Hunden vs Kattens dagbok

jag vet att jag lagt upp den här innan på bloggen men jag kan inte låta bli att lägga upp den igen :)

Hundens dagbok:

07.00 - TJOHOO, promenad! Det är det bästa som finns!

08.00 - TJOHOO, hundmat! Det är det bästa som finns!

09.00 - TJOHOO, ungarna är uppe! Det är det bästa som finns!

12.00 - TJOHOO, leka i trädgården! Det är det bästa som finns!

14.00 - TJOHOO, åka bil! Det är det bästa som finns!

15.00 - TJOHOO, ungarna kommer hem! Det är det bästa som finns!

16.00 - TJOHOO, leka med en boll! Det är det bästa som finns!

17.00 - TJOHOO, matte och husse kommer hem! Det är det bästa som finns!

18.00 - TJOHOO, hundmat! Det är det bästa som finns!

20.00 - TJOHOO, bli kliad på magen i soffan! Det är det bästa som finns!

22.00 - TJOHOO, sova i mattes och husses säng! Det är det bästa som finns!

Kattens dagbok:

783:e dagen i fångenskap.....

Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medans jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag skall lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon skall jag äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna nästa gång. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans framtvingade jag en hårboll i deras favroitfåtölj. Kom ihåg: lägg en i deras säng!

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de skall gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottsstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi' - jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps ut regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet. Men jag kan vänta! Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...Våra djur

sover i de mest konstiga ställningar!

O´malley på rygg i sängen...

Nemo sover godast på rygg...


idag kom det...

nummerlappen och picnic beviset :) Kanske blir det en öl på en uteservering efteråt?
Börjar bli lite smått stressad av att det närmar sig med stormsteg. Igår va jag på gymmet och fick ett nytt träningspass av min PT Annelie. Idag körde jag 60 min spinning och sedan 30 min core. Var egentligen meningen att jag bara skulle köra 30 min men så fick jag ett sms att ingen väntade på mig i skolan så då körde jag en timme till. Plågsamt då, väldigt skönt nu :)

Ändrat lösenord

jag kände att de gamla lösenordet hade hamnat lite överallt och att jag inte hade riktig kontroll över vilka som läser bloggen :) Den är ju till för släkt och vänner, inte en massa främlingar som vi inte känner.

Ny design igen på bloggen, att jag är rastlös märks även här, eller hur?

Tänkte bjuda på 2 underbara filmklipp med barnen. Enjoy!


Saga rider. Min kära Emma hjälpte mig att leda Saga då jag fick passa Wille som sprang runt som en tok.


Wille sjunger en sång till farmor med det långa håret - varför det blev ja må han leva vet bara Wille :)

Kan inte backa ur nu

nu har jag betalat in anmälningsavgiften och fått med Emma. Vi ska tillsammans med några andra tjejer springa vårruset den 10 maj i Göteborg. Jag måste verkligen börja träna på att springa, ska springa på gymet idag efter litteraturseminariet. Oj oj vad har jag gett mig in på? Nåja, kul å ha ett mål och springa (gå?) med Emma

Veckobloggen?

Ja det känns nästan så, uppdateringarna kommer med en veckas mellanrum ungefär :)

Veckan har mestadels bestått utav skola, jobb och hämtningar samt lämningar.
I fredags var hade jag en dit hos dietisten, det gav inte speciellt mycket men det hade jag inte förväntat mig heller. Nemo var bort lämnad till min fina vän Emma och kom tillbaka som en helt annan hund. Vit och grann samt en ICA kasse mindre :)
På kvällen åkte jag hem till Sofi som bjöd på en 3-rätters middag, där var även Carin och Johanna.


Vi spelade även Cranium, jag och Carin var i lag och vi vann en gång och förlorade en :)

Cranium

Johannas sambo var så gullig att han kom och hämtade oss och kl 02.30 kröp jag ner hos Andreas, vi pratade lite om vad som hänt under kvällen, vad barnen sagt och gjort o.s.v. Det kommer många roligheter ur Willes mun nu ska ni veta :) Han är också blöjfri på dagarna nu - vår duktiga kille. Än har det inte varit några olyckor, ibland lite kiss runt pottan då han inte hunnit riktigt ända fram men inget annat. Fast bakslag kommer väl, det brukar ju göra det!

Lördagen var väldigt lugn kan jag säga, med stor möda och en ännu större huvudvärk masade jag mig upp och åkte med barnen in till stan och biblioteket där Saga fick hämta ut sin "4-års bok". Direkt efter det åkte vi hem igen. Lagom till att jag mådde bättre började Wille må sämre, han fick feber, näsan rann och hostan var ett faktum! Bäddade ner i han vår säng och mös sedan med Saga i hennes, vi kollade på Pocahontas II och jag kliade henne på ryggen.

Idag var det Ponnylekis, men först var jag tvungen att ta tag i hemmet, efter en dag utan ngn som helst städning såg det ut som kriget. Nu är jag ifatt och tvättkorgen är tom. Wille sover sen länge och Saga med. Imorgon blir det en tidig dag och jag måste lämna på förskolan innan frukost, vilket aldrig hänt innan. Wille ska få vara hos mormorn hela dagen, en hel dag med mormor helt ensam. Tror han kommer gilla det.

Wille red inte idag utan var hemma hos morfar istället. Det hade gått bra även om han var ledsen när vi precis åkt. Fick även pratat med Gisela om resan och nu känns det mkt bättre, en klump mindre i magen!
Farbror Lasse kom också förbi morfarn en sväng och det är inte klokt hur lika de är, roligt att se Lasse iallafall, det blir alltför sällan.

Nu ska jag hänga sista tvätten sedan skall jag krypa ner i sängen - tidig morgon imorgon!


Underbara vår!

Nu är det väldigt längesedan som jag bloggade, igen! Men våren är kommen och vi försöker ta tillvara på varje dag.
Jag har även tagit tag i min vikt (på riktigt denna gången!) jag gör någon form av träning varje dag, om jag inte har någon lust alls kör jag bara 20 minuter pilates det räcker. Det är kontinuteten som är det viktiga! Varje lunch på veckodagarna tillbringar jag i gymmet, jag cyklar fram och tillbaka till skolan (=1,6 mil) och på helgerna går jag på pass eller springer om Andreas är ledig. Jobbar han blir det power walks med syskonvagnen, eller cykling med barnen i kärran bakom. NU jäklar ska kilona bort!!! =P
Såhär röd i ansiktet är jag efter varenda pass, matchar jackan bra! :)
Men det har givit resultat, jag kommer nu in i mina jeans i stl 29!
Det är bra pepping, fortfarande är det 10 kg som ska bort men nu känner
jag iallafall att jag nog kan visa mig i Bikinisarna på semstern i maj, men
jag kommer nog kasta ner baddräkten iallafall - för att vara på den säkra sidan :)
Iallafall (som ni ser på bilden) är det för första gången på många år som jag klär
mig i jeans och kort tröja, har ju bott i pösiga kläder för att dölja magen, nu är jag ett steg närmre att våga klä mig i jeans och kort tröja igen =P


I lördags packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot Öströö fårfarm där vi mötte upp Charlotte och Albin för lite fikamys i gröngräset. Det var första gången som vi träffades med barnen och de lekte väldigt bra tillsammans. Jag och Charlotte tjatade på en hel del vi också. Wille var lite feg i början men när han såg att Albin flög upp för kullarna tog han mod till sig och tog sig både upp och ner på egen hand!

(bild lånad från Charlottes blogg - sitter på min lilla data utan tillgång till alla bilder)

Direkt efter Öströö åkte vi till Haborgs djur och Kul och lekte och grillade korv med mormorn och dennis, alla bilder därifrån ligger dock på den stora datorn som jag inte har nu, kanske kommer jag ihåg att lägga upp dem en annan dag.

På söndagen var det dax för första ridlektionen för barnen. Wille ville inte alls rida, men jag sa att han var tvungen att prova en gång iallafall sen fick han bestämma sig för om han inte ville fortsätta. Han accepterade detta och genomled 30 minuter på Taras rygg. Ungefär var femte minut frågade han ridläraren om det var slut nu? Det enda han tyckte var roligt var när ponnyerna pruttade - då skrattade han så gott! Han är verkligen en fullvärdig medlem i "K&B-åldern" =)
Saga älskade det och fick lära sig att styra ponnyn genom att rida slalom - nästa vecka blir det uteridning och då ska jag cykla dit med barnen i kärran *motion,motion*


William på Tara


Saga på Bambina
(bilderna är från mobilen därav den dåliga kvaliten)

Nu ska jag fortsätta titta på TV sedan blir det att försöka plugga lite.
Sov gott allihopa!

Gårdagen

spenderade jag och barnen först hos Mimmi och Dennis. Vi firade lite påsk med god frukost och barnen fick varsitt påskägg med strumpor, såpbubblor och choklad i! Vi stannde där till lunch sedan åkte vi hem och hämtade Andreas och så styrde vi kosan norrut för lite shopping. Andreas är i stort behov utav en helt ny garderob. Han hittade en hel del och jag kom hem med 2 nya bikinis från Salming, semestern börjar dra ihop sig, det ska bli så roligt, jag ser så fram emot min och farfars ballongfärd  - de är bara vi som vågar alla andra fegar ur ;-)Idag blir det lugnt hemma hos oss, kanske ett besök hos morfarn om vi får tag i honom förstås. Och så ska jag ge mig ut i löparspåret igen - få se hur detta går :)

Påskafton 2010

Vilken härlig dag vi har haft! Solen lös från en klarblå himmel och barnen rusade upp ur sängarna för att se om Påskharen hade varit hos oss och lämnat påskägg. Och självklart så hade jag de...


Sedan satte vi igång och målade äggen som vi skulle ha och bjuda lunchgästerna på! När äggen var färdigmålade styrde vi kosan mot Öströö fårfarm. Vi strosade runt och kollade på fåren och de 3 lammungarna innan vi köpte en picnic korg och slog oss ner i fårhagen. Jag njöt av mitt kaffe i vårsolen medan barnen sprang runt och tjoade och tjimade.

Vi träffade på mpnga bekanta i fårhagen, bland annat en vän som jag inte sett sedan vi tog studenten. Tiden gick jätte fort och snart var kl 13 och då ringde farmor och sa att de körde från GeKås nu så det var dax för oss att åka hem. Vi smet inom gårdsbutiken och köpte med oss 2 små söta flaskor Habanero som påskpresent till farmorn och Patrik&Karin. 
Barnen blev så klart jätte glada över att träffa alla igen och vi hade en jätte trevlig eftermiddag med fika och wiispelande. 

När klockan blev fyra begav sig de hemåt och vi åkte in till min farmor och farfar för att äta påskmiddag och titta på brasan. Vi svängde inom affären och köpte en gul fin blandbukett till farmor som Wille så gärna ville ge henne :) Efter maten som var super god och bestod av flera olika sorters sill, ägg, lax, köttbullar, prinskorv, skinka, janson m.m. fick jag jätte ont i magen (precis som vanligt nu för tiden, kan visst inte äta nått) så vi bestämde oss för att gå en sväng för att se om det blev bättre. Tyvärr blev det inte det och efter en kort stunds lekande på lekplatsen gav jag upp, packade in barnen i bilen, tackade för en trevlig kväll och åkte hem. 
 
Wille var helt facinerad utav ansjovisarna som Nisse åt. Han var helt övertygad om att det var samma fiskar som simmade i akvariet. Så till den milda grad övertygad att han vid ett tillfälle hämtade håven och frågade Nisse:
"Vill du ha en till?" :)

Nu är jag så trött och ska kolla på en film på TV1000, få se hur länge jag orkar hålla mig vaken ;-)
Saga tog ett kort på oss innan hon gick och la sig;

Såhär ser det ut hemma hos oss på kvällarna, mysbyxor och två trötta föräldrar i soffan ;-)

Nu gör visst Andreas en Barcardi Razz till oss, då e de kört, kommer somna i soffan...haha...Glad Påsk på er alla!

Långfredag

Årets längsta dag, iallafall känns det så eftersom ingenting är öppet. Så idag blir det istället en städdag, det är ett stort behov av storstädning, allt damm syns när solens strålar letar sig in genom de lika smutsiga fönstren, att fönstren blir så smutsiga är en av nackdelarna att bo så nära havet!

Vi ska även rensa barnen rum, allt pyssel skall sorteras och de leksaker som de inte längre leker med ska skänkas bort eller packas ner i lådor. Helt otroligt vad leksaker barnen har, ändå så har de leksaksförbud från alla släktingar & föräldrar, undantaget är födelsedagar :) Om jag orkar så går vi igenom garderoben med, barnen växer så fort nu så det är mycket som blir för litet.

Imorgon är vi bortbjudna på Påskmiddag och senare på kvällen ska vi gå och titta på påskbrasan. Förra påsken var jätte varm och vi hoppas på en likadan i år igen.

RSS 2.0