att detta är hennes debut på bloggen. Hon är iallafall mitt allt, hon vet alla hemligheter och hennes päls har många gånger varit blöt av mina tårar, speciellt i tonåren när jag grälat med min dåvarande pojkvän, ni vet..när det allvarligt talat känns som om man inte kommer överleva om han lämnar en? ;-)

 


Kalas i dagarna tre

Ja, äntligen är det över, det är roligt men det tär på krafterna att ha gäster hemma i tre dagar på raken!

I fredags väckte vi Wille med sång och paket. A åkte till jobbet och på kvällen kom Mimmi, Dennis, Nisse, Britta och Lina. Kaffe, bullar och tårta.

I lördags kom Farfar, Farmor, Patric, Karin, Thilde, Hampus, Niclas och Maria upp för att fira Wille. Jätte trevlig dag. Thilde fick en present ett halvår efter hon fyllt år. Skäms! Vi hade delat upp det innan, jag har ansvaret för att komma ihåg min släkts födelsedagar och Andreas sin - det funkar inte :-) Nu har jag sagt att jag kan hjälpa honom - för tro mig - vi har svårt att komma ihåg allas födelsedagar. När jag var runt 15 glömde alla bort att min lillebror fyllde år den 9 okt, det kom vi på dagen efter och fick alltså firat honom den 10 ist :-) Så det ligger i generna :-) Vi hade iallafall en jätte trevlig dag med kaffe, bullar och tårta.

Idag var det barnkalas, dock valde vi att bara bjuda Engmans & Dahlmans. Det blev ändå 6 barn och full rulle men mycket trevlig med kaffe, bulle och tårta.



I lördags gjorde jag och Andreas en avstickare för att närvara vid våra goda vänners bröllopp.


GRATTIS FAMILJEN DAHLMAN!


dagen och gårdagen

DAGEN:
Det är mycket nu, barnen är lite småkrassliga så de är hemma från förskolan, eller, ja, Wille är frisk men är hemma ändå. Onödigt att han ska behöva gå när Saga ska vara hemma.

Efter frukost åkte vi in till staden och mötte upp Johanna, Noel och Tim och tog en fika på Herberts. Andrea kom dit med sina två flickor och lekte. Mamma mötte upp och vi gick till Team Sportia och köpte varsitt skalset till barnen. Usch, pengarna bara flyger iväg, att de ska vara så dyrt med barnkläder?

Sedan var det raka vägen till röntgen med Saga, hon var så duktig, lät doktorn göra som han ville och gjorde precis som de sa till henne. Tyvärr så fick de inte in kontrast vätskan i gälgången och de valde att sluta när Saga började gråta för att det gjorde ont. Så nu väntar vi på en magnetröntgen istället.

Som morot efter läkarbesöket fick barnen cirkusbiljetter, mamma tog barnen till grillen och de fick äta vad de ville medan jag åkte hem och gick ut med Nemo. Cirkusen var jätte bra, Wille var helt tagen, Saga tyckte att den vackra prinsessan som balanserade var bäst (lindansösen). Hästarna var lite läskiga - tyckte mamma och mormor - vi satt nämnligen på första parkett och den ena arabhingsten ville inte riktigt, den sparkade bakut och stegrade. helt plötsligt satt vi läskigt nära hovarna... efter 70 min var det paus och då bestämde vi oss för att åka hem.

Barnen somnade som stockar och Mimmi satt kvar och kollade på TV när jag åkte till jobbet. Andreas kom hem redan kl 21 så det var inte länge som Mimmi behövde sitta - TACK mamma!

GÅRDAGEN:
kl 09 mötte jag upp Ursula för en timmes step/styrka, det var jobbigt, speciellt eftersom jag hade lite träningsvärk kvar i magen efter Flowin´en. Det blev i ingen skola så jag åkte hem en sväng till Lina och tjötade bort en timme. Lunchen stod färdig när jag kom hem; raggmunkar på Sagas potatisar hon odlat på förskolan. Gott! Sedan packade vi in oss i bilen och åkte och plockade päron hos morfar och kollade på djuren på landet.

Sedan var det dax för föräldramöte på Sagas avdelning.
Vi möttes upp utanför avdelningen och skickades sedan iväg en och en på en snittslad bana i skogen där vi skulle hålla utkik efter små dinosaurier på vägen, vi skulle räkna hur många vi hittade och sedan berätta för fröken. Jag hittade 8 st, vilket var rätt :-) Stigen slutade på stranden så vi satte oss alla i en ring och då berättade fröknarna att de brukar göra så med barnen men då fick de leta efter ännu mindre dinosaurier. Fröknarna fortsatte berätta att det vi skulle göra under kvällen var det som barnen brukar göra. Vi delades in i par och jag hamnade med Elliotts pappa, varje grupp fick en lapp och så skulle vi leta upp allt på denna lappen. Vår löd:

Jag blev faktiskt lite förvånad över hur fort vi hittade sakerna på stranden, svårast var myran...den ville inte stanna på vår vita duk :-)

Mkt tunt - blad
Fjäder
Gamla kläder
- handske
Ngt som blommar i vackert väder - smörblomman
En svart myra
Spill från ngt som har fyra - harbajs
Ngt som ej går att hyra - plastlist


När alla grupper läst upp sin lapp och visat sina "skatter" (barnen får bilder istället för text på sina lappar) plockade fröknarna fram stormkök och jag och Elliotts pappa fick i uppgift att laga - efter recept - strövargodis och krabbelurer.

Här är strövargodiset i stekpannan

Voila!
Jag tyckte det va sådär men jag kan förstå att barnen gillar det, speciellt när de får göra de på stormkök :-)

Sedan var det dax för krabbelurerna, jag måste erkänna att jag var väldigt tveksam till att äta det först, men de var supergoda och det slutade med att jag gärna skulle ätit en till ;-)


Sedan satt vi och åt vår medhavda matsäck, strövargodis och krabbelurer på stranden och pratade till solnedgången. Det var faktiskt en väldigt trevlig kväll och jag måste säga att alla föräldrar var jätte trevliga, nu är det roligare att mötas vid lämning/hämtning för att man vet vilka de är.
En lyckad kväll - men nästa gång är det andreas tur ;-)

Nu ska jag kolla lite TV och koka kaffe, mina vänner i natten :-)

Dag över förväntan

Vi hade inga som helst planer på morgonen, men helt impulsivt ringde jag till Anneli och vi bestämde oss för att åka ut dit innan barnen skulle ner till Mimmi och Dennis. Anneli lärde jag känna när jag arbetade på en förskola i Vbgs kommun. Hon har två barn i ungefär samma ålder som våra och bor helt underbart ute på landet.

När vi kom dit gick vi först till hästarna och matade dem med äpplen, Saga tyckte det var roligt och Wille var som vanligt reserverad, satt bäst i mammas knä tyckte han!! Sedan ville Julia visa sin affär, wow vilket ställe, mina barn älskade det!
   

Neeej, nu krånglar blogg.se igen! Kan inte ladda upp några bilder :-( Frustrerande...
Vi blev iallafall bjudna på lunch av Anneli och sedan målade barnen både med vattenfärg och med kritor. Vi blev även frågade om vi ville gå på gymnastik tillsammans med dem så på onsdagar nu ska vi på gymnastik, ska se om barnen gillar de isf så kör vi :-)

När vi åkte hem körde vi raka vägen ner till Mimmi och där lämnade jag barnen och åkte hem och sov bort några timmar. Andreas ringde och väckte mig och sa att han hade en överraskning. När han kom hem hade kan köpt en hel serie med underbar hudvård, de är min absoluta favorit och är väldigt dyra men nu skulle de utgå ur butikens sortiment så de kostade bara 20kr/st, snacka klipp. Hudvård för över 900 kr för 100 kr :-) Är han inte fantastisk så säg?

Body America - en underbar hudvårdserie med fantastiska dofter

Jag ska se om jag kan lägga upp de andra bilderna imorgon...


äntligen fredag?

W var lika ledsen idag när jag lämnade honom, bakslag får man nju räkna med men det är lika jobbigt varje gång...
Nu ska jag cykla till hagen för att möta upp goda vänner och låta Nemo busa av sig med 4 andra vovvar :-)
lämnar er med lite bilder från gårdagens lekplatsbesök och kräftkok :-)

 
Balansgång på kyrkoruinen




nu krånglar blogg.se så jag får inte laddat upp kräftbilderna tyvärr...

I söndags

ja jag lovade ju att jag skulle visa er vad vi hade för oss den soliga söndagen. Kl halv elva packade vi in oss i bilen tillsammans med en picnic korg och styrde kosan mot sjukhuset för att fika med Mimmi på hennes lunch rast. Vi hade med oss plättar och köttbullsbaguetter med rödbetssallad.
 

Efter lunchen så gick vi ut i skogen för att se om vi hittade några kantareller, förhoppningarna var ganska små eftersom hela sjukhuset gränsar till skogen och vi var nog inte de ända som letat kantareller där...
     

Många svampar hittade vi men de gula lös med sin frånvaro tills...

   
vi gick ut på gångbanan och fann ett tiotal :-)

När Mimmi var tvungen att gå tillbaka till jobbet åkte vi till hajen och handlade och då ringde Tina och frågade om vi ville komma ut och hälsa på...så vi styrde kosan mot skällinge och tog en fika hos Tina och hennes familj, de har så mycket djur och barnen älskade det. Det fanns nya små kaninungar, hästar, får, ankor, höns och givetvis hundar.
Nemo var med och hälsade på den lilla samojedtiken Troja.


Efter att ha blivit bjudna på nybakt sockerkaka och tjatat en massa strunt åkte vi hem för att måla våra ekollon..


Riktig storm

är det ute nu och har varit hela dygnet, med regnet som piskar mot fönstret är det ganska mysigt att tända ljus och krypa ner i soffan. När jag skulle tömma minnes kortet i den lilla kameran så såg jag att det fanns bilder som jag inte visat Er, från en betydligt varmare och soligare september dag (klicka på de små för att få dem större).

På favvolekplatsen...
 
     

     

 

Idag var barnen hemma på förmiddagen och behövde inte gå till föskolan förän precis innan lunch. Jag åkte ner till Campus och tog en kaffe med Lina, sedan var det dax för en föreläsning på 3h som jag inte var upplagd för en fredag eftermiddag, men den förflöt relativt snabbt.

När jag hämtade W sa fröken att han hade haft näsblod sedan halv tolv....W har aldrig näsblod så jag ringde till sjukvårdsupplysningen när jag kom hem, för man ska väl ändå inte behöva ha näsblod i 5 timmar? Hon berättade för mig var jag skulle trycka och det trycket skulle jag hålla i 15 min, om det inte slutat blöda efter det skulle vi söka till PVJ. W fick en flaska välling i soffan som muta för han skulle ligga still, det fungerade faktiskt och han har inte blött mer sedan dess - skönt!!

Barnen lekte prinsessor och klädde ut sig till balen:


Eftersom vi är ensamna även denna kväll så bestämde jag att vi skulle lyxa till det lite med xtra god mat, så vi lagade honungsmarinerad kyckling med timjanrostade klyftpotatis och en variant på tsatziki med rödlök och en god sallad. Kycklingen blev en hit hos båda barnen och jag var super nöjd, vi sparade lite till pappan så han kan äta när han kommer hem.



Efter maten gjorde vi vår egen Playdooh, den blev jätte bra!!
 

För att få ut lite energi, bjöd vi upp Nemo till lite bus i sängen :-)


   

Nu ska jag ut i ruggvädret med Nemo, sedan sjunka ner i soffan och bara va.


Fotoutställning

Idag lämnade vi S på förskolan på förmiddagen så körde jag och W in till staden och mötte upp studiegruppen för att gå på fotoutställning, jag är osäker på om man fick fota där så jag kan därför inte visa er några kort, men det var fantastiskt foton, tydligen så hade fotografen fått en hel del kritik för sina bilder - mest naka människor i olika ställningar och av samma kön, kvinna upptill man nertill - men jag tyckte att fotona var fantastiska, det låg så mycket mer bakom bilderna, så om ni är i Varberg rekomenderar jag att gå till fästningsmuseet och se utställningen!


Wille stod länge och begrundade denna damen - "VACKER", tyckte han ...

Efter utställningen gick vi resten av museet tillsammans med Emma, W tyckte inte att Bockstensmannens skelett var läskigt inte heller ÖTZI (den mumifierade ismannen) bekom honom, men så kom vi till en uppstoppad ko och en uppstoppad gris, han blev jätte rädd och klamrade sig fast med sina små armar runt min hals :-) Alla tycker vi olika saker är läskiga, jag gillade till exempel inte ÖTZI.

Vi sa hejdå till Emma och åkte vidare till Willys för att handla, fick även med oss fem bananlådor så vi började röjja i garaget och hann färdigt (!) innan det var dax att hämta S. S ville inte följa med hem heller, hon skulle dega färdigt först, men när man säger de magiska orden MIMMI så är det inga som helst problem. Vi skulle nämnligen ner till henne för att hon skulle ta bort mina stygn i nacken, så skönt att vara av med de nu.

Vi blev bjudna på middag, lax med kallsås och nypotatis, jätte gott.
Nu är vi hemma och barnen sover som små grisar, imorgon är en ny dag och jag känner mig ganska trött efter att ha jobbat två nätter.


W tittar på den fantastiska utsikten


Det blev en dag på stranden

Det trodde jag verkligen inte igår när snålblåsten ven runt knuten och björkarna utanför fällde sina sista löv, knepigt det där..de brukar inte fälla förens i början av oktober, kanske för lite vatten?

W lämades på förskolan halv nio och som vanligt sparng han in och återigen fick jag be om pussen och kramen, sedan forsatte jag till högskolan för en fullständigt meningslös föreläsning om enkäter, suck! Men jag fick pratat lite med bästaste Emma iallafall och det är alltid lika roligt. Efteråt satte vi oss i studiegruppen och bestämde lite tider för nästa vecka, det ser bra ut ingen dag längre än till kl 14, skönt, var lite orolig att barnen skulle behöva gå till 16.30 varje dag ...

Kl 12 hämtade jag barnen, tog S först eftersom W är så svår att få med, tänkte att det kanske kunde locka lite om storsyster var med? Ikke, han ville inte alls, så tillslut fick jag - återigen - bära ut honom.
Vi åkte ner till stranden och plockade blommor och hittade en hel blåmussla.
   

   

 


Mina små blomplockare, plockade en hel bukett till mamma med fantastiska blommor. 


Efter stranden tog vi en glass på Tre toppar, som vanligt tog jag två kulor och slängde säkert 1½, jag är ingen glassätare direkt, jag äter med ögonen, sedan när jag smakat på dem vill jag inte ha mer :-) Barnen däremot är riktiga ätare - det var mysigt att sitta därinne, ägarna spelade grekisk musik och genom dörren kom ljumna vindar, kändes nästan lite som om vi var utomlands, underbart att kunna få den känslan 5 minuter från hemmet!



När vi kom hem kände jag att orken rann ur mig och då har jag två val, antingen att lägga mig på soffan och förbli slapp resten av dagen eller att sätta igång med något ordentligt, så jag började med att städa förrådet. Sorterade barnen pyssel, gips, moonsand, vattenfärger osv. När det var färdigt stoppade jag barnen i badet och medan de satt där städade jag toaletten, dammsög, tvättade fönstren - märks att man bor nära havet - dammade och moppade golvet. De älskar och bada och satt i säkert en timme, jag bara fyllde på varmvatten då och då :-)

Till middag blev det spagetti och köttfärssås med basilika och vitlök, riktigt lyckat blev det. W åt som en häst och S, ja hon åt som hon äter :-) Barnen var jätte trötta och somnade redan halv sju båda två, kl 20 kom farmor och var så snäll och satt hos oss tills A kom hem kl 22.

Nu sitter jag på jobbet igen och även om det inte låter så när man läser om dagen så har jag fått sova och är pigg och vaken nu. Imorgon blir det fotoutställning med studiegruppen och W. S ska vara på förskolan så länge.
Nu ska jag se om min favorit vinner So You Think You Can Dance.


RSS 2.0