Midsommar i Östergötland

Vi firade vår midsommar tillsammans med familjen Thelne i stugan i Karlsby. Vi körde upp på onsdagen och var uppe i relativt god tid, vädret var varmt och soligt. Männen började genast arbeta med att flytta bryggan medan jag och Elisabeth åkte in till stan för att handla. Det var enormt mycket folk överallt! Men handlat fick vi, middag åt vi och till efterrätt grillade vi marshmellows. 
Det blev en tidig kväll för både barn och vuxna då vi alla var trötta efter den långa bilresan. 
På torsdagen vaknade vi upp till en svinkall stuga och dåligt väder...Under frukosten bestämde vi att vi skulle åka till Askersund och någonting som hette barnens ö. Askersund bjöd på ännu sämre väder plus att det var svinkallt!!! Jag frös ända in i märgen och ville inget annat än att sätta mig i bilen igen och sätta på rumpvärmaren! Barnen ö var.... med brist på bättre ord, öde. Som tur var fanns där en linbana så barnen var överlyckliga, jag och Elisabeth stod och frös bland träden...
Hungern drev oss från Barnen ö och in i Askersund, vi hittade ett hak som jag måste beskriva som sjunkit och jag var mer än lovligt skeptisk till maten, men den var gudomlig - en utav de godaste kycklingsallader som jag ätit! Det var en mysig liten stad men utbudet var begränsat så vi åkte in till Motala Centrum för lite shopping. Saga shoppade (som vanligt) och pappan hittade ett par skor. 
Väl tillbaka i stugan tände vi en brasa och åt inomhus medan regnet stod som spön i backen. Mysigt men kallt. 
 
Midsommaraftons morgon var kall men inget regn. Vi slappade i stugan på förmiddagen. Jag läste ut en gripande bok skriven av en journalist som drabbats av magsäckscancer.
Medan jag och elisabeth låg och sög i oss den lilla värme solen erbjöd gick papporna och plockade vad som behövdes för att binda barnens kransar.
Klockan 14.30 styrde vi kosan mot Borensberg och gammaldags midsommarfirande med dragspel och godisstrut till alla barn ♡ Det var supermysigt och jag dansade hela tiden trots en ond fot! 
 
En härlig men kall midsommarafton! 
På Midsommaraftons kväll tog papporna en tur med kajakerna. Jag var så trött så jag somnade tillsammans med barnen och vaknade inte ens av att de kom hem! 
Kajak är härligt att paddla. Man glider fram ljudlöst...
 
På lördagen kände både jag och elisabeth att nu var måttet rågat, vi måste få en dusch. Att bara tvätta sig i sjön ger liksom inte riktigt den däringa fräscha känslan. Så vi styrde kosan mot Linköping
 
och Tinnerbäcksbadet. Där väntade en varm dusch och bastu, det var det viktigaste för mig...och Elisabeth :-)
 
Sista kvällen i stugan spelade vi spel tillsammans med barnen. Vi vuxna åkte på storstryk i spelet Ubongo. 
 
Söndag och hemresedag...
Vi styrde kosan mot Borås där vi mötte upp morfar och gisela. Barnen bytte bil mot husbil och resan hem mot resa till nordens ark. 
 
Men nu är det tisdag och de är hemma igen. Nu kan jag sova gott när hela familjen är samlad under samma tak ♡

Stockholm i juni

Vi är nu inne på tredjedelen på vår Stockholms semester och vi har hunnit avverka Gamla Stan, Vasamuseet och Skansken. Vädret är verkligen med oss och ligger på runt 25 grader med strålande sol! Vi bor på Foresta Hotel på Lidingö, samma hotell som Beatles bodde på när de var i Stockholm, även Walt Disney har bott här. 
Utsikten från vårt hotellrum är fantastisk och jag kan verkligen rekommendera att bo här om ni besöker Stockholm. Förbindelserna är väldigt bra oavsett vart vi vill och det är lugnt och skönt här, jag känner mig trygg vilket är jätteviktigt för mig som är en sådan fegis i okända miljöer. :-) 
Vi började lördagen men en sightseeing i gamla stan.
Det är verkligen mysigt med alla dessa små gränder och jag kunde inte låta bli att dra paralleller till Barcelona även om den sistnämnda staden är den vackraste jag besökt någonsin ♡ 
Vi promenerade sedan vidare till slussen och tittade på de stora militärfartygen som låg i hamnen. Wille var helt lyrisk och killen som man vanligtvis får tvinga att fotograferas ställde sig nu gärna framför kameralinsen.
Visst är skeppet lite likt skeppet i Bilar 2 som försöker ha ihjäl Finn Mac missil i början? 
 
Vi promenerade vidare mot Lidingö men kom bara till Karlaplan när barnen började ge upp och klaga på ont i benen, så vi tog tunnelbanan hem till hotellet och satte oss på uteserveringen och avnjöt en underbar solnedgång innan vi stöp i säng.
 
I söndags var vi uppe med tuppen för att hinna med så mycket som möjligt. Vi tog oss ut till Djurgården och gick först till Vasamuseet där Wille verkligen blev i sitt esse. Jag förstår honom, det var helt amazing att se detta enorma skeppet och hur de fick upp det från botten. Vi spenderade gott och väl 2 timmar inne på museet men sedan fick jag sådan huvudvärk utav den jobbiga luften/fukten där inne att vi bestämde oss för att ta oss ut i solen. 
 
Vi tog en lunch på junibacken och tog oss sedan vidare till Skansen. Där gick vi sedan ända tills parken stängde kl 18. Det var hur mysigt som helst och barnen hade så roligt, solen sken och vi hade tur och såg alla djur som vi ville se. Förutom Järven men den har vi aldrig lyckats se någonstans. Varken på Borås djurpark eller på Kolmården - börjar tvivla på att de överhuvudtaget har någon ;-) Vi kom riktigt nära älgarna och fick se när de matade sälarna. Som vanligt var det svindyrt inne på dessa ställen men överlag i Stockholm så tycker jag att det är dyrt. 
Utsikten från Skansen kan vi verkligen inte klaga på!
Fiskmåsarna var en stor konkurrent till sälarna om fisken, här snodde den faktiskt fisken i luften innan sälen fick en chans att fånga den! 
 
På vägen hem gick vi längs vattnet och fick genom appen TripAdvisor en jättegod måltid på en liten italiensk restaurang Dell'attore på Östermalm, en jättegod måltid med fantastiska pizzor. Kan verkligen rekommendera denna pytterestaurang på en bakgata. Efter det blev det tunnelbanan hem till hotellet där pappan och barnen spelade lite fotboll innan vi somnade som stockar allihopa ☆
 
 

RSS 2.0