Medan mamman sov

tog pappan barnen till en lekplats för att jag skulle få sova eftersom jag har jobbat natt.
Innan jag visste om jag skulle få jobb så tog jag extra helgnätter på mitt gamla jobb eftersom jag inte ville riskera att stå utan jobb och därmed inkomst i januari! När jag sedan visste att jag fått jobb (en fast heltid på Läjet, har jag sagt det ;-)) så kunde jag inte med att tacka nej till nätterna. Så nu har jag jobbar varenda dag sedan den 16 januari men för de pengarna ska vi göra något riktigt roligt i februari, mer om det senare !

Här kommer ett bildregn med foton som Andreas skickade min mobil så jag inte skulle känna att jag missat en lekplatsdag med barnen ♥


Surprice Party

Jag har ju helt glömt av att berätta om min överraskningsexamensfest som min fina Andreas hade gjort för mig. Jag fattar fortfarande inte hur han lyckades. Jag misstänkte verkligen ingenting!

Hur som helst så hade vi bestämt att vi skulle gå ut och äta på lördagskvällen innan jag skulle jobba. Jag var lite irriterad på Andreas eftersom jag tyckte att han hade bokat bordet alldeles för sent. Han sa att han hade bokat till 17.30 och jag skulle ju börja jobba kl 20. När vi väl gjort oss iordning och satt i bilen så sa han att jag skulle få min present (som var någonstans på vägen) och så kastade han till mig en påse sockerbitar. Då sa jag :"Kom inte och säg att du köpt en häst!" Haha. När vi kört en stund stannade A bilen och jag fick sätta på mig en ögonbindel. Sen körde vi en stund till sen stannade vi och A ledde ur mig ur bilen.

När jag tog av mig ögonbindeln så tog det ett tag innan jag förstod vad jag såg. Min familj och mina vänner som stod utanför Himle bygdegård och ropade Grattis! Det var så underbart och självklart så började jag böla när jag såg alla mina fina vänner som jag inte träffat på länge!


Jag vill tacka alla mina fina vänner och familj som kom för att fira min examen med mig. Ett speciellt tack till min fina sambo som ordnat allt så bra! Jag älskar dig !

För nästan 10 år sedan

eller rättare sagt när jag var 20 och det är faktiskt bara 9 år sedan ;) då läste jag iallafall en speciell bok som betytt en hel del för mig genom åren. En grej som jag tog till mig från boken var att skriva uppnåendemål på en tioårsperiod. Det vill säga att jag skrev vad jag vill ha uppnått i livet innan jag fyllt 30.
När jag skulle somna igår kom jag att tänka på den listan och letade upp den idag och vet ni vad? Jag har uppnått ALLA mål som jag satt för mig själv! Är inte det otroligt? Det var inte många mål, men det var relativt stora mål:

 1. Jag vill ha bott och arbetat i ett annat land i minst ett år - Jag har bott och arbetat i Bergen, Norge i mer än ett år!
 2. Jag vill ha träffat min livskamrat och han ska vara min trygghet - Jag träffade Andreas 2004 efter att vi pratat på internet sedan 2001. Det var kärlek vid första ögonkastet! Om han är min trygghet i tillvaron? Mer än någon annan!
 3. Jag vill leva ett svenssonliv - och det tycker jag att jag gör. Sambo, två barn; en flicka och en pojke, hund och katt.
 4. Jag vill ha en högskoleutbildning och en fast tillsvidare anställning - Jag har tagit en kandidatexamen vid lärarhögskolan i Borås och har en fast anställning i samma by som vi bor i!
Det enda som inte klaffade var att jag hade skrivit punkt nr 4 som punkt nr 2, men det spelar väl ingen roll i vilken ordning? Jag är oerhört stolt över mig själv och det var så roligt att läsa vad jag skrivit för 9 år sedan och inse att jag idag är den person jag ville att jag skulle bli! Det är en häftig känsla!
Nu har jag skrivit uppnående mål tills jag är 35, nu stoppar jag undan dem. Ska bli spännande att se om sex år igen!

Examensdagen!

Så kom då äntligen dagen när jag skulle ta min examen.
Jag och barnen hade sovit över hos mormorn & Denis för att slippa åka in till staden så tidigt på fredagmorgonen. Givetvis så valde barnen den dagen att ta sovmorgon (jag brukar aldrig ställa klockan eftersom barnen vaknar halv sju varje morgon ändå) Men då sov de ända till kl 0730 och jag fick väldigt brått in i duschen och sedan ut och blåsa håret eftersom Emma skulle hämta mig halv nio.

Mellan nio och elva hade vi den sista examinationen på hela utbildningen! Det var en konstig känsla, sorg blandat med glädje. Iallafall så gick jag och Emma till fiskexporten efter och köpte två små smörgåstårtor och sedan körde vi hem till Camilla för att göra oss iordning. Hemma hos Camilla var också Viveca och Carin. Vi dukade fram smörgåstårtan och skålade i bubbel.

Kl 14.15 var vi åter i skolan och det var dax för cermonin. Den var underhållande, våra lärare bjöd på sig själva, höll tal och spexade. Efter ca 2,5h var det äntligen dax att få våra intyg! Vilken underbar känsla! När vi tackat och sagt hejdå till alla åkte jag, carin & emma hem till emma där vi lagade en 3-rätters, drack vin och pratade. Det var en kväll helt i min smak. lugnt och skönt. Tyvärr drabbades jag av huvudvärk så vi körde hem redan runt midnatt. Fast Emma, partypinglan själv åkte in till stan och fortsatte att partaja :)

En toppenkväll och tänk nu är jag förskollärare med en fast tjänst!


Nu har jag tagit min examen! Wooohooo! 3,5...

img_4223 (MMS)

Nu har jag tagit min examen! Wooohooo! 3,5 års studier klara, nu blir det fest och trerätters!


Kandidatexamen

Ja kan ni tänka er? Imorgon tar jag examen efter 4 års studier! Jag fattar det inte, det känns som om det var igår som jag stod helt förrvirrad på Borås Högskola och försökte anmäla mig som student. Allt var så rörigt och jag kände det som om jag aldrig kommer platsa in. Och nu har jag fullföljt hela utbildningen, utan att behöva göra några omexaminationer alls (om det beror på att jag är så duktig eller att BH är tvivelaktiga, låter jag vara osagt!) Nu är iallafall skolan slut och jag har fått förmånen att lära känna fem underbara människor, fler givetvis men dessa fem kommer jag absolut att hålla kontakten med även efter skolans slut!


Emma:

vi klickade med en gång, du var min första vän i klassen. Du är en fantastisk person som ställer upp i vått och torrt, en större djurvän får man leta efter. Du tänker alltid på andra före dig själv och bryr dig om människor som du inte ens känner. Det får mig bara att tycka om dig ännu mer! Vi har haft en hel del kul ihop och lägret glömmer jag inte i första taget!
Carin:

Min skrivarpartner och en utav de klokaste och ärligaste människorna jag mött. Vi kan skratta så vi kiknar för att sedan växla till att prata om allvarligare ting. Och har vi klarat att skriva denna uppsatsen tillsammans så klarar vi allt. Vi har dock ett examensarbete kvar att göra men det fixar vi! "I Ur & Skur vill vi alla ut och gå [...]"
Hej Kolikkokk!
Sofi:

Herregud, kan vi alla ha roligare tillsammans? Våra tjejmiddagar går inte av för hackor! Du sprudlar av energi, är alltid glad och vi har samma sorts humor. Jag vet att jag alltid får en ärlig åsikt när jag frågar dig och det är något som jag verklgen uppskattar! Det är synd att vi inte ses oftare bara, Vi får se till att vår syjunta drar igång snart!

Hoppas du har det underbart i Thailand!
Camilla:

Min "nyaste" vän, men trots att vi inte varit vänner så länge så känns det som om vi alltid har känt varandra. Jag känner mig helt trygg när jag är med dig och vi har alltid massor att prata om! Jag beundrar ditt tålamod och ditt lugn. Vi har hunnit med en hel del tillsammans, allt från nöjes utflykter till pepparkaksbak. Jag ser fram emot mycket mer i 2011!
Johanna:

Det är din tur att ha nästa middag ;) och jag tvivlar inte på att det kommer bli jätte gott! Du är alltid lugn och samlad och en riktig teaterapa. Du är också en riktig fena på att memorera Ugandas historia! Jag har sällan skrattat så mycket som jag gjorde under den gestaltningen. Du livade upp hela grejjen och var den som gjorde att vi orkade igenom det! Kanske kan vi få till en ridtur tillsammans snart?
Imorgon är det sista dagen, det känns verkligen jätte konstigt. Jag har packat ner kameran så att ni ska få se bilderna ifrån examensdagen. Det kommer bli grymt!

Årskrönikan 2010


årskrönika

Ja, det kommer ta ett tag men jag håller på. Jag har gjort halva året men nu orkar jag inte mer. Jag vill bara att det ska vara måndag eftermiddag så att jag kan få svar och andas ut!

Snälla gode...Gud?

eller vem det nu är som bestämmer. Om Du gör så att jag får ett positivt besked imorgon så lovar jag att försöka bli en bättre människa. Jag ska;
 1. sluta parkera där det är parkeringsförbud eftersom jag "bara ska springa in".
 2. sluta säga att jag gjort saker som jag glömt bort och sedan måste göra fort som attan innan nån märker att det inte är gjort.
 3. alltid hålla hastighetsbegränsningarna
 4. se till att Nemo alltid får minst en långpromenad och att det är JAG som går den
 5. komma ihåg alls födelsedagar
 6. börja dammsuga under soffan, intebara sopa in all smuts där den inte syns
 7. sluta anklaga Andreas när våra bilar går sönder
 8. komma ihåg att ringa tillbaka när någon sökt mig
Detta är givtevis inte allt som skulle göra mig till en bättre människa men en bra början iallafall ;) Så vad säger Du? Har vi en deal? (antar att jag får reda på det imorgon :P)

RSS 2.0