Igår så gjorde jag det :)

Jag hade en tdi hos tandläkaren som jag faktiskt gick på, och inte nog med det så lagade jag 3 hål. Jag hade missuppfattat tandläkaren innan jag trodde att jag hade 8 små hål, men jag hade 1 stort hål och fyra små så det var ju ännu bättre. Jag lovade henne dyrt och heligt att när jag lagat de andra 2 hålen (25 mars) så ska jag gå varje år, inte vart åttonde som jag gjort innan :) Idag känns det jätte bra även om pålånboken är 2500 kr fattigare :( Sjukt att det ska vara så dyrt! Och så har jag lovat att tänka på vad jag äter, inget socker å ingen läsk!
Sparkontot minskar....

Regnet öser ner ute och jag ska till jobbet, behöver ett riktigt regnställ och jag har funderat på ett från didrikssons? Är det ngn som vet hur deras kvalite är? Är det bra?

Vi har minsann celebert besök här hemma, mamma är på semester ihuvudstaden och då campar min gamla (18 år) kise hemma hos oss, älskade Daisy. Det är så roligt att hon kommer bra överens med Nemo

Trivs som fisken i vattnet och hur roligt är det inte att se ut över andra(s)(gizmos) domäner?

vännerna

Jag har blivit utmanad av Charlotte :)




Det här är en bild på Wiliam från när jag var med Emma och barnen på busfabriken i Halmstad :)

Jag utmanar
Emma
Linda
Johanna
Birte


Gör såhär:
1. Gå in i mappen mina bilder
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
4. Invitera 4 stycken nya till att vara med på utmaningen.
5. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade

Ps..tack Charlotte, jag gillar utmaningar ;)

snö

är det inte underbart med snö? Jag åkte pulka säkert 30 ggr igår på jobbet tillsammans med en liten knatte, vi hade jätte roligt och jag känner verkligen att jag har valt rätt yrke. Att få vara ute och umgås med barn, kan det bli bättre?

Idag var sista dagen hemma hos mamma, nu har Andreas fått vara ensam i nästen 2 dygn så han skall väl vara utvilad nog tycker ni inte? ;) Barnen har haft jätte roligt även om de inte alltid sover lika bra borta som hemma, men säg den som gör det? Nemo har fått vara i hagen nästan varje dag och en dag när han och Andreas kom hem från hagen såg han ut såhär :

Han hade träffat en italiensk fågelhund och de hade lekt lite i leran :) Behöver jag säga att det blev ett bad senare? ;)

Jag lämnar er med lite bilder från tiden som gått, idag jobbar jag ända till halv fem och sen är det hem för att lägga upp lite fler annonser på tradera, de förra inbringade 1300 kr så det är jag jätte nöjd, det är så spännande att se hur mkt man får för det man säljer tycker jag, jag har alltid utgångspris 1:- å har aldrig sålt nått under hundarlappen :)

 tuffingen i solbrillor

tuffing nr 2 i sina brillor ;)


Våra underbara prinsessor (hmmm...prins?)

Nu är rasten slut, tillbax till jobbet :)

Den har börjat...

...den stora rensningen! Idag när jag kom hem ifrån skolan (f.ö. en föreläsning om den digitala klyftan i världen samt SST4) satte vi (jag och barnen) igång med rensningen, vi körde(läs. jag drog) hur mkt som helst till återvinningsstationen här på området. Det känns så skönt att bli av med all skit som bara stått och tagit plats, vår familj har nu en ny regel att varje gång vi köper något nytt skall en (helst två) saker ut. En ny leksak - en annan skänks bort. 

 Här ser ni glada barn i lass nr 2, jag ställde dem inne i skänken så stod de säkert, sedan drog jag hela vagnen, trodde det skulle vara tyngre än vad det var, det gick relativt smärtfritt, svåraste var i nerförbackarna då fick jag hålla emot för att inte hela vagnen skulle få en väldans fart...haha...

Wille hittade en penna i skänken och började genast skriva små lappar med kryptiska meddelanden som vi lämnade kvar när vi dumpat allt skräp.
Det blev även 2 stora svarta sopsäckar med kläder som vi la i containern för "Eriks hjälpen & läkarmissionen", tänkte att jag ska slänga ner en till sopsäck med gosedjur, blir glad av tanken att de ska trösta några andra barn i världen i stället för att ligga och samla damm på vår vind. 

Februari projektet är att vinden skall vara tom och rensad innan Mars månad knackar på dörren. Så skönt att ha vinden tom och "bara" ha de som finns i lägenheten. 

Utemöblerna skall ut på annons, likaså frysen, vitrinskåpet, Kiddyboarden (om inte ni vill ha den till Noel, Johanna?), skrivbordet, cykeln, utemöblerna & köksbordet. Kommer inte begära några större summor, vill bara bli av med det. Utemöblerna är det som vi kommer att begära mest för, de andra gå under 500-lappen.

Här är det fika på lass nr 4 som var på väg till Mimmi, hon flyttar också och till en större lägenhet medträdgård så hon fick vår xtra säng att använda som gästsäng, en vanlig vit bokhylla, sandlådebåten, motorcykeln och vattenbordet. Vid detta lass hade A kommit hem från hagen med Nemo och han hjälpte till att bära in hos Mimmi. Kakorna som barnen mumsar på kom Greta med precis innan bilden är tagen. Greta är grannen och hon säger att hon verkligen kommer sakna "favoritfamiljen", nåja...vi kanske hälsar på någon gång :)


Barnkläderna är rensade och ligger ute på tradera, men det verkar vara segt så eventuellt avbryter jag aktionerna och kör kläderna till Bortbytingen i Tvååker istället för om jag förstått saken rätt så får jag ta med andra kläder hem, man lämnar alltså in kläder som de värderar och sen får jag ta med nya(beg) hem i rätt storlek, lets give it a try :)

Vi tog en snabbfika hemma hos farmor & farfar och efter det släppte A av oss hemma medan han handlade. 

Barnen fick lera medan jag diskade, ska bli sååå skönt med en diskmaskin!

Bye!




Äkta eller fejk?

Vad säger ni? Äkta blond eller fejk brunett? (står i valet å kvalet om att gå tillbaka, börjar få blond utväxt, så frågan är då, gå tillbaka eller färga utväxten?)


vad tycker ni?

Dag med blandade inslag

På morgonen idag var det en flicka som blev så ledsen när pappa lämnade henne, jobbigt, jag öppnar alla avdelningar idag och hon var inte från min avdelning och kände inte mig så bra. Men så fort pappa gått så kröp hon upp i mitt knä och vi läste en bok, men jag vet hur jobbigt det är att lämna barnen när de är så ledsna.
Idag var det sångsamling och jag älskar det :) Sjunger hellre än bra :)

När jag kom hem gick jag till mamma för att hämta barnen, A hade vart ute en sväng med Nemo, de stod och diskade och hade ingen lust alls att följa med hem. De fick bada hos mamma med sen gick vi hem och öppnade posten, adressändringslapparna hade kommit så nu ska de skickas, även en bok till barnen hade kommit boken om en liten kanin som bara kan säga BAJSKORV, den var faktiskt riktigt rolig :)

På kvällen blev det tacos och Niclas och Maria tittade förbi på vägen till Göteborg, 06an skulle visa alla sina My Little Ponys för Maria :) Började så smått att rensa barnens rum, två lådor - slänga/skänka och "förrådet". Nu ska jag fortsätta plugga och vi måste bestämma oss för om vi vill ha Canal Digital, Com Hem eller Viasat.... inga lätta val. Varför ska det vara så svårt att få 3an och 5an?! 

Imorgon är det mer rens och släng, allt som ska kastas ska ut på förgården så får det stå tills tisdag då jag ska kasta det, sedan är det barnkalas för goaste Melwin. 
På söndag måste vi träffa min allra bästaste vän tillika Willes gudmor Lina, jag har bil så vi kan hämta och lämna dig gumman? Eller en promenad till en lekplats om vädret tillåter?

Maria och Niklas, vill Ni ha den blåa servisen? Skriv i kommentarerna vilket, annars kastas även den på tisdag! Hoppas ni får trevligt i Götet.





Dagbok

ja, tiden finns inte riktigt till att göra allting som jag vill, därför har bloggen blivit lidande. jag har de senaste kvällarna (förutom igår kväll då jag sov 19-08) pysslat med 06an och 07ans dagböcker, de har blivit lite lidande det sista och det är så svårt om jag hamnar för långt bak. Jag gör varsin dagbok till dem, jag skriver inte varje dag men nästan och de dagar då jag skriver har jag bilder med. De ser ut såhär:

           

Som ni ser har vi vart och matat fåglarna i dammen idag, alltid lika roligt. 07an var väldigt skeptisk till en början men det släppte ganska snart och sedan knatade han runt bland änderna och skrattade och pekade. 06an hade fullt upp med att lära sig skillnaden mellan mamma and och pappa and :)





Vilken kall dag

Imorse var det riktigt kallt när jag gick upp och vi fick gå hem tidigare med de mindre barnen från skogen för de blev för kalla. Vi hann iallafall leta efter Trolles alla ögon som han tappat, 27st visade det sig att han hade, barnen tyckte det var jätte roligt :) Kul att man får betalt för att leka!

Efter jobbet var det direkt hem och barnen var färdiga och väntade på mig ute på förgården, sedan raka vägen till Kärra för att grilla korv i minusgrader :) det var mysigt och barnen hade roligt, efter blev det lite kaffe inne i värmen.


På byllsad till tänderna, men så va de kallt med!

å mössorna på sne...

Vi åt upp 20 (!) korvar (bild lånad från Johanna)

Noel hjälper Wille att dricka lite :) (bild lånad från Johanna)

Nu är det tvättdax till 01 inatt...

RSS 2.0