Liten blir stor

igår hade Wille sin första kompis som sov över. Det var grannens tös Olivia som så gärna ville, jag misstänker att det hade mycket att göra med att Saga skulle sova hos Stina.
Men hursomhelst så gick det jättebra - de var så duktiga och somnade som små sälar vid halv nio.




Juldagen

tidigt packade vi in oss i bilen och styrde kodan söder ut. Vi gjorde ett stop på Svedala outlet och jag hittade en söt tunika från Hunkydory och en stickad tröja från Saint Tropez. Jag hittar alltid något i den affären, det är nog tur jag bor 24 mil ifrån ;-)

Vi var hemma hos svärföräldrarna hela kvällen vilket var jätteskönt, tomten kom igen och barnen fick ännu mera julklappar. Men överlag tycker jag att denna julen har varit precis lagom med klappar. Jag och Andreas hade sån tur att vi fick utemöbler utan Anna-Karin & Lennart, precis vad vi behövde! Tack!

På annandagen åkte vi till Andreas lillebror och hans fru och tittade på deras nya jättemysiga hus. Barnen blev överlyckliga när Nicklas plockade fram Wii och Mario Bros - sedan fick vi knappt i barnen någon lunch alls.



Vi åkte hem samma dag, det blev en blixtvisit i år men vi får åka ner snart igen.

Julafton 2012

Vilken härlig jul vi har haft! Vi startade julafton med frukost hemma hos oss kl 09, det var vi och mina syskon och vi åt åt och åt! Efter frukosten mös vi ner i soffan och sedan somnade alla mina syskon ;-) Saga och Wille fick varsin iPod på morgonen det blev så glada så det gjorde ingenting att merparten av gästerna sov :D



Kl 13 var vi hemma hos Hammarströms och åt jullunch - ännu mera mat... när vi tittade på Kalle somnade både jag och Wille i soffan ♡



Efter ris a la maltan var det äntligen dax, det knackade på dörren och vem var det som kom om inte tomten! Wille kunde knappt sitta still under tiden tomten delade ut klapparna.
Alla klapparna delades ut och sedan gick det i räser fart att öppna klapparna. Saga och Wille blev så glada över sina klappar det var riktigt roligt att se.

Olle fick en 3D tv och 3D filmen Ice Age 4 så det dröjde inte länge innan det såg ut såhär:


Tanken var att vi vuxna skulle spela julklappspelet men klart att Saga och Wille också skulle vara med!


Wille var överlycklig nördar han vann det stora paketet men det dröjde inte länge innan syrran var framme och snodde det :-) Men han fick 2 paket så han var nöjd. Kl 22 begav vi oss hemåt och det var i god tid för det var trötta barn som somnade i sina sängar.

10 december 2012

Idag har vi fått massor gjort, jag slutade tidigt och direkt efter jag hämtat barnen åkte jag ner till Friskis och Svettis och tecknade ett 1-års abonemang på träning där. Jag slutade ju träna för ett tag sedan men känner att jag blir sämre så jag får börja igen, men nu valde jag att ta ett annat gym med ett ganska så mycket billigare pris ;-) När jag tecknade fick man en gratis timme med en personlig tränare som la upp ett gymprogram anpassat för mig så kl 16 var jag tillbaka och genomled en timmes träning med Stig vid min sida - usch... jag kunde inte vila någon gång, så nu är det knappt att jag kan skriva på datorn, men vi kunde konstatera att jag hade väldigt starka ben och näst intill obefintliga triceps...
 
Under tiden jag tränade var barnen hos mamma eftersom jag innan träningen skulle handla de sista julklapparna till barnen. Efter tre leksaksaffärer fick jag äntligen tag på bilen som Wille så gärna vill ha. 299:- stod det att den kostade men kassörskan tog 249:- så det var ju bra. 
 
Idag åkte min fina farmor in på sjukhuset och imorgon skall hon opereras, håll alla tummar och tår är ni snälla, för det är min farmor vi pratar om ♥ 
 
Inga roliga bilder blev det idag eftersom dagen gått i ett. Men jag kan bjuda på ett mindre smickrande kort på min goa familj från när vi var på bio i lördags :)
 

Pepparkaksbak

Traditioner är traditioner och de bryts inte i första taget. Varje år bakar vi pepparkakor hos min farmor och farfar så även i år. Farmors uppgift var att ta det lugnt och hålla koll på plåtarna i ugnen en väl så viktig uppgift.
Wille slokande såklart efter plåt nr 6 men Saga tyckte det var jätteroligt och bakade glatt hela tiden.



Vi drack glögg och lyssnade på julmusik och sedan fikade vi på nybakta pepparkakor och kaffe. Barnen blev plötsligt väldigt rastlösa så vi bestämde oss för att åka hem och gå ut i snövädret. Vi tog med oss Mackan, Lucas och Maja bort till en annan backe, skönt att komma bort från gården lite. Nemo fick följa med och dra barnen på snowracern så fick han sin motion han också :-)



Nu är barnen i badet, undrar om jag får upp dem och i säng utan bråk? Saga har en jobbig period nu och den är jobbig för alla...

Trevlig andra advent!

Snöstorm

Ja det är vad meteorologerna utlovar idag, men de har gjort mig besviken förr... Visst har vi snö och kallt, men jag vill ha massor med snö, mer mer mer... ;-) Jag är en riktig snöfantast - ju mer desto bättre! Men visst blir man så mycket gladare och piggare när det är ljust och kallt?

Igår hade vi en riktig mysdag, solen sken och det var -8 grader kallt. Jag och Saga tog bussen ner till stan för att shoppa lite kläder till Saga, vi mötte upp mormorn och tog en fika på espresso house. Kl 11.30 släpptes biljetterna till Ice Age 4 och en kvart senare kom pappan och Wille till bion och vi gick in och satte oss. Filmen var riktigt rolig vi fick oss många goa skratt. Wille fick som vanligt myror i benen efter 1h och skruvade på sig en hel del den sista halvtimmen.

På kvällen var vi bjudna till Anna och Magnus på glöggmys, det blev inte vidare sent utan när Saga kom vid 21.30 och så att hon var trött så bestämde vi oss för att åka hem. Barnen somnade som stockar men en sen kväll till trots vaknade de pigga och glada 0700. Jag fick dock sovmorgon till 09 så det tackar vi för♡







RSS 2.0