Barcelona tredje dagen!

Lördag - den roligaste dagen!
Vi steg upp vid nio, åt frukost och gick sedan ner till Mitch på travel bound för en guidad cykeltur runt Barcelona, det var jätteskoj och ett fantastiskt sätt att se staden på. Vi cyklade på de mest bekvämaste cyklarna jag cyklat på, Gisela skrattade åt mig hela vägen men det bjuder jag på!

Mitch bygger dessa cyklarna själv, riktigt duktigt tycker jag!


Vi stannade vid alla sevärdigheter som la sagrada familia den fantastiska kyrkan designad utav Antonio Gaudi, vi  såg även hans berömda kvarter med fantastisk arkitektur.

2026 beräknas kyrkan vara färdig :)


Ett Gaudi designat hus. Balkongerna ni ser högst upp på bilden sägs vara designade utefter ett katt kranium som han har vänt uppochner på.


Balkonerna på denna Gaudi byggnad är designad utav sjögräs från havet.


Christoffer Colombus - spanjorernas stolhet och den man som introducerade STD (syfilis) till Europa.
Meningen var, när man reste statyn, att han skulle peka mot Amerika (som han av en slump) upptäckte. Men när de gutigt fast honom på toppen kom de på att han egentligen pekade mot Afrika. Men då var det försent att snurra på honom... Hahaha vilken miss!

Halvägs genom turen stannade vi på en lokal bar där vinet kostade en euro glaset =10 kr. Vi fick även smaka på ett slags vin som de bryggt själva vilket verkligen var gott, jag är faktiskt osäker på om det ens var vin ;) Jag och Gisela köpte iallafall varsin flaska och döm om vår förvåning när de kom ut med två PET flaskor fyllda med drycken! Hahaha, billigt var det iallafall och jag hoppas och tror att Andreas gillar det för det var till han jag köpte det :) När vi satt där och njöt av vinet och atmosfären förklarade Frida  för vår australiensiska guide att jag var hennes syster, Mitch tog då då för givet att jag var lillasystern vilket jag fann hysteriskt roligt. Frida är 6 år yngre än jag ;) Sen fick jag visa bilder på min familj för att han skulle tro på att jag hade barn. Härligt att någon gång få höra att folk tror att jag är yngre än vad jag är, haha!


Frida och Mitch plus två amerikanska tjejer som inte kunde sluta prata om hur mycket de älskade ost. Visste ni att det i staterna finns "Cheese in a can" (alltså ost som man sprutar ut ungefär som vår färdig vispade grädde!) och ännu värre - chocolate cheese - chokladost alltså fy vad vidrigt :/

Resten av gänget vi cyklade med, en från Kina, Vietnamn, en annan guide från Australien, en Ryska och tre engelskmän...


och så en mindre bra bild på oss tre, med den suspekta drycken!

Det sista stoppet var i en underbar park!

Fantastiska statyetter - tydligen en direkt kopia från Berlin ;)



Efter cykelturen gick vi och åt och sedan vandrade vi hem för Frida skulle sova, under tiden Frida sov gick jag och Gisela ner till ett lokalt fik och tog en kaffe baileys ( jag ville dit för att det var gratis wifi, så att jag kunde prata med min mamma och Andreas!). På vägen hem köpte vi kyckling tomat och lök som vi gjorde iordning hemma och åt. Jag kände mig dock rätt kass så jag åt inte så mycket.
Kl halv tio skulle vi möta Fridas vänner vince och Diana för att gå upp på takbaren på hotel W. Där blev vi bjudna på en hel del drinkar som var fantastiska, bara färsk frukt användes! Även Diana trodde jag var Fridas lillasyster - hey detta kommer jag leva på länge!!!

Jag och Gisela gick hem vid midnatt och vandrade på stranden hem. Vattnet var underbart skönt och hade inte Frida vart en sån badkruka (love you anyway =D)under hela helgen hade jag nog badat!
Nu ligger jag här och kan inte sova för att jag vet att jag ska få träffa mina barn imon - ååååå vad jag längtar efter det bästa som finns!

(När jag väl hade somnat så vaknade jag utav att spanjorerna körde runt med sina sopbilar och tömde soporna kl 02 på natten! Kom igen! Vem gör det? Omöjligt att sova det brötade som fasen!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0