söndagen 31 mars 2013

Vi har idag haft finbesök från Ystad. Både Andreas föräldrar och bror med familj var här, till Sagas lycka sover farmor och farfar över tills imorgon. Givetvis blev det ännu mer paket men nu är det äntligen slut på kalasandet. Och vi har en mycket nöjd 7 åring här hemma för tillfället.


Jag och Saga gjorde våra händer i 3D, ganska häftigt tycker ni inte?

Nu ska jag fortsätta bädda här uppe till våra gäster. Jag var på 75min Cirkelfys idag så det blir nog inga problem att somna tidigt för min del idag ;-) Hoppas ni alla haft en underbar påsk!Påskdagen

Den firade vi i hemmets lugna vrå. När jag var ute och gick med Nemo på morgonen träffade vi på självaste Påskharen! Han lämnade en karta och bad mig överlämna den till Saga och Wille. Självklart gjorde jag det och det blev genast diskussion kring kartan!


Det var riktigt kallt ute och vinden ven kring öronen men vad gör det när man har en äggkarta att följa?!? Sagas ledtråd var träd och Willes stenmur. Ett stort plus (tyckte Påskharen) var att Saga numera kan läsa det underlättar en hel del. Efter ca tio minuters promenad kom vi fram till kryssen på kartan. Dax att börja leta!


Det tog inte många minuter att gissa äggen och nästa år får Påskharen faktiskt liv att glömma den lite svårare tyckte Wille. När vi kom hem öppnade vi äggen och det var Lego i, friends och chima.
Medan barnen byggde ihop Legot kokade jag äggen som vi skulle måla till påsklunchen hos farmor och farfar. Där var även min farbror och mina kusiner. Det blev en riktigt mysig förmiddag.

Kvällen spenderade vi hemma framför en film med hemmagjord pizza. En mysig påskafton helt enkelt!

långfredagen firas med barnkalas

Klockan 11 drog kalaset igång med buller och bång. Vi hade hyrt discorummet på lekstugan och Saga hade elva kompisar som röjde runt i 2,5 timmar. Jag satt med Linda och drack kaffe och pratade strunt. Väldigt smidigt sätt att ha barnkalas på ;-)


Igen så hamnar mina bilder på sidan när jag bloggar från mobilen. Men håll till godo... Här sitter de iallafall och äter Saga sitter såklart på kungastolen.

Även denna dag var det en lycklig flicka som somnade på kvällen.

Saga har fyllt 7 år

Det är lite läskigt hur fort tiden går när man har barn, det känns som om veckan består av måndagar och fredagar och livet bara susar förbi. Vi väckte vår lilla (?) tjej lite över klockan 06 med paketer. Varken jag eller andreas är speciellt mycket för sång ;-)


Det var en lycklig tös som fick en helt ny outfit att ha på sig på skolan plus nya skor med liten klack! Sedan fick hon en Barbiedocka där man själv designar dockans klänningar. Kläder är verkligen ett intresse för vår tjej och det får absolut inte vara barnsligt!
Jag hade tagit ledigt idag för att vara med på skolan och eftersom andreas jobbade fick Wille följa med han också. Det var en stolt kille som fick vara med de stora barnen. Killarna var så snälla och visade Wille runt på skolgården och lekte med honom hela tiden, det var en fröjd att se som mamma.


Det var roligt att vara med en dag och det är en fin klass som Saga går i.

Efter skolan åkte vi till mormorn och firade, jag passade på att åka och klippa mig och på vägen hem plockade vi upp morbror Fredrik. Väl hemma satte jag igång med att städa medan Fredrik och barnen var på ovanvåningen och spelade ZELDA. Klockan fem kom farmor och farfar och morfar, vi åt lite tårta och Saga öppnade en massa paketer.

Det var en glad och väldigt nöjd tjej som somnade i sin säng den kvällen.

Saga har fått en beundrare

 

Melodifestivalen 2013

Ja fy, jag tillhör ju den skaran som faktiskt inte alls tycker om att titta på melodifestivalen men vad gör man inte för sin dotter? ;-) Så nu sitter vi här i soffan och tittar på TV jag har iallafall förhandlat mig fram till att få sitta vid datorn samtidigt... Wille är över hos Olivia och har mys, han skulle komma hem efter filmen hoppas det är snart han är saknad den lille parveln ♥ 
Idag har vi haft en riktigt mysig dag, vi vaknade till strålande sol och låg och mös i sängen i säkert en timme innan vi gick upp. Eftersom det var så fint väder ute bestämde vi oss för att äta lunch ute, så efter frukosten ställde jag mig och stekte plättar till ett helt kompani och sedan ringde vi till Lucas för att fråga om han ville följa med. Strax innan kl 12 packade vi in oss alla i bilen och åkte till Gässlösa Naturreservat det är en underbar plats med mängder med lekmöjligheter för barnen. 
 

RSS 2.0