29.3.09

nu är det längesedan sist igen, men jag kan vara ärligt och säga att intresset för bloggen ligger lite nere för tillfället :)
Nu är iallafall denna helgen slut och vi har hunnit med både släktkalas, barnkalas, bullbak och poängpromenad.

Inte klokt vad tiden går fort, S är redan 3 år. ojojoj. Vår stora flicka. Tiden går alldeles för fort. . .
 nu ska jag jobba med hemtentan istället för att sitta här och göra inget speciellt :)


Födelsedagsbarnen Evelyn (sysslingen) 4 år & Saga 3 år


Redo för en poängpromenad på 1 mil, tur det finns vagn ( med mammas solglasögon)


Barnkalas, Saga, Melwin, Wille & Noel


Noel med prinsesskrona och bulle nr 3? 4? 5?

22.3.09

vart tar tiden vägen? Vi stormtrivs iallafall och det är ett underbart ställe vi har kommit till. I lördags var här öppet hus och det kom nära och kära för att hälsa på. Först kom Mimmi och Dennis till barnens förtjusning, då var vi på lekplatsen och lekte i det sköna vårvädret. Så här såg det ut:

När de e såhär fint väder måste vi ha solgaslögon (Sagas ord)

Tok kul i sandlådan

När vi alla satt och drack kaffe och fikade ringde det på dörren och där stod familjen Dahlman. Sedan kom också Nisse & Britta och ville ha fika de med.


Dahlmans stannade ända till midnatt och vi åt en god middag och jag ocj Jenny knäckte en flaska rött. Filmerna som Jonas valde var bland de sämsta jag sett. Saga och Oscar hade jätte kul och även Wille lekte med dem, vi har haft en toppen helg och veckan som kommer blir full med ljuspartyn och barnkalas :)


Bus i soffan :)


lite bilder iaf

hann ta 3 bilder i lägenheten, varsegoda!

springa kan man göra . . .

runt runt runt . . .


14.3.09

Grattis pappa på födelsedagen! Men det blev inget besök hos morfar idag för han skulle bort. Istället har vi vart nere i Mamma & Dennis nya längenhet och kikat, jätte fint. Ligger väldigt nära havet, mamma höll dock på att bränna ner hela stället, jag skojar inte det slog riktiga lågor, men nu i efterhand är det otroligt komiskt. VI hade vart och handlat mat på korv mojjen och fick det serverat på papperstallrikar, mamma ställer en sådan på spisplattan som var på så det sa bara poff så brann det. Tur att det gick bra iallafall.

Imorgon åker jag och barnen till Ystad över dagen, A är sjuk så han ska få vara lite ensam, jag har inget emot att köra och barnen älskar ju att få åka till farmor & farfar, de va inga problem med att få S att sova ikväll eftersom jag sa att vi skulle åka till Skåne imorgon bitti, räknar med att köra vid 07 så äter vi frukost där nere sen :)

Veckan har vart super, från att vara skeptisk till min praktikplats till att gilla den, att de kan arbeta så och få det att fungera tycker jag är fantastiskt! Men mer om det sedan.

Det har ju snöat en hel del här så jag lämnar er med lite bilder från när pappan och barnen lekte i snön medan mamma jobbade :)


Det byggs en snögubbe

alla hjälper till

TADA!!

Nu ska jag se vart A har tagit vägen, han skulle bara hämta bilen från parkeringen och det kan ju inte ta 20 minuter månne?

3.3.09 - 4.3.09

Tisdag
Dagen för den hemska gestaltningen...men det gick bra, fick en person att börja gråta och det var verkligen inte meningen :(. Vi fick bra kritik efteråt och även KKO (examinator) fällde några trevliga kommentarer, men så fort GFI (examinator) gått ur rummet, kom det genast en negativ kommentar om att vi valt att dricka vin istället för öl... Lite respekt för GFI där kanske KKO?

Carin, Sofi, Johanna & jag - studiegrupp 9 (ja jag vet men jag bjuder på den ;))

Onsdag
Jag är ledig idag, känns jätte konstigt! Nästan lite förvirrande, jag tror att det är helg :)
Dagen började vi med att cykla till Sagas gamla dagis där vi lämnade lite böcker som barnen har vuxit ur, mestadels GoBoken, barnen hade jätte roligt och vi var tillsammans med S gamla ansvarsfröken och hade jätte trevligt. De ville inte alls följa med hem, jag fick locka med att vi skulle åka till en lekplats så gick det fint.


Det slog mig när jag bäddade rent innan att det är sista gången jag bäddar rent i denna lägenheten....


27.2.09 till 2.3.09

Måndag
Idag har vi verkligen gått på knäna på jobbet. 4 personal på 24 barn, inga vikarier fanns att få. Men det gick bra ändå, men jag märker hur trött jag är nu. När jag kom hem lagade jag en jätte god Flygande Jakob, barnen gillade den också, det var första gången de åt den rätten. Imorgon är det gestaltningen, ska bli skönt när det äntligen är över!

Söndag
Gode värld vad trött jag var, jag kom hem runt 03.30 på morgon kvisten, skulle egentligen på efterfest men kvällen hade ett minst sagt udda slut så efter att ha ätit paj i Helens kök tillsammans med lina kl 3 på natten bestämde jag mig för att åka hem.
Wille vaknade vid 6.30 så det var bara att gå upp, ingen pardon här inte! Wille ville givetvis in på barnens rum där Saga och farmor&farfar låg och sov, de sa inget men jag tror att det  var Wille som väckte dem ;) Andreas åkte till jobbet och vi packade in oss i bilen och så körde vi för att visa vart vi ska bo efter flytten.
Vi lunchade på McDonalds och det var Tina som tog emot vår order, det var fullt med barn och vi hade tur att vi kom innan alla andra.  Wille har börjat "apa" sig så fort jag tar fam kameran, här med en nuggets med barbeque dipp i munnen, han äter mer dipp än mat den pojken. Saga var inte sen att påpeka att han äter som "en riktig gris".
          

När vi kom hem var det dax att börja tvätta och efter tre omgångar i tvättstugan var det dax för farmor och farfar att åka hem, jag fortsatte med tvätten och skulle egentligen tvättat till kl 21 men var så trött att jag hämtade sista tvätten kl 17 och gick och la mig samtidigt som barnen kl 19, sen sov jag som en stock i 12 timmar :)

Lördag
Morgonen gick förvänansvärt segt, A åkte till jobbet och jag och barnen gick och väntade på att klockan skulle bli 13 så vi kunde börja göra oss iordning inför barnkalaset hos Ludde. Vi anlände 5 minuter tidigare och välkomnades av en förväntansfull 3 åring. På barnkalaset var det 9 barn och det gick jätte bra, de stora barnen lekte uppe på andra våning och det var inget gnäll, bråk eller gråt på hela tiden. Saga sa att hon hade haft jätte roligt! Som tur var fanns det mindre komipsar till Wille med, 3 stycken pojkar i samma ålder.

        

På bild nr 3 försöker Wille äta grädde genom sugrör ;)
När vi kom hem hade farmor & farfar kommit och barnen blev överförtjusta. Jag gjorde mig iordning inför kvällen och kl 18 cyklade jag och A till min farmor & farfar och sedan åkte vi ner tillsammans med min pappa, två bröder, vår utbytesstudent, pappas fru gisela och hennes brorsdotter ner till fästningen för att se Mord i maten. Det var jätte bra, tokbra skådespelare och jag gillade upplägget med att äta och kolla på skådespel samtidigt! Dock drog det ut på tiden, sagt 2½ timme och efter 3h var jag svettig för att jag inte skulle hinna till Lina innan de åkte ner till stan.
Kl 22.30 var jag iallafall hemma hos Helen och kunde fira min eppa, en super trevlig kväll med tjejorna!

        

Vi gick till Cheers and Beers och där träffade jag på en hel del arbetskamrater och gamla bekanta.


Jag, Tess, Linn och födelsedagsbarnet

Fredag
Idag har det vart en underbar dag! Efter jobbet tog jag med mig barnen och vi åkte till stranden och grävde och plaskade i strandkanten. Wille ville givetvis gå längre ut i vattnet men jag stoppade honom i grevens tid :) Vi hade jätte roligt och Saga älskade det, stötte på Gabriel som byggde ett hus mitt emot, snacka om härlig arbetsmiljö!

        

Sedan kollade vi solnedgången vid fästningen

RSS 2.0