Julgranshuggning

Nu ska vi snart ut i skogen och hugga en julgran, ska bli mysigt. Saga längtar jätte mycket!
Igår var en fullpackad dag, först så kom en vän och hennes dotter på besök och jag fotade dem tillsammans, sedan kom Emma och vi drack glögg innan vi tog på oss och gick en 2h promenad i världens oväder, men det är det som är så bra med Emma, hon, liksom jag, bryr sig inte om vädret hon går i :-) Alice och Wilma verkade bli lite glada över att se Nemo iallafall så det går på rätt håll.

När vi kom hem hade vi celebert besök här hemma utav min älskade gamla katt Daisy. Jag fick Daisy när jag var 10 år och hon är fantastisk, snäll mot barnen och så gosig, inte alls som Gizmo som sätter klorna i en när man minst anar det!

Daisy, 17½ år, har gjort sig hemmastadd hos oss :-)

Familjemedlem nr 6

Låt mig få presentera...

 

...SKALMAN...

Skalman är en åttaårig sköldpaddsherre som nu har blivit familjemedlem nr sex i vår familj. Hur Skalman kom till oss är en lustig historia och om man kortar ner den blir det ungefär såhär: VBAB ringde och erbjöd oss en fyrarummare på Sörse, dock på tredje våning, men vi åkte och kollade iallafall. Lägenheten var fin men vi skulle få spatt på alla trappor så vi har bestämt oss för att tacka nej. I lägenheten bodde ett mkt trevligt utländskt par tillsammans med sina barn och Skalman (men där hette han Wile) Vår Wille blev överförtjust i den simmande sköldpaddan och barnen fick den. Jag som helst vill ha ut det stora akvariet föll pladask för den fula rackarn som simmade hela vägen in i mitt hjärta på nolltid. Imorgon ska jag ringa till djuraffären och kolla så de inte är flockdjur, för jag vill ju inte att lilla Skalman ska känna sig ensam... ;-)
     

Glögg och spelkväll

Igår hade vi glöggkväll och det var över förväntan! Jag skrattade så mycket att jag har träningsvärk i magen idag, vi fick till och med ta en paus i spelandet för att sluta skratta, Jonas och Jennie är underbara människor som man kan vara sig själv med och bara slappna av! Vi började kvällen med mat och Jonas hann knappt innanför dörren innan han stod vid spisen och fixade och donade, jag fick en flaska vitt och vi började äta.

S och Oscar leker hur bra ihop som helst, inget tjafs om samma saker eller nått sånt, lite tjuvnyp kanske men ändå väldigt lungt, W fick så klart också vara med de stora och barnen kom i säng vid halv tio. Wille som var jätte trött somnade redan vid halv nio i Jennies famn, men sedan väckte vi honom för att han skulle äta sin välling, annars hade han vaknat efter en stund och velat äta.
 


Hur söta är de inte då?

När alla barnen sov spelade vi först TP som Jonas vann och sedan Veckans Värsta från Rix fm som Jennie vann, ingen bra speldag för oss alltså. Det var veckans värsta som fick oss att skratta så helt klart ett spel som vi ska spela nästa gång vi ses. Vi hade mängder med tilltugg till spelet; puffgodis, tryffel, hemmagjorda pepparkakor med mögelost m.m. så idag är min mage inget bra alls! Till råga på allt så sov jag på golvet hela natten, Saga är sjuk med världens hosta så hon ville att jag skulle sov ai hennes rum....vad gör man inte för sina barn?

Idag ska vi göra eget äppelmos och eventuellt baka bröd om vi hinner med, glömde nästan berätta att vi har fått en sprajlans ny paraplysulky som någon vänlig själ inte ville ha och lämnade till någon som ville ha med en lapp: Varsågoda! En fin svart Carena som Saga gillar,nu slapp vi köpa en sådan,kan det vara tomten?! ;-)

Nu ska jag leka lite med barnen och lämnar er med lite bilder från veckan som gått!
        
Barnen badar i vasken   Wille har somnat på golvet   Superglada barn   Andreas bakar (i helskägg)


(varför är det inte samma format när man skriver inläggen som när de publiceras? Störande)

RSS 2.0