Minigolf

Idag har mina godingar vart med pappan och spelat minigolf. De hade tydligen haft det roligt för de kunde inte prata om annat när de kom hem :) De hade även shoppat med pappan på stan, Saga strålade av lycka, finns det någon som älskar kläder så mycket som hon gör? Jag vet inte det! Även Wille kom hem med en kasse, han hade valt lite mer "störrebarn" kläder och med det menar jag inte så mycket Blixten McQueen kläder (till sin mammas stora förtjusning) bland annat ett par snygga amerikashorts. 
 
Annars så har jag jobbat och när jag kom hem pös pappan iväg och tränade. Jag mutade in barnen på baksidan genom att lova dem att spela spel. Solen sken så skönt och vi spelade både UNO och Blixtenspelet. Saga vann - såklart UNO medan Wille vann brädspelet. Det var så mysigt att sitta och spela med barnen och känna hur solen värmde. Jag tog till och med ett glas rosé, jag såg att Wille tittade väldigt på vinet så jag frågade honom om han ville smaka (jag tänkte att smakar de nu så vet de att det är äckligt och förhoppningsvis så sitter det i i en sisådär 15-20 år till =D). Minen var oslagbar! Fantastiskt! Bläää tyckte han och sprang på toaletten för att dricka vatten. Vill Du med ha Saga? Jag var helt säker på att hon skulle säga nej eftersom hon sett vad Wille tyckte om det men hon ville, så även hon fick glaset. Jag tror hennes klunk blev lite större än tänkt för hon spottade och fräste som en liten katt och beodrade mig att hämta hennes vattenflaska :) 
Så nu hoppas jag innerligt att de aldrig mer kommer dricka vin (iallafall inte än på måååånga år, gärna 20) och jag kommer att säga att öl, cider och sprit smakar precis likadant! 
 
Imorgon har jag tagit semester och vi har en fullspäckad dag, Nemo skall till frissan, vi måste till 3 (!) olika banker och sedan skall jag simma Varberg Open Water, hjälpe mig! Sedan på kvällen skall jag och 3 grannfruar till Sociten på slagertorsdag. Andreas får vara hemma med barnen, sedan är det jobb som vanligt på fredag. 1 vecka kvar till semestern!!! Som jag ska njuta. Andreas ska träffa Gabriel imorgon så att de får planera Gotlandresan!

Midsommardagen

 
 
 
Eftersom jag gick och la mig så tidigt var det inte alls jobbigt att gå upp när barnen vaknade. Att vi just idag skulle få besök av farmor och farfar från Ystad gjorde det bara ännu lättare :} Pappan ramlade dock in nångongång vid 02.30 inatt så han var inte riktigt lika pigg :}

När farmor och farfar kom upp dukade vi fram lite lunch/fika på altanen och njöt utav solens värmande strålar.
 
Vi bestämde oss sedan för att åka ner och ta en glass på stan och slumpen gjorde att vi hamnade på fästningsterassen, det blåste kallt men det var mysigt ändå :}
 
 
Glass är alltid gott :)
 
 
Wille synade farfars bluff när han sa att han hade nyckel till porten.
 
 
Wille har plockat frukost till marsvinen.
 
 
 

Midsommarafton 2012

och regn, ösregn hela dagen, eller inte riktigt hela dagen utan lagom till lunch började det regna. Som tur var hade papporna varit förutseende nog att sätta upp tältet så att vi kunde duka till långbord ändå.
Liegatans pappor visar sitt kontruktionssinne :}
När maten var intagen satte vi bord och stolar i hörnen och bar in midsommarstången i tältet, sedan dansade vi runt runt medan regnet smattrade mot tältet. Jimmy stod för gitarrspelandet, vi andra sjöng för full hals!
 
Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder ... Till Nemos förtret åkte regnoverallen på :}
 
 
Glad Midsommar från oss alla till Er alla ♥

Vi har det rätt så bra ändå :}

Trots feber och täppt näsa. Vi hämtade Saga på förskolan och sedan dess har vi bara vart hemma på vår baksida, å vad jag älskar vår baksida! Det är sol från morgon till kväll, ingen insyn och nästan helt vindskyddat. Det blir som en liten bastu men Ni som känner mig vet ju att jag älskar värmen.
 
Wille låg länge och njöt i kvällssolen, medan Saga intog solsängen tillsammans med sin "skolbok". Jag kommer få vara hemma imorgon med eftersom Wille fortfarande har feber. Sedan är det midsommar, gisses vad tiden rusar iväg! Hoppas nu att vädret håller i sig - sommaren får gärna komma nu :)
 
Nu blir det till att lägga två trötta barn :) Har precis haft en fajt med Saga så jag tror varenda granne hörde, älskade unge till att vara envis! Det har hon helt klart fått från sin far, inte sant? ;)
 

Hemma med en sjuk Wille

Han är inte alls kry min lille älsklingskille!

Förskoleavslutning och Akuten

Usch, idag har jag haft en riktigt dålig dag på jobbet, det var ett under att jag höll ihop :}
Jag gick lite tidigare, vi hade nästan inga barn alls kvar och jag kände att jag var bara tvungen att komma därifrån, så 20 minuter innan jag slutade satte jag mig på cykeln och styrde kosan mot Coop för att handla till barnens förskoleavslutning kl 17.

När jag kom hem låg en utslagen liten kille i soffan tillsammans med pappan. 39,0 visade termometern trots både alvedon och ipren...

en utslagen hjälte ♥

Medan pappan och Wille vilade i soffan gick jag och Saga ner till förskolan för picknick och dans kring midsommarstången. Det var helmysigt, men kan det vara annat? Strålande sol och massa goa grannvänner?

 

 

Vi hade lyxat till det och tagit med oss honungsglaserade revben - mumma tycker både mamman och Saga

 

Fröknarna fick en fin present

 

Saga och hennes två killar Elliot och Oliver (de lämnar sällan Sagas sida - så underbart söta ♥)

 

När vi kom hem mötte vi pappan och Wille i bilen och då var de på väg till akuten eftersom Willes feber bara steg. Självklart så blev jag jätteorolig och när jag blir orolig blir jag rastlös, kan inte vara still och bara vankar omkring, så jag frågade Saga om hon ville cykla med mig till affären och hämta ut ett paket. Ni kan ju gissa vad svaret blev? :} Vi köpte även en Cola och en Fanta till Wille om han skulle vara sugen på det.

Kl 21 var de hemma igen, proverna var bra bara en väldigt elak basilusk. Så nu är jag helt slut, barnen sover som grisar och jag ska krypa ner mellan dem, imorgon väntas det VAB för min del - inte mig emot =D


Ett stycke underbar son

Vi har haft fint väder också, här är beviset ... picnic med Wille på gräsmattan i solen :}


Mitt i tuggan - min finaste Wille ♥

Ett stycke lycklig dotter...

Med en stycket ny cykel ♥

Mamman och pappan fick lite bråttom eftersom vi kom på att Saga snart hade haft sin gamla cykel i 2 år. Det är nämnligen så att om man byter in cykeln inom 2 år är man garanterad minst halva värdet tillbaka, så vi fick bytt in den gamla mot en större. Och Ni kan ju gissa hur lycklig tös vi hade här hemma? Trots ösregn skulle det cyklas på sin 3-växlade cykel! Det är stort mina kära vänner :}

 

Ännu större är nästan att cykeln faktiskt heter Cresent Saga


2012-06-17

Dagen idag har gått i ett den med. Wille vaknade flera gånger i natt och var väldigt tät i näsan, han fick nässpray och kunde sedan somna om. Klockan 08 vaknade vi och gick upp, vi hade en mysig lång frukost och lagom tills pappan åkte till jobbet kom mormorn för att passa barnen medan jag var ute och sprang, läs mer om hur det gick här.

När jag kom tillbaka hoppade jag in i duschen och sedan stekte jag plättar till barnen. Mormorn var så snäll och sa att hon kunde stanna medan jag åkte och handlade på Hajen så slapp barnen följa med (det är kanske inte det roligaste de vet =D)

Just nu är barnen hos Stina och leker, undras hur poppis det blir när jag går ner och hämtar hem dem nu? De brukar aldrig vilja följa med mig när de är iväg och leker :}


2012-06-16

Morgonen började med att pappan försov sig och var kanske inte på det bästa humöret innan han kom iväg till jobbet ;} Men när lugnet väl sänkt sig över huset igen, satte jag på en maskintvätt som vi sedan hängde ut på torkvindan. Det finns få saker som luktar så gott som tvätt som torkat ute. Under tiden tvättmaskinen gick bestämde vi oss för att åka till simhallen och bada. Så vi ringde till mormorn och sedan packade vi väskan och begav oss iväg.

Det roligaste är nästan att ta sig dit med cyklarna ♥

De var jättemysigt att bada, speciellt i den bassängen eftersom den är så varm. Wille simmade hela bassängen själv (med puffar) och Saga simmade tre simtag utan puffar, mina små hjärtan!

När vi kom hem kom också Gabriel med en våtdräkt till mig så nu är jag ett steg närmre Varberg Open Water, vill ni se hur jag ser ut i den kan ni titta här. (jag har ju en annan blogg som är mer recept och träning, eftersom denna blogg blir till en dagbok för barnen så vill jag inte fokusera för mycket på mig, mat och träning)

Noel ville stanna kvar och leka och såklart så fick han det, de är ju nästan lika gamla Noel och Wille och har fantastiskt kul när de är tillsammans.

På kvällen var vi bortbjudna till familjen Thelne på grillat och oj så gott det var! Barnen åt som hästar, vilket de i princip aldrig gör. Och det var så skönt att komma och sätta sig vid dukat bord. Vi stannade tills barnen började bli trötta och då gick vi hem och bytte om till pyjamas, gosade ner oss i soffan och slöade till klockan blev halv nio och barnen däckade i vår säng ♥

 


En fullspäckad dag

Dagen började tidigt för min del, klockan ringde redan 04,50. När jag 50 minuter senare var redo att cykla till jobbet bedömde jag att det inte behövdes regnbyxor, det såg inte ut att bli regn.... jag kom 300 meter, sedan fick jag vända med genomblöta jeans. Det var som om himlen öppnade sig under 60 sekunder - jag fick vända och dra på mig regnbyxorna och då givetvis regnade det ingenting på hela vägen till jobbet! Den tackar vi för!

13.20 var det återigen dax att cykla, men denna gången regnade det iallafall inte. Var på förskolan 13.45 och försökte få barnen att skynda sig då målaren skulle komma till oss kl 14.00. Det fungerade inte alls, men som tur var grannen nere för att hämta sin som så hon tog hand om mina två så att jag fick cykla hem och öppna för målaren. Barnen kom och de ville vara ute på gården, perfekt! Snabbprat med målaren, ut med Nemo, hem igen och plåstra om Saga som ramlat. In för att förbereda kvällens middag, byta om till träningskläder, säga hejdå och bestämma ny tid med målarn. In med barnen i bilen, köra till träning.... Men nejdå, min käre sambo hade tagit med sig bilnycklarna till jobbet. Snopet! Där stod jag i träningskläder och barnen var redo att träffa mormorn. Då räddade Anna mig för andra gången under dagen och vi fick låna hennes bil. TACK!!

Idag tränade jag pump och jag känner redan hur träningsvärken (speciellt triceps) kommer krypande. Barnen hade haft det toppen hos mormorn och de hade ätit kvällsmat där, så när vi kom hem fick jag gjort 6 matlådor. 2 till Andreas och 4 till mig och Sofia. Vi fixar matlådor till varandra på jobbet, det blir lite roligare så, när man inte själv behöver göra matlåda varje dag. Så nu har jag gjort för tisdag och onsdag så vet du det Sofia :)
Eftersom det är plast på allting i vardagsrummet så sover vi allihopa däruppe inatt. När jag skulle bädda ner barnen, Wille ville sova i Sagas rum, så märker jag att det stinker från marsvinsburen. Och som ni vet är jag extremt känslig mot lukter så det var bara att börja göra rent den, kl 19,45 på kvällen :(
Men nu sover barnen och jag ska bara ta en sista promenad med Nemo och sedan ska jag också lägga mig, imorgon är det en ny dag :)

Äntligen

Börjar jag känna mig som en människa igen. Veckan har formligen sprungit förbi och i onsdags när det var ledig dag var vädret helt på vår sida, strålande sol och väldigt varmt. Torsdagen var inte fy skam den heller, gick i linne hela dagen på jobbet. Men sedan kom fredagen, den började bra, jag cyklade till jobbet i kortbyxor och tröja. När jag sedan skulle cykla hem så öste det ner! Jag fick cykla hem i mina jobbarkläder vilka inte andas för fem öre, så jag var svettig och blöt när jag kom hem.
Saga och jag hade världens fajt vid läggdags. Jag förstår att det är jättejobbigt att vara 6 år, hon är så medveten om att hon ska börja skolan och lämna förskolans trygga värld. Hursomhelst så ville hon inte lägga sig och när hon väl låg i sängen sa hon att hon hade ont i hjärtat. Varpå jag förklarade att det var ingenting som man fick skoja om, om man verkligen har ont i hjärtat så måste man åka in till sjukhuset. Sedan frågade jag henne om hon kunde peka vart hon hade ont (jag hade mina misstankar om att hon inte ens vet vart hjärtat sitter =D), men det totalvägrade hon vilket bara bekräftade mina misstankar. Vi hann bli riktigt arga på varandra (kanske fel att bli arg i en sådanhär situation, men tålamodet var inte det bästa), iallafall så blev vi vänner och när vi kramades godnatt så sa hon:
Jag förstår hur du känner mamma...
Gör du?
Ja, för när Nemo svalde den där glasspinnen blev jag så rädd att han skulle dö. Lika rädd som du blev nu när du trodde jag skulle dö för att jag sa att jag hade ont i hjärtat....

Min fina fina flicka ♥

Wille tog det hela med ro. Han låg i sängen under hela tiden jag och Saga tjafade och när vi var klara sa han. Har ni bråkat färdigt nu? För jag börjar bli trött =P
Nu tänkte även jag gå och lägga mig, det tar på krafterna att kivas ;(


Bilden vill inte ligga rätt, men såhär bra har vi haft det, iallafall i onsdags och torsdags

Citronmuffins a la LCHF

Kan ju bjuda på ett recept (inte mitt eget) på supergoda LCHFmuffins. Jag kan ju sakna bullar och muffins ibland och om sanningen skall fram blir det inte alltid så goda, men här är ett par som verkligen är värda att bakas:
♥ 4 ägg
0,5 dl stevia
125g smält smör
100g philadelphiaost
1dl vispgrädde
3dl mandelmjöl
1msk fiberhusk
2tsk bakpulver
rivet skal från en citron
0,5tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader ♥ vispa stevia och ägg poröst ♥ smält smöret ♥ Vispa ner smör, vispgrädde och phildaelphiaost i äggsmeten ♥ blanda de torra ingrediensernan med citronskalet och rör ner ♥ portionera ut i muffinsformar och grädda i ca 25-30 min.

TIPS! variera smaken genom att byta ut citronskalet mot någon annat kardemumma, hallon, kanel, mörkchoklad, kakao - bara din fantasi sätter gränser.

(receptet är hämtat från den inspirerande tidningen "Mat och Hälsa" - löp och köp)

Onsdag 6 juni

En ledig dag med betalt. Men något vidare nationaldagsfirande har det inte blivit, jag och barnen har invigt vår nya grill idag. Å så gott det är med grillat, vi grillade kycklingfile och chilimarinerad halloumi - det var ljuvligt gott. Vädret har vart toppen och vi hann även med en kaffe hos Lina, Jonas och Älva. Det var väldigt länge sedan vi sågs men förhoppningsvis så dröjer det inte lika länge tills nästa gång :)

Saga bara cyklar och cyklar. Min söta skrolla. Wille säger envist att han inte kan cykla utan stödhjul men att göra såhär, det kan han;

Wille är i gul tröja på en cykel utan trampor (och utan stödhjul!)



Nu ska jag faktiskt snart sova, är fortfarande lite förkyld och måste vila så att jag blir frisk tills på fredag :)

Ute och cyklar med min dotter ♥

Idag när jag kom hem från jobbet tog jag och Saga och cyklade ut en sväng ♥ Hon riktigt sken av stolthet och mitt mammahjärta nästan pös över av stolthet :}

Jag försökte få med min egen cykel på fotot för att visa att jag också cyklade, tänkte det skulle ge fotot en extra touch. Men insåg snart att det var stört omöjligt, man kan inte luta sig så mycket åt ett håll utan att tyngdlagen säger sitt, så Ni får hålla tillgodo med detta fina fotot på vår underbara dotter

 

På jobbet idag har det gått sådär, förkylningen har slagit till med full kraft. Helst vill jag bara lägga mig och sova bort skiten! Annars har vi mest hängt ute på gården idag tillsammans med alla barn och alla grannar. Det är en nackdel att bo såhär som vi gör, man blir så bekväm, det är bara att stiga utanför dörren och så är gården full utav grannar som numera är ens vänner, barnen har massa med kompisar så det är lätt att "glömma" bort de vänner man hade innan. Så ge oss en spark därbak om vi glömmer av att höra av oss lika ofta som innan! Flytten hit var lätt det bästa jag och Andreas kunde gjort för barnen, tänk att få växa upp här, med mängder med kompisar från morgon till kväll. Fantastiskt!

Nu måste jag ta upp de små vildarna ur badet, Saga blir tokig om hon missar TRANSFORMERS PRIME kl 19.05 =D


Helgens största händelse!


Jag är klar!

Vågen visar numera 65kg till mina 175cm! Woohoo! Så jäkla bra, det har jag firat genom att trycka godis hela helgen ;} Jag trodde aldrig denna dagen skulle komma, speciellt inte när vågen i december förra året visade på 78kg! Ska vi räkna tillsammans? 78-65=13kg minus på 5 månder! Allt tack vare LCHF ♥ (och motion såklart). Men de första veckorna med LCHF/NCHF var jag en soffpotatis men kilona rann av ändå.

Jag har varit hos läkaren kontinuerligt under dessa månader (av andra anledningar) och då bett dem även mäta mitt kolestrol (eftersom många påpekar att en highfat kost höjer det onda kolestrolet i kroppen) men alla mina värden har blivit bättre sedan jag började med LCHF och mera motion. Vilket är bevis nog för mig att LCHF fungerar och är bra för mig och för min kropp! Sen kan alla andra säga vad de vill, men jag tror inte att det är bra för kroppen att äta för mycket kolhydrater och absolut inte processade kolhydrater! Sen är det inte bra att äta för mycket fett heller, utan man måste hitta en balans som fungerar för sin egen kropp, i mitt fall ett väldigt lågt intag av sammansatta kolhydrater och absolut inga processerade kolhydrater. Sedan fuskar jag också med de sistnämda (som jag skrev ovan så har jag tryckt godis hela helgen) men jag äter det inte varje dag, endast en gång i veckan - där ligger skillnaden.

Jag är klar, men är jag nöjd? Absolut! Viktmässigt är jag nöjd och vill inte gå ner mer, men jag vill bli lite fastare, speciellt kring magen (hur många vill inte det?). Och då är det träning som gäller, men jag har ändå krympt en hel del, är ni intresserade av att veta hur mycket? Här kommer det [jodå jag var lite fläskig när jag vägde 78pannor]

MIDJA: 84-75= -9cm
ÖVERARM: 28-26= -2cm
BRÖST: 100-90= -10cm
LÅR: 59-56= -3cm
VAD: 37-37= -0cm
ÖVER NAVELN = 103-93= 10cm

Som Ni ser har jag en del kvar på magen som måste bort om man skall följa riktlinjerna. Då ska man som kvinna ha ett mått över naveln under 80cm, så jag antar att det är coreträning som gäller från och med nu :) Denna viktresa har lärt mig känna min kropp mer, vad den vill ha och vad jag ska undvika eftersom det tömmer mig på energi, jag kan till och med säga att "ja, jag gillar min kropp nu!" Och det vet jag inte om jag någonsin har sagt.

Och vad vore ett viktblogginlägg utan före och efter bilder?


Helgen

har som vanligt gått alldeles för fort. Men vi får väl börja från början. I fredags hade vi planeringsdag på jobbet och direkt efter det åkte jag till simhallen och simmade 1km, det gick bra, 3 minuter snabbare än förra gången. Men jag är duktigt nervös inför VOW den 28 juni. Jag ska köpa en såndäringa snygg näsklämma så jag slipper få upp vatten i näsan. Efter simningen åkte jag till mormorn och hämtade barnen, de hade vart nere på staden och köpt en försenad morsdagspresent till mig, en parfym som jag har önskat mig. Goa ungar (och mormor). Tyvärr var vi tvugna att åka till Hajen och handla lite, barnen var mer än lovligt dryga där och hade tusen gånger mer energi än mamman...

 

På lördagen bestämde vi oss för att ta en sväng ner till torget för att se om jag kunde hitta en plånbok. Jag har nämnligen lyckats med konsten att backa över min plånbok så att dragkjedjan gått sönder. På torget hittade jag iallafall precis en sådan jag var ute efter och den var billig med!

Vi bestämde oss för att äta lunch på Campino, eftersom jag hade en gratis måltid där (sedan de sjabblat med min beställning förra gången, fick en kebabrulle ist för en falafelrulle), vi fick inte ens betala för drickan, det kallar jag bra service!

Wille i sin nya keps på Campino!

Efter en god gratislunch gick vi ner till invigningen av den nya lekplatsen, där fick vi festis och fika, även det helt gratis =D Det var inte många kronor som gick åt den dagen, det gillar vi :} Lekplatsen lämnade dock lite att önska...den var fin, väldigt fin, men så liten? Barnen hade roligt iallafall och jag njöt av det fina vädret. Varbergs konstpedagoger var där och erbjöd barnen att pyssla tillsammans med dem. Självklart så ville vi det!

 

Söndagen bjöd på lika fint väder. Jag hann fixa i trädgården innan förkylningen slog till med full kraft, nu sitter jag i soffan och väntar på att klockan skall gå så att jag kan gå ut med Nemo och sedan lägga mig. Jag måste bli frisk, har inte tid att vara sjuk!


RSS 2.0