Pust vilken lång helg

I fredags när jag kom hem från jobbet så kom morfarn&mormorn med husbilen och hämtade barnen, de skulle iväg på en liten minisemester till Astrid Lindgrens värd. Å så nervös jag var, jag gillar inte att inte ha kontrollen över vad som händer, jag är likadan när Andreas tar med sig barnen och åker iväg - jag gillar det inte! Men samtidigt så måste jag ju släppa iväg dem ;-)

När barnen var iväg passade jag på att åka ner och träna på Friskvågen (30 min core, 30 min spinnig, 30 min easy line) det var skitjobbigt rent ut sagt men samtidigt jättekul för jag kände mig stark, jag klarade alla övningar utan att fuska det minsta och det är en skön känsla när man känner att kroppen orkar. Så nu hoppas jag att jag fortsätter hålla igång utan att hamna i de dära ofrivilliga pauserna som bara är skitjobbiga att ta sig ur :-)
Denna veckan har jag också cyklat till jobbet 3 dagar, det blir 4,8 mil. Och jag tänkte cykla imorgon också.
På kvällen kom Louise hem till mig och vi satt och pratade om ditten och datten - alltid lika mysigt med spontanbesök.

På lördagen var tanken att jag skulle gå upp i någorlunda tid men utan barn hemma så sov jag till halv tio!
Jag åkte ner en sväng till staden för att handla doppresent till barnens syssling Adele som skulle döpas på söndagen, jag handlade även en ny plånbok eftersom jag råkat köra över min så att dragkjedjan förstördes :(
När jag kom hem så upptäckte jag att hon hade glömt ta bort larmet i plånboken så det var bara att åka ner till Lindex igen! Tur vi bor i stan nu ;}
När jag äntligen var hemma igen så gjorde jag en kycklingssallad med fetaost, feferoni och soltorkade tomater. Sedan städade jag hela huset i väntan på Linda.
Vi satt och pratade och drack vin ända in till småtimmarna, men kl 02 var det dax att bryta upp och snäll som han är körde Andreas hem Linda.

Jag var mer än lovligt trött när jag vaknade imorse men det var bara att gå upp, gå ut med Nemo, packa bilen och göra sig iordning för Adeles Dop i Lundby Kyrka. Barnen kom vid halv tolv och det ända vi gjorde var att ta dem ur husbilen och in i vår bil för vi var tvugna att åka med en gång :/ Dopet var jättefint och prästen var riktigt rolig. Efteråt åkte vi hem till min kusin och blev bjudna på smörgåstårta och jag passade givetvis på att gosa med den alltid lika glada Adele :}
Nu sitter jag hemma i soffan och är helt slut, jag har tvättat all tvätt i tvättkorgen och hängt upp den, jag har packat upp allting som barnen hade med sig hem och burit upp det som skulle upp på vinden. Så nu tänker jag inte göra så mycket mer, jag kanske till och med går och lägger mig ;]

Välkommen Vackraste Felicia ♥

I fredags fick våra fina vänner Charlotte & Benny sin efterlängtade dotter.
Vi är så glada för er skull, nu är all väntan över :}


Hello you ♥

Vart är ni? Jag ser att ni är inne och läser men jag ser inga kommentarer :}

Hur som helst, för andra dagen i rad har jag vart pigg när klockan ringde på morgonen och gått upp med en gång. Faktiskt så var jag uppe i så god tid idag (ställer klockan 2h innan jag börjar eftersom jag alltid snozar :P) så att jag bestämde mig för att cykla till jobbet, det är 8 km enkel väg vilket betyder att jag cyklat 1,6 mil idag och det känns gott i kroppen :}
Annars idag har det inte hänt mycket, jag hämtade (läs släpade) barnen hem från förskolan och sedan åkte vi till Jysk där jag fick köpt en ogräskorg för 20:- och en knäplatta för 10:- perfekt med utförsäljning.
När vi kom hem sprang barnen ut och lekte med sina kompisar på lekplatsen och jag fick ta itu med allt det roliga (dammsuga, tvätt, disk & matlagning) men jag hann med lite tjat med grannfruarna också.
Idag blev det chiliconcarne till middag och jag lagade så mycket att det blev till 5 matlådor, vilket är kanon för i detta huset går det matlådor som tusan. Andreas tar två stycken med sig varje dag han jobbar och jag tar två stycken i veckan. De andra dagarna äter jag förskolans mat, och den maten är egentligen värd ett helt eget inlägg men så mycket kan jag säga att det är ingen bra mat som kommer från Storegården i Tvååker!

Nu börjar True Talent på Tv3 - få se om det är något att titta på :}

Yesterday

igår var det söndag och vi hade en hel underbar dag hemma i huset. Andreas var rätt dålig efter att ha kommit hem halv sex på morgonen efter en blöt kväll ute tillsammans med Gabriel. Så jag tog barnen och åkte och handlade på morgonen sedan tog vi en promenad runt fästningen, det blåste friskt men skönt var det och Nemo blev glad över att få gå vid havet.

Väl hemma igen plockade jag fram såpbubblor som barnen lekte med i trädgården, grannarnas barn kom också och tillslut var vi en hel drös med ungar i trädgården. Bubblorna tog slut men roligt hade de ♥ Medan barnen lekte låg jag och solade i solstolen på trädäcket. Det gör det värt alla miljoner i värden att bo här. Tiden gick alldeles för fort och kl 14 var det dax att väcka pappan som sov i soffan och bege sig till familjen Dahlman för att grilla. En väldigt mysig dag.


Jag har glömt

att visa er ett foto som jag tagit och som jag tycker väldigt mycket om :) Vad tycker ni? [kommentarer uppskattas]

bilden tog jag på vår semester i Östergötland med ett tamron50-300

Gårdsfest

Ja jösses, vilken gårdfest vi hade. Jag skrattade så jag hade ont i magen dagen därpå!
Vi började med att samlas på Bockstensskolans fotbollsplan och spelade brännboll (jag var inte med utan joinade lagom till grillningen, jag jobbade förstås). Sedan samlades vi alla på gården och reste partytältet och tände grillarna.
Vi är 20 hus på gatan (och på dessa tjugo bor det 18 barn!)och nästan alla 20 var med :} Det var en sådan sammanhållning och gemenskap hela tiden så jag och Andreas blev bara mer och mer övertygade om att vi verkligen hamnat helt rätt!

Eftersom jag inte bett om lov att lägga ut bilder på grannarna så har jag döljt ansiktet på dem, men roligt det ser ni att vi hade ändå :P


Tall Ship Racing

Under tiden som vi vart utan internet pågick en tävling som hette Tall Ship Racing. Vi åkte ner till stranden och tittade på dessa vackra båtar. [tyvärr fick jag endast med mig det lilla objektivet så jag kunde inte ta några vidare närbilder]

Redan lördag

tiden bara springer iväg och jag känner att jag verkligen inte hinner med allt det som jag vill göra :}
Igår var min första arbetsdag tillsammans med barnen, vi hade inte många barn alls och det var väldigt skönt med en mjukstart. Men nu känner jag mig riktigt laddad för en ny termin.
Igårkväll var jag bjuden hem till min f.d granne och kollega Sofia på en liten vinkväll, det var jättetrevligt - som alltid. Barnen var också extra snälla idag på morgonen och jag fick sova ända till kl halv tio! Kors i taket - när hände det sist liksom? :}

Idag har dagen gått i ett, jag har tvättat och städat badrummen, klippt gräsmattan och rensat ogräs. Nu är jag verkligen glad över vår lilla gräsmatta - det tog hela dagen men nu är det klart! Mellan alla måsten hade jag mysigt besök, först av Emma som kom och visade hennes bedårande lilla valp Lowa - gud så söt!
Lite senare på eftermiddagen kom min gamla granne Anna och hennes barn Leo och Ella. Vi pratade om ditten och datten (mestadels skvaller om vad som hänt sedan vi flyttat, det händer mycket på 1,5 månader må ni tro). Barnen lekte som tokar ute på lekplatsen.

Nu sitter jag i soffan och ska titta på SYTYCD - Andreas har jag kört hem till Gabriel, de skulle på bartömningen på Sociten ikväll. Hoppas han håller sig i skinnet för imorgon får vi besök av familjen Dahlman - då kan man inte vara bakfull ;}

Bättre sent än aldrig

Här kommer ett bildregn från vår kolmården semester :}
Vi åkte tillsammans med familjen Jensen/Birgersson och vi hade verkligen skitroligt. Det var första gången som vi åkte tillsammans och det var verkligen hellyckat! Andreas och Tobias hittade varandra (speciellt efter några öl ;P) och att jag och Linda trivs i varandras sällskap har nog inte ungått någon ♥

Nåja, vi startade tidigt på onsdagsmorgonen och hade inte bråttom upp till stugan. Vi stannade både på den obligatoriska rastplatsen Isaberg och i Gränna.

Alice var verkligen ingen badkruka - det var hon som badade mest och längst. Jag och Linda hade jättesvårt att komma i vattnet varje morgon för att doppa oss :} På kvällen grillade vi jättegott kött som Linda och Tobbe hade med sig. Barnen var uppe och i varv ända till kl 22 på kvällen då somnade de äntligen och vi vuxna plockade fram spelen (vuxna...kommer man någonsin känna sig som en vuxen?)
Hursomhelst, kvällen blev sen och bjöd på många skratt.

Svårare var det att gå upp dagen efter, men upp kom vi och iväg till Kolmården åkte vi. Vädret var perfekt, moln och sol om vart annat och det var inte alls för varmt eller kallt utan alldeles lagom.


Vi var kvar ända tills parken stängde och bestämde oss för att äta på Donken innan vi åkte hem. Vi orkar bara inte starta grillen med allt var det innebar efter en heldag på Kolmården.
Väl hemma i stugan bäddade vi ner fyra utslagna barn som somnade som små stockar med en gång :} Även denna kvällen plockade vi fram spelen, fy vad roligt det är att spela sällskapsspel. Tyvärr hade jag och Tobbe inget flyt alls så vi torskade nästan alla gånger - men det var lika roligt för det.

Fredagsmorgonen var grå och dyster så vi bestämde oss för att åka till Linköpingsäventyrsbad med barnen. Sagt och gjort, vi packade in oss i bilen och åkte iväg. Framme vid ingången var vi väl skeptiska till utseendet (det såg ut som simstadion och då vet alla som bor i varberg vad jag menar) inte för att det är ngt fel på simstadion men ngt äventyrsbad är det inte!
Men tji fick vi - det var så hysteriskt roligt med alla rutchkanor, så Linköpings äventyrsbad kan vi verkligen rekommendera!
Hemma i stugan igen så grillade vi marsmallows, barnen hade vattenkrig på bryggan och vi andra njöt av den underbara kvällen.
På lördagen bestämde vi oss för att dela på oss. Vår familj åkte hem till min faster på en fika och för att titta på deras nya hus medan Linda med familj åkte på en liten roadtrip till olika gårdsbutiker i närheten. På eftermiddagen strålade vi samman i stugan.

Dagarna i stugan var så underbart lugna och sköna, det är heicker ult fantastiskt att åka ut i naturen och bara njuta av lugnet. Denna gången var det inte heller så mycket mygg så Andreas kunde slappna av ;)
Kort sagt så har vi haft en toppen semester som vi svor på att göra om, så vem vet, till vintern kanske vi sticker upp till stugan och isfiskar.

Kors i taket - nu har vi internet igen!

Men just nu är jag alldeles för trött för att blogga.
Inskolningen på barnens nya förskola går jättebra och det är inga problem alls att lämna dem :} Skönt!
Något annat som har vart väldigt skönt är att vara föräldraledig i 3 dagar denna veckan. Jag verkligen älskar att gå hemma och pilla med huset.
Nåja - nu ska jag krypa ner i soffan och fortsätta att kolla på The Game på kanal 9 - en fantastisk film!

Världens bästa farfar har varit här och ge...

img_2123 (MMS)

Världens bästa farfar har varit här och gett oss el där det förr inte fanns några uttag :-) Hejja farfar!


Vi har köpt en ny solstol till trädäcket. ...

img_7419 (MMS)

Vi har köpt en ny solstol till trädäcket. Man får verkligen passa på när det är REA :) igår var solen framme och barnen var på stranden igår tillsammans med pappan, Gabriel plus barn. Jag? Jo jag jobbar....


Ja.. Undrar om vi får något internet snart...

img_5612 (MMS)

Ja.. Undrar om vi får något internet snart eller om det dröjer ännu längre. Hursomhelst så är min semester nu över och jag har jobbat min första vecka, det har inte varit så jobbigt som jag trodde men jag är trött på kvällarna! Fast det betor nig mycket på att mina leder krånglar lite igen, då blir jag trött(are) :) igår var vi bjudna till morfar och Gisela och när vi kom hem därifrån knackade grannen på dörren och bjöd över oss på kaffe. Jag gick hem runt tolv snåret eftersom jag jobbar idag men Andreas var nog kvar tills två :-) ikväll ska vi till Jensens och äta. Livet är verkligen toppen just nu :)


Vi är hos grannen och badar! Har jag sagt ...

img_4547 (MMS)

Vi är hos grannen och badar! Har jag sagt att detta är det bästa stället att bo på?


Här sitter vi på trappan och vinkar hejdå ...

img_3483 (MMS)

Här sitter vi på trappan och vinkar hejdå till pappan. Han ska åka på en grabbsemester tillsammans med Gabriel. Då kan de gå hur som helst :) Eller ja, meningen är att de ska bygga en flytbrygga tillsammans, en riktig grabbsemester med andra ord. Men det unnar vi dem :-) nu ska jag kurera mig så jag blir frisk någon gång!


Hej. Jag vet att uppdateringarna blir dåli...

img_1410 (MMS)

Hej. Jag vet att uppdateringarna blir dåliga men vi har inget internet hemma och kommer inte ha förrän om 2 veckor förhoppningsvis Dessutom har jag åkt på en super sommarförkylning. Men bjussar på en härlig strandbild tagen för någon vecka sedan! På återseende!


RSS 2.0