Lite tidigt...

...men om 2½ timme så...


fyller min en utav mina äldsta och bästa vänner 25 år!!

Underbara Lina, som alltid finns där och lyssnar på mitt gnat och tjat
Underbara Lina, som jag delar så många minnen med
Underbara Lina, som alltid får mig att känna mig så uppskattad och älskad
Underbara Lina, som ställer upp i vått och torrt

Hoppas du får en underbar födelsedag "systra mi"!

27.2.09

Igår hade jag en trevlig kväll hemma hos Elisabeth och blev som vanligt lite fattigare efter partyt ;) Hittade ett kanon erbjudande som jag ska ha bla när Saga fyller år, så då kommer det lukta gott i nya lägenheten!

Nu har jag egentligen ingen tid till att sitta här, ska öppna på dagis idag och jag måste åka om en halvtimme och det enda jag har gjort är att borsta håret ;) Lämnar er med en längtan efter våren!


Igår så gjorde jag det :)

Jag hade en tdi hos tandläkaren som jag faktiskt gick på, och inte nog med det så lagade jag 3 hål. Jag hade missuppfattat tandläkaren innan jag trodde att jag hade 8 små hål, men jag hade 1 stort hål och fyra små så det var ju ännu bättre. Jag lovade henne dyrt och heligt att när jag lagat de andra 2 hålen (25 mars) så ska jag gå varje år, inte vart åttonde som jag gjort innan :) Idag känns det jätte bra även om pålånboken är 2500 kr fattigare :( Sjukt att det ska vara så dyrt! Och så har jag lovat att tänka på vad jag äter, inget socker å ingen läsk!
Sparkontot minskar....

Regnet öser ner ute och jag ska till jobbet, behöver ett riktigt regnställ och jag har funderat på ett från didrikssons? Är det ngn som vet hur deras kvalite är? Är det bra?

Vi har minsann celebert besök här hemma, mamma är på semester ihuvudstaden och då campar min gamla (18 år) kise hemma hos oss, älskade Daisy. Det är så roligt att hon kommer bra överens med Nemo

Trivs som fisken i vattnet och hur roligt är det inte att se ut över andra(s)(gizmos) domäner?

vännerna

Jag har blivit utmanad av Charlotte :)
Det här är en bild på Wiliam från när jag var med Emma och barnen på busfabriken i Halmstad :)

Jag utmanar
Emma
Linda
Johanna
Birte


Gör såhär:
1. Gå in i mappen mina bilder
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
4. Invitera 4 stycken nya till att vara med på utmaningen.
5. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade

Ps..tack Charlotte, jag gillar utmaningar ;)

detta gör mig glad :)


HJÄLP BABY THOR!


 Thor

Baby Thor har blivit kidnappad. Av den som borde älska honom mest. Publiserad en vädjan om hjälp från hans mamma Mias vän Camilla. Baby Thor måste hem nu!


Vad skulle du göra om ditt barn blev kidnappat?

Denna mardröm har drabbat min bästa vän Mia och det är anledningen till att jag skriver till dig.

Mitt namn är Camilla Gervide och jag skriver som sagt till dig å Maria Danielsson Wangs vägnar.
Hon befinner sig just nu i Los Angeles där hon desperat letar efter sin son Thor, som på Alla Hjärtans dag blev kidnappad och bortförd av sin far, Andrew Wang.
Thor är bara ett år gammal och han ammar fortfarande. Han har aldrig spenderat mer än ett par timmar ifrån sin mamma och han har aldrig sovit utan henne.
Nu har han inte sett sin mamma på över 7 dagar.

Mia befann sig i LA för att rättegången gällande Thor äntligen började närma sig sitt slut. Det har varit en upprivande och utdragen process som resulterat i att Mia både förlorat sitt arbete som lärare och skuldsatt sig upp över öronen.
Andrew har, under hela Thors liv, vilket i princip är längden av rättegången, inte haft något intresse av Thor, varken umgänges eller omvådnadsmässigt.
Han har inte betalat något underhåll eller velat träffa Thor mer än ett par gånger här och där sporadiskt.
Dessa gånger har Thor skadats både fysiskt och psykiskt eftersom Andrew visat stor aggression mot Mia och på samma gång låtit den gå ut över Thor.
Under rättegången har han konsekvent ljugit inför rätten för att slippa betala underhåll och avsaknaden av underhåll resulterade i att Mia och Thor näst intill hamnade på gatan.
De senaste månaderna har Andrew haft besöksförbud gällande både Mia och Thor efter en väldigt våldsam incident där Mia till slut fick låsa in både sig själv och Thor på en toalett i väntan på polisen.

Efter månader av uppslitande domstolsförhandlingar kom till slut det efterlängtade beskedet att Högsta domstolen i Kalifornien gav Mia ensam vårdnad om Thor, samt att hon kunde flytta till Sverige för att bygga ett bättre liv till Thor under förutsättning att hon flera gånger per år reser till LA så att Thor kan ha en relation till sin pappa. Andrew är även välkommen till Sverige om han så önskar.
I väntan på besked lyfte domaren av någon anledning Andrews besöksförbud.
När domen kom hade Andrew precis hämtat upp Baby Thor.
Han återvände aldrig tillbaka.

I en stad som Los Angeles där kriminaliteten är hård.står en kidnappad pojke inte högt upp på prioriteringslistan.
En amber alert har inte skickats ut då polisen inte finner Thors liv att vara i omedelbar fara.
Hela processen går smärtsamt långsamt och Mia kan bara se på medan dagarna går.
Risken att Andrew lämnar landet ökar för varje dag som går. Lyckas han föra Thor ut ur landet till sitt hemland Taiwan så kommer Mias son vara borta för alltid.

Som hennes bästa vän gör jag allt jag kan.
Jag kontaktar media, startar grupper och söker efter hjälp på alla platsen jag kan tänka mig.
Nätverket svenskamammor.com har byggt en hemsida till Thor med en efterlysning användbar information.
Där har även en insamling startats.
Mia har insett att, för att hitta sin son måste hon anlita privata krafter.
En privat detektivbyrå som till 100% kan fokusera på att hitta Andrew och Thor.
Men till detta behövs det pengar.
Mia har skuldsatt sig upp över öronen för att få vårdnaden om sin son och tiden går alldeles för fort för att hon ska hinna samla ihop tillräckligt med pengar.
Andrew kan i vilken sekund som helst lämna landet med Thor.

Jag ber om er hjälp.
Alla donationer, stora som små gör en enorm skillnad.
All press, uppmärksamhet och kocus på BabyThors försvinnande hjälper oss enormt.

Finns det nånting ni kan göra för att hjälpa Mia få tillbaka sin son?

Varma hälsningar,

Camilla Gervide

076-1678090

camilla.gervide@gmail.com
camilla@gervide.se

www.caluas.blogspot.com
www.thorwang.com
På dessa sidor hittar ni allt som rör kidnappningen av Baby Thor samt allt som media rapporterat om hittils.

Ps. Alla mina påståenden kan jag självklart visa dokumentation på.
Domslut, polisrapporter, ect.

orkeslös

känner mig helt slut i kroppen, det är så mkt som behövs göras men jag orkar inte just nu, leker nog bara med barnen under dagen istället, det är roligare :) Har lagt ut 4 annonser till på tradera och 2 på blocket. Få se om det blir några pengar denna gången *spännande*

Halva vinden rensad

och klockan är 10, inte dåligt :) Nu är det bara ½ kvar, det är så kalt däruppe att man får ta det i omgångar, barnen tycker inte att det är så roligt när det är kallt. Jag har gjort två hörnen - SPARA och KASTA/SKÄNKA BORT. Men sen ska det ju forslas ner från vinden och sorteras, iaf det som skall kastas, det är det tråkigaste, men bara det försvinner från vinden så att den blir tom :)
Har ev hittat köpare på utemöblerna med, bra bra. Vill bli av med så mkt som möjligt innan flytten om 3 veckor! Funderar på att ta en sväng runtom jobbet för att se om jag kan ta några bananlådor, alltid bra att ha!

Andreas är lycklig som ett barn på julafton, jag har äntligen (tycker han) resignerat och nästa vecka åker vi och köper en ny TV, en ny PLATT TV :) Jag tycker att det är helt onödigt men de kör en CASH BACK kampanj just nu och om vi köper denna TV så får vi efter 6 veckor 2000kr tillbaka insatta på vårt konto. VAd gör man inte för att sälja? Summan av kardemumman blir ju att TV blir 2000 kr billigare så då sa ja jag. Den nya TVn är en AMBLIGHT-TV, de ni.... ganska coolt tycker jag även om jag inte riktigt förstår funktionen? Men det ger mer mysfaktor iallafall :) Ni som inte heller vet vad en amblight -tv är kan kolla här.

Nu ska jag diska, dammsuga och allt annat spännande som hör hushållet till.
Lämnar er med en bild på Andreas nya 42tums bebis :)


Det gröns ljuset runtom TVn är det som kallas amblight och det ändrar sig beroende på vilken färg som dominerar det som är på skärmen? Nått för att det ska bli lättare för ögat att se...ja jag vet inte, tror mest på ett PR trick ;)

snö

är det inte underbart med snö? Jag åkte pulka säkert 30 ggr igår på jobbet tillsammans med en liten knatte, vi hade jätte roligt och jag känner verkligen att jag har valt rätt yrke. Att få vara ute och umgås med barn, kan det bli bättre?

Idag var sista dagen hemma hos mamma, nu har Andreas fått vara ensam i nästen 2 dygn så han skall väl vara utvilad nog tycker ni inte? ;) Barnen har haft jätte roligt även om de inte alltid sover lika bra borta som hemma, men säg den som gör det? Nemo har fått vara i hagen nästan varje dag och en dag när han och Andreas kom hem från hagen såg han ut såhär :

Han hade träffat en italiensk fågelhund och de hade lekt lite i leran :) Behöver jag säga att det blev ett bad senare? ;)

Jag lämnar er med lite bilder från tiden som gått, idag jobbar jag ända till halv fem och sen är det hem för att lägga upp lite fler annonser på tradera, de förra inbringade 1300 kr så det är jag jätte nöjd, det är så spännande att se hur mkt man får för det man säljer tycker jag, jag har alltid utgångspris 1:- å har aldrig sålt nått under hundarlappen :)

 tuffingen i solbrillor

tuffing nr 2 i sina brillor ;)


Våra underbara prinsessor (hmmm...prins?)

Nu är rasten slut, tillbax till jobbet :)

mormor

vi är hemma hos mimmi nu, vi ska vara här tills på fredag kväll så att A ska få lite quality tid med sig själv efter allt han har fått slita ensam medan jag legat däckad i influensan. Barnen älskar att vara här, säkert mycket för att de får göra som de vill när de är här, eller iallafall sånt som de inte får göra när de e hemma, slabba med vatten, diska m.m.

Idag har jag vart i skolan 8-15 och övat på vårt dilemma, som vanligt blir det många skratt när vi spånar iväg, men jag är rädd att storyn är lite tunn... få se vad G. Fihn säger när vi har handledning på tisdag, ibland är det ju bara så att man själv tvivlar på det som man gör?

Imorgon blir det jobb för första gången sedan influensan, ff lider jag utav svettningar :( inget skoj men skiten ska ju ur kroppen nån gång.

God natt

Frisk igen

eller ja, nästan iallafall! Fortfarande är inte halsen helt bra och jag känner mig trött och vissen.
Nu sitter jag i skolan och arbetar med vår gestaltning, det är hur mkt som helst i skolan nu och därför hinner jag inte med så mycket annat och absolut inte bloggen. Det går framåt hemma, vi rensar, kastar och röjer. Flytten närmar sig med stormsteg och innan dess är det barnkalas på barnkalas som skall betas av ;) Nu ska vi gå och äta lunch, har suttit här lääänge nu!

Melwin 4 år!


Trött trött trött

Skola idag, gestaltning...det gick bra och vi fick skrivit vårt manus. Nu sitter jag och väntar på mentorsträffen som jag tycker är helt meningslös! Ska skriva mitt namn på närvarolistan vänta en stund ursäkta mig och sedan gå. Jag är verkligen inte bra, halsen värker och jag känner mig febrig....
Tappat lusten för bloggen har jag med, få se om jag tar en paus, varför blogga egentligen?Jag vill inte bli ngn ny blondinbella eller kenza/kinza whatever....

Den har börjat...

...den stora rensningen! Idag när jag kom hem ifrån skolan (f.ö. en föreläsning om den digitala klyftan i världen samt SST4) satte vi (jag och barnen) igång med rensningen, vi körde(läs. jag drog) hur mkt som helst till återvinningsstationen här på området. Det känns så skönt att bli av med all skit som bara stått och tagit plats, vår familj har nu en ny regel att varje gång vi köper något nytt skall en (helst två) saker ut. En ny leksak - en annan skänks bort. 

 Här ser ni glada barn i lass nr 2, jag ställde dem inne i skänken så stod de säkert, sedan drog jag hela vagnen, trodde det skulle vara tyngre än vad det var, det gick relativt smärtfritt, svåraste var i nerförbackarna då fick jag hålla emot för att inte hela vagnen skulle få en väldans fart...haha...

Wille hittade en penna i skänken och började genast skriva små lappar med kryptiska meddelanden som vi lämnade kvar när vi dumpat allt skräp.
Det blev även 2 stora svarta sopsäckar med kläder som vi la i containern för "Eriks hjälpen & läkarmissionen", tänkte att jag ska slänga ner en till sopsäck med gosedjur, blir glad av tanken att de ska trösta några andra barn i världen i stället för att ligga och samla damm på vår vind. 

Februari projektet är att vinden skall vara tom och rensad innan Mars månad knackar på dörren. Så skönt att ha vinden tom och "bara" ha de som finns i lägenheten. 

Utemöblerna skall ut på annons, likaså frysen, vitrinskåpet, Kiddyboarden (om inte ni vill ha den till Noel, Johanna?), skrivbordet, cykeln, utemöblerna & köksbordet. Kommer inte begära några större summor, vill bara bli av med det. Utemöblerna är det som vi kommer att begära mest för, de andra gå under 500-lappen.

Här är det fika på lass nr 4 som var på väg till Mimmi, hon flyttar också och till en större lägenhet medträdgård så hon fick vår xtra säng att använda som gästsäng, en vanlig vit bokhylla, sandlådebåten, motorcykeln och vattenbordet. Vid detta lass hade A kommit hem från hagen med Nemo och han hjälpte till att bära in hos Mimmi. Kakorna som barnen mumsar på kom Greta med precis innan bilden är tagen. Greta är grannen och hon säger att hon verkligen kommer sakna "favoritfamiljen", nåja...vi kanske hälsar på någon gång :)


Barnkläderna är rensade och ligger ute på tradera, men det verkar vara segt så eventuellt avbryter jag aktionerna och kör kläderna till Bortbytingen i Tvååker istället för om jag förstått saken rätt så får jag ta med andra kläder hem, man lämnar alltså in kläder som de värderar och sen får jag ta med nya(beg) hem i rätt storlek, lets give it a try :)

Vi tog en snabbfika hemma hos farmor & farfar och efter det släppte A av oss hemma medan han handlade. 

Barnen fick lera medan jag diskade, ska bli sååå skönt med en diskmaskin!

Bye!
Äkta eller fejk?

Vad säger ni? Äkta blond eller fejk brunett? (står i valet å kvalet om att gå tillbaka, börjar få blond utväxt, så frågan är då, gå tillbaka eller färga utväxten?)


vad tycker ni?

Emma!

Skratta och njut :) Skåne i sin allra bästa form!

VIKTVÄKTARNA

KAPARNA

Dag med blandade inslag

På morgonen idag var det en flicka som blev så ledsen när pappa lämnade henne, jobbigt, jag öppnar alla avdelningar idag och hon var inte från min avdelning och kände inte mig så bra. Men så fort pappa gått så kröp hon upp i mitt knä och vi läste en bok, men jag vet hur jobbigt det är att lämna barnen när de är så ledsna.
Idag var det sångsamling och jag älskar det :) Sjunger hellre än bra :)

När jag kom hem gick jag till mamma för att hämta barnen, A hade vart ute en sväng med Nemo, de stod och diskade och hade ingen lust alls att följa med hem. De fick bada hos mamma med sen gick vi hem och öppnade posten, adressändringslapparna hade kommit så nu ska de skickas, även en bok till barnen hade kommit boken om en liten kanin som bara kan säga BAJSKORV, den var faktiskt riktigt rolig :)

På kvällen blev det tacos och Niclas och Maria tittade förbi på vägen till Göteborg, 06an skulle visa alla sina My Little Ponys för Maria :) Började så smått att rensa barnens rum, två lådor - slänga/skänka och "förrådet". Nu ska jag fortsätta plugga och vi måste bestämma oss för om vi vill ha Canal Digital, Com Hem eller Viasat.... inga lätta val. Varför ska det vara så svårt att få 3an och 5an?! 

Imorgon är det mer rens och släng, allt som ska kastas ska ut på förgården så får det stå tills tisdag då jag ska kasta det, sedan är det barnkalas för goaste Melwin. 
På söndag måste vi träffa min allra bästaste vän tillika Willes gudmor Lina, jag har bil så vi kan hämta och lämna dig gumman? Eller en promenad till en lekplats om vädret tillåter?

Maria och Niklas, vill Ni ha den blåa servisen? Skriv i kommentarerna vilket, annars kastas även den på tisdag! Hoppas ni får trevligt i Götet.

Besviken

var uppe en sväng kl 01 i natt och kikade ut genom fönstret, det såg ut som ett vinterlandskap och snön  ramlade ner från himlen i stora flingor, nu regnar det :( Har verkligen ingen tid att sitta här, ska öppna på föskolan idag! 
God Morgon!

Dagbok

ja, tiden finns inte riktigt till att göra allting som jag vill, därför har bloggen blivit lidande. jag har de senaste kvällarna (förutom igår kväll då jag sov 19-08) pysslat med 06an och 07ans dagböcker, de har blivit lite lidande det sista och det är så svårt om jag hamnar för långt bak. Jag gör varsin dagbok till dem, jag skriver inte varje dag men nästan och de dagar då jag skriver har jag bilder med. De ser ut såhär:

           

Som ni ser har vi vart och matat fåglarna i dammen idag, alltid lika roligt. 07an var väldigt skeptisk till en början men det släppte ganska snart och sedan knatade han runt bland änderna och skrattade och pekade. 06an hade fullt upp med att lära sig skillnaden mellan mamma and och pappa and :)

Vilken kall dag

Imorse var det riktigt kallt när jag gick upp och vi fick gå hem tidigare med de mindre barnen från skogen för de blev för kalla. Vi hann iallafall leta efter Trolles alla ögon som han tappat, 27st visade det sig att han hade, barnen tyckte det var jätte roligt :) Kul att man får betalt för att leka!

Efter jobbet var det direkt hem och barnen var färdiga och väntade på mig ute på förgården, sedan raka vägen till Kärra för att grilla korv i minusgrader :) det var mysigt och barnen hade roligt, efter blev det lite kaffe inne i värmen.


På byllsad till tänderna, men så va de kallt med!

å mössorna på sne...

Vi åt upp 20 (!) korvar (bild lånad från Johanna)

Noel hjälper Wille att dricka lite :) (bild lånad från Johanna)

Nu är det tvättdax till 01 inatt...

RSS 2.0