2011.05.30

Idag har varit en riktigt mysig dag. Vi gick iväg tidigt med jobbet redan vid 09 var alla barn klara och vi traskade ner till Kagabäcken. Där grillade vi korv och stannade ända tills det var dax för mig att sluta och gå hem, kl 13.20 :} Det är så härligt att vara ute hela dagarna och jag känner verkligen att jag har fått färg i ansiktet !

När jag kom hem var det ingen hemma så jag passade på att sätta på en maskin tvätt och hoppa in i duschen för att tvätta bort all eldlukt. Sedan åkte vi in till stan och uträttade lite ärenden innan vi åkte till Gulsippestigen och fikade.
Kl 17,30 var det dax för mig att ta tag i träningen igen, har verkligen legat på latsidan med att just åka til gymmet. Fick reda på igår att det är 6-8 månaders väntetid för att få börja träna där så då är det ju synd och skam om jag ska hålla upp en plats jag inte använder :} Jag körde Activio och stod upp i 30 minuter och höll mig mellan 82-87% av min maxpuls - det var svinjobbit! Så nu ska jag slöa i soffan i väntan på min fina man som han är och tränar nu :)

Kan bara inte få nog av denna bilden - ska jag förstora den på Canvas? svartvit eller färg? Vad tycker ni? Berätta!


Morsdag

Jag blev ju som alla andra mammor ordentligt uppvaktad på morsdag och jag fick en jättefin väska som mina fina barn har valt ut helt själva :}


2011.05.29

Idag har vi var igång hela förmiddagen, redan kl 10 var vi hos Gisela och uppvaktade henne på morsdag. Tyvärr skulle hon åka iväg på golflektion så det blev bara en snabbis! Så vi åkte vidare till min mamma och uppvaktade henne. Barnen stannade hos mamma så jag fick handlat på hajen - ensam. Det är verkligen en lyx att kunna gå ensam och handla :}

På väg till Mimmi ♥


Min mage har fortsatt att spöka hela dagen så nu ska jag krypa ner i soffan och vila lite. Vi har satt på Trassel den har jag inte sett så nu ska jag mysa med barnen - ha en fin kväll mina vänner!

2011♥05♥28

Idag när vi vaknade hade jag ingen lust till att gå upp alls, jag var så trött och den tröttheten höll i sig hela dagen. Jag vet att den hänger ihop med mina leder som valt att börja spöka igen, men nu vet jag att det inte är något farligt (eller ja, inget som kan ta dö på mig iallafall ;-) och då är det lättare att acceptera. Jag vet också att det blir bättre när jag rör mig, så jag gick ut en rask promenad med Nemo. Det gjorde riktigt ont i början men sen så släpper det mer och mer :}

Vi var hemma och gjorde precis ingenting tills klockan var halv tolv ungefär. Då styrde vi kosan mot mormorn och sjukhuset simhall. Precis när vi plockat upp mormorn kom jag på att jag glömt packa ner simpuffarna, som tur var så hade de precis sådana på Fyndmagasinet och på rea också. Badet var jätteskoj och det är roligt att se hur säker Saga är i vattnet. Wille är lite mer osäker men det kommer på honom också :}

Nu ska jag lägga mig i soffan och vila lite innan det är dax för barnen att krypa till kojs. Lämnar er med bilder från dagens plaskbad ♥


Vinn en vit Iphone 4

Å ja, jag vill verkligen vinna denna mobilen för då ska jag ge den till min underbara mamma som alltid ställer upp för vår familj!


Vill Ni också vara med och tävla? Tävlingen hittar ni isåfall här: Modellinglove

Follow me with bloglovin

Follow my blog with bloglovin

(egentligen så spelar det inte så stor rol, men jag var tvungen att skriva så för att få vara med i en tävling om en vit iphone 4) =P


♦ Cutie pie ♦


Föräldrakväll på Munka ♥

Igårkväll var vi på föräldrakväll på Munka det var våra fina fröknar från barnens dagis som hade fixat detta och det var uppskattat vill jag lova. Vi möttes på parkeringen och sedan vandrade vi allihopa ner till kostallet och tittade på de jättesöta kalvarna. Jag ville så gärna klappa dem men de hade precis separerats från sin mamma så de var lite skygga - men ack så söta :} Vidare gick vi till grisarna och Wille fick en riktig chock, han hade inte förväntat sig att de var så stora! Han höll nästan på att kissa på sig när en gris kom och körde upp trynet precis där vi stod (och i ansiktshöjd med Wille!)



Sedan var det dax för getterna, hästarna, kaninerna och hör å häpna - känguruna! När jag först såg den stod den på väldigt långt håll och bakom en sten så jag vågade inte riktigt fråga någon om det verkligen var en känguru - tänk om de hade svarat eehh nej det är ett rådjur då hade jag dött av skam :P

Inne i en byggnad fanns det massor med spindlar, fiskar, ormar, råttor, dansmöss, hamstrar, chinchillor och hundratals fåglar i alla dess färger och former. Jag ville givetvis klappa ormen, det var längesen sist och jag kom inte riktigt ihåg hur det kändes, tvärtemot vad man kan tro så var den varm och mjuk, inte kall som slemmig som man kanske kan tro. Dessutom hade den precis ätit en mus så man såg den i "magen" på ormen! Häftigt!

Vi avslutade kvällen med picknick, vi hade packat korgen med allt möjligt gott. Pastasallad, baguetter, bacon, kötbullar, kaffe och sockermunkar. Mums! Det var en underbar kväll som vi tackar Ann, Ann & Maria för!

 



Baby Foot

Jag fick en kommentar om var man kan köpa BabyFoot och den finns att köpa i de flesta hälsokostaffärer och även på nätet, där är det bara att googla.
Jag rekomenderar den verkligen för såhär fina och mjuka fötter kan jag inte minnas att jag haft någongång :}

Så löp och köp vettja!

Ps...hade vart jättekul om ni ville berätta att ni gjort det och vad ni tyckte om det !

Varning för vidrig bild :}

I fredags så hade jag och Sofia en helkväll tillsammans där vi bland annat gjorde en fot behandling. Vi satt med fötterna i plastpåsar i 2 timmar. I dessa plastpåsarna fanns det en genomskinlig gegga som enligt förpackningen skulle göra våra fötter babymjuka efter 5-7 dagar. Haha...ja men varför inte? Ni kom känner mig vet ju att jag går på det mesta och varför inte detta också?

Och vad händer då 5 dagar efter behandlingen? Jo både mina och Sofias fötter börjar flagna. Det yttersta hudlagret på fötterna bara ramlar av. Ungefär som när man flagar för man är solbränd. Jag kan sitta och dra av stora sjok hud på fötterna och huden under är - givetvis - helt mjuk och fin.
Nu var mina fötter inte på något sätt jättehemska innan, men efter en hel vinter med strumpor och skor ville jag ha fina och mjuka fötter till sommarsäsongen.

Så givetvis kommer jag ju att visa er hur det såg ut, denna bilden tog jag precis i början och jag kan säga att det kom att bli 100 gånger värre, men nu har jag lika fina och mjuka fötter som barnen.

Ps..jag gjorde bilden i svartvit i ett försök att minska "äcklit-nivån" på kortet :}



Produkten heter Baby foot och kostar runt 200:-


Jag kom på dem...


Men de verkar haft roligt eller hur? Mina fina fina barn :)

Mulle och Knytte avslutning

Idag har jag vabbat med Wille men eftersom han inte har haft feber sedan igår morse så valde vi att gå på Mulle och Knytte avslutningen ändå. Fröknarna tyckta absolut att de skulle vara med :} Så Saga pep iväg med Mulle barnen medan jag var med Wille och Knyttegruppen. Vi hade det jättemysigt och jag fick återigen bevisat för mig att I Ur och Skur - pedagogiken verkligen är ett sätt att lära som jag vill att mina barn skall få uppleva!
Först så samlades vi i en ring och sjöng Knyttevisan, Knytte hade vart på dagis och lämnat ett brev som Maria läste upp, det var från Knyttes kompis citronfjärilen. Hon tyckte att barnen hade vart så duktiga när de går ut i skogen och plockar skärp så de hade gömt presenter till barnen någonstans i skogen. De hade skickat med en karta som vi följde ner till stranden, skatten var markerad med en kryss och när vi hittade det så fick barnen gräva i sanden och hittade tilllslut såpbubblor - en till varje barn!

Vi tog med bubblorna till Knyttekojan och provade genast att blåsa bubblor! Å så roligt barnen tyckte att det var. Sedan började våra magar att kurra och det var dax att äta den medhavda matsäcken :} Efter maten blev det mer såpbubbleblåsning, lek och bus. Väl hemma igen fick Wille motta sitt sista Knyttemärke och till hösten börjar han i Mulle, min stora stora pojk ♥

Vi fick vänta i nästan 30 min på dagis eftersom Mulle gruppen är ute längre och vi kunde ju inte åka iväg utan Saga! När hon kom tillbaka hade de fått diplom eftersom de slutfört sista utbildningsdelen i Hitta Vilse. I Hitta Vilse lär sig barnen vad de ska göra om de kommer bort, hur de kan hålla sig varma och hur man signalerar vart man är någonstans! Denna utbildningen är i samband med Polisen och Civilförsvarsförbundet och görs med alla barn i I Ur och Skur förskolor. Hur bra är inte det?!

 

Eftersom jag inte får lov att publicera bilderna från Knyttegruppen (jag har ju inte föräldrarnas tillstånd) så får ni nöja er med en bild på när vi var på väg hem igen!


Glada I Ur och Skur barn!


Måndag igen.

Tiden går så fort, veckorna bara flyger förbi och ibland är jag lite rädd att jag inte stannar upp tillräckligt och njuter av det :{ Jag måste verkligen bli bättre på att stanna upp och njuta!

Iallafall...idag vaknade lilleman med feber så det blir jag som stannar hemma och vabbar, det blir en heldag med barnen, Saga ska på Mulle iallafall eftersom det är avslutning och om Wille är feberfri så packar vi nog oss en matsäck vi också och äter på stranden. Jag längtar efter att prova vår nya tallrikslåda som jag fyndade för en 50-lapp på Gekås.

Oj, jag höll på att glömma! De ringde från Varbergs kommun idag och barnen har fått plats på den förskolan som ligger precis vid vårt nya hus. Jättebra! Men jag kommer att sakna förskolan är hemma. Jag trivs jättebra med fröknarna och pedagogiken. Det kommer säkert att bli kanon med detta också men ni som känner mig vet vilken seperationsångest jag har - oavsett vad det gäller.

Jag har jobbat hela helgen vilket betyder att det var Andreas som var med på Ponnylekis och det såg ut såhär:

 

Nu ska jag ta kvällsrundan med Nemo och sedan blir det bara massa mys i soffan med mannen i mitt liv!

Good Morning

Vilken underbar dag det är ute! Bloggandet blir lite åsidosatt (jag vet inte hur många gånger jag skriver det :) men tiden bara rullar på och jag hinner helt enkelt inte med att sitta ner vid datorn och pausa!

I fredags arbetade jag stängning så jag hämtade min barn på dagis redan kl 16 och sen var de med mig till kl 18 och jag skulle stänga. Visst är det fantastiskt att ha ett arbete där ens egna barn kan vara med? På fredag den 3 juni ska de vara med mig på jobbet också eftersom vi har så lite barn, det är jätteroligt att få vara med och se hur de är tillsammans med andra barn i en sån stor barngrupp!
Nåja när vi hade städat och bommat igen förskolan så åkte vi till Coop och handlade lite goda ostar och kex, sen var det snabbt hem, in med barnen i duschen och sedan ner till grannen Sofia som bjöd på supergod smörgåstårta. Vi stannade till kl 21 sedan gick jag upp och la 2 trötta barn, när Andreas kom hem en timme senare pep jag ner till Sofia igen och vi dukade upp ostar, kex & marmelad.

För några veckor sedan köpte jag två fotinpackningar som vi testade, det var som strumpor fyllda med någon konstig gel som vi satt med på fötterna i 2 (!) timmar. Sen ska det ta 5-7 dagar innan fötterna börjar tappa all död hud och förhårdnader och sedan blir babymjuka....hahaha...ja det återstår väl att se men det hade vart bra om det fungerade så slipper man ett dyrt besök till pedikyristen :)
När kl var 01 korkade vi upp champangen, ja, det var verkligen en helmysig kväll med massa tjejprat och skratt. Att jag sedan skulle upp och jobba 12 timmar på lördagen var ju mindre roligt, men som tur är så blir jag nästan aldrig dålig dagen efter, jag fryser men det är allt :)

Idag jobbar jag med - fast inte hela dagen bara till kl 18.


Drakflygning

Idag när jag slutade jobbet fick jag sms av Andreas att de var nere på ängen och flög drake. Gissa om jag skyndade hem och hämtade kameran?


Night Sky


hahahaha :)

Jag kan villigt erkänna att alla kort på mina barn är inte smickrande :}

Saga i maj 2006


Picknick på Knarråsen

Idag kl 12 kom Emma hit och vi gick ner till Knarråsen och dukade upp vår picknick :} Jag hade packat korgen med mycket gott; kaffe, thé, frallor och en jättegod pasta sallad till mig och Emma. Barnen lekte mest hela tiden så vi fick pratat en hel massa, mest massa gnäll om jobbet faktiskt ;}

Tyvärr började det blåsa upp och det såg ut att bli regn så efter 2 timmar tvingade vädret in oss, men det är rätt mysigt att vara inne  när det är busväder ute. Jag har fått gjort en hel massa "måsten" - det är inte alls roligt att städa och dona nu när vi vet att vi ska flytta. Då känns det lite som det kan kvitta :P

Hittade två kollage som jag har gjort på Saga och Wille under deras första år;


Jag kan sitta hur länge som helst och titta på gamla foton från när barnen var små ♥

Man blir klart sugen

på en bebis till när man ser sådana bilder ♥

♥ Julen 2008 ♥


Underbar morgon!


Beautiful sky


2011.05.09

Oj vad trött jag är, nu har jag jobbat 8 dagar på raken och har 4 dagar kvar innan jag är ledig.

Idag var en underbar dag på jobbet, kl 09 gick vi ner till stranden och var där i två timmar, vi fikade med bullar och alla barnen lekte i sanden och vi njöt av värmen allihop! Jag slutade tidigt idag eftersom det är måndag och åkte och hämtade barnen på förskolan. Sedan styrde vi kosan mot banken och lämnade uppgifter om husköpet! Eftersom det är rätt tråkigt på banken för barnen även om SEB har sattsat på fina barnleksaker så bestämde vi oss för att åka ner till Barnens badstrand och äta en glass.

Det blev inte mycket glassätande eftersom barnen upptäckte att SkräpMaja (en ful filur som finns i Mulle som bara skräpar ner vart hon än går) hade varit på straden och stökat ner! Så de satte genast igång och städade på stranden, det var lite synd att jag inte fotade all skräp som vi hittade på stranden och i havet! Bland annat låg fär i havet; en väska och två bilmattor! Usch jag blir så ledsen när jag ser hur människan skräpar ner :[ Fy! Vidare fyllde vi en påse med "vanligt" skräp; godispapper, burkar, plast, påsar m.m. Sedan släpade vi upp allting till papperskorgen och vi hade sådan tur att det kom en kommungubbe gåendes så vi sa till honom att ta med sig väskan och bilmattorna eftersom vi inte kunde kasta det i de vanliga soptunnorna och det lovade han att han skulle göra!

Försökte ladda upp en bild från stranden men min dator vill inte som jag vill :[ Den kommer via bloggmms senare ikväll.

Godnatt!

2011.05.08

Jag antar att ni är nyfikna på huset? Jag har inte riktigt fattat det än och jag undrar om jag kommer göra det innan vi får nykeln? Tyvärr har jag inga bilder att visa än eftersom huset är borta från hemnet, men jag ska maila mäklaren och be han skicka över de digitala bilderna så ska jag slänga ihop ett kollage och visa er :-)

Detta hus är perfekt för oss och jag tror att vi kommer att trivas jättebra, det bästa av allt är att det inte finns någonting som måste renoveras på huset, vi kan bara flytta in - ingen dränering eller omläggning av tak, ingen fukt eller andra dyra saker. Visst finns det småsaker så som att det behövs ett nytt fönsterbleck på ena fönstret och lite annat smått. Sen måste vi göra ett staket kring trädgården så att Nemo kan vara lös, och jag vill plantera ett körsbärsträd, en magnolia buske och en syrenbuske :) Trädgården är inte så stor men precis lagom eftersom varken jag eller Andreas är så mycket för trädgårdar. Kök och hall är nyrenoverat från 2008 respektive 2010. Båda badrummen (ja det finns 2!! Vi behöver inte köa längre!) är kaklade i vitt kakel - gammalt men charmigt. Det finns 4 sovrum (bara det, barnen kommer inte bara få varsitt rum, vi kommer ha ett rum över för gäster!) och gott om förvaringsutrymmen vilket betyder att vi kan hämta hem alla lådor från farmor & farfars vind och mamma & Dennis källare! Det bor massor med barn på gatan och personerna som bor där är alla i vår ålder, jätteroligt tycker vi! Vår gata går som i ett O och i mitten ligger en park med träd, buskar, lekplats och på vintern - pulkabacke.
Jag kan ju givetvis babbla på i evigheter om huset och läget men jag antar att det kan bli lite drygt att lyssna på ;-) Huset ligger i Varberg trots att vi nästan bara tittade på hus i Tvååker, lustigt hur det kan bli eller hur?

Tillsist vill jag tacka min pappa och hans fru Gisela för utan dem hade vi inte kunnat köpa hus överhuvudtaget!
Så tusen miljoner tack pappa & Gisela för att Ni hjälpt till att uppfylla vår dröm! Det kommer komma en middagsinbjudan så fort vi flyttat in och kommit iordning ♥

Och en sak till, kommer ni ihåg ett inlägg för ett tag sedan då jag skrev om mina mål i livet. Då skrev jag att jag uppfyllt alla min mål som jag hade innan jag var 30 det ända målet jag inte uppnått då var att jag ville att vi skulle bo i hus och det kommer vi göra i sommar.
Woohoo kan vi bli lyckligare?

♥ Jag och Wille 2008 ♥


Vet ni? Idag har vi skrivit på ett kontrak...

Vet ni? Idag har vi skrivit på ett kontrakt för ett hus! Vi har köpt ett hus! Hur sjukt är inte det? Overkligt skulle jag vilja säga, har fortfarande inte fattat det! Wow!


2011.05.02

Jag får bara inte tiden till att räcka till, jag har ingen ork till någonting när jag kommer hem från jobbet, idag är det måndag min dag då jag slutar tidigt. Dagen då jag ska få massa gjort, men jag orkar ingenting, jag måste hitta orken igen :)  Och när jag gör det så kommer jag blogga mer det lovar jag, idag fick jag iallafall pratat med fina Älva hon pratade lääänge med mig, guuu vad mysiga de är när de är runt 3 månader ♥

Bud

Ja nu har vi lagt ett första bud på ett hus i stan, så nu håller vi tummarna på att det inte kommer in fler budgivare :)

RSS 2.0