Monster Truck Stuntshow!

Igår kväll var jag och barnen plus Lucas och tittade på Stuntshow! Det var riktigt häftigt och barnen satt i 2,5 som små ljus. Vi såg bilar som körde genom eld, gubbar som blev påkörda, bilar som krockade, voltade, körde på 2 hjul och fyrhjulingar som gjorde kullerbyttor!

Till och med mamman tyckte det var riktigt häftigt!!


På jobbet

Har Ni det också såhär fint när Ni jobbar? ;-)


Trött

Idag har jag fått stryk av mina barn i bowling! Saga skall ha utegympa imorgon i skolan, som jag hatade det!! Hoppas hon har ärvt sin pappas gener när det gäller idrott ;-)

Och vet ni, eller det kanske jag inte får säga, ska kolla med gubben först...återkommer med den!


Härlig innedag!

Regnet formligen vräker ner ute men det gör ingenting. Vi har inga planer eller måsten idag! Skönt, ska slöa lite till i soffan och sedan blir det lite städning.
Barnen har kompisar här som vanligt så jag har det lugnt och skönt på nedreplan.


4barns mamma

I torsdags passade jag Maja och Lucas medan Anna var hos kiropraktorn.
Det var fullt upp, jag lagade mat och satte Saga, Wille och Lucas att äta men insåg snart att jag fick nog vänta med att äta tills Anna kom. Maja ville bara vara i mitt knä, jag vet att jag skämt bort henne men jag är så svag för både Maja och Lucas ;-)

Vi hade det iallafall hur mysigt som helst och tiden gick alldeles för fort. Lucas och Wille lekte på ovanvåningen och jag, Saga och Maja gick ut på gården!
En helmysig eftermiddag!


Ja då var det slut på semestern

Så nu var det slut på lata dagar på stranden! Jobbade min första dag igår och det är inget att skriva om. Andreas var på stranden med barnen och skickade underbara bilder till mig som satt på jobbet och trälade!


Optimus Prime

Har man blivit hjärntvättad man vaknar mitt i natten och ser Optimus Prime stå utanför sovrumsfönstret? Jag tror det.

Inatt sov jag nämligen i gästsängen (för att jag ska vakna när Wille vaknar så han inte ramlar nerför trappan en tredje gång). Och eftersom gästrummet är på andra våning så brukar jag inte dra ner persiennen då jag gillar att ligga och titta på himlen och trädkronorna när jag ska sova :-) Nåväl inatt vaknar jag iaf till och tittar ut genom fönstret och ser då konturerna av Optimus Prime utanför. Det var så sjukt verkligt att jag var övertygad om att det var det även när jag satte mig upp i sängen! Visst är det lite läskigt vad man kan inbilla sig i halvvaket tillstånd?

Hursomhelst så skyller jag allt på Saga, det enda vi hör om dagarna är vilken hjälte Optimus, bumblebie och de andra Autobotarna är. Om Cybertron, Decepticons och energon - det handlar såklart om TRANSFORMERS - glöm Barbie, rosa och petshop. Nu handlar det om vapen, snabba bilar och olika planeter :-)

Så om någon har ngt transformers hemma som ni vill bli av med skulle en liten flicka bli väldigt glad (har sökt efter men de är svåra att hitta!)


Transformers freaks :-)


Fritids!

Det gick bra, jag fick positiva vibbar av hela stället. Deras verksamhet verkar genomtänkt och välarbetad, personalen var synkade med varandra och de lade stor vikt vid leken, utevistelsen och att "lära genom konkreta upplevelser". Så nu känns det lite bättre....för mig ;-D
Saga då? Jo hon tyckte det var roligt och kände ju många vänner sedan innan. Hon var lite tyst och blyg men det ser jag inget konstigt i alls, vem hade inte vart det?

Vädret har varit fantastiskt idag så vi har spenderat dagen på gården hängandes med 31:an. Det har varit väldigt lugnt med barn på gatan det sista. Antar att många gjorde det mesta av semestern och nu är det många som gått tillbaka till jobbet.
Vi fick iallafall städat och dammsugit lekstugan så nu är den fin igen, imorgon skall vi tvätta fönstren och spisen, kanske kan vi få upp brevlådan också...

Annars då? Jo Wille hittade på sitt första riktiga bus (som vi vet iaf) nämligen bullkrig ! Han och lucas hade fått kanelgifflar till fika hemma hos Lucas och sedan ska W ha frågat om de skulle ha bullkrig! Det var kanelfläckar på tapeterna och mosade bullar i soffan!! Jag har lite svårt att ta in detta, min lugna Wille? Bullkrig? Say what? hursomhelst så erbjöd jag mig hjälpa till och städa men det hade Anna redan gjort. Wille skämdes som en hund så jag tyckte inte jag behövde skälla mer, men jösses? Bullkrig? Vad fick han det ifrån?


Det blev en dag på stranden

Efter mycket velande fram och tillbaka bestämde vi oss tillsist för att åka ner till Barnens badstrand, eller kissviken som Andreas säger ;-)
Det var skönt att komma bort från gatan en stund, miljöombyte gör gott! Vid tre började molnen hopa sig så då packade vi in oss i bilen och for hem.

Det blev en lugn och skön eftermiddag, jag byggde en koja med Wille och Lucas på framsidan i tron om att om jag bara bygger den så kan jag ligga jämte i lugn och ro och läsa en bok, eller hur? Var det inte det ena så var det det andra, så jag gav upp, gick och frågade om vi fick norpa Maja en stund och så lekte vi alla tillsammans. Maja hällde ut alla klädnypor som Wille och Saga plockade upp och Maja hällde ut igen. Sådär höll de på ett tag tills Saga tröttnade och plockade bort spannen med klädnyporna ;-)

Nu ikväll har vi haft styrelsemöte och jag tror jag har allt under kontroll. Fakturorna ska ut, info brev och styrelseprotokoll skall skrivas och det ska handlas mat till höststädningen.

Läggningarna har ju vart lite tuffa eftersom vi vill att Wille skall sova, iaf somna, i sin egen säng. Det har gått sådär och i min frustration pratade jag med Sofia som föreslog att W kunde få sova i S rum. Senare samma dag kom Andreas med förslaget så sagt och gjort så sover nu Wille tryggt i undersängen i storasysters rum - mina hjärtan!

Imorgon är dagen jag fruktar - Sagas inskolning på fritids :-/ ååå hon är ju så liten, det är ett sånt stort hopp från förskola till skola... Tänk om hon inte vågar be om hjälp? Tänk om de inte ser henne tillräckligt, vem hjälper henne med vad som ska vart i matsalen? Tänk om tänk om.... Ja ni hör ju, jag är galen! Men jag visar det iaf inte för Saga och det får jag väl ha lite cred för? Eller?


Godmorgon!

Vi har ätit frukost, borstat tänder, dammsugit och laddat en maskin tvätt. Lika mycket som jag älskar att sova länge på morgonen älskar jag att komma upp i tid och få gjort massa saker. Nu är leken i film gång ute på framsidan och vi inväntar besök från Lina och Älva! Sedan får det nog bli stranden tror jag, man får passa på de fina dagar som är, jag tror nämligen att hösten kommer närsomhelst!


En lyckad dag!

Vi drog igång dagen 06.45 när klockan ringde, nu måste bi vända rätt igen. Inte senare i säng än 19.30!
Upp, frukost och ut med Nemo. Kl 08 var vi på Brunnberg och hämtade upp mormorn för att fortsätta till sjukhusets simhall. Saga visade stolt att hon minsann kan simma under vatten, dyka från kanten och simma ryggsim. Wille hoppade som en tok från kanten utan att någon tog emot!

På vägen hem åkte vi förbi Arnes skor som hade halva priset på reapriset - perfekt! Ett par gymnastikskor till Saga 50:- Ett par boots till mamman 100:- och nu till det bästa 3 par träskor till mamma, Saga och Wille för 100:- / st! Jag vägrade dock köpa till barnen eftersom jag inte ville lägga pengar på skor som kommer vara försmå tills nästa sommar (de fanns bara i en storlek). Så då kan ju ni gissa vem som betalade... Mina små bortskämda trollungar!

Väl hemma på gården hade vi gårdshäng med 31:an och jag hann slipa färdigt en stol till. Mycket mys blev det med Maja idag och det tokgillar jag :-)


På dejt

Vi lämnade barnen hos mormorn och åkte iväg bara jag och Andreas, vi hamnade i Mellbystrand, på en helt fantastisk strand! Vi hade flera timmar ensamma i lugn och ro, vi läste, solade, slumrade och pratade om vartannat! Fantastiskt!

Wille då? Jo han har kommit i trotsåldern och allt vi säger eller gör är bara fel fel fel! Suck, men det är bra också för han tar för sig mer, tar mer plats bland kompisarna! Hejja Wille!

Och så Saga... Hon tog 3 (!) simmärken idag, silvergrodan, guldgrodan och silverfisken. Hon simmade alltså 25 meter på djupt vatten OCH dök från kanten! Vi är imponerade! Nästa vecka börjar inskolningen till fritids men det vill jag inte tänka på! Bättre att tänka på vilken bra dag det var idag!


Klädsim

Idag var det klädsim på simskolan som gällde. Saga tyckte det var lite konstigt och ville helst bara simma vanligt. (säkerligen för att hon lärt sig att simma nu). Men hon tog ett märke till min lilla skrolla, nämnligen röda livbojen :-) Så imorgon ska vi köpa den, 35:- ett hutlöst pris tycker jag, för ett litet märke, 15:- hade varit mer lagom eller kanske t.o.m 10:- De finns ju hur många somhelst som de ska ta så det kommer bli en hel del pengar, men vad gör man inte för sina? En skolväska fick vi inhandlat också, tänk... En skolväska, min tjejja skall börja skolan! Det är svårt att ta in, har jag så stora barn som går i skolan? Hur gammal gör det inte mig då? :-D


Alltid ett år efter

Det är inte lätt att alltid vara ett år efter med allting. Ett år efter med simskola, skola och senare ett år efter med moped, lämp, körkort, krogen, systemet. Nej hua mig, så långt vill vi inte tänka. Mina barn kommer alltid välja en myskväll med mamma och pappa framför en utekväll med kompisarna, visst?


Vi tovar ull

Här testar vi på att tova ull, eller vi och vi... Jag fick vackert se på, fast jag ville också tova! Ibland suger det att var vuxen, faktiskt i ganska många avseenden måste jag säga ;-) Tänk om vuxna hade vågat vara lite mer barn ibland, hoppat och lekt lite mer, släppt lite mer på alla måsten (städa,tvätta,diska,damma) - tänk så bra det hade blivit! Mina två semesterveckor ska jag bara ägna åt barnen - vi ska göra massa roliga "ovuxna" saker! Men OJ! Vilket sidospår! Barnen tovar ull - det var ju det jag skulle visa Er <3


Tänk så bra det blev

När vi köpte vårt lilla hus :-) Just nu sitter jag på framsidan med en kopp kaffe, en god bok och ser när Saga & Wille leker med sina kompisar på gatan. I söndags föddes det 21:a barnet på gatan, en liten Moa. Helt hysteriskt vad barn på en gata! Men roligt är det för barnen har alltid vänner, varje dag rakt utanför dörren! Och mamman har alltid fika kompisar ;-)


Vi vill tillbaka

Saga kallar det för vårt alldeles egna paradis, och vad stämmer väl bättre än det? Jag vill upp igen, barnen vill upp igen men pappan börjar jobba :-( Jag är ju ledig i 2 veckor till så jag funderar på om jag ska åka upp, men så har ju Saga sin simskola och det förstör ju lite grann! Men suget finns där hela tiden...


Nu är vi trötta på hemmets väggar

Vi trotsar hosta, hesa halsar och rinnande näsa - nu kör vi Lammsafari på Öströö Fårfarm :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/599489/images/2012/pic_501d0fc9e087c333a20002f2.jpg" class="image">


Sjukstuga

Nu är hela familjen sjuk i hosta och feber, gårdagen spenderades på Akuten med en liten Wille som hade svårt att andas :-/ Fick med oss en inhalator hem så vi slipper åka in om det händer igen. Nu sitter vi på vår baksida och pysslar :)


RSS 2.0