Hösten är här och härlig är den!

Och den som alla andra årstider har ju sin charm.
Stina sov över hos oss natten till idag och det gick väldigt bra, de var så snälla och sa till och med när de ville gå och lägga sig :) Klockan 7 imorse hörde vi hur de började stoja runt uppe på rummet men vi somnade om och vaknade inte innan kl 08, vilket verkligen är sovmorgon nu för tiden!
Vid elva var det såpass full rulle att jag tyckte att en skogutflykt var passande så att barnen fick röja av sig ute i naturen istället för på vår ovanvåning!
 
Så vi packade lunch, satte på oss regnkläder och styrde bilen mot Gässlösa Naturreservat en utav mina favoritplatser. Det var perfekt, finns det något bättre ställe än skogen att göra av med massa överskottsenergi? Lugnt och rofyllt för mamman - obegränsat med lekmöjligheter för barnen. Sen att det regnar... vad gör väl det?
"I Ur och Skur vill vi alla ut och gå, vi trivs i naturen både stora och små" 

Vi traskade även ett 4km långt strövarstråk och de klagade inte en ända gång! De var alldeles för upptagna med att hitta strövarmärkena så att de visste att vi var på rätt stig :)
 
 
 Ikväll är det Saga som sover över hos Stina, jag gillar bättre när barnen sover hos oss. Det känns liksom inte lika tomt då. Lika mycket som jag uppskattar min egentid älskar jag när huset är fullt med barn och vuxna. 
 
 

Willes barnkalas

Idag kl 10 plingade först gästerna på dörren och det har en överlycklig Wille som sprang och öppnade! Jag hade satt barnkalaset till 1,5h vilket räcker mer än väl. Vi hann med både lunch, efterrätt och fiskedamm. Linda stannade hela tiden, vilket var väldigt uppskattat, en vuxen till gör mycket. Även Gabriel stannade på en kaffe men åkte sedan vidare, alla var nöjda och glada när kalaset var över.

Jag satte genast igång med saneringen, städade hos marsvinen, möblerade om Willes rum, dammsög, moppade golven och tvättade.
När det var klart var det dax att laga mat, dagen har verkligen gått i ett! Vi gick ut och lekte på gården efter maten men när det började regna gick vi in.

Nu ligger vi soffan och barnen vill ha varm choklad. Får väl fixa det då...


Lördag

Idag har jag knappt sett mina fina på hela dagen! Jag har varit i Göteborg och sprungit iformloppet.

Barnen har varit hemma med pappan, de har fixat lördagsmys och vart hemma hos Nisse och Britta på lunch. När jag kom hem var maten färdig så det var bara att sätta sig vid dukat bord.

Efter maten stack jag till Coop och handlade godis till barnkalaset imorgon. Passade även på att svänga inom en kär vän i Läjet med en liten kryapådigpresent eftersom hon har väldigt ont. Egentligen skulle jag vilja göra så mkt mer men det finns inget jag kan göra och det känns tungt. Men hon är stark och det kommer bli bra det är jag övertygad om! Men jag vet hur lätt det är att fastna i negativa tankar när man har så ont.

Nu blir det film med mannen i huset!


Lifes good

Imorgon är det äntligen fredag! Som jag längtat efter helg! Idag följde jag med min granne på hennes vattengympapass, hon var skitgrym och det var riktigt jobbigt! Andreas fick stanna hemma med alla barnen tills Lucas & Majas pappa kom hem.

Nu måste jag ta natt, upp tidigt imorgon.


William 5 år!

Idag blir världens finaste Wille 5 år! Det ska firas!!


Spännande!

Ja Wille hade allt svårt för att sova ikväll, det är spännande såklart, att fylla 5 år imorgon! Det är stort!
Direkt efter jobbet idag hämtade jag barnen och vi åkte till Hajen för att köpa glassen Wille ska bjuda på imorgon på förskolan :-) Vi handlade även några småsaker till kalaset på söndag.

När vi kom hem bytte jag om och vi gav oss ut alla tre. Saga och Wille cyklade och jag sprang, efter ca 1 km gjorde W en jättevurpa över styret och blev såklart jätteledsen så vi sprang/cyklade hem igen (jag tog dock en liten omväg tills jag såg att rädslan för cykeln släppt).
Väl hemma fick jag världens huvudvärk och jag insåg att det inte blir någon gympa för oss jag orkade helt enkelt inte. Grannen kom till min undsättning, hon tog mina barn plus sina egna två och cyklade till en lekplats så att jag kunde vila lite.

Huvudvärken håller fortfarande i sig men jag har fått slagit in alla presenter iallafall så nu ser vi fram emot morgondagen!


Saga är stor nu!

Häromdagen fick vi en lapp från skolan där de stod att en doktorand skulle komma och observera fritids och han undrade då om han fick liv att fotografera och intervjua barnen. Jag skrev genast på, vilken möjlighet för barnen att kunna påverka tyckte jag.

Han (läs doktoranden) hade även skrivit ett brev som riktade sig till barnen dör han på ett enklare sätt förklarade vad han skulle göra och frågade om de ville vara med. När jag frågade Saga blev det ett blankt NEJ!! Så jag fick vackert ta tillbaka min underskrift...

Så då kom tankarna självklart in på bloggen, vill hon att den skall vara öppen så att alla kan se? Eller ska vi stänga den och bara ge de närmaste lösenordet? Jag ska prata med Saga för denna blogg är ju faktiskt till mina barn och inte till någon annan!


Förtidsfirande!

I lördags när farmorn och farfarn kom upp passade de på att fira Wille som blir 5 år på tisdag!

En sådan här glad kille hade vi här hemma då;


Dagen efter...

Var inte lika rolig, jag vaknade vid sju av att barnen lekte med farmorn och farfarn på ovanvåningen men orkade inte riktigt gå upp ;-)
Anna-Karin kom ner vid halv åtta och sa att de var tvungna att åka för farfarn hade fotboll. Så det var bara till att gå upp, packa in tvätt, barn och hund i bilen för att åka till mormorn och tvätta.

Medan maskinerna i tvättstugan gick varma vandrade vi ut på lite geochaching, vi hittade en vid vattentornet, den var väldigt lurig och väldigt liten. Sedan tog vi vägen genom kyrkogården på vägen hem. Wille har alltid haft en dragning till kyrkogården och speciellt minneslunden - han älskar att vara där och leka. Och varför inte? Det är en väldigt vacker plats och kyrkogårdar kan behöva mer barnskratt, tycker ni inte?


Svenne och Johanna

Det var ett riktigt roligt bröllop vi var på, alla bjöd på sig själva och skratten var många och hjärtliga! Tack för en jätterolig kväll och för att vi fick vara med!


Du är efterlängtad!

Välkommen Husqvarna!
Äntligen kan vi börja tvätta igen, eller ja...så fort den blir inkopplad det vill säga! Imorgon ska jag till mormorn och tvätta i hennes tvättstuga men sen äntligen kan vi tvätta hemma igen! Vilken lyx!! Men fy vad dyrt med tvättmaskiner!! Vi ville ha en Husqvarna eftersom alla vitvaror i huset är just ovanstående, men i butik kostade den massor men tack vare pricerunner och gränslandet.se blev den vår för 4500:- (vilket också är snorigt dyrt iallafall för oss men nu håller den förhoppningsvis i många år)

Nu väntar vi besök från Ystad och sedan blir det bröllop, funderar dock på att vara nykter, det är inte så roligt att tvätta dagen efter annars ;-)


Onsdag alla redan!

Nu har vi sådär mycket att stå i igen så bloggen blir lidande. Det förbereds för kalas i huset då Wille fyller 5 på tisdag, inte klokt vad tiden går undan, 5 år?! Det gör ju mig till... Just det 25 :-)
Det ska vara vuxen kalas och barnkalas, givetvis arbetar pappan så jag får rodda detta själv, men det är nog lika bra om jag får säga det själv!

På lördag är det bröllop då min klasskamrat Johanna gifter sig med sin Svempa. Mina underbara svärföräldrar kommer upp och passar barnen, tusen tack för det!

Tvättmaskinen har gett upp så vi har fått köpa en ny, för att få det så billigt som möjligt köpte vi på nätet vilket betyder lååång leveranstid och tvättkorgen svämmar över redan. Vi hoppas den kommer på fredag, hoppas hoppas!!

Pannan skall även den bytas då den fungerar sporadiskt och är dyr i drift, så inget vatten på 4 dygn.... Farmor & Farfar kan vi flytta in hos Er? :-)

Sötaste flickorna!


Äntligen

Så är de hemma mina bustroll! Och givetvis fick de båda sova i mammas och pappas säng :-) Våra hjärtan ❤❤


God Morgon

Idag är dagen då mina barn kommer hem! Som vi har saknat dem, samtidigt som det har varit fantastiskt skönt att bara vara med Andreas. Tänk att vi har fått sova 2 hela nätter tillsammans utan barn i mitten :-)
Jag vaknade faktiskt av att Andreas höll om mig och det har nog inte hänt sedan Wille föddes :-D

Nemo har tyckt det vart lite konstigt att de är iväg och vi är hemma. Flera gånger har jag hittat honom i något av barnens rum, han är så go vår lille vovve


Nu har de åkt

Morfar och Gisela kom och hämtade barnen med husbilen igår, när de såg husbilen svänga in på gatan stod de och hoppade och skrek "morfar, morfar, morfar". Detta är stort mina kära läsare, oj vad de har längtat! En liten minisemster helt utan mamma och pappa! 
 
Vad gör vi nu då? Jo jag har dragit på mig en redig förkylning och sitter just nu i soffan och tittar på Robinson och vilar upp mig. Kl 15 är det gårdsfest och den fortsätter sedan hela kvällen lång :) Sedan är det söndag och mina små hjärtan kommer hem igen ♥

Godmorgon!

Dagen är redan i full gång. Barnen leker och jag städar, tvättar, traderar och vattnar blommor.

Idag blir det en lugn hemma dag på gården med grannarna. Skönt!


RSS 2.0