Oj oj

Det är verkligen mycket nu och jag inser mer och mer (ja jag vet att jag tjatar om det) men vilken fördel vi hade när A var pappaledig...Idag fick S stora utbrottet på morgonen när pappa borstade hennes tänder, huxflux fick hon för sig att det var jag som skulle göra det, men eftersom man inte alltid kan få sin vilja igenom så sa pappan nej. Vilket resulterade i konstant bråk tills dess att vi satte oss i bilen. Helt slut och genomsvett kom vi iallafall fram till förskolan i tid. S fick följa med in och lämna W som inte brydde sig märkvärt om mig, utan när jag fått hejdå pussen och kramen rusade han in för att leka med båten...

När barnen var lämnade åkte jag till Friskvågen och tränade 30 min Core, jag tycker det är så förbenat tråkigt att träna men mår så mycket bättre efteråt, nu när Lina skall börja träna med kan jag spinna på allvar :-)
Efter träningen gick jag till skolan och lärarförbundet och fick gratis grejjor - gratis är alltid bra - en kalender, en ryggsäck, två böcker och en penna - perfekt!

När jag skulle hämta W var det som vanligt bråk för att han inte ville gå ifrån avdelningen. S hittade vi i skogen tillsammans med sin fröken, de var ute på promenad och hade sett en varg som ylade. S ville så gärna visa W så de två gick in i skogen, vilket slutade med att W kom storgråtandes ut och sa: "Läskigt, vargar!"

Väl hemma städade vi och lagade lunch, Mimmi och Dennis kom vid 17 och tog med barnen till staden så jag fick sovit en stund, vilka änglar de är :-) De kom tillbaka runt 19 och då var det dax för sängen, mamma bara lägger W, säger till honom att nu ska han sova och går sedan ut därifrån så somnar han själv. Med oss skriker han som en stucken gris om vi inte ligger jämte honom tills han somnar, frustrerande. Men nu är det slut med det - hoppas jag...

Imorgon blir det skola och sedan skall jag sova, jag sover ingenting på morgonen utan går hellre och lägger mig vid 3 eller 4 tiden på eftermiddagen och sover fram tills jag ska åka, det funkar bäst för mig.

Nu ska jag titta TV och plugga lite och givetvis spela FARMVILLE, vilket fantastiskt tidsfördriv!!

Inte bara kiv..

.. utan även syskonkärlek ...

En lugn helg med familjen

eller ja, A har jobbat men slutat tidigt.
I morse vaknade vi tidigt och redan när kl var halv tio satt vi i bilen på väg till Gekås för att handla mjukbyxor till Wille. Hittade några fina tröjor på ett reaställ för 10:- st, det är lagom pris :-) Köpte även ett album inför examinationen i december, så nu ska jag börja sätta in första utställningen vi gick på i fredags BILLGREN II.
Tillbaka till GeKås, barnen uppförde sig exemplariskt och nöjde sig med att sitta på en filt i vagnen och bara titta, stolt var jag då, fast jag vet att det lika gärna hade kunnat vara åt andrahållet ;-)
Vi stannade till på NIMO utanför och köpte en korv med mos, vi delade på ett mål alla tre och det var ändå mat över.

Väntar på maten utanför Nimo.

Mätta och belåtna bestämde vi oss att åka förbi Morfar och Gisela på vägen hem och plocka lite äpplen och baka en äppelpaj till kvällen. PÅ vägen stannade vi på ICA Tvååker och handlade 1 kg köttfärs, tyvärr var den riktigt dålig, när jag gjorde hål på plasten så luktade det så illa så jag fick kvälvningar. Jag ska åka dit idag igen och se om jag kan få ett tillgodo kvitto eller nått.

Hemma hos morfar och Gisela, lerade barnen en stund innan jag och wille gick ut för att plundra träden, Saga ville stanna inne och lera mer med morbror Fredrik.

Fiskar i mängder...



Den lilla päronplockaren :-)


Efterrätt i fotöljen :-)

Morfar och Gisela bjöd på lunch och barnen fick currykyckling och ris medan mamman fick en supergod kantarellsmörgås uatv nyplockade kantareller - mums. Vid 14 tiden drog vi oss hemåt, ingen av barnen ville det.
Och började att laga middagen som skulle vara färdig tills pappan kom hem.

Vi åt panerad fisk med höstens första riktiga potatismos, jätte gott. Tyvärr blev det så sent och barnen var för trötta för att äta äppelpaj så vi sparade den och planerar att äta den idag istället hos Nisse och Britta.
Nu är det väl dax att ta tag i denna dagen med, imorgon kväll börjar jobbet igen men bara två nätter denna veckan, skönt!



två av tre

nätter är jag inne på nu, imorgon blir det förskolan mellan 9-11 och sedan fika med Johanna och, förhoppningsvis, Andrea inne i staden, med ett lekplatsbesök efteråt. 

Nu ska jag försöka plugga lite, iallafall lite, men just nu e d ju bra tv :-)
Saga var såå lycklig för att Mimmi sov över i hennes rum, å mormorn var nog lika lycklig hon ;-)

Stressad

Ja, det är precis så jag känner mig nu. Jag tror inte jag riktigt förstått hur bra jag och A har haft det innan och barnen också givetvis, men framför allt jag, att inte ha några tider att passa att bara kunna ringa hem och säga att vi ska plugga längre i skola idag så jag blir 2h sen hem. Det kan man inte göra till förskolan precis.
Det är ett evigt pusslande och jag känner hur stressad jag är redan, det är inte bra, jag måste komma ihåg att stanna upp och andas! Men imorgon börjar natt jobbet igen, att vara ledig 12 dagar op raken är verkligen en förmån.

Men det är inte bara jobbigt i tillvaron just nu, trot eller ej :-)
Idag var första dagen på den nya kursen och jag hade ingen barnvakt utan lämnade barnen med farmor och farfar, vilket ALLTID ger mig dåligt samvete för att de är så gamla och barnen är ja..barn. Lämnade skolan 1h innan det slutade och åkte och hämtade dem.
Vidare åkte vi till S gamla förskola och lämnade en kasse med böcker och pussel. Monica som var S fröken är så himla underbar, det är så roligt att ge dem våra gamla saker för de blir så glada, och för barnen är det rena julafton. S & W tycker också det är roligt att visa upp sakerna som barnen får, de hade själva packat påsen och valt sakerna.
Jag tror att det är viktigt att få känna glädjekänslan utav att ge bort någonting, det är alldeles för mkt FÅ FÅ FÅ nu för tiden. Därför brukar jag när vi ska rensa låta barnen välja vad vi ska lämna till barnen på Grodan och Larven :-)
Efter det åkte vi och handlade och sedan hem och fortsätta möblera i rummet. Barnen har fått en ny säng från IKEA som var ett rent h*vete att möblera med, barnens rum är litet och det blir kompactliving nu tills vi får inhandalt en mindre förvaringshylla, den stora vita har gjort sitt!
Upplösningen är kass eftersom bilden är tagen med en 2MP kamera, men ni ser ändå lite hur det ser ut...

Igår var jag och mamma och barnen på IKEA och inhandlade denna säng, såhär såg det ut då :-)

Varför gå om man kan åka?

En MEGA kritvägg!! Lyckan var total!!

Och efter att ha varit super duktiga inne på IKEA får man lov attt hoppa på madrassen på släpet, men säg det inte till pappa ;-)

På lördagen var vi hemma hos Johanna och Gabriel och åt en MEGAostbricka, Andreas och Gabriel hade köpt ost för 500 kr, herregud, men gott var det och det var som vanligt en jätte rolig kväll. Vi kollade upp priset på vår lalandia resa nästa år, kommer bli så bra. Pratde även om en liten motalaweekend till hösten när man kommit in i rutinerna igen. Men först är det Liseberg och kräftskiva :-)

Barnen fick köttbullar och makaroner, vi vuxna åt det här...:
       

Wille tjatade hela kvällen och tillslut så fick han...

hålla Tim, han satt som ett ljus och höll om Tim, han var så duktig, som han mös...han vill ha en egen ;-)

sent på kvällen...sedan ropade W på mig ocg var jätte ledsen då de stora barnen varit så snälla och berättat för honom att det fanns spöken ute :-) De va inget illa menat från deras sida men han bidde rädd ändå. Annat fall lekte de hur bra som helt tillsammans ända till kl 23 på kvällen...stolta föräldrar var det  :-)

Välling i vagnen, mysigt..
GODNATT


Mysig dag med familjen

Det gick jätte bra att lämna S på förskolan idag, sedan tog jag och W bilen in till stan och fikade med Johanna, Noel och Tim. Tim han bara växer och växer, så goa de är när de är små :-) 

När jag hämtade S började jag prata en del med Theas mamma, jätte trevlig var hon, det är alltid lite roligare när man känner föräldrarna lite grann. När vi kom hem kom pappan från Göteborg, han hade lagt på nya däck på golfen. Tydligen var det i rättan tid för hjulinställningen var fel så däcken hade kunnat explodera vilken sekund som helst. 
Kl 15 var det dax för mig att åka in till tandläkaren, den 14 juli lagade jag två tänder och har haft sån grym tandvärk efter det, men tydligen så var det normalt och man kunde ha så här ont "i flera månader efteråt".  Det tycker jag låter konstigt, att man ska behöva ta värktabletter varje dag? Det är ju inte bra för kroppen att ständigt äta tabletter.

Vi var på lekplatsen utanför biblioteket och lekte bort någon timme, sedan gick vi vidare till torget och tog en mjukglass. Jag passade på och kilade inom bokhandlen och köpte den första pocketen i Twilight serien, både Moa och Johanna säger att de är jätte bra så nu ska jag ge boken en chans, fast jag egentligen inte är mkt för vampyrer. . .

Här gör barnen salladen till maten:
Wille skär oliverna.

Saga fixar osten. . . (mkt hamnade nog i magen...)
den glada kocken ;-)

Nu ska jag börja läsa lite i boken, få se om jag fastnar...

Gårdagen

Började vi med en frukostpicnic på lekplatsen vid Polishuset tillsammans med mammans goda vän Moa, tyvärr blåset det och var riktigt höstväder ute så vi stannade inte så överdrivet länge men det var lika skönt som vanligt att få träffa Moa och prata lite strunt.

Moa följde med mig när jag åkte ner till Glommen för att lämna barnen hos Mimmi och Dennis, det känns verkligen som om de är borta från oss alldeles för mycket nu, men samtidigt så har det varit tre nätter på två veckor, men det känns mycket mer. Men nu ska vi bara njuta utav pappans sista semester vecka och imorgon börjar S på förskolan. ojojoj, jag vill bromsa tiden. Stanna här och nu. Snart är det skola och sedan delas livet in i terminer och hux flux är barnen stora och jag går med en neongul jacka med trycket "förälder på stan" och gör livet pinsamt för tonåringarna. Ja, jag kanske går händelserna lite i förväg men jag vill bara pausa lite, bara en liten stund...?

Nåja, när vi lämnat barnen hos Mimmi åkte vi hem till Lina och pratade iväg en timme eller två. Regnet öste ner och det kändes mer lockande att stanna kvar i Linas soffa och kolla på TV och äta chips än att åka hem och städa inför middagen. Men när jag kom hem fick jag se att pappan hade skurat hela toaletten och gjort rent spis (häll+ugn), dammsugat och bäddat så det ända som jag behövde var att moppa golvet. Han är fantastisk min sambo <3
Och kors i taket, idag kopplade han in vårat (alldeles för dyra) biosurrondsystem som varit nerpackat i sin låda i två år, fantastiskt ljud och det funkade bra att koppla ihop med notebooken så nu går Spotify för fullt hela dagarna, vilken underbar ide med Spotify, jag är helt klart fast.

Kl 15 kom Nettan hem till oss och förberedde för Partlite visningen medan jag förberedde maten som jag skulle bjuda på. Pappan försvann med hunden och laptopen in i sovrummet, och kl 16 kom mina flickor.

Carins sambo var så snäll och hämtade oss och körde oss in till stan...
Inne på sociten (leg -89 och vem får visa leg tror ni? Jag givetvis, men jag börjar bli van nu ) stöter jag ihop med sambon som i sin tur var ute med en arbetskamrat, trevligt att mötas ute utan att vara ute tillsammans. Jag träffade på en hel del gamla vänner och hittade även Moa i vimmlet. Det var jätte trevligt och bartömningen drar mycket folk.


Tosselilla sommarland

I Lördags körde jag och barnen ner till skåne och svärföräldrarna, vi kom ner vid halv sex och bjöds på grillat. Gott. Barnen sov som stockar på vägen ner så de var pigga och igång ända till klockan halv elva på kvällen. Andreas skulle kommit på natten efter Madonna konserten men han var så trött så han stannade hemma och sov och kom till oss lagom till frukost kl 09. Vi (svärmor) packade picnic väskan och sedan bar det av till Tosselilla sommarland.
Eftersom jag sitter på Notebooken så har jag inte PS så ni får bilderna i vanligt format :) Klicka för större...
     
Vi började med en lekplats, där vi klättrade, balanserade och cyklade, det var varmt, väldigt varmt...
Nere på tivolidelen ville barnen åka en ballongkarusell, men Wille gillade inte alls när det kittlade i magen, då blev han jätte ledsen, sen ville han inte åka den mer, LÄSKIG  sa han :)
   
De två första bilderna är ifrån den läskiga karusellen, å ja, jag är medveten om mina hemska solglasögon, men när man har pollen allergi och vill klia ögonen ur sig så är det skönt med stora mörka glas som dämpar solens starka strålar!
Efter idel karusellåkning var det dax för lite picnic i skuggan, alla var hungriga och Wille var trött så han fick sova en sväng i vagnen, fick myga på myggnätet eftersom han inte gillar det, vaknade till och med en gång när jag försökte sätta på det när jag trodde att han sov... :)
 Saga, pappan och farfar var nere vid sjön och väntade på en trampebåt, tydligen så var alla upptagna så de fick ta en vanlig eka men Saga tyckte det var lika roligt hon. Pappan tyckte det nog inte :)
Efter roddturen var det så varmt att vi bestämde oss att det var dax att gå upp till badlandet, det var halt fantastiskt stort och fint.
I början var det riktigt kallt i vattnet men man vande sig efter ett tag. Givetvis kunde pappan inte motstå att putta ner mig i vattnet och det är det absolut värsta sättet jag vet att doppa sig på!!
       
Denna pool var en av 6! De var uppvärmda till att hålla 24 grader. Wille satt gott och mös i farfars knä, Saga hon passade på och fota mamma och pappa, inte illa, vi kom med båda två :) Haha, fast jag undrar om A hörde att hon sa att hon ville ta på både pappa OCH mamma? Av bilden att dömma menar jag?
Efter badandet gick vi och grillade korv, sedan var det dax för ännu mera karuseller, vi åkte uppskjutet, bergodalbana och ännu fler karuseller. När vi väl begav oss hem så var klockan redan runt 18 på eftermiddagen, när vi kom hem blev det pizza, delade en hawai med Lennart orkade inte en hel, var stoppmätt :)

Nu ska jag fortsätta att lyssna på I´m Sasha Fierce, den är riktigt bra faktiskt!


Så här glad är man efter att ha åkt Masken...Pappa Pappa vi måste åka den med!!!


Ville åka men vågade inte även Masken var läskig! Älskade unge!

Saknar

Våra barn nu, de är hos mimmi och dennis för att min moster och hennes barn är nere och de tycker att det är så roligt att leka tillsammans! Men de e jobbigt att inte ha dem hemma, inga små kramar och pussar.

Idag på förmiddagen var Saga hos doktorn och hon kommer att få en operationstid, hon kommer sövas och jag är givetvis helnervös! Jag försöker att inte tänka på det, vi har inte ens fått en tid än, då är det ganska onödigt att ojja sig. Wille charmade alla på läkarstationen, skakade hand med läkaren och sa HEJ och HEJDÅ till alla.

I tisdags var vi lediga tillsammans hela famijen och vi bestämde oss för att åka till statsparksbadet i Borås. Det var en besvikelse, det var inte mycket att göra för de små plus att vattnet var så kallt så Wille ville bara bubbla hela tiden, i bubbelpoolen var det iallafall varmt!  Efter badet tog vi en glass i cafeterian och barnen började bråka... men det var ett sött bråk, tyckte jag iallafall....
Det hela började med att de skulle välja varsin glass på GBs stora glassplansch, Saga valde en TopHat och då skulle Wille med ha det, men han trodde att det bara fanns en glass av varje på planschen och puttade undan Saga och satte sina båd händer så de täckte bilden med TopHatglassen, sedan skrek han i högan sky när Saga försökte peka på vilken glass hon ville ha.
- "MIN MIN MIN" skrek han och stampade med de små fötterna i golvet.

När vi väl kom fram till kassan så hade de inga TopHat... men det gick lika bra med en Cornetto Strawberry som ni ser :)

Imorgon skall jag ÄNTLIGEN åka och hämta hem barnen sen ska vi sova alla i samma säng, så jag kan gosa med dem hela natten (Andreas brukar fly fältet och sova på soffan han tycker det blir för varmt ). På lördag förmiddag åker vi ner till Skåne och träffar farmor och farfar, där stannar vi tills på måndag, vi ska göra ett besök på något sommarland där nere.

Jag håller på och kollar runt på säng till barnens rum, vi vill inte ha en våningssäng eftersom det är lätt att de ramlar ner därifrån, min lillebror gjorde det när han var liten med huvudet före ner i en låda med en massa leksaksbilar...
Så nu har jag hittat en säng, ODDA på IKEA, som jag tycker verkar bra, det är en lite högre säng som man sedan drar ut en annan säng under... tror att det kommer att bli kanon! Nu måste vi bara till IKEA med, men det får vänta först skall den "nya" bilen betalas, Tack igen pappa för att vi får köpa bilen till en fjärdeldel av marknadspriset, annars hade vi inte haft råd med en bil till! Du är bäst!

RSS 2.0