Igelkottbebisar

Har ni sett nått så ljuvligt?





ps... ni vet väl att man aldrig får ta upp en igelkottunge? Om mamman känner
lukten sedan biter hon ihjäl sin unge!


Nu är det mycket att se fram emot.

Skolan är slut och jag känner mig mindre stressad, lite jobbigt att studera heltid, jobba 70% samtidigt som vi har små barn. I helgen blir det Fun City tillsammans med familjen, vi skaffar som vanligt årskort eftersom det "bara" kostar 200 kr för hela sommaren, det tar bara 10 min för mig och barnen att cykla dit så vi är där ganska ofta på somrarna, åker dit istället för att åka till en lekplats :)


nu är poolerna tempererade och håller alltid 25 grader!

i år får vi även åka denna - wohoo!

Vissa delar av parken var förra året ganska sunkig, men jag hoppas att de har rättat till det nu och vi är inte så petiga heller ;-)

Juni bjuder på tjejkväll tillsammans med goa tjejor och min bästa vän kommer upp från Helsingborg ♥ Det ska bli jätte roligt, helgen efter det ska Andreas på Metal town och jag ska på turridning med 7 andra tjejor, hoppas bara mamma kan vara barnvakt ;) 

I Juli blir det bröllopp i Skåne och jag och Andreas ska åka iväg tillsammans på en liten mini weekend. Vi fick hotell nätter när man köpte x antal Ekströmsprodukter, så bättre kan det inte bli :) Andreas är lurig, jag tror han planerar något så jag snokar så gott jag kan för att ta reda på vad. Jag gillar ju inte överraskningar :)

     
hemskt vad små bilderna var men klicka på dem så blir de lite större, inte fy skam för några liter nyponsoppa va?

Nu kan jag inte sitta här längre, jag måste hämta barnen stoppa ner dem i vagnen, ta bussen in till staden och sedan gå 6km till verkstaden för att hämta bilen, å vet ni vad det bästa är? Jo det ÖSREGNAR! Sen efter det blir det storhandlning, jösses, barnen kommer bli överlyckliga ;-)


Nu är tentan äntligen avklarad!

Och den gick bra, känns så iallafall, den handlade om svenska (läs- och skrivutveckling), matematik samt målen i år 3.

Veckan som gått har bjudit på varierande väder, sol, regn och storm om vartannat.
Tänkte bjuda på lite bilder från veckan som gått.
I söndags var vi och red, dock hade vi missat att det inte var någon ridning eftersom det var pingst men de var snälla och lät oss rida ändå, Saga fick Tara, en så söt liten ponny. Precis en sån som jag vill ha till henne :)


Lyckan är total ♥


sen fick mamma inte hålla längre. . .

zickzack mellan däcken :) Hon gör det mesta själv nu, sitter av, styr, stannar.
Nästa gång ska vi öva på rida lätt hon sitter fortfarnde ner i traven.

Wille håller hellre till bland bilarna på gården :) Han och Andreas ska börja
köra cross till hösten. Bevare mig väl....

Igår hade jag en överraskning till barnen när de kom hem, jag hade köpt 2 stora canvas tavlor med färgtabletter som de skulle få måla när de kom hem. Så här blev resultatet:



skapandet är i full gång


resultatet hänger givetvis på väggen, den lilla gjorde Saga när hon var 6 mån


Vi har haft

2 underbara dagar vid stranden, idag var vi på stranden i nästan 5 timmar, det var så skönt. Barnen lekte och busade hela tiden, inget tjiv och inget tjafs - fantastiskt.

Här även lärt mig hur man vattenstämplar sina bilder. Nu är det läggdax för trötta barn och vilodax för en trött mamma :)

Innan idag på stranden




Välkommen sommaren!

Vilket fantastiskt väder, idag blir det tenta plugg på balkongen för hela slanten :)
Igår var vi en sväng på stranden jag och barnen - underbart!

Har ingen lust att sitta framför datorn idag så jag lämnar er med en bild från i söndags:

Blixten levde upp till sitt namn och jag hade fullt sjå med att bromsa honom när vi travade
inte det lättaste när man inte sitter på ryggen ;-)

Hetaste hunken i Hollywood

är utsedd (enligt tidningen People) och hör och häpna, jag har delat en ciggarett med honom. Jag var 16 eller 17 år och stod och väntade på bussen på Knutpunkten i Uddevalla, likaså gjorde han.

Får tillägga att han knappast var känd då och hade inte min vän sagt att det var han hade jag aldrig vetat det :) :)

Lite roligt är det iallafall, total onödig information men ändå =P

Hemma igen

i onsdags morse efter jag gått av mitt pass åkte jag hem och ringde till föskolan och sa att barnen inte kommer mer denna veckan. Sedan vilade jag en stund på soffan innan jag och barnen packade lite eftersom vi skulle sova borta. Men först åkte vi hem till mormorn och vidare ner till staden, Saga hade sett i ett reklamblad ett halsband och ett armband som hon ville ha. När vi kom ner till Ur&Penn valde hon precis de hon sett i tidningen trots att jag sa att hon fick välja vilket halsband hon ville i affären (alla kostade 75:-), hon vet vad hon vill ha den flickan :) William å andra sidan yrade runt och ville ha allt och ingenting, tillslut gav vi upp och gick till KappAhl där han fick ett par mjukisbyxor (inte klokt vad pojken växer, nu är allt för litet igen) och ett skärp, med Blixten McQueen förstås försök få på han någonting annat ... :P
Vi gjorde lite mer småärenden bla hyrde jag Paranormal Activity som vi skulle se på kvällen :)

Hemma hos mormor igen var det dax för lunch och jag passade på att bada och sova en liten stund. När kl var 15 gjorde vi oss iordning för att hämta Melwin på förskolan. Regnet stod som spön i backen och hade så gjort hela dagen så vi sprang in på förskolan och sen sprang vi ut till bilen igen - helt otroligt att det kan regna så.
När vi kom fram till Johanna började barnen genast att busa och stojja, Mewlin & Saga funkar toppen ihop.
Kvällsmaten bestod av fläskfile och potatisgratäng och när vi ätit upp var klockan så mycket att det var läggdax, till mammornas förtjusning ;) Johanna städade barnens rum medan jag tog hand om disken.
När de små sov kröp vi ner i varsinn sova under filtar och satte på filmen. Den var skitbra även fast varken jag eller Johanna vågade se slutet, haha vi satt med filtarna framför ögonen och lyssnade bara på ljudet :)

sov som stockar ända fram till 08 på morgonen. De somnade sent, var mkt fniss och prat innan de somna.

När vi vaknade morgonen därpå bestämde vi oss för att stanna en natt till och efter frukost och lunch (korvgrillning) åkte vi hem och hämtade det som behövdes för en natt till. Hyrde även en film till, en komedi denna gången :) 

busandet fortsatte utomhus . . .

Nu är vi hemma igen och jag laddar batterierna inför en jobbenatt. Tack Johanna barnen för roliga dagar, hoppas Gabbe få komma hem snart!



Just nu korvgrillning

20100513086 (MMS)

Just nu korvgrillning


Här går det vilt till


som vanligt när Wille gör någonting ;)


natt 2 av 2

å vad jag inte är sugen på att jobba nu, jag vill också ligga hemma i soffan tillsammans med Andreas och sen mysa ner i sängen mellan två varma små kroppar ♥

Men istället sitter jag här och tittar på bilderna från resan och drömmer mig tillbax.


Bus i sängen innan vi gick till showen...

Vill bara säga ett litet tack till Emma, Carin, Camilla & Lottis för att ni finns för mig :)


Jag testar att blogga från mobilen. Idag h...

20100509079 (MMS)

Jag testar att blogga från mobilen. Idag har vi ridit, Saga fick ponnyn Dimma och nu ville hon inte ens att jag skulle hålla i grimskaftet. Vilken tuff tjej vi har!
Farmor ryckte in och följde med och passade Wille. Efteråt åkte vi hem till dem och fikade, jag hjälpte även farmor att skaffa Facebook så hon lättare kan hålla kontakten med alla :)

nu är det dax för mat här och imorgon är det måndag igen, in i rutinerna. Ganska skönt tycker jag.

Ha en fin söndagskväll allihopa!


Resan

hade kunnat börja bättre, jag missförstod pappa och trodde att de skulle ringa när de körde från Gulsippestigen medan pappa trodde att vi bestämt möte 11.15 på Björkäng. Så de fick vänta nästan en halvtimme på oss, inga sura miner såklart men ändå lite små pinsamt att komma sent.

Eftersom Andreas alltid ska köra så fort så hamnade vi före dem och kom in i världens bilkö. 8km tog över en timme. Andreas ringde till pappa och sa att de skulle köra en annan väg vilket de gjorde så de fick stå och vänta på oss vid Öresundsbron eftersom vi skulle ha deras brobiss. Nåväl, väl inne i Danmark var det dax för matpaus och lite efter Köpenhamn stannade vi för att äta. Tiden rusade iväg och helt plötsligt hade vi knappa 1½ timme på oss att köra 15 mil ner till Gedser. Det var på håret som vi hann med färjan men med kom vi iallafall :)


Framme i Rostock var klockan redan sju på kvällen och vi styrde kosan mot vårt gasthaus, med det roliga namnet Uschi´s. I Tyskland hade våren redan kommit och rapsfälten lös i kapp med solen med sin härliga klargula färg. Givetvis körde vi fel men det hör lixom till när jag och Andreas är ute på vift tillsammans, vi fick iallafall en sightsing ute på den tyska landbyggden och det var mycket vackert, speciellt när vi körde igenom bokskogarna som stod i full blom. Väl framme vid Uschi´s gjorde vi oss hemastadda i rummen sedan möttes vi alla i ett rum och tog en drink innan vi gick ner till middagen. Drinken serverades i tandbortsmuggar i brist på glas :) Man tager vad man haver...

Barnen var jätte trötta och somnade nästan med en gång vi kröp ner i sängen, jag hade däremot världens värsta natt eftersom Andreas snarkade så jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag hade gjort det ödesdigra misstaget att glömma packa ner mina öronproppar! Så jag låg och vred och vände på mig hela natten och kudden var så platt att jag tillslut hämtade en handduk som jag la under för att komma upp lite grann med huvudet :)
Dagen därpå var jag jätte trött och sov de mesta av de 26 återstående milen till Tropical Islands. Vi blåste förbi Berlin på autobahn, lite synd eftersom jag alltid velat se Berlin. Barnen var jätte duktiga hela vägen och det var inget gnäll, de var bara så förväntans fulla inför badlandet :)

Väl inne slogs vi av värmen och den höga luftfuktigheten. 28 grader i luften - underbart. Vi blev visade till våra "lodges" och tog på badkläderna och gick för att utforska stället. Det var enormt - vi började med att besöka stranden, sedan åkte jag och Gisela luftballong och jag fotograferade allt från ovan. Farmor och farfar gick och bokade massage och vi bokade även bord till en illusions show senare på kvällen. Vår farfar är en riktig krutgubbe och drog sig inte för att åka upp i ballongen, hua det var högt ska ni veta ! Det slutade med att vi gick till Blå lagunen där vi badade tills det var dax att göra sig iordning för middagen.




Det är så många bilder som jag vill visa Er, men det känns som om bilderna inte gör Tropical Island rättvisa. Jag kan inte förklara för er hur häftigt det var eller hur stort, varmt och mysigt det var. Vår hydda låg mitt framför Blå lagunens vattenfall och hela natten hördes bruset och om man blundade kunde man tro att vi faktiskt befann oss i ett annat land långt långt borta. När vi satt i en slags trädkoja och tog fördrink innan showen kändes det verkligen som om vi befann oss i tropikerna. Det var helt fantastiskt och vi vill tacka pappa och Gisela så hemskt mycket för att vi fick följa med och ännu roligare blev det eftersom min farmor och farfar var med. De tyckte det var värt varenda krona, farmor var jätte glad över att hon "nästan kom utomlands". Hon vägrar ju flyga min älskade farmor ♥

Här i sängen sov vi som stockar, ja inte Andreas då, han va lite
nervös för att fåglarna som gick utanför skulle ta sig in :)

På morgonen gick vi till en enorm frukostbuffe med ägg, bacon, lax, bröd, goda ostar, korvar, frukt ja det fanns allt man önskade och lite till. Vi (läs jag) åt som en häst - underbar frukost. Vi badade ännu mer och innan vi skulle åka hemåt igen tog jag och min lillebror en 45 minuters helkroppsmassage tillsammans. Skönt, men det gjorde lite ont. Men det var skönt efteråt. Vägen hem var smärtfri och barnen var jätte duktiga. Runt 01 på natten var vi hemma.

Slutligen måste jag ju visa er bilder på det vi gjorde mest där nere ; BADADE


Tropical Island var en upplevelse för livet och vi är så glada att vi fick vara där tillsammans
med familjen. ♥


Packar, imorgon åker vi...

och det ska bli såå härligt och så roligt, jag kommer inte ens ihåg när jag sist var på semester med farmor & farfar, pappa, Gisela och mina syskon. Tyvärr saknas 2 av dem men jag hoppas få träffa syster yster snart hon har lovat att komma hem till hösten, eller hur Frida? :)

Håller på och packar så jag har egentligen inte tid att sitta här. Bjuder på några bilder från stället vi ska till. Så får ni se våra egna bilder när vi kommer tillbaka.

28 grader i luften - perfekt!

Mangrove träsken i regnskogen


en av alla vattenrutchkanerna denna med ringar - här ska jag och Andy åka tillsammans :)


en av trädkojorna - nått sånt här kommer vi bo i :)


Ingången till Ankor Spa


Blå lagunen med 30 grader i vattnet


Bild tagen från luftballongen över sandstranden

Andreas har lovat åka med mig och farfar i luftballongen om farmor gör det - vi får väl se ;)

Hörs på onsdag kära bloggläsare. Ha det så bra så länge! Kram

RSS 2.0