Håll tummarna för oss nu resten av veckan ...

Håll tummarna för oss nu resten av veckan är ni snälla :)


Nu är påsken över.

Och oj så fort det har gått! I torsdags när jag slutat jobbet körde vi ner till Helsingborg och familjen Helin. Vi hade en störtmysig kväll med underbart vårväder, det kändes nästan som sommar där vi satt på deras balkong.

Lottis och Benny ska bli föräldrar i september och vi önskar dem verkligen all lycka till! Finns det några som är värda att bli föräldrar så är det verkligen dem! Dagen efter körde vi vidare ner mot Ystad, vi stannade på Center Syd och åt lunch, kikade även in på Svenska Hem vilken fin affär, jag blev jättesugen på massor av saker!

Vi kom ner till farmor & farfar på eftermiddagen och barnen blev väldigt glada, de saknar dem så mycket. Vi hade en mysig kväll och blev bjudna på både ägg, sill och Janson - å vad jag älskar Janson, jag skulle kunna äta det jämt [nästan iallafall]. På lördagen fyllde Andreas lillebror år och medan vi väntade på att åka till honom spelade barnen lite fotboll i trädgården, Wille är verkligen en höjdare på att sparka boll.

Laddar med både armar och ben ♥

Givetvis så målade vi ägg [här med fusk varianten, men fina blev de]

 

barnen fick leta ägg i trädgården oxå

 

Senare på kvällen kom Andreas storebror med familj, tyvärr var jag jätte trött [inget ovanligt] så jag gick och la mig redan kl 21. Tiden går alldeles för fort när vi är i Skåne och på söndagen var det redan dax att åka hem igen. Men först skulle vi allesamman till Malmö där barnen fick göra sina egna nallebjörnar på build-a-bear. Jag ska visa bild senare de blev väldigt fina!

Idag har vi fikat med Emma och nu ska vi iväg på middag till familjen Persson. Då brukar det alltid bli jättegott! Vi hörs senare nu vill vi ut!

 


Nu sitter vi i bilen på väg ner till Helsi...

Nu sitter vi i bilen på väg ner till Helsingborg. Vi ska spendera kvällen och natten hos våra goa vänner imorgon styr vi kosan ännu längre söder ut :) glad påsk på er!


Willes tavla

Idag gjorde vi färdigt Willes tavla, jag slutade tidigare från jobbet så jag körde hem och hämtade barnen och sedan körde vi till deras förskola och fixade färdigt tavlan. Fröknarna hade lagt fram alla saker som vi behövde och Wille fick givetvis bestämma precis hur tavlan skulle bli och här är resultatet;

tyvärr är det dålig upplösning då jag fotade med mobilen.

Men visst ser ni ändå? Den söta kycklingen som sitter på pinnen? Och den gula som sitter i huset? Han är faktiskt lika duktig som Saga. Han är ju faktiskt 14 månader yngre, min lille plutt ♥

 

Idag var vi och tittade på ytterligare ett hus, jag ville inte ens åka och titta men Andreas tyckte att vi iallafall kunde titta och nu sitter jag här och överväger det huset och har nästan helt släppt det som jag bara var tvungen att ha innan. Vilken djungel - det kan verkligen suga musten ur en. På vägen hem stannade vi och tog vårens första glass på Tre Toppar.

 

Imorgon är sista jobbardagen sedan är det långledigt :} Då bär det ner till Helsingborg !

 

♥ GLAD PÅSK ♥


Happy Easter !

Eller ja, det är några dagar men idag firade vi påsk på barnens förskola och imorgon firar vi på mitt jobb. Wille är fortfarande jätte hostig så de var bara med på festen idag och sedan kom mormorn och hämtade dem - tusen tack igen! Eftersom Wille fortfarande inte känner sig helt hundra så ville han inte klä ut sig, men han ville promt iväg på festen.

Saga påsken 2011

Jag är verkligen så nöjd med barnen förskola, de är helt fantastiska och läget är helt underbart. Titta bara vad Saga hade med sig som de hade som påskpyssel i år;

 

Ja jag vet att jag är partisk men visst är den fantastisk? Ser ni den lilla kycklingen som sitter i boet till vänster? Och kycklingen som precis kläckts ur ägget till höger? Till och med riktigt äggskal! Ja, jag är riktigt imponerad och stolt över mina barn, men det får man vara ♥ Jag kan iallafall säga att hon ärvt Andreas kreativa ådra, jag kan knappt måla en streckgubbe ;-)

Wille har också gjort en men den var inte färdig, jag ska följa med honom till förskolan en stund efter jag jobbat färdigt imorgon så ska han få göra färdigt den. Och den kommer givetvis att fotas och visas upp här på bloggen den också!

 

Imorgon är det jobb igen, när det är såhär fint väder är jag övertygad om att jag har världens bästa jobb, eller njae...kanske inte världens men ett av de bästa iallafall :) Blir ni nyfikna på vad jag anser är världens bästa jobb? En reporter som reser jorden runt i TVprogram så som Globe Trotter eller När och Fjärran jag har alltid tyckt att det måste vara världens bästa jobb, nu skulle jag givetvis inte ta det om inte jag fick ha familjen med mig :)

Nu ska jag gå ut med hunden och sen ska jag sova. Sov Gott mina vänner!

Glömde ju bilden från ridningen

img_9443 (MMS)

Glömde ju bilden från ridningen


Igår var vi och red igen, denna gång red S...

Igår var vi och red igen, denna gång red Saga på Manda. Hon börjar bli riktigt duktig, vår stora tjej. Tyvärr blir detta bara ett kort inlägg då Wille har blivit sjuk igen, som tur är ställde fina mamma upp igen så både jag och Andreas kunde jobba. Tack! Imorgon är det påskfesten på dagis och jag hoppas Wille orkat vara med på den eftersom han så gärna vill :)


Wonderful springday ♥

Nu blir uppdateringarna glesa men så är det när våren kommer, då vill vi vara ute och inte sitta inne framför datorn! Vi letar också hus och det är en djungel kan jag säga, nya hus tycker vi är för dyra och de gamla som är till salu har ju inte ägarna skött om! Jag förstår inte hur man kan låta sitt hus förfalla så till den milda grad? Är det inte ett nytt tak som behövs så måste det dräneras. Hursomhelst, idag är det ponnylekis igen, vi ska göra iordning cykelkärran för försäljning, tvätta, hänga tvätt och fika på Gulsippe.

Veckan som kommer blir lugn, många barn är lediga och våra familj tar och åker iväg på en liten minisemester till Österlen.

Saga på Tara ♥


Redo för Knytte. Ja, varför skall det fina...

img_0662 (MMS)

Redo för Knytte. Ja, varför skall det fina vädret försvinna lagom tills barnen ska på Knytte & Mulle? Egentligen är det väl bara vi vuxna som reflekterar över vädret och vill att det ska vara fint :) gårdagen var iallafall underbar, jag slutade tidigt och vi var ute hela dagen. Jag skrubbade alger från trädäcket och solen gav mig färg i ansiktet. Solen är farlig nu, stark som tusan! Vi hämtade även Partylite paket och sorterade in allt i påsar.  Blir en kort uppdatering idag så hoppas vi på bättre väder imorgon! Och glöm inte - Desperate ikväll!!!


Gomiddag, vilken underbar dag. Solen lyser...

Gomiddag, vilken underbar dag. Solen lyser från en klarblå himmel och vi har varit ute sen kl 10 och planerar att vara ute hela förmiddagen :) I eftermiddag blir det ponnyridning och sedan en fika på gulsippe - lovley! Barnen leker så bra nu så jag ska passa på att fortsätta läsa min bok :) ha en fin dag alla!


Vi valde att lyxa till det ikväll med midd...

img_0123 (MMS)

Vi valde att lyxa till det ikväll med middag på Knopen, att Andreas chef stod för notan var ju ännu bättre ;-) Tyvärr blev jag besviken, Knopen har changserat! Vi beställde planka och den var helt ok, men absolut inte mer. Knopens storhetsdagar verkar vara över... Hursomhelst så var det trevligt att komma ut och äta. Förmiddagen spenderades på en lekplats med familjen Jensen/birgersson. Vi hade picnic i gräset och planerade semestern. Jätte härligt!  Nu ska jag snart krypa ner hos barnen - mys!


Krokus

På min rast idag tog jag en sväng med Nemo på en liten lunch promenad och där mitt bland alla löv såg vi dessa modiga uppstickare;

visst är väl våren helt underbar?


Godmorgon, är ute på en promenad med Nemo,...

Godmorgon, är ute på en promenad med Nemo, det blåser friska vindar men om man går i rask takt är det ganska skönt. Idag börjar jag inte innan elva sÃ¥ det blir ett PUMP pass innan jobbet.  ha en fin dag vänner!


Photoshop CS5 Extended

Jag har laddat ner en gratis test version av CS5 och nu kan jag inte slita mig, just nu sitter jag och leker med ljus. Just i denna bild har jag lagt på ett mjukt rosa ljus för att få roserna lite mer ljusrosa och romantiska.



Bilden till vänster är före och till höger är efter mitt exprimenterande. Så nu är jag jättenyfiken, vad tycker ni?

♥ Grattis Saga 5 år ♥


Grattis älskade unge! Lite försenat på bloggen men bättre sent än aldrig!

Mamma, Pappa, Wille, Nemo & O´malley


Ser ni? Om ni tittar riktigt noga så ser n...

img_6817 (MMS)

Ser ni? Om ni tittar riktigt noga så ser ni vackra solgula tussilago!! Så underbart! Säger bara välkommen till våren!


Lite strul skall det vara

som ni säkert har märkt så älskar jag att fixa med bloggdesign och nu känner jag att jag har ordnat till en bra som jag gillar, men det kan fortfarande vara lite strul så säg gärna till om ni märker att det ser konstigt ut någonstans. Och eftersom jag nu för tiden endast kör Firefox så kan det hända att det ser lite knasigt ut om ni använder Explorer som webbläsare.

Hur som helst, vad har då hänt sedan sist? Givetvis massor och jag kan inte berätta om allting för ärligt talat så kommer jag inte ihåg allting :) Vi har iallafall börjat leta större boende, det går sakta framåt och vi är jätte tacksamma för all hjälp som vi får från familj och vänner!

Saga har också fyllt 5 år, vår fina stora prinsessa! Och detta firades i dagarna tre. På lördagen var det barnkalas på Lekstugan för alla kompisarna, de var 14 barn och jag är glad över att Andreas var ledig och kunde vara med mig och hjälpa mig att hålla koll på alla barnen :) Kalaset var jätte lyckat och jag rekomenderar verkligen att ha barnkalas där!

På söndagen kom farmor & farfar upp från Skåne och som vanligt var det en stor hit! Min farmor och farfar kom också och firade stora tjejen. Mitt i fikan och paketöppningen ringde familjen Dahlman och bjöd oss på grillat, jätteskönt att komma iväg till ett dukat bord, det tackar vi för ♥ Efter maten när jag och Jenny satt och tjatade strunt i köket kom Wille och jag tyckte att han andades lite för fort, men jag var osäker. Vi bestämde oss ändå för att åka hem och ta det säkra före det osäkra. Jag tempade honom men han hade ingen feber...

Mitt i natten kl 04 vaknade jag till och tittade på Wille som låg och sov jämte mig. Jag tyckte att han andades så häftigt och när jag räknade andetagen fick jag dem till 65 andetag/minut. Jag ringde till 1177 som skickade ner oss till Halmstad för att träffa en barnläkare. När vi kom ner andades Wille 70 andetag/minut och han fick andas in adrenalin. Då blev det genast bättre och han piggnade till och började till och med leka lite. Som vanligt var han jätte duktig och sitter så fint och gör allt som doktorerna ber honom om. Röntgen sköterskorna var jätteimponerade för han satte röntgenbilderna på första försöket. Ofta brukar de få ta om då barnet måste ligga blickstilla för att det ska bli bra bilder.
Bilderna visade att Wille hade en lugninflammation så vi fick utskrivet antibiotika och sen fick vi komma hem. Pust - jag blir så orolig när barnen inte mår bra

Eftersom Wille var sjuk så ställdes måndagens kalas in, men Gisela ringde och sa att hon ville ta med Saga till staden så att hon skulle få lite firande iallafall. Så Saga, Gisela och Morfar shoppade på stan tillsammans och ni må tro att Saga var stolt över att vara på staden ensam utan mamma, pappa eller Wille :)

Tyvärr har jag inga bilder för de ligger på den stationära datorn. Jag ska försöka visa er bilder från kalas och födelsedag en annan dag. Jag har inte heller Photoshop på denna dator än och då är det inte lika roligt att lägga in bilder :)

Imorgon är det redan torsdag, herregud var veckorna går fort. Nu måste jag sluta, ska planera sommarens semster tillsammans med familjen Jensen/Birgersson, det blir en road trip i Sverige ♥

Onsdag mitt i veckan.

Det har blivit ett långt uppehåll här i bloggen nästan en månad. Inte minst för att min dator bestämde sig för att lägga ner och det blir bara inte av att jag sitter vid Andreas dator. Men nu kör vi igen :) Sitter på jobbet nu och min rast är snart slut, men vi hörs ikväll vänner :)

RSS 2.0