Trevlig dag och ny vagn igen

Fick sms av Johanna tidigt på morgonen och vi åkte ner till stan och tog en fika på Herberts, vi skulle egenlitgen lekt på lekplatsen före men det var så kallt och jag hade glömt mina vantar så Johanna och barnen var snälla nog att skippa lekplatsen och fika på Herberts med en gång i stället. Mina händer tackar er ;-) Väl på Herberts var det ett barn som klätt ut sig till spindelmannen som skrämde slag på vår lille Wille, han var jätte rädd och tårarna rann. Bäst var att vara i mammas famn då, Saga var inte heller sådär överförtjust hon tyckte han va ful (dräkten då alltså).


Jag rusade iväg från Herberts i god tid till bussen, Johannas mamma hade kommit med så jag lämnade inte min vän ensam ;-) Men när vi kom fram till busshållsplatsen så visade det sig att jag läst fel i tidtabellen och det var nästan 40 minuter tills nästa buss kom, eftersom det fortfarande var svinkallt tog vi vår tillflykt till biblioteket:
  
Det är alltid lika uppskattat av våra barn att få komma till bibblan, Saga älskar att bläddra bland böckerna och Wille han bara går omkring och tittar på alla olika saker som barnen har gjort, här står han under katten findus på cykel :-) Saga lånade iallafall en Pippi bok, Wille lånade en bok om traktorer (så sött han valde den själv) och jag lånade två böcker av A.Lindgren som jag tänkte jag skulle läsa för barnen; Draken med de röda ögonen (favvobok som barn) och I skymningslandet. Den sistnämnda har jag inte läst så det ska bli spännande, en föreläsning i skolan gav oss fakta om att nutidens barn endast får ca 15 min om dagen då någon läser för dem - det är skam - hur kan man inte hinna läsa för sina barn? Det förstår jag inte.

Väl hemma satte vi igång med pumpan, det var inte så svårt som jag trodde och det gick fortare än vad jag trodde, resultatet blev över förväntan, nästa år blir det ett lite svårare mönster, det här är karvat för hand i stundens hetta. Barnen hade roligt och i morgon ska vi så pumpa frön i barnens fönster :-) Pricken över i så hängde vi girlanger i taket..hihi
  

  
Resultatet av pumpan;



Gästerna kom och åt och vi hade trevligt, de skulle vidare på bio så det blev ingen lång stund och det var tur för barnen var trötta. Så trött att en liten flicka somnade brevid mig i soffan :-) Hon har de senaste två nätterna sovit mellan mig och Andreas för hon har velat det, vi tycker att det är mysigt och hon är så snäll så och sover så stilla att man märker inte ens att hon ligger där, kanske bär jag in henne till oss när jag lägger mig annars blir det hennes egen säng, men hon är lite varm och har kanske lite feber så det blir nog vår säng ändå ;-)



Ja...andreas har fått sin vilja igenom och nu blir det en ny vagn igen, vi säljer Racen och köper en lite mindre och lite smidigare. För att ha som komplement till UJ för den kommer jag aldrig att sälja, den ska nästa barn åka i :-) Å jag måste säga att jag har hittat den ultimata vagnen, den är snygg, robust, man fäller hela sittsen och inte bara ryggen, levereras komplett med regnskydd, myggnät, suflett, båge, shopping korg och skötväska. Styret är svängbart och suffletten går att höja i takt med att barnet växer.
VOILA:

Wille kommer bli stadens cooling i den här, den blir superliten när den är ihopfälld och den fäller upp sig själv med en knapptryckning,  å nu vet jag var alla tänker...att den är svindyr, men icke... 

 Nu ska jag sitta uppe å vänta på Andreas så han kan få sin present...å nej det är inte vagnen...haha

Halloween

är det imorgon och jag har köpt pumpa och grejjer som vi ska fixa till imorgon när vi ska få gäster på besök på kvällen. Jag ville ha en liten pumpa men de va visst slut så det blev en på 10 kg..haha..undrar hur många svordommar det kommer bli innan den är urgröpt...



Hehe...Will vaknade så jag skulle bara lägga mig hos honom tills han somande om men jag somnade också så nu är det fredag morgon ;-) Vi hade iallafall jätte trevligt hos Johanna och Gabriel ogår och vi fick betalat Lalandia resan *skönt* Vi bestämde också en spelkväll nästa fredag, de hade köpt ett nytt spel som vi ska testa.

Nu ska jag städa lite innan resten av familjen vaknar och sedan blir det halloween pyssel hela dagen mest, jag måste cykla med barnen och köpa blöjor med, det är ju mindre kul men det får gå! Nu pockar Willa på uppmärksamhet så det är väl bäst att jag leker lite med honom på golvet. Såhär söt var han iallafall igår när han skulle lägga sig, i vanliga fall tar han sin välling och går till sängen men inte denna gången, nu ville han istället se en film och krtöp upp i storasysters stol


Jag gick faktiskt

fram och tillbaka till skolan, 6 km allt som allt :-) Gick i mina fejkconverse som ck gisönder så det läckte in vatten, typiskt, men jag ska köpa ett par utav min gode vän Lina, som har skofetich, typ 30 par skor in knödda i en garderob, inte sant darling?

Skolan var bra. Vi lyckades faktiskt enas om ett tema i studiegruppen, många starka viljor men det blev bra tillslut! Själva föreläsningen om info sök hade väl kunnat kvitta...men Elf´s gotländska är alltid lika underbar att höre på. På middagsrasten gick jag och Emma och fyndade (nåja, de va ganska dyra) varsin supergo mysmössa på Carlings för att ha och värma sig i nu när snålblåsten har kommit tillbaka.

Det blev såklart handling efter skolan, usch, gillar inte att handla, tråkiga pengar att behöva lägga ut...när vi kom hem var jag ute med barnen i sandlådan och byggde ett sandslott, sanden var perfekt att bygga med, som vi sedan dekorerade med snäckorna Saga och Pappan hade vart och plockat på stranden några dagar innan. Efter ett tag så började det regna så vi gick in, få se om sandslottet står kvar imorgon eller om det har regnat bort!

  

  

Visst är de söta i sina röda po.p outfits? Wille har fått Sagas gamla, Andreas tyckte absolut inte att han kunde ha rött men jag tycker att han är hur söt som helst i den röda färgen :-)

Jo, William har sugit på min mobil så jag hör inte längre någonting när någon ringer, därför har jag bytt till en telefon som jag fick utav Andreas för fyra år sedan. Det är en kamera mobil och jag måste säga att jag är ruskigt imponerad utav kvaliteten på en mobilkamera med 1 megapixel, jag tycker att den tar bättre bilder än vad min Sony Ericsson gör idag och den har ändå 5 megapixel...
Varsågod; ett smakprov från en 4 år gammal mobilkamera (som hunden dessutom tuggat på som valp!)



Kolla vilken skärpa och kontrast! Det kanske blir en SHARP som nästa mobil? Om de gjorde så här bra kameror för 4 år sedan så lär de vara ruskigt bra idag!

Nu håller jag som bäst på att tvättar så jag måste avsluta, efter tvätten ska jag och andreas kolla på Derailed med Jennifer Aniston.

Imorgon är det bakdag med Johanna, tidigt som attans kommer jag vara där, redan kl 09 för att jag ska hinna till skolan som börjar vid 13, ska ha gymnastik i Hagaskolans gamla gympa sal..harregud...har inte vart där sedan jag slutade sexan..ska bli skoj och se om några minnen kommer tillbaka...

friskt väder ute

Och vi har städat inne, sovrummet har fått sig en genomkörare idag. Behövdes verkligen, speciellt eftersom vi har en säng med sex stycken fasta lådor under så det samlas en massa damm under sängen och det är ganska mycket meck med att komma åt under med dammsugaren.  Egentligen så gillar jag inte alls att städa men jag bli knäpp om det är för smutsigt, stökigt gör ingenting alls men när det är grusigt och dant så blir jag knäpp. Tyvärr är detta en kamp som jag aldrig kommer att vinna i ett hushåll med två små barn och en stor hund.

Efter lunchen gick vi till affären och köpte det som fattades i kylskåpet, alltid någonting som fattas även om man tycker att man tittade efter ordentligt förra gången vi handlade. Det var fantastiskt friskt ute och det känns verkligen att hösten lider mot sitt slut, luften är kallare och klarare och jag kan inte längta mer till jul än vad jag redan gör :-) Morfar har lovat en traditionsenlig gammeldax julafton eftersom Leon aldrig har firat jul. Kommer att bli så mysigt.

GLÖM INTE ATT STÄLLA TILLBAKA KLOCKAN I NATT; 03 BLIR 02 :-)       

Väl hemma tog jag in vår rutchkana så barnen fick åka lite, de hade jätte roligt och Wille klarade, efter några försök, att klättra upp själv, jag fick givetvis stå bakom för jag var nervös att han skulle ramla bakåt innan han åkte ner. Jag ville så gärna få detta på kort så jag ställde Saga bakom Wille och sa att hon skulle passa så att han inte ramlade bakåt medan mamma tog ett kort. Vad som hände sedan förklarar varför mitt kort inte blev bra...Saga puttar Wille nerför rutchkanan, kortet blev super suddigt men jag tycker ändå att man ser hur livrädd Wille ser ut, men det var nog inte så farligt för han skrattade gott när han kom ner.

haha blir så full i skratt när jag ser den

  

Wille har på sig en Tiggerdräkt som han fick på sin födelsedag utav farbror Niclas och Maria, inköpt på EuroDisney Paris. Supersöt är han i den, lille solstrålen.

Jag lovade Saga att lägga in bild på 3D pusslet som vi pusslade innan, hon gillar att titta på bilderna på bloggen så det är bästa att jag gör som jag blir tillsagd ;-)
  

Nu börjar alla inbjudningar till diverse pyssel/bak/glögg kvällar droppa in. Först ut detta året var pysselkvällen hos Dahlmans...ska bli mysigt. Tänkte annordna en glöggkväll i år, ska bli mysigt. Vi bor lite trångt bara, men finns det hjärterum så finns det, ja ni vet :-)



Trevligt!

Dagen har vart toppen, under förmiddagen lekte jag mest med barnen och lagade en super god lunch med tonfisk, curry och äpple. Sedan gick jag till affären och hämtade ut mitt älskade glöggset som hade kommit tillsammans med två tomtefiltar, servetter och omslagspapper. Tänkte att jag skulle handla färdigt alla julklappar senast nästa månad :-) Få se hur det går...

Regnet öste ner och det blåste halv storm, men vi hade bestämt med Emma att gå till en lekplats så det var bara att bylsa på sig med kläder som tålde vädret. Emma var barnvakt åt en super gullig liten pojk och vi gick i samlad tropp till en lekplats på Karlberg. Vi hade knappt börjat leka så ringde pojkens mamma och Emma var tvungen att gå. I samma veva blev Saga kissenödig så vi gick också hem, en kort stund på lekplatsen men det var skönt med frisk luft.

   

Efter att vi kommit hem så kom Emma över på en kopp te, hon hade lämnat pojken till sin mamma..de e en helt annat historia som inte är min, men titta gärna in på goa Emmas blogg ändå :-) När vi tog av barnen på förgården så såg jag en påse som låg utanför dörren, den mystiska påsen var ihopknuten men doftade ljuvligt...Det var allas vår Greta (granntanten) som hade bakat två nya sockerkakor och en hel massa bondkakor till oss *mums* Så det kalasade vi på sedan, Wille fick även en ballerina choklad som han smetade ut över hela sig. Emma är underbar med barnen och jag är så glad över att vi kommit varandra så nära! Du är en fantastisk vän!

Eftermiddagen var kaos, maten skulle lagas, disken diskas (för att göra plats åt ny) och barnen ville roas...Det slutade med att jag fick ett tips av mamma att ställa Wille att diska. Saga satt och tittade på Tiggers film så så fick det bli!



Det var vatten över allt och Wille var dyngsur, men jag fick lagat maten i lugn och ro iallafall. Till middag blev det fisk med chili och ädelostsås severat med fullkornscouscous, gott och nyttigt värre! Wille åt massor medan Saga inte åt nått, hon har blitt svår med maten det sista, eller ja...den mat hon inte väljer själv förstås :-)

När barnen sov som godast, gjorde jag mysigt i köket med levande ljus och satte mig framför datorn och väntade på att Jenny skulle komma. Vi pratade en hel del om våra framtidsplaner, som i nuläget är hemlighetsstämplade, och hade ruskigt roligt. Jag ska förhoppningsvis börja på yoga på måndagar, då kanske man kan få lite spänst i denna stela kropp :-)

Nu har A kommit hem och jag hade tänkt att jag skulle lägga mig i soffan en stund, men först ska jag publicera lite bilder från igår när Saga var med pappa på stranden och plockade snäckor:

  


Vacker dag

Ja det var fint väder hela dagen och det var inte förän vid 18 tiden som det började regna, åska och blixtra.
Idag har vart en dag full med göromål, vi vaknade och pussade pappa hejdå och sedan begav vi oss ner till staden för att sätta in pengar på banken till Willes overall. Vi köpte även en halsduk till Saga eftersom hon frös så om halsen och hade lånat min (å då frös jag om halsen ;-). Sedan handlade jag en plånbok på torget och lite varor på Kvantum. När vi väntade på bussen pratade vi med två trevliga pensionärer som skulle med samma buss som oss.
När vi klivit på bussen och åkt några minuter ropar Saga högt och utan förvarning (så jag hade kunnat tysta henne);

- Hallå busschauffören! Stanna bussen, Wille har bajsat!

Människor vänder sig om i bussen, tittar och skrattar, busschauffören tittar på mig i backspegeln och jag skakar nekande på huvudet, fortsätt du köra!
Vänder mig om till Saga och säger att Wille inte alls har bajsat, vad har du fått det ifrån?

 - Det är lugnt, det var bara en liiiten fis! gapar hon lika högt och tydligt som innan.

Nu skrattar hela bussen och när pensionärerna går av tackar de Saga för ett gott skratt, så gott hade de inte skrattat på länge sa de.

När vi kommer hem så busar vi lite
innan vi klär på oss och går till affären och hämtar ut 3 paket som kommit.

På vägen hem traskade vi bland höstlöven och stormös


När vi kom hem började vi med att slita upp paketen, jag var 100 på att det var ett regnställ till Wille och ett höstset till Saga, men det visade sig vara Bamse overallen till Wille istället. Sprajlans ny med lapparna kvar fyndade jag för 200 kr och sedan var det höstsetet till Saga. Super söta conversekängor å allt kostade bara 130 kr :-) *nöjd*

  

Nu behöver barnen inga mer kläder till vinter och det känns jätte skönt!

Min egna auktion på en mobil gick ut idag med. 710 kr rikare är jag och jag begärde bara 1 kr för den *hihi*

Det tredje paketet innehöll party lite ljus från charlotte, med juldofter. TACK!

Allt som allt en toppen dag! Nu ska jag kolla Efterlyst å se om det är några bekanta ansikten ;-)

Ojoj, vart tar tiden vägen?

Igår hade jag min VFU mellan 7 och 14, vi hade yoga med barnen och det var riktigt skönt, ska kanske börja med det?
När jag kom hem var barnen ute och lekte i regnet och alla vattenpölar tillsammans med pappa, jag hade målat en teckning föreställande ett höst träd till Saga och hon blev så glad.

  



När vi kom in var det baddax och sedan bakade pappa och Saga en kladdkaka eftersom vi skulle få gäster på kvällen. Direkt efter kladdkaksbaket blev det middag  och efter att disk och annat tråkigt var avklarat gick jag och Wille en promenad tillsammans med Nemo.
Gästerna, Jonas Jenny och Oskar, kom och vi fikade, skrattade och barnen lekte så fint. Oskar är såå snäll, han tar verkligen hand om Saga och Wille. När Saga hade tagit på sig pyjamas och låg i sin säng och drack välling så drog Oskar fram en stol till hennes säng och satte sig där och läste en bok för henne. Så sött så jag fick det på bild.



Mindre sött var det när papporna och barnen, lade sig i vår säng och pratade, jag undrar vad det är för fel på soffan?



De gick hem runt nio och jag och pappan tittade på Criminal Minds och mös i soffan, sedan var det god natt för min del.

Tidigare i veckan var hela familjen på en lekplats inne i stora staden och såhär såg det ut då;

  



Nu måste jag skynda mig ut med Nemo om vi ska hinna gå vår vanliga morgon runda =)


...Det var en succé...


Kvällsro

är namnet på mitt nya the, lustigt nog så precis när jag gjort mig en kopp, sjunkt ner i soffan och pustat ut vaknar Wille i sovrummet :-( Lite ironi med tanke på namnet på mitt the, ingen kvällsro här inte...

gott är det iallafall, milt och lent i smaken med passionsört, lavendelblomma, citronmeliss och pepparmynts blad, pepparmynten dominerar smaken men utan att det stör. Ett the som jag varmt rekomenderar.

Lägger in lite bilder från tidigare idag när vi var ute i regnet och lekte:

gungar i full mundering


Hon vågar mer och mer nu vår lilla tjej, nu åkte hon den stora rutchkanan själv. Tiden går så fort föör fort, Hon plockade även en höstbukett till mig som nu pryder vårt köksbord.

"Vacker som en dröm" - för att använda Sagas egna ord :-)



Läste Johannas funderingar om att lösenordsskydda bloggen och det kommer jag att göra. Från och med måndag v43 kommer min blogg att vara lösenordskyddad, detta mkt pga att jag inte vet om vilka alla är som läser och det känns väldigt utsatt. Och mkt på grund utav att jag inte vill att våra privata bilder ska hamna i orätta händer!

Så om ni vill fortsätta följa min blogg så skriv en kommentar där ni lämnar er mail adress så mailar jag er lösenordet, ni har som sagt på er till söndag vecka 42 sedan stängs bloggen för dem som inte har lösenord.

Nu kan han gå!!

Wille ställde sig upp mot vardagsrumsbordet idag, släppte, gick ut i köket och vände tillbaka till vardagsrummet. Han skrattade så han tjöt :-)
TYvärr jobbade jag så jag missade de hela eftersom jag jobbade *ledsen* missade Sagas första steg med så nu måste vi skaffa en nr 3 ;-) Skämt åsido så vill jag nästan väcka W så jag kan få se han gå :-) Vår lille prins...
Längtar tills imorgon...


Känns som om det var igår vi låg tillsammans på BB och nu går lille Willkill...tiden går för fort...

Nytt utseende på bloggen

Ja, nu sover Wille äntligen, han var verkligen jätte trött och väldigt gnällig och behövde verkligen komma i säng. Saga är fortfarande vaken, hon ligger i sin säng och kollar på Bamse. Med all denna tid över bestämde jag mig att jag ville ha lite mer färg i min blogg, därav allt det orangea :-)

Dagen förflöt lugnt i goda vänner sällskap, Louise och Ludde kom hit och slog ihjäl några timmar tillsammans med oss, det var trevligt, som alltid. När jag var ute och promenerade med Nemo i blåsten gick vi förbi ett träd som inte klarat blåsten så bra, lustigt för det stod mitt inne bland husen, där tycker jag att vinden inte borde få sådan kraft. Passade på att fota trädet, som för övrigt var en rönn, med mobilen.


Jag roade mig med att kolla på gamla foton innan idag och Saga hittade ett som hon envisades med att säga att det var hon, fast det egentligen är jag när jag var i ungefär samma ålder som Saga är nu, jag har svårt att se likheten, förutom det blonda håret då ;-)



Jag 1983

Jag orkade inte scanna in bilderna i datorn utan fotade dem bara med mobilen, därav blixten..ni får ursäkta min lathet men det har vart en tuff dag                                                                                                                                                                   

Däremot hittade jag en bild på min lillebror Fredrik och tyckter att Wille är väldigt lik honom när han var liten, eller vad tycker ni?


Fredrik 1995

Det är synd att vi inte har några bilder på Andreas när han var liten, då hade vi kunnat kolla på dem också, alltid roligt. Men det får vi göra nästa gång vi är i Ystad.

Ps..mamma och alla ni andra som läser min blogg, jag blir super glad om ni lägger en komentar då och då. Det förgyller min dag. Å eftersom jag vet att min käre mor inte är något data snille så ska jag förklara hur Ni gör.
Under varje blogg inlägg står det kommentarer, klicka där osh skriv sedan vad ni vill, glöm inte namn och klicka på skicka :-) Lina, Johanna och Emma...det är så roligt att läsa era kommentarer å Bitte..kommentera mera :-)

Vad det regnar

det verkligen öser ner! A jobbar och jag och barnen skall bara vara inne idag tror jag. Mormorn kommer hit en 30 minuter vid kl 13 så jag kan gå ut med Nemo.

Gårdagen var trevlig, vi drack en flaska jätte gott rödvin (som jag nu har glömt namnet på) och kollade foton och lyssnade på musik. W vaknade mitt i natten och var jätte ledsen, tårarna rann och han hulkade av gråt, stackaren, säkert en mardröm.

Lägger in lite bilder från gårdagen. Klicka på dem för at få dem större. :-)
   



det är lite dålig kvalite för jag visste inte om man fick ta kort så jag vågade inte använda blixten :-)

Bortgjord, Spelkväll, Mora Träsk & Vinkväll

På föreläsningen igår hade min mobil hängt sig och jag har touch knappar på min nalle, dvs man trycker på skärmen. Jag tryckte på alla knappar jag kunde men ingenting hände, jag ändrade telefonen till kamera läge men inget hände..jag sitter å små pillar med mobilen hela tiden och sen händer det som inte får hända...den går igång!!
Och jag hade glömt ställa om till mobil läge så jag bränner av värsta XEON blixten i ansiktet på min manlige föreläsare..haha..eller ja bilden blev av S hår (hon som satt framför) men det såg ut som om jag tog ett foto på läraren...haha..jag skrattade hela vägen hem. Men så pinsamt, tur man kan skratta sig ur sådana situationer :-) På tisdag ska vi ha han igen och då ska jag inte ha samma jacka och kamma ner luggen så kanske han inte känner igen mig ;-)

Igår hade vi bjudit över familjen Engman på mat och dryck och spel.
Det var super trevlig som vanligt, barnen var snälla och vi spelade Cranium och Veckans Värsta från RIX fm. Johanna fick ett sådant där härligt skrattanfall när hon skulle ställa frågan "Vad vill du helst? Aldrig kunna hålla dig från att fisa offentligt eller lägga av en lökfis när du hånglar med en extremt snygg dejt?" Hon skrattade så länge och hjärtligt att det tog sin tid innan vi fick fram vad frågan var. Härligt med sådana skratt anfall.
Här ligger jag och johanna och nattar de stora barnen, snodde bilden från Johannas blogg. Vid ett tiden så vaknade Melwin och Noel till så då bestämde de sig för att åka hem. Vi ser redan fram emot nästa gång...
Är jag inte höstig i mina oranga strumpebyxor *gillar*

Idag var det Mora Träsk tillsammans med gudmor Lina, Saga var jätte på hela vägen men när de satte igång blev hon super sur för att de inte sjöng Fader Abraham hela tiden, utan bara en gång. Så hon gjorde onda ögat och blängde så gott hon kunde på Mora Träsk. Jag trodde att de tog kort men de gjorde de inte så som den räddare i nöden han är fick vi låna pengar av Gabriel som var där tillsammans med resten av familjen. Men sedan visade det sig att de tog kort i "shopen" så Saga fick en Mora Träsk Är Bäst t-shirt som hon sover i nu.

Nu sitter Lina och kollar lyxfällan, barnen sover och jag ska gå och vara social. Vi ska dricka lite vin och kolla på 10-13 år gamla foton, skratta, fnittra, minnas å säkerligen böla lite också om jag känner oss rätt ;-)

RSS 2.0