Det blir VAB imorgon

Saga är sjuk, feber och ont i halsen. Hon har vart hemma hela veckan och nu är det min tur att vara hemma med henne onsdag/torsdag. Men vi ska inte klaga, vi har under hela 2012 tagit ut sammanlagt 7 VAB dagar så det kan man inte klaga på, men det dåliga jobbsamvetet finns ju där ändå :-/ 
 
 
Återkommer säkerligen under morgondagen, hantverkarna kommer kl 07.30 så ingen sovmorgon här inte!
 
 

En mysig lördag tillsammans med barnen

Ja det har vi verkligen haft. Vi började med en lugn och skön frukost och sedan ville barnen gå ut och leka. Vi hade blivit lovade 17 grader och sol, men det var regn regn regn, men 14 grader har vi haft och vårt hus är som en bastu! Ska bli så skönt när de på måndag fixar ventilationen så att pannan byter luften i huset flera gånger per dygn! Jag är helt övertygad om att vårt hus är placerad över en värmekälla, för ingen annan på gatan har så varmt som vi i vårt hus. 25 grader och ingen värme till...
 
Grannen kom och frågade om vi ville följa med och se "piraterna" på bio. Såklart att vi ville det! Så sagt och gjort vi packade in oss i bilen och pep ner till fyndmagasinet för att köpa godis. Filmen var bra, jag gillade den men jag tror att barnen var lite för små för att uppskatta den till 100%. 
 
Wille tyckte nog att filmen var lite väl lång för han började och skruva på sig när vi suttit i 70 min :-)
 

Sedan styrde vi kosan ner mot davids för att titta efter en ny telefon, men vad hittade vi inte där? En klenod från Jurassic Park :)
 
 
Nu sitter vi och har lördagsmys tillsammans med Olivia och så fort pappan kommer hem från jobbet ska jag över till Olivias mamma och tjata lite strunt över ett glas vin. 
Kom helt på att jag glömt visa er bilderna från matmarknaden tillsammans med världens bästa mamma :)
 
Italienska ostar
 
Paella från Spanien (kolla in kockens pose :-)
 
fudge från England

Usch för detta väder!

Jag vet inte riktigt vad som hände imorse men jag var på jobbet redan 06.05 så nu har jag redan gjort det jag ska så nu unnar jag mig en god kopp kaffe framför datorn.
Fredag? Vad hände? Veckorna verkar bestå av måndag och fredag. Inte för att jag klagar när det är fredag, men tiden rusar ju förbi :S
Idag tog jag bilen till jobbet (kanske därför jag kom så tidigt =D) för jag tänkte ta med barnen ner till stan efter jobbet, det är internationell matmarknad på torget. Kan säkert hitta något gott till kvällsmat.
 
Så vad händer annars då? Jo det går löss på jobbet! Jag får rysningar bara av att skriva löss, dessa vidriga små parasiter. Det går ju löss från och till i förskolor och skolor och jag har aldrig nojjat innan, så länge bara barnen haft det, eller personal på annan avdelning, men nu blev en personal på min avdelning smittad! Så då är det väl klart att jag också hade det, jag har luskammat mig så hårbotten blödde och jag såg ut som ett ras i håret men hittade inga. Ingen kom undan, Saga & Wille luskammades också men inga fynd där heller, min käre man behövdes inte luskammas av uppenbara anledningar ;-) Jag till och med undersökte om Nemo kunde blivit smittad, men tydligen inte, tur  för honom, annars hade han blivit rakad, täckhår eller ej....
Så inga löss funna, men jag kunde ändå inte koppla av....jag tänkte på löss, googlade löss och drömde om löss, så tillslut orkade jag inte mer, utan köpte lusmedel och avlusade hela familjen, bytte alla sängkläder, handdukar, tvättade alla jackor och mössor och tröjor. Så nu kanske jag kan andas ut och börja sova igen....
 
 
Önskar Er alla en trevlig höstdag!
 
 

Höstmörktet

Nu är det mörkt både morgon och kväll och jag inser att jag behöver en starkare lampa på cykeln, inte för att synas för jag har två fram och två bak, men för att lysa upp vägen framför mig! Där jag cyklar finns inga gatlyktor (cyklar ju 6 km i skogen mer eller mindre) och jag behöver verkligen se vägen eftersom den är gropig och dan, inte kul att köra ner i en asfaltgrop och dratta omkull...i mörkret...i skogen....hua!

Idag har vi inte gjort många knop, vi har hämtat på förskola och fritids sedan hem för lek på gården och matlagning.
Vardagliga bestyr man inte kommer undan, jo just det tvättat! Glöm inte tvätten! Glamouren flödar i mitt liv ;-)

Men vid läggdags fick vi en mysig stund tillsammans med bokläsning och gos, de stunderna är guld värda!


Rådjur

Idag vaknade vi av tre rådjur som var i trädgården uppe på vår kulle.
De var helt orädda och traskade fram och åt lite löv, sniffade på några krukor och vandrade sedan vidare in till grannen.


Äntligen helg

Veckorna flyger förbi och det känns som om de endast består utav måndag och fredag. 
Igår kom pappan och Gabriel och lämnade av barnen på mitt jobb eftersom de skulle åka iväg på en grabbhelg i Stugan. Så vi hade en lugn och skön fredag, strosade på Coop efter jobbet och testade på lite olika Halloween outfits. De är så spända på Trick or Treat - jag är egentligen inte så mycket för just Halloween men vem kan ta ifrån barnen en helg med spöken, bus och godis? Inte jag :)
 
 
läskigt värre, denhär blir det tack och lov inte! Saga vill vara häxa och Wille en tomte! 
 
Det är alltid roligt att leka på mammas jobb!
Idag blir det lite portfoliojobb och sedan är det tjejmiddag senare ikväll, mamma kommer hit och skall passa barnen medan jag är iväg. Vad skulle jag göra utan världens bästa mamma?
 
 
 

Lugna gatan

Det är inte mycket som händer just nu, vardagen rullar på och vi myser i höstrusket. Imorgon är det fredag och Saga ska på pyjamasparty, pappan jobbar så jag och Wille blir ensamma hemma. Vi får väl se till att mysa ordentligt :) Min lillewillkille!

RSS 2.0