Bus eller godis!

Igårkväll kom jag hem till hemlagad mat och ett nystädat hus! Vilken fantastisk sambo jag har hittat (även om han ibland kan reta mig till vansinne =D). Barnen var glada över att jag kom hem och vi bestämde oss för att sova allihopa tillsammans i vår säng, trångt men så mysigt ♥

Idag var det som vanligt upp till jobbet, det var ganska tungt. Jag hade gärna varit hemma tillsammans med barnen men jobba måste man ... Vi gick till skogen idag iallafall och eftersom det är höstlov så har vi mycket mindre barn än vad vi brukar ha så det var lugnt och skönt.
Barnen var hemma hos mamma idag eftersom mina kusiner Åsa och Jenny är nere från Stockholm.
Innan jag hämtade barnen så åkte jag förbi blomsteraffären och köpte blommor till Andreas som fyller år idag! 34 år! Gisses vad tiden går.

Jag började städa, tvätta och laga mat när vi kom hem (rakt in i vardagen igen, men jag gillar och uppskattar vardagens välbekanta lunk). Barnen ville gå ut och leka Bus eller Godis. Tyvärr kom vi på detta alldeles för sent så vi hade inte så mycket till utklädningskläder. Men huvudsaken är ju att man har roligt eller hur? Saga klädde ut sig till Tingeling och Wille till Kent Agent (fast med mössa) sedan sprang de runt på gatan och inkasserade godis :) De fick en lyckad kväll och fyllde nästan hela Sagas väska med godis ;)

♥ å vad söta de är mina fina ♥

När de kom in så var de tvugna att äta mat innan de fick smaka på godiset och det är såklart aldrig populärt ;) Efter godisätanadet gick vi upp och gjorde oss iordning för natten, då passade de på att ta kort på varandra som jag var tvungen att lägga ut på bloggen så att alla kunde se ;) Så här kommer de;

Nu sover mina små så sött medan jag halvkollar på Det Okända och väntar på att pappan ska komma hem så att jag kan gå ut med Nemo.

Grattis väldens bästa pappa och sambo! ♥


Barcelona tredje dagen!

Lördag - den roligaste dagen!
Vi steg upp vid nio, åt frukost och gick sedan ner till Mitch på travel bound för en guidad cykeltur runt Barcelona, det var jätteskoj och ett fantastiskt sätt att se staden på. Vi cyklade på de mest bekvämaste cyklarna jag cyklat på, Gisela skrattade åt mig hela vägen men det bjuder jag på!

Mitch bygger dessa cyklarna själv, riktigt duktigt tycker jag!


Vi stannade vid alla sevärdigheter som la sagrada familia den fantastiska kyrkan designad utav Antonio Gaudi, vi  såg även hans berömda kvarter med fantastisk arkitektur.

2026 beräknas kyrkan vara färdig :)


Ett Gaudi designat hus. Balkongerna ni ser högst upp på bilden sägs vara designade utefter ett katt kranium som han har vänt uppochner på.


Balkonerna på denna Gaudi byggnad är designad utav sjögräs från havet.


Christoffer Colombus - spanjorernas stolhet och den man som introducerade STD (syfilis) till Europa.
Meningen var, när man reste statyn, att han skulle peka mot Amerika (som han av en slump) upptäckte. Men när de gutigt fast honom på toppen kom de på att han egentligen pekade mot Afrika. Men då var det försent att snurra på honom... Hahaha vilken miss!

Halvägs genom turen stannade vi på en lokal bar där vinet kostade en euro glaset =10 kr. Vi fick även smaka på ett slags vin som de bryggt själva vilket verkligen var gott, jag är faktiskt osäker på om det ens var vin ;) Jag och Gisela köpte iallafall varsin flaska och döm om vår förvåning när de kom ut med två PET flaskor fyllda med drycken! Hahaha, billigt var det iallafall och jag hoppas och tror att Andreas gillar det för det var till han jag köpte det :) När vi satt där och njöt av vinet och atmosfären förklarade Frida  för vår australiensiska guide att jag var hennes syster, Mitch tog då då för givet att jag var lillasystern vilket jag fann hysteriskt roligt. Frida är 6 år yngre än jag ;) Sen fick jag visa bilder på min familj för att han skulle tro på att jag hade barn. Härligt att någon gång få höra att folk tror att jag är yngre än vad jag är, haha!


Frida och Mitch plus två amerikanska tjejer som inte kunde sluta prata om hur mycket de älskade ost. Visste ni att det i staterna finns "Cheese in a can" (alltså ost som man sprutar ut ungefär som vår färdig vispade grädde!) och ännu värre - chocolate cheese - chokladost alltså fy vad vidrigt :/

Resten av gänget vi cyklade med, en från Kina, Vietnamn, en annan guide från Australien, en Ryska och tre engelskmän...


och så en mindre bra bild på oss tre, med den suspekta drycken!

Det sista stoppet var i en underbar park!

Fantastiska statyetter - tydligen en direkt kopia från Berlin ;)



Efter cykelturen gick vi och åt och sedan vandrade vi hem för Frida skulle sova, under tiden Frida sov gick jag och Gisela ner till ett lokalt fik och tog en kaffe baileys ( jag ville dit för att det var gratis wifi, så att jag kunde prata med min mamma och Andreas!). På vägen hem köpte vi kyckling tomat och lök som vi gjorde iordning hemma och åt. Jag kände mig dock rätt kass så jag åt inte så mycket.
Kl halv tio skulle vi möta Fridas vänner vince och Diana för att gå upp på takbaren på hotel W. Där blev vi bjudna på en hel del drinkar som var fantastiska, bara färsk frukt användes! Även Diana trodde jag var Fridas lillasyster - hey detta kommer jag leva på länge!!!

Jag och Gisela gick hem vid midnatt och vandrade på stranden hem. Vattnet var underbart skönt och hade inte Frida vart en sån badkruka (love you anyway =D)under hela helgen hade jag nog badat!
Nu ligger jag här och kan inte sova för att jag vet att jag ska få träffa mina barn imon - ååååå vad jag längtar efter det bästa som finns!

(När jag väl hade somnat så vaknade jag utav att spanjorerna körde runt med sina sopbilar och tömde soporna kl 02 på natten! Kom igen! Vem gör det? Omöjligt att sova det brötade som fasen!)

Barcelona andra dagen!

Trots allt då sov jag fantastiskt gott. Jag sover på en soffa, en väldans god soffa :)
Vi vaknade runt 09, gick upp duschade och gick ner på supermercadot och köpte frukost. Efter frukosten gick jag och Gisela ut på sightseeing i Barcelona. Vi vandrade la rambla upp och ner och vid ett fik hittade jag ett gratis (!) wifi så jag kunde chatta med Andreas. Det är jättejobbigt att vara ifrån barnen. Oftast får det jättebra men så går vi förbi en förskola eller en lekplats så slår saknaden till med full kraft.





Barcelona är en stad full med mysiga gränder och smågator, det påminner om gamla stan i Stockholm. Vi hittade en massa små mysiga affärer och Gisela blev helt till sig över alla affärer som syr sina egna kläder :)


Underbar arkitektur - Gaudi

Idag har det mest varit väntan på Frida som först skulle ordna internet och sedan hade hon personalmöte. Men jag och Gisela satt vid en bar vid havet och drack corona så jag klagar inte :)


På kvällen träffade vi några utav Fridas vänner och var även inne på barskolan där Frida har övat inför alla tävlingar. Vi åt kvällsmat på ett steakhouse där jag beställde en welldone men fick en nondone :/ så jag åt ingenting. På vägen hem handlade vi några flaskor vin och gick hem för att vänta på Fridas kompis Mario som skulle ordna internet till oss. Vi satt på balkongen och pratade gamla gemensamma minnen och hade riktigt roligt.


Utsikten från Fridas balkong på 4:e våningen (eller 6:e våningen med svenska mått mätt =D)

Tyvärr blev det inget internet denna kväll heller så saknaden efter barnen är otrolig.

Barcelona första dagen!

Jag var lite ute och cyklade i förra inlägget, förmodligen för att jag pratade i telefon samtidigt. Jag kommer hem på söndag och inte på fredag. Hursomhelst, nu sitter jag på Fridas jobb och njuter utav att ha internet. Jag skrev en liten blogg på mobilen igår kväll som jag tänkte publicera nedan :) tänkte göra det varje dag, men det är lite som det är här nere med internet inte lika självklart som i Sverige :) Nu kommer gårdagen; Idag kl 07 kom Gisela hem till oss. Barnen var redan uppe och vi var i full färd med att duka fram frukost. Saga blev jätteledsen när jag skulle åka och det var såklart extra jobbigt för mammahjärtat att se henne ledsen det sista jag gjorde. Resan ner till Köpenhamn gick utan problem och vi hittade till rätt gate med en gång. Jag blev givetvis kroppsvisiterad när jag skulle gå igenom säkerhetsgaten, första gången i mitt liv och det var inte speciellt trevligt! Flyget gick bra även om jag var övertygad om att vi skulle störta vid varje luftgrop, men jag lyckades till och med sova en stund på planet. Vi hade smörgåsar med oss så vi slapp köpa en smörgås för 5 euro :)

Vackert är det oavsett om det är läskigt eller inte!


Frida stod och väntade på oss när vi landade i Barcelona och efter att vi hämtat ut bagaget så tog vi en taxi hem till Frida.

Kärt återseende mellan mor och dotter ♥

Regnet stod som spön i backen oturligt nog! Vart är det fina vädret? Men det var varmt, ca 22 grader så vem är jag att klaga?

Barcelona välkomnade oss med ett regn utan dess like!

Frida bor mitt i Barcelona nära stranden i en gammal, men så charmig, lägenhet. Hon bor tillsammans med en amerikanska Annmarie och hennes bedårande hund Dickens.



Vi stannade inte länge utan gick ner till New Orlens Coffee Shop och satt och njöt av värmen, kaffet och atmosfären. Vi bestämde oss för att äta take away på stranden och kolla på alla surfarna. Det var helt undebart, lagom varmt, fantastisk mat och sällskap!



Sedan gick vi och handlade vin, ost och oliver. Jag hittade även en underbar aluminium fri deodorant som jag ska köpa på mig ett lager hem. Vi hann träffa på en hel del av Fridas vänner och det är verkligen jobbigt med alla dessa kindpussar! Inte alls min grej! Jag blir förvirrad, vilken kind börjar man först med? Och hur många pussar? Vissa gör 2 andra 3. Likabra att hålla sig på avstånd :) Väl hemma hos Frida korkade vi upp vinet (12 kr flaskan) och dukade fram tilltugget. Sedan satte vi våra fötter i babyfoot och tjötade hela kvällen om ditten och datten.

Ser ni likheten? Iallafall lika röda :) Vi skyller på vinet ;)



Nu ligger jag i sängen och saknar min familj så jag håller på att bli knäpp! Min fina fina lilla familj, som jag älskar dem!

Regn och rusk

men imorgon åker jag till Spanien så det blir lite uppehåll i bloggen. Men Jag återkommer på fredag :)
Ha det gott mina vänner.

Vilken fantastisk höstdag!

Fast det blåste en hel del i morse så cykeln fick vackert stanna hemma och inte grät jag för det ;)
Idag jobbade jag kort dag och barnen var på förskolan trots att Andreas var hemma (en lång och tråkig historia) så när jag kom hem vid halv två gick vi båda ner för lite öppethus fika på förskolan. Jag tror att både Saga och Wille tyckte det var roligt att få visa runt oss på sina avdelningar och det är alltid kul att se hur en annan förskola arbetar.
Vi hann knappt komma hem innan det knackade på dörren och därutanför stod Stina som ville komma in och leka. Vi dukade fram lite fruktfika som de fick mumsa i sig och sedan försvann de upp på ovanvåningen. De lekte så fint där att jag hann både dammsuga och moppa golven härnere i lugn och ro!
Lek på rummet, Wille var dock inte så nöjd med att leka med PetShop, han ville leka med Bakugan =D

Tiden bara flög förbi (som den verkar ha en ovana att göra nu för tiden!) och innan vi visste ordet av så var kl fyra och det var hög tid för Saga att byta om och åka till ridningen. Idag var sista gången och då var det tävling, gymkana! Oj, så roligt vi hade, Saga fick rida Manda och då går det undan, mamman hade fullt sjå med att hänga med. Nu rider hon helt själv men vill ändå att jag ska springa med vid sidan, utifall att och det är jag ganska nöjd med ;)
Saga och Manda 2011.10.25


Stina och Wille var givetvis med och hejjade!

Pappan var också med och filmade, se här:
Vår stora tjej ♥

Nu börjar vi om från början

Jag ska verkligen bli bättre på att uppdatera här, inte bara för er läsares skull utan även för min egen och barnen skull, detta blir ju som en slags dagbok över deras barndom. Det finns företag som trycker pocketböcker av bloggar och det hade verkligen vart jätteroligt, speciellt för barnen att ha att se tillbaka på :) Så jag får helt ta reda på vad det skulle kosta att trycka en sådan bok, säkert inte jättebilligt men det kan ju vara värt det? :)
Idag har jag jobbat hela dagen, jag cyklade till jobbet, dryga 8 km, sen gick jag 3 km på rasten och nu på kvällen var jag ute med grannfrun och traskade 5 km i rask takt. Så jag har verkligen fått min motion kan jag säga, och det märks på vågen också, nu har jag gått ner 7,5kg och har bara 4,5 kg kvar till min första målvikt. Sen får vi se hur jag känner då om jag vill fortsätta ytterligare några kg eller om jag känner mig nöjd!
Idag när jag har jobbat så har Andreas och barnen hängt med grannfrun och deras barn.
Wille stannade hemma hos dem när Saga och Andreas var hos tandläkaren. Saga fick mycket beröm för sina tänder vilket jag blev jättelättad över, för visst händer det att vi slarvar, tex om vi har vart bortbjudna en kväll och kommer hem sent. Tandläkaren berättade också att Sagas 6års tänder har börjat komma upp och det var hon mer än lagom stolt över ;)
När de kom hem från tandläkaren så bestämde de sig för att gå upp till Grönsakslandet. Saga, Wille och Elliot cyklade medan Andreas och Kina gick medan lilla söta Vidar fick åka vagn.
Hela glada gänget Elliot, Saga, Wille, Vidar och Kina


En liten liten, men ack så söt, del av Liegatangänget (det finns 17 barn till på gatan =D)

Det gick jättebra för våra barn att cykla och jag hoppas att de snart vill lägga av stödhjulen, våra barn är ju väldigt försiktiga och vi vill inte "tvinga" av dem stödhjulen (även om mamman har jättesvårt för att de har stödhjul). Väl framme på Grönsakslandet handlades det en hel del go frukt, som det tjuvsmakades på vid en lekplats på vägen hem.

Å så synd det är att jag missar sådana här dagar tillsammans med familjen! Men men jag fick iallafall hela eftermiddagen och kvällen tillsammans med dem. De kom och hämtade mig på jobbet eftersom Andreas bokat en klipptid till sig kl 17 och räknade med att jag var hemma till kvart i fem. 15 minuter att cykla 8 km? Njae...så han fick hämta mig.
När vi körde in och parkerade på gatan kom lille Vidar springade så fort jag öppnade dörren och gav mig världens kram :) Jag vet att jag har sagt det tusen gånger innan och kommer säkert att säga det tusen gånger till men vi bor verkligen på en helt underbar gata. Det är alltid någon vuxen ute på gården som man kan prata med och ofta är det grillning tillsammans (ute) och är det inte grillning så har någon med sig kaffe och the ut för att bjuda de andra på!
Idag spelades det innebandy på gården och alla var med (men inte alla fastnade på bild)
Gunga är också en favorit :)
Vi fuskade lite idag och åt nygräddade våfflor till middag (jag vet, det är ingen middag, men ibland får man fuska - inte jag dock jag fuskade inte). Vi fick även Elliot som middagsgäst och när de ätit klart så ville de dansa i vardagsrummet medan jag plockade iordning. Vid halv sju kom Kina, Vidar och Jimmy och stannade på en kaffe, det märktes när barnen började bli trötta så då gick de hem medan ja stoppade mina guldklimpar i sängen. Andreas kom hem vid halv åtta efter sin träning och då var jag snabbt över hos Kina för att fråga om hon skulle med på en kvällspromenad, jag älskar när luften är så kall och klar, då vill jag bara vara ute!
Så hon stoppade Vidar i vagnen och vi gick en 5km runda.
Nu sitter jag i soffan medan Andreas kollar på en väldigt dålig film och jag ska gå och lägga mig, imorgon börjar jag tidigt. Jag funderar på att cykla, men frågan är om jag är lika sugen på det imorgonbitti =D

Bara jag, skogen, sjön och lugnet - jag la...

img_2688 (MMS)

Bara jag, skogen, sjön och lugnet - jag laddar mina batterier till max igen!


Måndag igen

Ja, vart tar veckorna vägen? Jag har iallafall ingen aning, känns som om det var alldeles nyss som vi skrev på kontraktet till huset och nu har vi bott här i 3 månader! Mycket har hänt på gatan sen vi flyttade in, två barn har fötts, lilla Alex och lilla Maja. Lekstugan har fått både väggar och tak. Och tack vare Gabriel så har vi nu en grind på baksidan :}
I veckan kommer också Hantverkare hit och fixar det som behövdes göras på huset, det är bara små saker, men om man har en timtaxa på 600:- så blir det mycket pengar ändå. Lite tänkte jag att jag kunde göra själv, som att isolera krypgrunden, men jag drar mig för att gå ner där. . . Hua, vem vet vad (vem?) som finns där? Å då tänker jag på äckliga 8-beniga varelser!
Idag på jobbet så gick vi som vanligt till stranden med alla barn, vi gör det på måndagar och då har barnen med sig egen matsäck (frukt+vatten). Jättemysigt verkligen! Det är underbart att vara ute!
Jag presenterade ett förslag för mina kollegor häromdagen om att införa "strandlunch" på fredagar. Då kommer vi att gå ner till stranden vid niotiden, sedan kommer maten (alltid soppa på fredagarna) ner till stranden och vi äter ute i våra kåsor! Trodde jag skulle få jättemothugg utav mina kolleger men det togs emot med glädje! Woohoo! Ett steg närmre mot att göra vår verksamhet till "I Ur och Skur" :}
Saga och Wille hade även de haft en bra dag på deras förskola, förutom att Saga alltid säger att det är två tjejer som retar henne. Så typiskt tjejor tänker jag samtidigt som jag bara vill sula tag i de två töserna och säga dem ett sanningens ord (den mindre pedagogiska sidan av mig som talar ;}) Istället så tog jag upp det med Sagar fröken och hoppas att de kommer ta tag i det, annars kan jag lova er att jag kommer att ta tag i det. Det värsta jag vet är barn som är medvetet och utstuderat elaka mot andra barn!
När vi kom hem så packade vi in Nemo i bilen och åkte till hagen där han träffade en labradorhane som ville leka med honom, så nu ligger han trött och go vid mina fötter. Jag och barnen har precis ätit färdigt och nu ska vi snart göra oss iordning för natten, tror jag fuskar lite och bäddar ner dem i vår säng redan nu - ja, jag älskar verkligen att sova tillsammans - det är så mysigt!
Glöm inte att Deperate börjar imon !!

Min duktiga duktiga flicka

Idag har Saga "hoppat" [ett ca 30 cm hinder] helt själv! Jag skulle inte säga att hästen hoppade utan den  gick över men det spelar ingen roll. Saga travade och styrde fram till hindret helt själv! Och jag filmade självklart det hela, hönsig som jag är sprang jag jämte så att jag skulle kunna ta tag i ponnyn om det skulle behövas, vilket det inte gjorde, men det försämrade filmen avsevärt :}


RSS 2.0