Vilket underbart väder


26.4.9


26.4.9

Ska jag orka . . .

bada älsklingen? Är ju ett projekt på 3-4h innan han e klar. . . Måste ju testa det nya schampoot och borsten, för de pengarna (ca 600 kr) borde han komma ut som en champ! ;-) Nån frivillig till att hjälpa till??

25.4.9

Igår kväll var jag ute tillsammans med Moa och Lina, barnen sov borta för första gången och det hade gått jätte bra, känns skönt att det gick så bra. Jag hade jätte roligt ute, jag häämtade upp Moa och vi åkte till Rebecca och åt en jätte god ceasarsallad med kyckling och pistagenötter. Även Karin, Mia och Jessica slöt upp, det var riktigt trevligt. Runt 21 tog jag och Moa en taxi till Lina där jag sjöng singstar för första gången - jag älskar det - så nu kommer jag att köpa det !

Vid 23 gick vi ner till stan och tig en cider på Cheers and Beers - where everybody knows your name - problemet var bara att ingen visste våra namn och vi var ungefär 5 år äldre än alla där inne. Så efter att ha blivit nersprutad med skumpa av en 20 åring kille som firade att han kommit ut från häktet, gick vi till Harrys/Padees där vi iof var tio år yngre än alla andra men det är bättre det. Som avslutning på kvällen blev det självklart en rulle på Campino.

Jag sov hos Lina, vi bäddade ner oss i hennes stora säng runt halv tre, men kl fyra var jag tvungen att gå upp å lägga mig i soffan, det var som att sova på ett betongblock. Men soffan var såå skön, jag vaknade av att A ringde och väckte mig, så jag gick upp och tappade upp ett bad - fantastiskt underbart. Tack Lina! (även om du sov ;P)

A kom och hämtade mig och vi åkte hem, jag hämtade kameran och sen kom mamma och hämtade mig och så åkte vi vidare till stan. Idag var Fun City på torget och Wille åkte karusell och red på en häst för första gången :) Saga red först på en ånsa och sedan på en liten häst :) Lycklig var hon... Nu har det blivit så mycket text att jag istället lägger upp lite bilder..



När jag stod bland alla karuseller fick jag ett MMS ifrån Louise och här är han...


22.4.9

ÄNTLIGEN är vinden tom på den gamla lägenheten, tjohoo det känns så skönt! Nu är det bara städningen kvar men den tar jag och mamma på ett svosch. Jag hittade ett par löparskor på vinden som jag letat efter i ungefär 3 år..haha...de passar fortfarande, jag var lite skeptisk när jag kollade storleken, 35½, men de satt som ett smäck. Jag har ju väldigt små fötter för att vara så lång, pappa skojar alltid om att det måste vara "vingligt på toppen" :)
Anita och Bella kom och hjälpte oss lite granna att slänga allt skräp på flaket, Bella är lika gammal som Saga, Wille sparng hela tiden runt och ropade Bella Bella!

När vi stod och lastade kom en kille från VBAB, chefen för flytt/besiktningar förbi och provsatte vår bil, han skulle själv köpa en sådan och ville se om han såg motorhuven från förarplatsen...okej....? Men det var inte det jag skulle säga utan han började prata om Siv som ska flytta in hos oss och han sa att hon inte var riktigt klok. Hon ringer till honom flera gånger i veckan för att kolla om han vet vilken färg vi ska tapetsera rummet i...jag tror inte att hon har alla paddlarna i vattnet så att säga ;) Han sa även att hon hade krävt att få vara med på slutbesiktningen där de kollar städningen men att han nog skulle glömma ringa henne innan han kom hit, jag citerar "jag orkar inte med kärringen". Så de va skönt nu slipper vi ha henne liggandes med lupp för att kolla att vi städat bra!

Senare fick vi middag hos farmor & farfar, färsk fisk direkt ifrån havet, sandskädda och rödspotta - fantastiskt.
Nu ska jag och A kolla lite TV sen ska jag sova, 2 jobbiga dagar framför mig :/


Nån som tvivlar på att Nemo inte trivs på vår balkong?!? (syftar på tanten som skulle anmäla oss för att vi har nemo på balkongen så mkt)


19.4.9




13.4.9

Jag kan helt enkelt inte lägga barnen utan att somna själv :)

Denna dagen har vart lika underbar som gårdagen. Morfar kom och hämtade barnen kl 11 så att jag fick 3h ensam för pluggandet, skönt, jag vill verkligen inte behöva göra om någonting. Men det är tufft att jobba 50% och plugga 100% så till nästa termin har jag ordnat med ett nytt jobb där jag själv bestämmer vilka dagar som jag kan jobba, perfekt. Jag hoppas att jag ska få papprena nu till veckan.

Morfar kom iallafall med barnen kl 14 (tack igen för att de fick busa hos Er några timmar, S har haft jätte kul!) och med sig hade de fått varsin guldkanin i choklad från Lindt, det var poppis.   
    
S har börjat att kisa med ögonen på alla foton och jag kan inte med att säga något för efter varje foto med kisande ögon säger hon "-Visst ser jag sååå lycklig ut"

(nu går det inte att ta bort den kursiva stilen på texten. Jäkla firefox till att krångla).

När barnen kom hem gick vi iallafall ut en timme på lekplatsen, det var lite långtråkigt eftersom Wille bara vill gunga hela tiden och att jag hade tänkt mig bygga sandslott struntade han högaktningsfullt i :) Det är bara gunga som gäller för honom.

"Mer fart" ropar han hela tiden, jorå han börjar prata mer och mer nu :)

När vi kom in var klockan så mycket att vi kastade ihop en delikat måltid av kycklingkebab och pommes, till det gjorde jag en hemmajord kebabsås som blev väldigt god. Sedan mös vi ner i soffan och kollade på en film ur min Disneyklassiker samling (den e nästan komplett nu) nämnligen Taran och den magiska kitteln, den var ganska hemsk och kanske inte den bästa för Saga men hon verkade oberörd, kanske bara jag som är nojjig. Nu ska jag fortsätta med pluggandet. Här är några bilder på en kisande S och en skrattande W.

  

 

12.4.9

Ja jösses, jag skulle bara lägga barnen men somnade som en stock och sitter nu här och gäspar. En kass morgon till trots så har dagen vart jätte bra, vi har städat, tvättat, bakat och ätit gott. Saga har inte kräkts någonting mer och har varit som vanligt sen kl 11 ungefär. 
Eftersom jag bara sitter och gäspar så får ni kika på lite bilder istället, men hey... 2 inlägg på en dag, inte dåligt va? ;)


Underbar bild på W och farmor från S födelsedag


Vi har gjort vårfint på balkongen




70 nybakade bullar hann vi med också ;)

Godnatt vänner!

10.4.9

Jag vet att jag verkligen är urdålig på att blogga nu, men nu ska jag iallafall berätta lite i korta drag :)

Saga ligger i sängen och nej hon sover inte ;) Hon är alldeles för spänd på om påskharen kommer med påskägg inatt och om han äter upp de morötter vi lagt ut till honom. "4 st då blir han nog lagom mätt" sa Saga när hon packade ner morötterna i korgen. Tidigare idag när hon pratade med Mimmi fick hon frågan om hon tror att påskharen kommer inatt
"Det får vi verkligen hoppas" hon är för rolig med sina kommentarer.

Korgen står ute på trappen tillsammans med påskriset (så haren vet att här bor det barn). Morötterna har hon räknat alldeles själv och hon och W bar tillsammans ut korgen på trappen.
Annars idag har Mimmi och Dennis vart här, ända dagen vi kunde träffas i påsk, vi gick till havet i det underbara vädret och barnen lekte i vattnet och samlade snäckor. De åkte runt 15 efter att jag mer eller mindre tvingat både Dennis och Mamma att krypa runt i sovrummet på alla fyra för att försöka finna källan till den konstiga lukt som belägrat sovrummet.
Det började inatt....och eftersom jag har en grymt känslig näsa (säger som Sofi, nästan ett handikapp) vaknade jag av att det luktade illa :/ Sedan tillbringade jag förmiddagen med att söka efter källan, jag avskyr när jag inte kan finna och ta bort lukt!!

Kvällen avslutades med fredagsmys i soffan framför Hitta Nemo och jag sa ingenting höjde inte ens ett ögonbryn när chips, popcorn och ahlgrens bilar smetades in i soffan. Att jag sedan noterade varje fläck som uppkom är en annan femma (har nu skrubbat soffan i ca 20 minuter med soffrent). Vi har också hunnit med att sätta upp tavlor och gjort färdigt W "mitt första år" tavla :)

I onsdags hade vi den stora äran att vara barnvakter till Noel, de hade jätte roligt och Noel hade ett finurligt uttryck i ansiktet mesta dels av tiden.
Noel sov ju i nästan 2½h så det märktes knappt att han var där.

Jag hann med att vara hos frissan för att göra det sista steget mot det blonda håret. Jag gjorde ju en avfärgning i det mörk bruna så att jag blev orange röd. Så illa att Gabriel inte kunde hålla sig när han kom för att lämna Noel. SÅ nu är jag ljust brun med massa slingor så nu kommer solen att fixa resten, om inte så slingar jag mer innan Lottis bröllopp, för då vill jag vara blond igen! (bjuder på ett foto med orangeröd hårfärg ;)


Nu ka jag egentligen plugga projektarbete men jag har varken ork eller motivation :(

Imorgon kommer favvolina hit på förmiddagen.. Yippi :)

3.4.09

Återigen har det blivit ett uppehåll från bloggandet men jag har haft fullt upp. Men denna helgen kommer bli lugn, hemtentan som jag slitit med den sista veckan lämnade jag in idag..såå obeskrivligt skönt att den är klar. Den handlade om språk- och kunskapsutveckling för SVA (svenska som andra språk) barn, jätte intressant men det är jobbigt när man har en deadline.

Men veckan har inte bara handlat om plugg för min del, nästan varje dag har jag tagit en promenad längs havet <3 och jag har haft piknik med barnen på stranden tillsammans med Emma och hennes "barnvaktsbarn". Det var underbart väder men givetvis satte sig W på rumpan i vattnet så jag var tvungen att ta av mig till barnfota och gå i för att hämta honom, men det var inte så kallt som jag trodde och sedan satt jag med fötterna i sanden och lät dem torka i solen, kan det bli mer somrigt? 3e bilden är jag när jag "badar". Tack Emma för fotot, kul att ha bevis ;)

          

Efter stranden var vi en stund på lekplatsen sedan gick vi upp i lägenheten och satte oss på balkongen och mös med isglass. Barnen tyckte det var alldeles fantastiskt roligt att sitta där och även Nemo var med ute, kanske hoppades han att någon skulle tappa lite glass till honom?`

    

I torsdags när solen sken som mest och vi hade närmare 15 grader passade barnen och pappan på att åka till Nisse och Britta för att fika och hjälpa dem i trädgården. Det åktes rutchkana och fylldes på med vatten i fågelbadet, det hanns även med med en liten syskonkram. Nemo hade sin vapendragare Quentin att leka med så alla var nöjda och glada.

        

     

  



Nu ska jag läsa lite litteratur till den kommande projektarbetet som har startat, jag och Carin skall skriva om Hållbar Utveckling, så förvåna er inte om det inte dyker upp något nytt inlägg på länge, jag kommer leva och andas hållbar utveckling i 4 veckor nu ;)

har följt en bloggare nu i säkert 8 månader och nu har hon dött, känns jättekonstigt, tomt. Tankarna går till hennes man och hennes två barn. www.mittlivsabina74.blogspot.com

RSS 2.0