Sjuka är vi allihopa allihopa allihopa... ...

img_0058 (MMS)

Sjuka är vi allihopa allihopa allihopa... Ja jag verkar ha åkt på en redig förkylning. Ligger faktiskt redan nu i sängen med mina små och ska sova bort den här eländiga förkylningen. Barnen har fått både Alvedon och nässpray så nu hoppas vi på en god natt ! Jo just det i fredags var ju sista dagen på mitt stränga LCHF, resultatet av 2 veckor är -4,3 kg! Helt otroligt! Nu fortsätter vi! Inga kolhydrater inger socker men kommer byta ut vispgrädden mot matlagningsgrädde lite mer hädanefter :)


Nu är det kallt! Vi sitter i bilen och vän...

img_4479 (MMS)

Nu är det kallt! Vi sitter i bilen och väntar på art köra hem mormorn. Sedan blir det en massa ärenden - mestadels lämna tillbaka saker som pappan lånat! Och sedan hem och kurera 2 förkylda älskade ungar!


Jaaaa jag klarade det! Skam den som ger si...

img_8387 (MMS)

Jaaaa jag klarade det! Skam den som ger sig ! Nu ska jag sova! Godnatt


Jag bli galen

Helt otroligt! Hur jag än gör så blir det bara galet!
Jag håller på och försöker lägga in en ny ljudbok i iphonen, i itunes ligger boken så fint i ordning men så fort den kommer i iphonen så kommer filerna huller om buller och det fungerar ju inte riktigt när man lyssnar på en bok! Jag håller på att bli knäpp :) Nu försöker jag dela in boken i 2 eftersom när jag väl lyckas få dem i rätt ordning kommer bara de 6 första timmarna med, de resterande 8 går inte in! Detta är verkligen tålamodsprövande! Jag förstår bara inte varför vissa böcker funkar hur bra som helst och andra inte alls?

Strunt samma! Vilken underbar dag vi haft idag!
Kallt och med strålande sol och knastrande snö! Jag slutade 16 och då var det fortfarande ljust ute! Så när vi kom hem var vi ute på gården en stund och lekte - idag fick t.o.m. Nemo vara med ute men Stina tyckte allt att han förstörde lite när han grävde i deras snöhög så att snön skvätte!
När vi skulle gå in sedan följde både Stina och Elliott med och de höll sig på ovanvåningen så fint så att jag fick lagat mat ifred ;-) Nu sitter jag i soffan och lyssnar på Nemos snarkade, snart kommer gubben hem och då kommer jag stupa i säng, imorgon är det sovmorgon - äntligen!

Första snön och ägg,ägg,ägg

Ja fy vad trött jag är på ägg! Imorgon skall jag verkligen åka och handla det jag behöver för att baka ett bröd. 2 kokta ägg varje dag till frukost i 8 dagar, å så någon omelett till lunch på det - usch och fy! Jag måste hitta något annat att äta till frukost! Allvarligt så kräks jag nog snart om jag måste äta fler ägg!

Idag har det vart en riktig skitdag med LCHF, nej jag har inte fuskat, inte den minsta gnutta är för motiverad men det hindrar mig inte från att sticka ner hela ansiktet i barnens godisskål och dra djupa andetag! Sockersuget har inte vart att leka med idag, men istället har jag tagit en bit mörk choklad och en näve valnötter - yummi :-/
Men inget fusk och det är jag stolt över, jag till och med PW 30 minuter på bandet!

Mellan varven har vi också vart ute idag och njutit av snön. Det har verkligen kommit mycket snö på kort tid idag. När vi var ute och åkte pulka i förmiddags var det nästintill barmark det såg nämligen ut såhär;
Efter en timme var vi kalla och blöta och gick in för att laga till lite lunch, idag gräddade vi plättar att äta och barnen åt som hästar. Jag gjorde en omelett (Javisst MER ÄGG!) med skinka och grönpaprika.

Stina kom och hade med sig lördags godis så jag gav barnen sitt och satte på en film uppe på Willes rum. Under tiden hade det börjat snöa! Oj vad de snöade! Så vi stängde av filmen och gick ut i snön och lekte istället. Alla var ute och lekte i snön, vi byggde gupp, snögubbar och hade snöbollskrig. Jag fick tom skottat uppfarten, gud så tungt det var!


2,5h senare....


Å så härligt det var med snön! Låt den nu bara ligga kvar!
Snart kommer världens bästa mamma hit en stund så att jag kan ta Nemo på en kvällspromenad medan barnen sover. Det blir ju lite bökigt när gubben inte är hemma. Vovven måste ju ut ändå!


Gräsänka

Ja, jag är ju som sagt gräsänka hela denna helgen, men får då och då MMS sänt till mig och de verkar ha kul däruppe. Ingen snö men kallt och gott sällskap! Andreas åkte dit tillsammans med Gabriel och sedan kom någon som tydligen kallas för Kirurgen och en Jonny. Ja ja kul har de iallafall!

30 min gång på denna och mina ben känns so...

img_2305 (MMS)

30 min gång på denna och mina ben känns som gelé!  Jag fick köpa den av en supersnäll tjej på en loppis sida och när jag kom för att hämta den sänkte hon med 100:- till! Nu jäklar skall det nås målvikt :-)


-2,8kg första veckan med LCHF! Topp! Nu fo...

-2,8kg första veckan med LCHF! Topp! Nu fortsätter vi!


Feber?

Jag klagade hela dagen igår på jobbet om att jag frös. Det var ingen utav mina kolleger som frs så jag antog det bara var jag, som ni läste igår var jag ju ute och joggade på kvällen och kände mig bra. Men när jag la mig på kvällen så frös jag jättemycket, lyckades somna men vaknade av att jag frös. Fick ta ett täcke till och sen somnade jag om. Imorse så var jag jättevarm och kall omvartannat, så det blir bara en promenad ikväll och sedan tidigt i säng med en Alvedon så är jag frisk imon :)
Vikt imorse; 69,5kg -0,5 sen igår. Total viktnedgång med LHCF 2,5kg =D

Dag 4

Jag trodde nästan att jag hade drömt hela viktnedgången igår så jag var tvungen att ställa mig på vågen igen imorse, men den visade fortfarande på 70,0 =D Jag har alltså gått ner 8kg sen jag vägde som mest och har ytterligare 10 kvar. Så nu kör vi!

Idag var det jobb tidigt, men det betyder också att jag slutar tidigt! Direkt när jag kom hem klädde jag på barnen för en cykeltur till Håstenshallen. Vi måste verkligen bli bättre på att träna på att cykla. Inte Sagas fel att hon ff cyklar med stödhjul när vi kanske cyklat med henne sammanlagt 20ggr? Men samtidigt så är hon väldigt försiktig av sig och lite rädd. Men nu har vi pratat och nu ska vi cykla lite varje dag, försöka iallafall. Hursomhelt så gick det jättebra till affären och tillbaka. Dock gick det inte att pumpa Sagas framdäck så det får jag köra ner till cykelaffären och fråga varför? Inte lätt att cykla på en cykel med lite luft i framdäcket! Wille däremot får man hjärtsnurp av att ha med, han sätter upp fötterna på ramen i nerförsbackar och skriker tjooohoooo!!!! Herrejösses.....

När vi kom tillbaka var alla grannar ute på gården så vi stannade ute en stund. Jag och Anna kom och prata om vikt och jag berättade att jag gått ner 2kg på kort tid och hon blev så sugen på att prova så nu ska vi köra tillsammans. Hon kommer dock inte börja fören hon fått hem sitt exemplar av Katrins bok :)

Till mat lagade jag en fantastisk god kycklingfilegryta med ädelost, vispgrädde och broccoli - guu så gott det var. (jag måste dock säga att jag ff är skeptisk till att äta vispgrädde, men jag kan ju inte förneka att det är gott. Men tänk om it backfires? POFF!!! Så går jag upp 5kg på 2 dagar?! Då vet jag inte vad jag gör =P men jag chansar och litar på Katrin) till det kokade jag ris till övriga familjen medan jag åt en sallad med avocado, rödlök och fetaost!
Sen sjönk jag ner i soffan och fick verkligen sparka mig i baken (med god hjälp av Andreas) för att ta tag i mig själv och gå ut på en PW. Det blev en PW/PJ och jag slog mitt eget 4km rekord med 31 sek!

Så nu sitter jag i soffan nöjd med mig själv och har precis lämnat in PIM examination 2.
Gubben skall till Gabriel och jag ska dricka the med Cina, en mysig måndagskväll helt enkelt.

Dag 3 med LCHF/NCHF

NCHF är ju det jag gör de första två veckorna och det betyder att jag endast stoppar i mig max 30g kolhydrater/dag. Så att kroppen går in i ketos (ni får googla om ni vill veta) och använder fett som energikälla istället för socker.

Och det går förvånansvärt bra, maten är ju inga problem, men jag trodde att mitt sötsug skulle vara enormt vid det här laget? Ibland har det smygit sig på men då har jag tagit en bit 85% mörk choklad och då har det försvunnit (delvis pga att jag inte gillar så mörk choklad så jag har inget sug efter mera!). Min mage då? Jo den sköter sig än så länge. Ingen uppblåst gravidmage och inga gaser! Men jag tar inte ut något i förskott, min mage har lurat mig innan!
Jag vägde och mätte mig innan jag började och då (för 3 dagar sedan =D) vägde jag 72kg. Nu vägde jag mig idag igen trots att Katrin säger att jag inte ska göra det fören efter de första 2 veckorna. Men jag var bara tvungen eftersom det känns så konstigt att äta en massa fett. Så innan jag hoppade in i duschen idag vägde jag mig - om jag var nervös, eller det var spännande är nog ett bättre ord. Och vet ni vad? Vågen visade 70kg! Är det verkligen möjligt? Jag vet att jag har gått ner så mkt innan på så kort tid men då har jag i princip bara druckit pulver - nu har jag ju ätit massor! Och denna vikten var mitt på dan kl 15 annars väger jag mig alltid på morgonen innan frukost.

Så vill ni veta vad jag har ätit idag?
Till frukost åt jag 4 skivor bacon och äggröra på 2 ägg med en matsked vispgrädde i (som i receptet) men det kommer jag inte fortsätta med. Usch! Ingen vispgrädde i äggröran, det var inte äckligt men inte direkt något som jag vill äta igen...
Till lunch då?
Jo, en laxfilé, lite blomkål med tuggmotstånd, en liten sallad med ruccola, brie. På laxen hade jag riven ost och sedan klickade jag på en rejäl klick med creme fraise. Jag äter alltid på en liten tallrik men fyller den till max. Då får jag en lagom portion!
Efter lunchen hade jag lagat en LCHF chokladmousse som jag och Cecila smaskade på - den var sådär så jag åt inte upp min. Som jag skrev innan så är jag inte så förtjust i 85% choklad och det var det som den till stor del bestod av. Någon som vill ha receptet? Gillar ni mörk choklad så gillar ni denna :)

Det här med trötthet och huvudvärk eftersom jag inte äter kolhydrater känner jag inte alls av - än! Kanske kommer det, men hoppas inte!
Snacka motivation att tappa 2kg på 3 dagar! Frågan är bara om det är bra? Ju fortare du tappar detso lättare att gå upp igen heter det ju!

Coolingen på hajen - mutad med sockerbulle...

img_5313 (MMS)

Coolingen på hajen - mutad med sockerbulle för att hålla sig lugn under storhandlingen =D


Fast det är inte därför jag valt att prova...

img_8615 (MMS)

Fast det är inte därför jag valt att prova LCHF utan för att jag ska prova utesluta kolhydrater helt och se om min mage blir bättre :-) Blir jag sen smalare på köpet är ju det en bonus men det känns ju inte som om det kommer hända när jag äter enligt dieten. 3 mål mat om dagen med mkt fett. Dag 2 är snart över och min mage är bra! Om det sedan är en tillfällighet eller inte får tiden utvisa. De lovade att man inte blir hungrig mellan dessa 3 mål och det kan jag hålla med om! Kl är nu 19.45 å jag är ff mätt från lunchen kl ett. Dock åt jag mellanmålet ni ser och tänkte ta det ist för middagen ikväll för jag tror inte jag orkar äta mer nu :) konstigt eftersom jag brukar äta minst 5ggr om dagen iom jobbet jag har.  Tänkte testa LCHF i 2 veckor och om magen är bättre så fortsätter jag (om jag inte gått upp förstås=D) ser fram emot att bli av med mitt sockerberoende också för det lovar Katrin att jag ska bli - vi får väl se! Just nu hade jag kunnat springa en mil för en skumtomte :-) Karaktär Lina Karaktär!


Introduktionskurs för PIM

Just nu sitter jag på introduktionskursen för PIM och passar på att blogga lite för just nu så är nivån på kunskaperna hon lär ut lite låg ;) Men jag är övertygad om att det kommer bli bättre, man måste ju ta det från början eftersom alla inte har någon datorvana. Men jag kommer att få 40h komp för detta vilket betyder en veckas extra betald semester =D Så det är allt jag hör....40h komp 40h komp 40h komp....

Å jösses vad trött

jag är...det har vart en hektiskt dag. Jobb 7.30-16, sedan snabbt hämta barnen på förskolan, hem och ut med Nemo, packa in barnen i bilen igen, styra kosan mot McD och köpa mat till barnen och sedan snabbt tillbaka till jobbet och APT från kl 17-19.30. Barnen var väldigt duktiga under mitt möte, det var inte fören på slutet som de började fråga när vi skulle hem :)
Väl hemma bäddade jag ner dem i vår säng direkt (deras egna önskemål och jag tyckte det var helt OK eftersom de vart uppe så mycket längre än vad de brukar) och de somnade som små grisar. Jag dammsög, startade en maskin tvätt, gick igenom posten och läste HN. Nu sitter jag i soffan och ska småslöa en stund innan det är dax att hänga upp den förbaskade tvätten...
Imorgon är det promenad med Cina 06.40!

Från i lördags


Ny matta

Jo just det, idag handlade vi en ny matta till vardagsummet :) Äntligen! Vi har inte haft en matta på snart 6 år - någonstans! Så just nu sitter jag och myser med fötterna på mattan. Kanske får jag även in en matta i köket? Om 6 år kanske? ;) Nejdå, anledningen till att vi inte haft ngn matta är för att Nemo har en förkärlek till att spy på mattor som ni som följer bloggen kanske vet? Men nu får han aldrig vara ensam i vardagsrummet - aldrig!!



Slit och släp

Men nu har vi ingenting kvar på min farmor & farfars vind. Det är helt tomt och nu står allt i vårt förråd. På fredag ska jag rensa och lägga upp på vinden. Då kommer det säkerligen att bli en hel del barnkläder igen. Vi har ju som sagt bestämt oss för att det inte ska bli mer barn...eller? Jo det tror jag, men ibland tvekar Andreas och ibland jag... ja, fast nu är jag 30 och jag har alltid sagt att efter 30 vill jag inte ha några barn. Ja, 30 för mig är gammalt :) För gammalt för att få barn iallafall =D

En lugn kväll?

Det som igår skulle vart en lugn hemma kväll med mysdress i soffan blev istället till en spelkväll med Cina, Jimmy, Helen och Carl-Magnus till kl 04 på morgonen! Kl 20 bestämde vi att de skulle komma hem till oss och spelen åkte fram med en gång :) Hursom så hade vi det väldigt trevligt och det blev många goa skratt. Dock känner jag mig inte alls lika pigg idag men det är smällar man får ta. Jag kommer förmodligen att gå och lägga mig tillsammans med barnen ikväll eftersom Andreas ändå ska till Gabriel.

Hurtta regnoverall

Ja det har vi införskaffat till Nemo! Och den fungerar alldeles utmärkt! Vi var ute en 4km runda imorse i spöregn och Nemo var torrare än jag när vi kom tillbaka hem.
Är han inte grann Nemo? =D

Förutom en långpromenad i regnet har vi idag hunnit med att baka en kladdkaka att ta med till fikan senare i eftermiddag och barnen har målat sina gipsfigurer som vi gjorde igår. Tänk att det kan vara så roligt! Annars kan jag tycka att gips är lite meninglöst - när det är målat vad ska man göra då? Inte kan man leka med det för det är ömtåligt!
Sedan skall jag iväg och hälsa på Lottis, Benny och goaste Filippa. Hon ska få en hel kasse med kläder som jag rensade ut från vinden igår. Även lilla Lou fick en hel del. Så skönt att bli av med det som vi inte behöver. Vi hade en riktigt produktivdag igår vill jag lova. Jag och barnen städade förråd och vind medan pappan städade inomhus :)
Överallt blev det så fint! Nu är allt prydligt sorterat i märkta lådot uppe på vinden och där finns ingenting som jag inte vill spara! Så nu ska jag ge mig på farmor & farfars vind och flytta över våra saker från deras vind till vår. Och där vet jag finns en hel del skit! När vi hade städat klart blev det lite fika på gården med kaffe till de vuxna och varm saft till barnen. Vilket väder vi hade! Underbart! Och idag...regn.... FY!
Gipsmåladet tidigare idag. Saga ser hemsk ut men jag fick bara en bild. tyvärr verkar hon ha ärvt sin mammas skönhet på kort. Stackars barn!

Kvällsmys med Linda

Idag slutade jag tidigt! Jag nästan dansade ut från jobbet för jag var så glad över att det är långhelg! VILA - det behöver jag, så jag slipper vara på helspänn hela tiden :) Så detta blir inget långt inlägg eftersom jag är trött och vill krypa ner i sängen. Men jag hade iallafall finaste Linda här på kvällsmat tillsammans med sina barn.
Jag testade ett nytt recept som blev hur lyckat som helst! ugnsgrillade kycklinglår med ädelostsås! Kanon gott, om ngn vill ha receptet så hojta till!

Stormen Emil

Just nu verkar det som om det inte gör något annat än och stormar - Emil, Gunnar, Britta, Egon... Vem bestämmer egentligen vad stormarna skall heta? Någon i Norge läste jag någonstans? Som för att svara på min egen fråga! Idag har det vart en lång dag på jobbet och en riktig slappar kväll hemma :) Imorgon slutar jag tidigt och till helgen blir det lottismys iallafall en timme!

image description
Stormen Emil 2012-01-04

Fy vilket väder!

Igår var jag hemma och Vabbade med Saga som inte var helt kry. Det var faktiskt skönt att få en dag till hemma, jag städade och rensade hela dagen så nu känner jag att jag är någorlunda ikapp med tvätt och städ. Skönt!
Idag var det jobb igen, då Andreas är ledig så fick barnen en dag till hemma och är redo igen för förskolan imorgon. Fy vilket väder det har varit idag (och fortfarande är faktiskt!). Men när vi såg att 3 familjer på gården trotsade vinden och regnet ville vi också gå ut och vi fick till en riktigt rolig lek i sandlådan :) Dock kunde vi inte vara ute så länge för vi blev jättevåta och sandiga!
När vi kom in lagade jag mat medan barnen torkade i soffan. Idag blev det stekt strömming med potatismos! Barnen åt som hästar och jag med, men jag skippade potatismoset. Ska försöka undvika kolhydrater i möjligaste mån för att se om min mage mår bättre utan. För såhär kan jag inte ha det!

Årskrönikan 2011



Så nu är den äntligen färdig - summeringen av 2011 - ett väldigt bra år!














RSS 2.0