Tacksamt

är det att ge våra barn nya kläder ! Missa inte Sagas dans i slutet av filmen ♥


älskade ungar


Åter in i rutinerna

Idag var första dagen på förskolan igen för barnen, de har varit hemma i ca 1½ vecka. Det gick jätte bra och lämna och Wille var inte alls ledsen - väldigt skönt! Jag åkte hem och la mig och sov till kl 14, vaknade till och sedan var det dax att hämta barnen ♥ Himlen var klarblå och solen sken så jag bestämde mig för att promenera och hämta barnen. På vägen hem gick vi förbi ICA och handlade och hämtade ut paket. Väl hemma har barnen lekt jätte bra tillsammans och nu ligger de och sover så gott. Jag har plockat fram fotoalbum och hela 2009 års kort och tanken är att jag ska sätta in dem. Men sedan blir det sängen för mig, skola imorgon igen - tung föreläsning om målen i årskurs 3 . . .
 


Söndag igen

veckorna bara flyger förbi och jag får nästan lite ångest över vad som ska göras men som inte görs. All litteratur till skolan som ska läsas, bearbetas och helst memoreras.
Idag gjorde vi en gul playdoh deg och barnen degade med den så länge att jag hann med ett 20 minuter pilates pass, duscha och smörja in mig med en go body lotion  - nu känner jag mig mycket piggare.

Ikväll är vi bortbjudna på middag - kalkon. Andreas får köra direkt dit efter jobbet så kör jag och barnen egen bil.
Igår bestämde vi äntligen datum för skidresan. Natten till 3 mars åker vi tillsammans med Engmans till Hemsedal. Å det ska bli så roligt! Ikväll ska jag upp på vinden och prova pjäxor skidor m.m. förhoppningsvis kan jag skrapa fram utrustning till Andreas också, iallafall pjäxor och skidor.
Förhoppningsvis blir detta en årlig tradition och nrästa år kanske ännu fler vill följa med? Hade varit jätte roligt!
Ser så fram emot resan!


lägger in en bild från senaste skidsemestern i Trysil, då bodde vi i
en sådan här mysig stuga!


hur söt e inte den?


Vad är det? Jag vill ha en sån ;-)

Vi kom inte undan...

Jag jobbade inatt och blev lite smått förvånad när Andreas ringde 03.15, men samtidigt så visste jag vad han skulle säga och givet : "William kräks".
När jag kom hem satte jag igång med att vädra, tvätta, hänga ut täcken, filtar ja allt som kändes som en möjlig smittkälla. Nu ligger jag i soffan med lillprinsen och ger han 5 ml vätskeersättning var 5 min, än så länge har han fått behålla det...peppar peppar....

Det var verkligen en dum dag att få denna sjukan på, Andreas nya chef skulle kommit hem till oss för att skriva anställningsavtal, de skulle bli bjudna på frukost på Herberts så att jag kunde sova ifred.
Imorgon har Mimmi ställt upp som barnvakt för att jag INTE kan missa skolan. Handlar bara om några timmar på förmiddagen, så vida inte sjukdomen exploderar och även jag, andy & saga drabbas...då vill hon inte veta av oss ...haha...det förstår vi!

Ikväll skulle vi egentligen åkt till Johanna & Gabriel och stämt av inför skidsemestern i Mars, men nu får vi ta det över skype istället! Det gå nästan lika bra det :-) Jag längtar det kommer bli ett underbart avbrott i vardagen.

När jag ligger med en sjuk prins i soffan och snön faller utanför fönstret då är jag så glad att jag har så underbara minnen att plocka fram och värma mig med, detta vill jag dela med er:


Bröllopp

Alla vet väl vid det här laget att jag älskar bröllopp - finns det något vackrare? Vi har haft förmånen att många av våra nära och köra gift sig de sista åren. Jag har gjort scrapbilder av tre par som står oss nära hjärtat...


Andreas storebror Patrik och hans kärlek, sedan många år tillbaka, Karin.
Tyvärr missade jag och barnen detta bröllopp p.g.a magsjuka, det var riktigt sorgligt men Andreas
körde ner och fick vara med och han kom hem riktigt rörd, det är inte ofta han är det ♥


Johanna, en utav mina äldre vänner och hennes gotlänning Gabriel.
Detta bröllopp firades i dagarna 3 ute på Ästad bondgård. Gästerna hade fantastiskt roligt
och brudparet likaså. Ett bröllopp vi inte glömmer i första taget. Nära vänner som vi
ofta hittar på saker med, både hemma och på semestrar.
Nästa tur blirskidsemester i  Hemsedal i mars.


Min allra äldsta och bästa vän som även hon fann kärleken i Skåne och i Benny.
Brölloppet hölls utomhus och var fullt med kärlek, skratt, lekasr och dans.
Jag vågade mig även på ett litet tal, jag var så nervös och hade inte sagt det till någon
förutom toastmastern. Jag svepte snabbt två glas vin innan det var min tur att resa
mig upp ;-) Andreas fann sig väl tillrätta bland alla skåningar och hade innan
kvällen var slut fått en del telefonnummer av killarna.
En kväll som jag mer än gärna skulle uppleva igen!

Vad har då 2010 att bjuda på i bröllopps väg? Ett datum vet vi om och väntar spänt på inbjudan, barnvakt är redan ordnad!

Är det inte underbart med bröllopp? Jag kanske ska tänka om och gifta mig iallafall ;-)


Inte magsjukan iallafall

Vi har klarat oss från magsjuka och jag är nu i dilemmat om jag ska lämna dem på förskolan imorgon eller om jag ska hålla dem hemma imorgon med. Hur länge stannar egentligen magsjuka på avdelningarna? Det kan väl vara hur länge som helst? Lever inte bacillerna kvar på leksaker och dylikt?

Jag har mått illa till och från hela helgen, magen har känts konstig och illamåendet har flåsat mig i nacken. Vi lät barnen sova i vår säng tillsammans med Andreas och jag sov i barnens rum utifall att...
När jag låg där och läste "Låt den rätte komma in" slog det mig att det var precis såhär jag mådde när jag var gravid och eftersom det är helt uteslutet gick jag upp och rotade runt i medicinskåpet tills jag hittade mina Gaviscontabletter (de åt jag ofta under båda graviditeterna) tuggade i mig en och efter bara 20 minuter släppte illamåendet..magkatarr...ja ja...bättre än magsjuka iallafall :)

Den här helgen har vi inte gjort många knop alls. Jag har läst ut ovanstående bok och jag tyckte inte att den var så bra som jag hört att den skulle vara. Istället hoppas jag nu på "glöm att ni har en dotter" av Sandra Gregory en biografi om en då 27 årig tjej som luffat runt i thailand, hon har inga pengar till biljetten hem och bestämmer sig att smuggla ut en liten dos heroin och för detta skulle hon få 1000 pund. Hon åker givetvis dit och boken handlar om hennes liv i fängelse både på det ökända Bangkok Hilton och i England.

Idag har vi varit inne nästan hela dagen förutom en promenad med Nemo där båda barnen somnade som små änglar i vagnen.

Vackert väder

Igår morse kom Johanna och Carin till mig för att vi skulle promenera till Campus och lämna in vår portfolio som var sista uppgiften i denna kursen. Vi började gå 09.50 och vi var inte tillbaka här innan 13.50, och då hade vi traskat 1,8 mil. Inte dåligt! Men idag har jag en blåsa på lilltån som inte är så skön! Nemo var självklart med och Johannas två vovvar Alice och Zicko. Solen sken från en klarblå himmel och det var underbart!
Jag hämtade barnen efter vilan och Saga satt ute med sin avdelning i snön och grillade korv, jag fick minsann också en korv och det var så mysigt att sitta i snön vid elden och äta. Var tveksam till Ur & Skur innan Saga började men nu är jag helnöjd och vill att Wille ska gå där med.
På Willes avdelning härjade magsjuka, 5 barn kom inte på morgonen p.g.a. kräkningar/diarre och de hade fått skicka hem ytterligare 3 under dagen. Hua - jag avskyr magsjuka och vi bestämde att Saga och Wille skulla stanna hemma resten av veckan.

Idag skulle vi åkt ut till Balgövägen men av hänsyn till att vi kan få magsjuka valde vi att stanna hemma för att inte smitta våra vänner. Istället gick jag och barnen en promenad ner till stranden och lekte, på vägen hem stannade vi inom affären och köpte med oss härlig färgsprakade frukt hem.


Vardag igen

Nu har vardagen kommit igen till familjen Persson/Nilsson. Jag har börjat jobba igen och barnen gick idag tillbaka till dagis igen på 4 veckor! Wille var inte glad för det, grät när jag skulle lämna honom men innan jag hann ut genom dörren hade han tystnat - skönt.
Jag har som sagt jobbat natt inatt och efter att barnen var lämnade på dagis var det bara att sätta sig i bilen och åka till skolan. När kl var 15 gav jag upp, jag orkade helt enkelt inte mer. . .
På vägen hem köpte jag hundmat och nässpray, på vägen hem ringde Andreas och sa att Nemo inte hade gjort nr2 när de var ute så jag bestämde mig att ta syskonvagnen och promenera med Nemo och hämta barnen. Som vanligt blev Nemo överlycklig när jag gick för att hämta kopplet men sedan åkte svansen snabbt ner när han insåg att han skulle behöva ha på sig haltit om han ville följa med :-)

När vi kom hem åkte vi direkt till morfar och Gisela och spånade på lite kläder som Gisela ska sy till Sagas födelsedag. En klänning med "Små einsteins" på. Tror det kommer att bli jätte fint. Vi blev bjudna på middag där och barnen fick - givetvis - morfar choklad som han köpt på senaste resan till Spanien.

Dagarna som har passerat har vi spenderat mestadels inomhus, det har ju varit så kallt!
I lördags träffade vi mamma och Dennis och vi lyxade till det lite genom att äta på restaurang - tack mamma! Efter maten gick vi till en lekplats men det var alldeles för kallt (-13) för att kunna vistas ute så barnen ville gå hem redan efter 5 minuter. Denna dagen fick vi även syskonvagnen, inte den vackraste men ack så användbar. Nu kan jag börja ta långpromenader med Nemo igen när Andreas jobbar. bara stoppa båda barnen i vagnen och traska. Det fungerar inte riktigt att Saga ska gå så långt som jag vill gå, visst klarar hon det men tempot blir lixom inte det samma ;-)

I söndags träffade vi Lina för en promenad i staden, det blev en relativt kort promenix - ca 1h, för det var fortfarande jätte kallt.


Nu ska jag göra det sista i portfolion för imorgon kommer Johanna och Carin hem till mig på förmiddagen sedan skall vi promenera in till Campus och lämna in sista skoluppgiften för denna kursen.

Nu ska jag sova, ska bli skönt att lägga sig för första gången sedan igår morse ;-)

God natt!


Voddler tävling

http://ettehag.se/2010/01/tavling-vinn-voddler-invite/comment-page-1/#comment-86 klicka ovan (eller kopiera och klista in, blogg.se är ur funktion, därför kan jag inte göra oanstående till en länk) Ni kan vinna en Voddler invite

Solen tittar fram

underbart, kylan har också gett med sig en hel del -4 grader nu "bara". Ska snart ta en promenix med Nemo och barnen och sedan bär det av in till staden för att träffa Lina. Var länge sedan nu så det ska bli skoj. Om jag bara kunde bli av med denna jobbiga trötthetskänsla....

Dagarna som passerat...


Efter många om och men

Är den äntligen färdig...här kommer en sammanfattning av vårt 2009!!
Sjön vid Öströö

Jag vet tyvärr inte vad den heter, någon som vet?


Barnen hade jätte roligt, men det var kallt...jätte kallt...det hade varit folk ute och pimplat innan vi kom så det var hål borrade i isen. Vi stannade någon timme innan det var dax att åka hem.
Jag hann dock testa fota med mina nya bländarinställningar, jag tycker att det blev finare men det är en smaksak. Tycker att "min" bild mer visar på kylan och de riktigare färgerna, men som sagt en smaksak...


På kvällen hade vi mys och åt mat framför TV:n, vi kollade på Cars Blixten McQueen - en utav min favorit filmer ;-) Wille fick den i julklapp av farmor och farfar - Tack! Den går varm.

Nu ska vi in till stan hela familjen för att leta pyjamasar.


Sorterar in i album

Det är roligt, men det går långsamt, fint blir det. Blir dock lite trött på mig själv eftersom jag glömt hälften av bilderna hemma... Ligger lite efter och börjar med 2004 nu :-) Närmare bestämt med min och Andreas första dejt. På den gula lappen med hjärtat har jag skrivit ner hur det kom sig att vi träffades och sedan sätter jag in bilderna i kronologisk ordning med 1a dejten o.s.v. Tanken är att barnen skall få dem när de blir gamla nog (typ 30 ;-).

Vilka minnen som kommer när jag ser bilderna och läser igenom våra kärleksbrev till varandra, blir nykär på nytt ♥

Nu ska jag fortsätta, nu är det dax för att skriva lappar till samojedutställningen i Trosa...som Nemo vann :-)


Jag skriver om varje bild på gult papper (eller rosa för hjärtanen ;-P)
som jag sedan markerar medsvart penna och klistarar på fotona.
På så sätt kan jag ändra om bilderna om/när jag vill.

Ser ni Motorcyklen på bilden längst ner? Vi åkte runt hela sommaren på den jag och Andreas. Allt från Göteborg ända ner till Falsterbo/Skanör. Vilken underbar sommar - att man var nykär gjorde klart sitt också. Inte trodde vi att jag skulle vara gravid sommaren efter. . .När man minst anar det träffar man kärleken!


RSS 2.0