Off 2 work

Söndag, A´s födelsedag och jag ska jobba hela dagen, ingen lust alls till det faktiskt men det brukar släppa så fort man kommer dit. Fick iallafall sova en timme till inatt :) Gårdagen var full med besök som ville gratulera A ♥
Nu ska jag knalla ut med Nemo, ska bylsa på mig ordentilgt och lägga in en bra ljusbok i mobilen. Hade föresten världens konstigaste dröm inatt som lixom hänger kvar.
Ha en fin dag!


Fredag 29 oktober 2010

Idag har det vart en lång fredag, som alla fredagar eftersom jag jobbar 0630-1630 varje fredag. Men jag älskar att vara där ute med mina kollegor. När jag kom hem svängde jag inom ICA och handlade glass till sjuklingarna här hemma. Middagen stod färdig när jag kom hem - det är till att bli bortskämd!
Nu i kvällen har vi bakat inför morgondagen då vi får gäster som vill fira A som blir 33 - gamla människan ;) ♥


Idag är ingen vanlig dag!

För det är Noels födelsedag.
Grattis gullunge, hoppas du haft en toppen födelsedag på Busfabriken!


Good morning ♥

Idag är det återigen en dag fylld med examens arbete. Men först ska jag ner till träningen för 60 min spinning. Jag tänkte att jag skulle lägga ut mina mått här så att alla kan se, för om jag gör det så blir pressen större på att tappa :) Nu tänker jag inte rasa i vikt oroa er inte, men en sisådär 10 kg ska bort :) Ska se om jag hinner göra det senare. Efter skolan blir det att kila direkt till jobbet så det blir en riktig lång dag idag :

Tisdagen 26 Oktober; Flyt

Idag mötte jag upp Carin på Campus biblioteket för att på allvar sätta igång med examensarbetet. Nu har vi fått gröns ljus från vår handledare så nu jäklar kör vi. Iallafall så fick vi igång ett riktigt flyt och har betat av en hel del både på bakgrunden och metod delen.

När jag hämtade barnen på förskolan så sa de att W inte hade vart riktigt sig själv, trött och lite frånvarande. De sa att de hade tänkt ringa men var osäkra. Jag sa till dem att jag hellre vill att de ringer än att de avvaktar. Väl hemma så satte jag på en film och bäddade ner både honom och S i soffan medan jag dammsög, lagade mat och startade en maskin tvätt. Till middag blev det korvgryta och den åt vi samtidigt som vi kollade färdigt på filmen. Eftersom pappan är lite krasslig så bäddade jag ner barnen i vår säng så att han får sova i lugn och ro i barnen säng inatt. Det tog inte många minuter innan de båda sov så sött. Nu medan de snusar i vår säng har jag vikt, plockat in och hängt upp tvätten.

Nu mer examensarbete och en god kopp kaffe med mycket mjölk.

♥ Autum is the season of colours ♥


Ser ni ljuset? Som flytande guld


Yellow

Allt gick bra nere på Spenshult, så nu håller vi alla tummar för att denna dumma reumatism stannar borta. Jag hade en timme på mig mellan provtagningstillfället och själv doktors besöket så jag beslöt att vandra en stund i skogarna. Vilka fantastiska färger - hösten sprakar verkligen av färger i alla dess nyanser.

I skolan gick handledningen bra och vi fick äntligen grönt ljus. Syftet håller! Iallafall än så länge ;) Nu blir det till att laga middag.




Spenshult

Idag bär det av ner till Spenshult för en dejt med en ny doktor. Just nu mår jag bra, visst känner jag av lederna lite ibland, men det inbillar jag mig att nästan alla gör ;) Vem har inte ont i  ett knä, en rygg, en fot lite så här på höstkanten? Hur som helst så tar jag med mig kameran för det är vackert där nere må ni tro. Det som tar udden av det lite grann är att jag måste lämna flera rör med blod.
Eventuellt för lillkillen komma med om han inte är tillräckligt kry för att gå till förskolan, han har vart rätt hostig under natten så vi får se. Nu måste jag sätta fart innan resten av familjen vaknar för då blir ingenting gjort :)


Girls night out

Igår var jag hembjuden till Linda för starten på en ny tradition nämnligen tjejmiddag. Jag är redan med i ett tjej-middags-gäng men vem kan få nog av middagar och tjejsnack? Kl 18 möttes vi upp på Göingegården hemma hos värdinnan Linda, där bjöds vi på diverse kex och ostar samt en väldigt god välkomst drink. Sedan bar det av till staden, bordet hade vi bokat på Grappa och där blev det också att vi stannde hela kvällen. Tyvärr hade jag sådan huvudvärk att jag gav upp redan vid halv två och A kom och hämtade mig.

Idag har vart en lugn dag. S har vart på barnkalas och vi andra har bara vart hemma och tagit det lugnt. Den enda som inte verkar kunna ta det lugnt längre är Nemo. Vår goa lilla kille har blitt som förbytt, han skäller, gnäller och pratar hela tiden, vandrar runt runt runt utan att kunna komma till ro. Som tur är så sover han fortfarande på nätterna, men vi undrar så vad som felar honom? Han började bete sig såhär när O´malley började vara utekatt. Kanske saknar han kisen? Känner han sig ensam? Behöver han en kompis eller fler ben att gnaga på? Vem vet?



Vad gillar ni designen? Hade världens goaste tjej som hjälpte mig! Nej, nu måste jag plugga examensarbete!


Tisdag 19 Oktober 2010

Nu ska det hända grejjer, bloggen skall få nytt liv! Jag ska satsa mer på bloggen eftersom det är en så rolig sak att ha att titta tillbaka på. Den kommer även få lite annan inrikting, inte bara familj.
Så nytt nytt nytt, de blir la bra? Håller på med designen, å visst ja, nytt lösen, men det skickar jag ut på FB. Det gamla gäller så länge!
Kram

Jobbehelg

Detta är min jobbehelg, känns tungt, men jag slutar redan kl 15 både idag och imorgon så hela eftermiddagarna/kvällarna är jag ju ledig :) Idag ska vi kanske till pappa på kvällen, har inte hört något än sålänge får höra med mannen om han har bestämt något. Det är underbart väder ute, solen skiner och det är varmt. Jag hoppas vi får lika bra väder på tors & fre när jag och Carin ska gå de två första dagarna på grundutbildningen inom Friluftsfrämjandet.

Imorse satt jag och Andreas och tittade på gamla filmsnuttar från när barnen var små, å vad man saknar det. Blir så bebis sugen! Om känslorna hade fått styra så hade vi nog redan haft en till, men förnuftet säger att det är bra nu. Ett barn kostar massor och nu har vi två friska barn, en flicka och en pojke så vi är så nöjda med det. Nu satsar vi istället på resor och upplevelser tillsammans. (så fort jag fått fast jobb då ;)

Nu är det redan oktober och månaden då vi kämpar mot bröstcancer, så vad passar bättre än rosa bilder i inlägget?


På måndag börjar skolan igen, det är med blandade känslor som jag lämnade min VFU plats. Jag fick iallafall det finaste berömmet man kan få enligt mig. De sa nämnligen att de mer än gärna hade haft mig som kollega och att jag är mycke pedagogisk i det jag gör! Å så glad jag blir! Nu ska jag bara bli lika pedagogisk hemma ;-)

Hoppas ni njuter av solen där i Sverige som den lyser!
Kram på er!♥


Vi var bara tvugna att komma ut! Kan omöjl...

20101011259 (MMS)

Vi var bara tvugna att komma ut! Kan omöjligt sitta inne hela dagen.


Söndag; 10 Oktober 2010

Och Saga har fått mer vattkoppor! Massor, mellan ögonfransarna och på fingrarna, men värst av allt är att hon fått mängder mellan benen :( Å jag tycker så synd om henne, så blir jag så arg på kopporna, fast jag vet att det är lönlöst, jag tycker bara att det är så ... kom varsomhelst men inte DÄR!!
Willes koppor är nästan torra och idag fick vi utskrivet Tavergyl (klådstillande) så att vi ska kunna sova inatt, det har blivit lite lite med den varan på sistone :/

Igår var vi hemma och firade min lillebror (farfar Nisse ringde på morgonen för att gratulera och tur var väl det eftersom både pappa & Gisela glömt bort att Fredrik fyllde år) Vi återkommer! sa de bara och kastade på luren, sen blev det till att sätta ihop ett kalas fort som attan! Haha det är så typiskt min familj. Ännu roligare var när Gisela berättade att hon hade vart på regressionsterapi och där hade de tydligen pratat om liv som man levt innan detta livet så att säga. Jag skrattade gott när Gisela berättade att de sagt att hon hade vart en Vodohäxa på en söderhavsö - hon hade vart den som sett till att offren "ramlade" ner i vulkanen! Ja, vad ska man säg?

Idag har jag tränat också, kors i taket, core + spinning, nu har vi tagit tag i vikten på allvar både jag och andreas. ni ska få följa med, tror det blir lite pepp, nu har jag sagt det här så nu måste jag följa det :)

Avslutar med en bild på en trött och matt liten Saga :/

Ryggen, som jag lovade

20101009256 (MMS)

Ryggen, som jag lovade


Vattenkoppor

Så vi fick vattenkoppor! Planerat, men nu börjar jag undra vad jag har gett mig in på? Natten var inget rolig alls, Wille somnade som vanligt vid 19.30 men vaknade sedan kl 21 och var vaken till midnatt. Sedan somnade vi äntligen men har vaknat till och från under hela natten, så nu kan jag säga att jag är rätt mör ;)


en trött Wille med potatismjöl i hela ansiktet ( det fungerar bäst för honom, men å vad de är svårt att få på!) Tips motages tacksamt!





Ryggen får jag visa sen, den ser hemskast ut! Men Wille tappade tålamodet med mig =P
IDag kommer min kusin ner från Göteborg med sina barn och man, de ska försöka få vattenkoppor de också :) Ska bli så skönt när det är över sen och vi inte kan få det! Saga? Ja hon har med, 4 st. Få se om det har kommit mer nu under natten för den gottegrisen sover fortfarande. Nu ska jag ut och springa, för om jag inte kommer ut idag så kommer jag inte klara av denna dagen!

Titta vad som låg och väntade på mig när j...

20101005252 (MMS)

Titta vad som låg och väntade på mig när jag kom hem! 2 supergosiga tröjor från J.Lindeberg. Tack älskling det behöver jag verkligen, går omkring och myser i den blå nu den var lite längre model perfekt med leggins!


Hipp Hipp Hurra! Barnkalas med Wille som e...

20101002251 (MMS)

Hipp Hipp Hurra! Barnkalas med Wille som ensam kille :)


Lek i photoshop

Idag har det inte hänt mycket, det är fredag och på fredagar jobbar jag alltid mitt "svinpass" 06.30-16.30.
När vi kom hem åkte vi till Fyndmagasinet och köpte paket till Theas kalas imorgon, väl hemma lagade jag mat och sedan sjönk vi ner i soffan alla 3. Barnen tittade på Tingeling och jag lekte i Photoshop. Effekterna blev bra och som jag ville ha dem, tyvärr hittade jag inget kort som passade till 100% men fortsätter leta.

Före:



Efter:


Före:


Efter:


Vad jag gjort är att jag först lagt på ett varmt filter för att sedan öka kontrasterna för en kall känsla.

(understa bilden är övningsbilder man kan ta från photshops hemsida om man vill leka lite alltså ingen strand jag har besökt)

RSS 2.0