Nu knoppar det!

image descriptionSe så unde
rbart, att se knopparna börja slå ut. Visst är det tidigt men våren är välkommen!
Idag har vi varit ute tidigt - lämnat Nemo på bad och vart på systemet. Sedan åkte vi hem till mormorn och jag borstade av en hel Icakasse av Nemo och jag hade kunnat borsta av en hel till om han bara hade tillåtit. Nu var det fullt slagsmål när jag skulle borsta rumpan och det slutade med att han bet mig - dock inte med mening! Men jag vann och rumpan blev borstad ;]
Nu ligger hela familjen i soffan och tittar på film. Vår söta Saga har feber igen! Suck vad tröttsamt! När ska bi få vara friska? Andreas har somnat ser jag nu, det blev visst lite hårt igår...
Ikväll är det tjejmiddag hemma hos Sofia och sedan är det visst utgång men det vet jag inte om jag orkar med. Får ju tänka på att jag är 30 år nu - ingen ungdom längre.

Härliga fredag!

Idag började vi dagen med en härlig sovmorgon och var inte uppe innan kl 07.30. Jag och barnen hade en riktig mysmorgon med lång frukost och sedan soffmys framför tvn. Det är guld de dagar jag inte börjar jobba innan kl 11. Att solen lös från en molnfri himmel och att den faktiskt värmde gjorde inte saken bättre. Jag lämnade barnen på förskolan och satte mig sedan på cyklen och styde kosan mot jobbet.

Och det gick superbra! Bättre än det gjort någon gång innan! Benen kändes jättestarka och det gick som hejsan. Inte blåste det heller, vilket underlättar en hel del! Kolla in det här;


Ser Ni? En snitthastighet på 23,59 km/h! Det är inte illa det!
Och på 19,22 min. Jag slog mitt gamla rekord med nästan 1½ minut!


Saga 6 år ♥

Det är ingen vanlig dag för det är Sagas födelsedag - HURRA HURRA HURRA!


Grattis på din dag älskade unge

Barnkalaset

Det hade vi i söndags och det kom massvis med barn, många mer än vad jag hade räknat med. Tur att jag hade bunkrat upp med glass, strössel, chokladsås och maränger. Barnen började droppa in vid elva, och då hade farmor och farfar redan flytt fältet =D De lekte på ovanvåningen en stund innan det var hög tid att öppna alla presenter. Det var massor med paket så det tog ett tag att öppna alla, sedan ville de såklart leka med alla presenterna och det passade ypperligt så hann jag (med god hjälp av Linda) att plocka undan och duka fram på bordet. De var så många att de fick stå och äta eftersom stolarna inte räckte till!

Så var det då dax för skattjakten...jag hade tagit kort på saker i huset, verkliga närbilder, som jag sedan laminerat till små kort. Varje kort visade vart nästa kort (ledtråd) låg gömt, sista kortet visade var skatten (godispåsarna) fanns. Jag lyckades givetvis glömma av vart jag lagt första ledtråden men min räddare i nöden (igen) Linda hittade den och allt blev kanon tillslut! Godispåsarna var gömda på altanen och eftersom vädret var underbart körde vi lite dans utomhus. Gissa vad de ville lyssna på? Jo Sean Banan och youngblood *suck* men kul hade de iallafall och Saga tyckte kalaset var jättelyckat!

En hellyckad dag med vädret på vår sida!


En stor dag för mamman

Idag var det möte på skolan för alla föräldrar med barn som skall börja där. Hjälp! Har Saga verkligen blivit så stor att hon skall börja skolan till hösten? Det känns inte riktigt klokt! Mötet var iallafall jättebra och jag känner mig lite lugnare. Det visade sig att jag redan kände de flesta av föräldrarna och Saga kom i samma klass som alla sina kompisar. Så nu kanske jag kan bli lite lugnare?

Vi har hunnit med både Skånebesök och barnkalas i helgen, men det får vi ta i ett annat inlägg, jag är helt slut och måste sova =D Andreas måste tycka jag är jätterolig som stupar i säng innan 22 varje kväll.



En härlig fredag

Alla fredagar är väl egentligen härliga? Speciellt de som jag slutar tidigt på :) Det var underbart väder när jag cyklade hem och de 7,5km formligen flög förbi. Det tog dryga 24 minuter vilket inte är min bästa tid, men nästan! Jag mötte iallafall upp mamma utanför förskolan för att sedan packa in oss alla i bilen (inklusive Nemo) och sedan styrde vi kosan mot Breared och hagen! Nemo sprang som en tok och man blir alltid lika glad över att se han springa fritt. Det gör gott i hjärtat!

Barnen behövde vårjackor så efter hagen åkte vi ner till Team Sportia och där hittade barnen två jackor som de bara älskade (som Saga sa). Så det blev två vårjackor, det är inte billigt ska gudarna veta men just ytterkläder tycker jag inte att man ska snåla med. Gekås är absolut lika bra - om det inte regnar - tro mig det märker jag på jobbet. On The Peak står inte emot väta lika bra som HH, didrikson eller något annat frilufsmärkte. Men jag vet också att ONP jobbar på att förbättra sina kläder så det kan hända att det blir bra inom kort. Sidospår!

Väl hemma ville barnen vara ute och jag impulsvalde att springa en runda medan mamma fortfarande var kvar. Det var skitjobbigt, det tog säkert 2 km innan jag kom in i andra andningen men sedan höll jag ut och sprang (eller joggade) 5 km på 33 minuter. Helt ok, inte jättebra men med tanke på att det bara var andra gången i år jag sprang så finns det rum för förbättring :)
Medan jag var ute på min runda hade grannarna dragit igång grillen så vi blev bjudna på kvällsmat, vilket var perfekt för en trött mamma som inte hade orkat att laga annat än köttbullar och makaroner :) 6 familjer var ute och grillade tillsammans, vi hade det riktigt mysigt och barnen lekte och hade kul tillsammans!
image description
finaste Saga i sin nya jacka? Visst är den fin? Jag älskar mönstret. Hon var så sur för att hon var tvungen att ha på sig överdragsbyxor - lilla snäckan med världens humör :)

image description
Tokiga Wille som bara inte kan vara med på ett kort utan att göra en min - just här säger han "MEN JAG GÖR JU DET!" när jag ber honom titta in i kameran, charmigt =D Likadan jacka som syrran (såklart!) fast blå.

Vi var ute tills klockan var 18, papporna skulle gå och basta och jag gick in och stoppade barnen i badkaret. Medan de satt där hann jag vika in tvätten, dammtorka, mata marsvin och dammsuga golvet. Det gäller att vara effektiv när barnen är sysselsatta!
Klockan åtta hade lugnet lagt sig över vårt lilla hus, barnen sov gott och jag hade precis satt mig i soffan när det plingade till i mobilen. Det var grannen som ville komma över på ett glas vin eller två samtidigt som vi skulle diskutera samfälligheten. Jag är numera ordförande i Liens Samfällighet och det finns lite som vi måste diskutera. Ett stort ansvar men så skoj! Klockan hann bli elva på kvällen innan jag fick hoppa in och ta en snabbdusch, nu sitter jag här och är så trött att ögonen går i kors så godnatt kära vänner. Det kommer bli en fullspäckad helg!

Tidsinställda inlägg?

Jag tänkte jag skulle testa mig på ett tidsinställt inlägg. Så om allt stämmer som det ska så kommer jag att vara på jobbet när detta inlägg publiceras. Idag blir ingen rolig dag på arbetet, först jobbar jag 08-17 och sedan så ska vi ha APT mellan 17-20. Även uppgiften till Äventyrspedagogiken skall skickas in. MEN imorgon är det fredag och jag slutar tidigt, Saga skall ha barnkalas på söndag och vi får finbesök av farmor och farfar från Ystad, tror det kommer bli en bra helg. Och det kan behövas lite bra dagar som bryter av de dåliga! För nu har det vart för många för dåliga dagar!


Äppelkvistarna har slagit ut - nu väntar jag bara på att de ska göra det utomhus också!
Jag är verkligen redo för våren nu!


Fuskat och nu mår jag skitkasst!!

Är ju som nämnt på en heldags kurs i Halmstad och här blir vi bjudna på mat och fika. Eftersom jag var såå hungrig tog jag en fralla till förmiddagsfikat och nu en kycklingssallad med kanske en dl pasta i. Det var gott det ska jag inte förneka men nu sitter jag här och har ont i magen och mår så illa! Usch! Hur ska jag hålla ut till kl fyra?
Min plan är att springa ikväll när jag kommer hem men det vettetusan om jag pallar om jag mår såhär! Fy, när lär man sig? Min mage tål inte kolhydrater i sån mängd!
image description
Vill hellre vara hemma och spela bilar 2 med mina små hjärtan! Bilden tog jag i torsdags när jag var hemma och vabbade.

Kommit igång med cyklingen.

Jo det får man väl säga att jag har gjort. Detta är min 3:e vecka och jag har cyklat varje dag som jag har jobbat, förutom förförra torsdagen då det helt utan förvarning hade snöat enormt under natten. Första veckan som jag cyklade var det roligt, jag antar att det var nyhetensbehag som gjorde det så kul att cykla. Andra veckan var det pest och pina! Varenda tramtag frågade jag mig själv varför i hela hel**te jag inte tog bilen för, speciellt de dagar då jag hade stark motvind - dvs alla dagar eftersom det alltid blåser in från havet! Dessa två dagar som jag cyklat nu har det gått över förväntan (trots motvind!) jag har kommit in i det och cyklar på utan att tänka egentligen.
Ni som känner mig vet att jag trivs allra bäst med rutiner och nu har cyklingen blivit en utav dem - skönt!

Hur går det då med sjukstugan här hemma då? Jodå, barnen är äntligen feberfria! Deras första feberfria dag idag! HURRA! Nu på kvällen har vi spelat två spel och de har vart med och tyckt det var roligt! Då är de friska minsann, de har lekt, skrattat, surat och bråkat precis som vanligt ♥ Nu ligger de båda och snusar gott i vår säng.
Jag håller på och tvättar och städar så att Andreas ska vakna upp till ett någorlunda rent hem på sin lediga dag imorgon :] Nemo då? Jo han mår bättre, skiter som en häst pga av fodret han får (och för det priset borde han skita små guldpluppar =D) men det är iallafall korvar och inte blod/slem. Nog om bajsprat... imorgon blir det en heldag i Halmstad med föreläsning om dokumentation - hoppas den blir givande.
Nej nu måste jag städa vidare om jag ska hinna bli klar till desperate =P

Gräsänka

Andreas har åkt iväg till John och skall bada lite bubbelpool. Jag är hemma och tar hand om sjuka barn, stackarna, när ska febern släppa? Just nu ligger de båda i vår säng och det dröjer nog inte så värst länge innan jag joinar dem jag med. Jag är verkligen sjukttrött idag, men efter 70 minuters spinning och sedan 1 mils promenad med Nemo så har jag nog rätt till att vara rätt trött, tycker Ni inte?

Skadeglädjen - den enda sanna glädjen?

Å jag skrattar ihjäl mig - vilken fantastisk dräkt! Till och med en liten fjäril på foten ♥


Lillebror



Storasyster åker ....

Stora syster PUTTAR lillebror!



Förlåt Willelillkille men jag skrattar så jag nästan kissar på mig åt denna
urkassa bild, men visst ser ni skräcken i ansiktet när syster (!) puttat?
Syster skrattar elakt i bakgrunden!
Chocken går nästan att ta på - underbart jag älskar den !

Årets första runda

Ja, det blev det idag. Jag sprang 4,3 km sedan ville inte benen bära mig längre men det var kul! Jag orkade hela vägen utan att gå en enda gång. Målet var bara att ta mig runt och att inte gå allför mycket, men jag klarade det! WooHoo!!! Nu sitter jag i soffan och har unnat mig en chailatte, ska in i duschen och sedan blir det handling på Hajen - usch men ett måste om jag inte vill äta bröd till frukost imon.

Känner Ni igen denna dreggelpellen? Och den sötaste flickan bakom?
Ååå tiden går alldeles för fort... man kanske måste skaffa en till?

God morgon!

Idag blev det personbästa på vägen till jobbet! Jag hade aningens medvind men inte mycket! Det ser ut att bli en fin dag idag!
image description


Tampons for free!

Jag vet att jag berättat om detta innan, men med denna månadens tamponger fick jag även med ett VIP utskick från SEBAMED. Det är jättebra produkter med neutralt pH värde som är skonsam mot både din hud och naturen.
image description
Tampons for free fungerar på så sätt att varje månad får du hem ett paket tamponger i brevlådan och sedan går du in på hemsidan och svara på lite frågor. Det går snabbt och är inte alls bökigt. Gör du det så får du hem tamponger nästa månad också.
Om du har en blogg så gör du som jag och bloggar om dessa kampanjprodukter, som jag har fått helt gratis, sedan skickar du länken till [email protected] så kan även du få ett VIP utsick som jag fick. Så vad väntar du på? In och registrera dig HÄR!! Nu finns de även i Norge också! Så alla mina vänner däruppe, gå in och registrera er HÄR!!

Stoltaste mamman

Var jag när Saga knöt sina egna Converse! Helt själv gjorde hon två perfekta rosetter. OM jag var stolt! Ville bara berätta det! Sen röstades jag fram som ny ordförande i Liens Samfällighet också! Skoj att få axla detta uppdrag, en bra övning inför kommande yrkesval måhända? Nu ska jag lägga mig och sova - imorgon ska jag cykla igen! Dumma snö som förstörde det idag! Men har cyklat 6 mil denna vecka så jag får väl vara nöjd ;-)

Nu räcker inte tiden till igen!

Jag hinner inte med allt som jag vill och därför så blir bloggen nedprioriterad. Så vad har då hänt sedan sist? Jo, jag har skaffat mig en ny cykel, inte den damcykel utan en lite sportigare, en som rullar mycket lättare, så att det ska bli roligare/lättare att cykla de 1,5 mil om dagen till jobbet. Hela familjen åkte ner på lördagen och med oss hade vi min gamla cykel som jag skulle byta in. För att göra en lång historia kort så fick vi mycket mer än vad vi hade tänkt för min gamla cykel, vi hittade den cykeln som jag ville ha, den var dessutom nedsatt med 2000:- så det var inte så mycket att prata om egentligen utan vi slog till!
image description
Här är skönheten! Jag kan lova att det är 1000 ggr lättare att cykla på denna cykel än på en damcykel. Herregud det går inte ens att jämföra :)

Så nu har jag cyklat till jobbet idag och i söndags. (vi pluggade äventyrspedagogik igår så då fick jag chans att prova cykeln utan att behöva stressa att jag ska komma försent). Nu har jag cyklat 3 mil på den och det känns kanon! Dock tyckte jag att det var lite läskigt att jag kom upp i så höga farter och jag kunde inte sluta tänka på hur illa det skulle gå om jag körde vält. Så idag efter jobbet åkte jag och barnen ner till cykelaffären igen för att köpa mig en hjälm. Javisst, jag har inte haft hjälm sedan jag var tio år så jag fick en mindre chock när jag såg priserna! Billigaste 299:- och den dyraste vi såg kostade 1500:- Eeh va?
Jag förklarade för ägaren att jag min sista hjälm var gjord i rosa frigolit och att jag inte hade lust att lägga flera hundra kronor på en hjälm. Han skrattade och plockade sedan fram en hjälm som han tyckte jag skulle ha, nämligen denna;
image description
...för blygsamma 849:-
Tack men nejtack, sa jag, ge mig den billigaste du har. Varpå han säger att jag får köpa den för 299:- eftersom han tyckte att jag hade fått lite för lite för min gamla cykel i inbyte! (och vi som tyckte vi fick för mycket för den!) Nåja tur ska man ha ibland och det ska gudarna veta att vi inte är gjorda av pengar. Men en hjälm är en billig livförsäkring, visst är det så? Fy vad jag svamlar, ska ut med Nemo sedan i säng.
Använder ni hjälm när ni cyklar?

Underbara helg!

Vädret fortsätter vara lika fint idag som igår. Vi hade picknick tillsammans med grannen igår och det var så skönt att sitta i solen, vi satt på vår altan länge och bara njöt. Tillslut blev barnen rastlösa och ville gå till framsidan så vi packade ihop och flyttade oss till Cinas altan och fortsatte solsluka där. Idag blir det staden hela familjen tillsammans, men nu ska vi följa Emil hem och äta lunch. Om bara pappan kunde komma hem från träningen snart det vill säga.

RSS 2.0