Inget är som källarbritsen


Här nere i källaren tillbringar jag mina raster på Ängsätra. Det ser inte mycket ut för världen men jag sover så fantastisk gott här nere, hinner knappt lägga huvudet på kudden innan jag sover som en stock. Att det sedan ligger vägg i vägg med "bårrummet" är något jag försöker att inte tänka på ... ;)

Gårdagen

Vi landade i skåne ungefär vid halv ett tiden. Barnen tyckte det var jätte kul att komma ner igen.

Här är det minsann Saga som sitter i farfarsfotölj och farfar som får sitta i soffan :)

Det är tur att det finns två fotöljer då är det iallafall en sak mindre att kivas om.
Vi grillade när farfar kommit hem från jobbet och sedan var det dax för mig och A att lämna barnen, usch de var jobbigt må ni tro. Jag slutade nog gråta i Malmö :) Jag vet att barnen är stora nog och att de har jätte roligt nere i Ystad, men ibland måste man få vara lite självisk :) Vi styrde iallafall kosan mot Helsingborg och jag fick chansen att träffa min underbara vän Lottis hennes blivande man Benny (25 juli gifter de sig) samt deras kalv till hund Akilles.
Vi blev först bjudna på kaffe med läskande meloner allt medan Akilles dreglandes kollade in oss...

Snälla, kan man få smaka en bit?
Akilles är en stor tung kärleksfull bjässe som inte riktigt har koll på sin egna storlek. Precis som jag misstänker med Nemo, misstänker Lottis att Akilles är lågbegåvad.
Vi åkte sedan vidare till en hundrastgård med lite Jurassic Park känsla; mitt i skogen med ett grymt högt staket. Undrar vilken hundras de tänkte på när de satte staketet?

Det var redan en liten vovve i gården när vi kom så A och Benny gick en sväng med hundarna.

hahahaha....kunde bara inte låta bli att lägga ut denna bilden :)

Våra män hade fullt upp med glädjestinna vovvar :)

Vatten paus behövs!

Allt som allt var det en underbar kväll och vi avrundade med att beställa pizza. En jätte trevlig kväll som jag hoppas kommer upprepas snart. Nu ska jag försöka få ordning på min dator som verkligen inte vill någonting, jag lämnar er med en film på två kanske kommande lydnadschampion? ;)


Packat å klart, 7½h kvar att jobba...

Nu var första koppen kaffe uppdrucken och jag har 7,5 timme kvar att jobba. Efter jobbet skall jag köra och tanka bilen och sedan hem och hämta familjen så styr vi kosan mot Skåneland. Vi ska åker ner över dagen, eller jag och A åker ner över dagen, meningen är att S och W skall stanna hos farmor och farfar tills på onsdag när jag och A åker ner igen, sedan åker vi alla hem på torsdag förmiddag. Jag tycker att det är jätte jobbigt att lämna de små, om jag känner mig själv rätt så kommer jag gråta hela vägen hem på måndag, men ni må tro att S är stolt över att de ska vara ensamna hos "farmor med de långa håret". När A påpekade att han kanske får stanna nere med dem så protesterade hon högt, vi ska bara köra ner henne och Wille, sen ska vi åka hem igen...

Idag åkte vi med A in till stan och medan han fortsatte till jobbet gick vi och åt en lunch på Torggrillen och sedan vidare till H&M där barnen fick varsinna solhattar, W ett par badbyxor och jag en bikini. Sedan fortsatte vi ner till Damernas nakenbad och mötte upp Lina. Jag doppade mig två gånger i det kalla vattnet och W en gång. Det var första gången jag var på Damernas sedan barnen kom och guud vad jag saknar det. Atmosfären, alla vänner, ja allt...att alla e nakna stör inte mig nått, det är upp till var och en, jag har iallafall bikinibyxorna PÅ. W däremot var mer fascinerad, tittade gärna på alla gamla nakna tanter runt om kring en stund men sedan försvann det intresset.

När vi kom hem gjorde vi hemlagade köttbullar med dragonstuvade makaroner och efter en dusch tillsammans (då saknar man badkar) somnade vi som stockar alla tre runt kl 19. Jag gick upp igen kl 21 och hann titta på två avsnitt av Desperate Housewifes innan det var dax att åka till jobbet. Jag och A möttes bara i dörren och han hade köpt precis en sådan tvättkorg som jag ville ha med matchande korg till. Tänk att han faktiskt lyssnar på vad jag säger, det verkar aldrig så, men så gör han sådana här saker, min underbara sambo. En annan sak som jag kom på nu när jag skrev detta är när jag hämtade pappa och gisela på midsommarafton, då berättade de vilken bra kille de tycker A är, vad skulle jag säga? Jag vet, jag vet ;)


Wille leker tittut med sin nya solhatt


Saga är påväg från havet, hon har "badat med Lina"


Lina bjöd på jordgubbar


å gott va de...



Nu ska jag se om det finns något mer bra på TV, kanske bloggar jag mer i natt, det beor på formen, kanske är så trött att ögonen går i kors :)


En dag på stranden

Vi cyklade ner till stranden vid elva och stannade vid ankaret och köpte jordgubbar, jätte gott. Väl nere på stranden var det ingen som badade för det var för kallt i vattnet men vi höll oss ankeldjupt :P


Wille tyckte det var kallt även på land så han ville ha linnet PÅ!!



Jag har bränt mig som bara den så det blir tshirt för min del imorgon på stranden.


här var vi på barnens badstrand för några dagar sedan, då var det ännu kallare i vattnet :)


såhär trötta blir man efter en hel dag på stranden. :)

MIdsommar

Var underbar :) mer bilder kommer...

samtal

W: Tröja...
W: Tröja!!
M: Vill du ta av dig tröjan?
W: Jaaa
M: Då tar jag av tröjan nu
W: Jaa
NÄr jag närmar mig för att ta av tröjan springer W iväg skrikandes : PÅÅÅ!!!!

Update

Idag cyklade jag in till stan för och handla och tillbaka, det var riktigt tungt för jag hade båda barnen i cykelkärran och Nemo med mig. Men jag cyklade hela vägen, stannde inte ens under den 3 km långa uppförsbacken :) Nemo däremot var riktigt trött på vägen hem och då hade vi ändå tagit en 2h paus inne i stan. VI mötte upp Mimmi i stan och lunchade på torggrillen..

I lördags hade vi en fullsmackad dag, A samåkte till jobbet så vi hade bilen och bestämde oss att åka till Bang för att fika och så att Saga och Wille fick leka lite med Maja och Max. Bang och Håkan bor i ett fantastiskt hus i Frillesås, med en etage trädgård i fem etapper. Underbart!
Efter fikan åkte vi ner till Falkenberg och Vallarna tillsammans med Mimmi och Dennis, vi lekte på lekplatsen, viftade med den svenska flaggan och matade djuren. Verkligen en underbar plats att vara på.


I fredags var det en heldag utan barn för min del. Eller ja, alla barn på förskolan förstås :) Jag slutade halv fem och jag och Bang tog bussen in till Sofi, där vi gjorde oss iordning och drack lite vin. Kl 18.30 samlades Derome, Veddige, Kungsäter & Karlgustavs förskolor utanför kyrktrappan och vi gick ner till fästningen och avnjöt en fantastisk medeltidsmåltid. Fantastiskt gott!



Helgen som va



Morfarn grillade panagusfile i folie med röd peppar, mango, ingefära, olivolja & kapris. Det var bara såå gott, jag åt alldeles för mycket (som vanligt). En jätte trevlig kväll. Vi lämnade Nemo hos dem eftersom jag och barnen skulle till Göteborg dagen efter...

Vi hade det jätte trevligt och gör gärna om det inom kort igen, dock var resan hem med barnen lite knepig då tåget var försenat och barnen var uttråkade. Nu har jag inte tid att sitta här och blogga, måste cykla till skolan men jag måste bara visa den fina bilden jag tog på Tage:


Underbar, sant?

RSS 2.0