Ocean

Kagabäcken ♥

En helt underbar dag!


Jag slutade tidigt idag och idag var en sådan dag när man inte kan komma ifrån jobbet fort nog. Vet ni känslan? När man vill komma hem så fort som möjligt så det känns helt olidligt att behöva vänta 5 minuter tills kl slår 13.15 och man får gå hem.

Så fort jag kom till förskolan sprang vi hem och tog på oss regnkläder och stövlar. Jag hade världens överraskning till barnen och de var så spända på vad det var för något! Jag tog en snabb sväng med Nemo så han fick bajsa (fortfarande väldigt dålig i magen) men när vi kom tillbaka så satte han sig vid bilen och visade så tydligt som bara han kan att han minsann också ville följa med. Så det fick han - jag ångrade det bara lite eftersom han aldrig är tyst! Överraskningen blev super och de blev helt till sig, Wille frågade flera gånger om de verkligen fick gå ut på isflaken?!? ♥

Visst ser det häftigt ut? Det var skithäftigt!!

Vi hade med oss picknick och satte oss på ett isflak ganska långt ut och mumsade. När man såg ut över havet så såg man hur isflaken längre ut rullade upp och ner på grund utav vågorna som gick inunder. Det var mastigt! Den enda som förstörde var såklart Nemo som inte uppskattade att ligga still på ett isflak medan vi åt när han dessutom inte fick någonting! Vi hade det så skönt, vi var alldeles ensamma på stranden och temperaturen höll sig runt 5 plusgrader!



Efteråt gick vi och hälsade på Stormvinden.
Deras föredetta ansvarsfröken Ann blev så glad när vi kom att hon började gråta, vilket givetvis resulterade i att jag också började gråta och så stod Saga & Wille där och såg på oss två som om vi inte var riktigt kloka :) Men å vad jag saknar Stormvinden, jag vill vara 3 år och gå där ;) Vi bestämde att vi skulle komma och hälsa på när det blev lite varmare och då skulle vi äta mellanmål tillsammans! Det ser vi verkligen fram emot!

Väl hemma igen blev det lek på gården eftersom alla barnen var ute. Och det i sin tur resulterade i att vi blev bjudna på kvällsmat hos nr 17 (de åt hos oss igår). Så skönt det var att sätta sig vid ett dukat bord, barnen uppförde sig bra och det var inget gnäll alls när vi skulle hem, yeay! Somnade gjorde de som små grisar och de kan de behöva för imorgon blir det en lååång dag på förskolan och en ännu längre dag på jobbet för mamman och pappan.

Nemo

är dålig, han är jättedålig i magen och har haft blod/slem/bajs blandad diarre i nästan en vecka nu. Lilla killen. Ringde veterinären imorse och fick utskrivet en medicin mot diarre och annat foder som han skall få i små portioner oftare. Tur att jag slutar tidigare idag och sedan ledig hela helgen så att vi kan ta hand om vår store drufs! Hoppas nu att han blir bra, men det känns ärligt talat inget bra i magen :/


Nejdå Matte, jag var inte i lerpölarna, jag lovar ♥


Det gick år skogen ;)

Men det var faktiskt inte tiden som avgjorde utan att det var fullkomligt kolsvart när jag steg upp! Men nu är himlen vacker och ljuset fantastiskt så imorgon kan jag gått cykla! Idag ska Wille klippa sig, Saga med för den delen men Wille är i akutbehov just nu. Hans hår växer som ogräs. Jag skulle egentligen också behöva klippa mig men snål som man är så kan det vänta en månad :) Vi kommer cykla idag med, det är det ända Saga tjatar om nu och det är ju kul! Blir motion till mamman också!

Det ser ut att bli en fantastisk dag idag med! Å så jag längtar till våren nu. Allt blir så mycket lättare, ljusare mornar, längre dagar och mindre kläder! Jag märker också hur mycket ljuset påverkar mig - allt känns genast mycket lättare när det är ljusare ute! Håller Ni med?

Ska jag eller inte?

Börja cykla till jobbet igen? Idag har det varit en sån underbar vårdag så jag får lust att börja cykla till jobbet igen, imorgon börjar jag dock 6.20 vilket är väldigt tidigt för någon så morgontrött som jag :) Det tar ca 25 minuter att cykla de 8km som jag har till jobbet. Vilket betyder att jag måste gå upp kl 05 om jag ska hinna ut med Nemo först på morgonen, det suger verkligen att ha hund ibland.


Alice kalas då? Det var jätteroligt och barnen hade verkligen skoj! Saga vann till och med bowlingen - med en stor portion tur! Det var lika roligt som alltid att träffa Linda och jag kommer att tänka på dig imorgon vännen!
När vi kom hem ville Saga cykla mer men tyvärr så kom alla måsten - laga kvällsmat tillexempel. Det var min ur att laga mat till Sofia så jag gjorde två matlådor med ädelostfyllda baconlindade kycklingfiléer med parmesan gratinerad broccoligratäng. Låter jätteavancerat men det var det inte, men gott blev det!

Efter maten fick jag för mig att göra rent ugnen och alla galler vilket tog mig 1,5 timmar men fint blev det! Men nu sitter jag här med skrumpna fingrar och torra händer. Stålull är inte bra för händerna :) Preci när jag skulle kasta mig i soffan kom jag på att bag lovat baka LCHF bröd till Andreas så det var bara att röra ihop och sen i  i ( den rena ugnen) och nu sitter jag och väntar på att det ska bli klart för om jag ska upp kl 05 imorgon så behöver jag verkligen sova snart. Vi hörs imorgon kära läsare


image description
De vackraste som finns!

Stora framsteg!

Idag har min lilla tjej cyklat 7 varv runt gården utan stödhjul! Ja jag har ju sprungit brevid men ändå! Så stolt jag är över min lilla skrutta! Det är ju ett fantastiskt väder ute så vi har vart ute tillsammans med grannarna två timmar nu på förmiddagen! Nu känns det som om våren är på väg. Så jag längtar tills frosten försvinner på nätterna och man kan plantera nya blommor. Vi funderar även på att bygga en altan på framsidan eftersom vi aldrig är på baksidan (där vi har en jättestor altan).

Snart blir det barnkalas och sedan skall vi hem och njuta av vädret, imorgon kan det vara spöregn och snålblåst - charmen med att bo på Västkusten.

Melodifestivalen

Vi har bäddat ner oss i soffan och ska titta på Melodifestivalen jag och barnen. Saga är helt övertygad om att hennes förskolekompis Oliver skall vara med och sjunga/dansa i bakgrunden. :) Jag tror nog att han har kanske överdrivit lite när de pratat men det antar jag att vi får se ikväll! Om nu de orkar vara uppe tills det börjar det vill säga, de ser rätt möra ut redan nu, mina små troll.
Gårdagens tjejkväll var väldigt trevlig, men oj vad jag fick ont i magen inatt eftersom jag åt kolhydrater. Men det var nästan värt det, iallafall förrättern som var en toast skagen, min favorit och det var så gott! Ibland får man fuska, jag tänker ju inte äta LCHF hela livet. Idag har det varit jobb för min del och imorgon är det barnkalas för Alice som har fyllt år!
Två supersöta kusiner precis hemkomna från Turkiet ♥

Äntligen Fredag

Igår hade vi fullt upp från morgon till kväll så bloggandet fick vänta. Idag är det äntligen fredag och jag är bortbjuden på middag till Carin, dit kommer även Sofie och Johanna. Det var alldeles för längesedan som vi träffades nu och vi har alltid lika trevligt när vi väl ses så det ser jag fram emot väldigt mycket :)

Jag håller på och planerar en överraskning till pappan, eftersom han då och då läser bloggen så kan jag ju inte avslöja något här men det kommer att bli urmysigt. Jag är väldigt dålig på att visa uppskattning (eller så är det pappan som är riktigt duktig och alltid hinner före) men nu har jag planerat och väntar bara på besked sen så ska det bokas :)

Jag satt igårkväll och tittade genom bilderna från Barcelona. Jag älskade den staden! Kommer absolut att åka tillbaka någon gång, och då har mer tid att se ALLT! Jag vill också se inuti La segrade familia.

Har ni någon speciell plats som Ni fastnat för mer än någon annan? Utomlands eller i Sverige?


Barcelona Oktober 2011


Djupa funderingar som skär i mammahjärtat

Ikväll vid läggdags satt jag hos Wille för att säga godnatt när han helt plötsligt säger:
- När jag är vuxen som du så kommer jag vara ensam...
- Hur menar du nu? frågar jag
- Då kommer jag vara helt ensam. (nu börjar även tårarna trilla) För då kommer du och pappa ha flyttat ifrån mig.
Ja där brast en liten bit utav mitt mammahjärta. Jag förklarade att han aldrig kommer vara ensam för vi är en familj och kommer alltid att vara en familj, vad som än händer. Och att han aldrig behöver flytta ifrån oss om han inte vill och vi kommer då rakt inte att flytta ifrån honom! Det är många stora tankar som rör sig hos honom just nu - på gott och ont.

Annars idag så har jag hunnit med en fika hos min finaste vän Lottis och deras söta Felicia. Hon växer ju så det knakar och charmar vem som helst med de leendena. Det är alltid så skönt att träffa Lottis, jag mår så bra efteråt även om vi bara ses en kort stund. Och en kort stund var det verkligen då jag var tvungen att åka och träna (ja jag var tvungen, längesedan nu) det blev 40 minuters spinning och nu är jag så glad över att jag gick dit. Jag mår alltid så mycket bättre när jag tränat, både psykiskt och fysiskt. När jag kom hem hade pappa A lagat oxfile med klyftpotatis och till oss hade han gjort en god blomkålsgratäng. Nu sitter jag och päser i soffan men måste masa mig ut i tvättstugan och hänga upp tvätten. Men hinner nog läsa lite bloggar först :)

Men fy vad tråkigt kommunen!

Är detta den mat ni serverar våra barn? Kan ni inte ens se till att potatisen iallafall är skalad? Fy det ser verkligen inte alls aptitligt ut. Jag är glad över att jag slipper äta denna maten, att jag faktiskt har med mig min egen mat. För säg mig ni som sitter och bestämmer över förskolornas mat, hade ni gett era egna barn detta? Bjudit på det hemma hos er? Betalat om detta var vad ni fått på en lunch restaurang? Nej trodde inte det heller, ändå är det vad våra barn skall äta - tror ni att de äter det? Eller att de går hungriga fram till mellanmål? SKÄRPNING ! Potatisen kan väl iallafall skalas ordentligt? Å lite planering på fisken?!
image description

Dagens Fy Dig!

image description
Han ligger på mattan! Det är ett stort FY DIG! Vi har endast två mattor i hela huset just på grund utav Nemo som har en förkärlek till att spy på mattor! Har fått kasta hur många fina mattor som helst under dessa åtta år som Nemo levt.  Men han envisas och jag skäller på honom varje gång - dessa mattor var dyra så de har jag ingen lust alls att kasta!
Tänk den gången han hade hoppat upp i vår säng (!!!!) och kräkt 4 prydliga spyor på mitt finfina överkast - han ska vara glad över att vi hade gäster då ska jag säga :-) Varför han spydde? Jo för att han hade ätit upp min hortensia!
Men han är söt som socker - därför kommer han undan med det mesta!
I bakgrunden ser ni föresten vårt nya röda möblemang som nu pryder vår förr så tomma hall! Jag älskar den röda färgen! Det piggar upp!
Så roligt med alla kommentarer från alla läsare, det är mysigt att läsa dem! Roligt att se vilka ni är också!

Tisdag 21 februari

God eftermiddag bloggosfären ! Nu är vi hemkomna från jobb och förskola, hemmet är dammsugat och barnen stoppade i badkaret, nu ska vi bara laga kvällsmat också. Och hur tråkigt känns inte det? Jag beundrar verkligen de mammor som helhjärtat lagar fantastiska middagar till sina familjer varje kväll, synd för Andreas så är jag inte sån! Att bara slänga fram mackor och fil känns väldigt lockande men inte så mycket lchf. Sådärför blir det spagetti och köttfärssås till barnen och köttfärssås och broccoli till mamman och pappan.

Ikväll har jag gett mig tusan på att vi ska få sova en natt utan barn i sängen! Vi har haft barn i sängen i snart sex år! Det är mysigt visst är det det men det går ju inte att förneka att man sover bättre själv, för tusan jag sover ju allra bäst ensam men jag antar att Andreas inte vill sova i gästrummet ;-) Det är bara det att när jag sover så sover jag då vill jag inte bli störd, håll inte om mig, snarka inte, rör dig helst inte då är jag nöjd och sover gott. Jag har alltid varit sådan, jag minns att jag kastade bilar på min lillebror när han väckte mig av sina snarkningar mitt i natten (äsch sluta! Det var inga metall bilar utan sådana bebis i plast, men ändå -sorry Nicke!) sen minns jag en gång när vi var på vildmarkscamping ( dvs vi tog bilen ut i skogen nånstans i Sverige och sov där, nån campingplats var det inte tal om)  att min pappa snarkade så att jag kröp ur tältet (han sov i ett annat tält) och kröp in och la mig att sova i bilen, vi hade en stor VAN på den tiden med världens skönaste soffa i baksätet - oj vilket sidospår jag måste ju laga mat och ta upp barnen ur badkaret, de är väl som två russin nu =D

Syskonkärlek

Ja, ibland kan de vara sams också - och då blir man helt varm i mammahjärtat vill jag lova!
image description
Bilden är tagen hemma hos mormorn och Wille har på sig en utav mina gamla pyjamaströjor. Med Nalle Puh på - mamma släng den! Måste ju vara asgammal :-) Bloggar från mobilen så det blir ett kort inlägg, vad gör ni idag? Har ni fint väder? Eller slaskar det hos er också?

Ett glas rött...

Det är inte ens ett glas utan mer ett 3/4-dels glas, jag ska ju faktiskt jobba imorgon. Men jag blev bara så sugen på rött vin. Lite konstigt är det allt eftersom jag inte ens gillar rött. Dricker mest vitt, egentligen så ska jag inte dricka alls eftersom jag får sådan magkatarr men men det är inte alltid lätt att vara klok.

Måndag igen, jisses vad tiden bara flyger förbi! Jag fick informationspapper idag gällande att Saga skall börja skolan till hösten. Usch, det vill jag inte ens tänka på! Vart har mina småbarn tagit vägen? Har jag verkligen en tjejja hemma som snart fyller 6 år? Tänk om man kunde bromsa tiden lite! Min största rädsla är att jag inte njuter tillräckligt mycket? Att jag om fem år kommer se tillbaka och önskat att jag njutit mer utav denna tiden? Kan ni känna så? Eller är det bara jag som är alldeles för känslig för mitt eget bästa?

Mobilbilder från november när vi var på vår Osloweekend. Här ser ju Saga extremt barnslig ut - Wille ser extremt seriös ut - mina fina - mina allt ♥

LCHF frallor

Jag fick ett recept från Emma att testa, ett LCHF bröd utan nötter. Jag tröttnade ganska fort på brödet fullt med nötter, visst det är gott men jag saknade själva "brödkänslan" om ni förstår vad jag menar? Så imorse åkte jag och barnen till ICA och handlade Pofiber och Fiberhusk (det står bland de glutenfria varorna så slipper ni yra runt).

125g Pofiber
4 tsk Bakpulver
1 msk Fiberhusk
salt
8 st ägg
2 dl grädde
1 dl creme fraise
4 dl riven ost

Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan ägg, grädde, cremefraise och riven ost.

Låt stå och dra i 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla 12 frallor. Ett tips är att doppa händerna i kallt vatten mellan varje rullning så klibbar inte degen så mycket plus att fröna lättare fastnar på bullen (jag använde linfrö som garnering)
låt bullarna stå i 20 minuter (de ska få fin  gyllene färg)

Torsdag 16 februari

Idag har jag vart jättetrött hela dagen, det blev ingen träning idag, jag promenerade 2,5 km på rasten men sedan orkade jag inte mer - så ingen Friskvågen för mig idag inte. Egentligen är jag alldeles för trött för att sitta här, jag tittar bara in för jag lovade Er bilderna på ACNE jeansen som jag köpte. De sitter som ett smäck! Erhmm.. om sanningen skall fram är de lite tajta i midjan men jeans töjer ju sig eller hur? Precis! Och sedan har jag ju tänkt tappa mer runt midjan så det löser sig, annars finns ju alltid Tradera :)

Ursäkta knuten a la 80-tal men jag hade ett långt vitt linne på mig och det var lättast så!


Och vad vore ett blogginlägg utan en bild på det dyraste vi har? Med de orden tar jag God Natt! Ja, kl 20 men jag är trött och gubben jobbar sent så jag passar på :)


Det är tomt här hemma nu...

Ingen är hemma, bara jag och Nemo. Barnen sover hos mormorn inatt eftersom jag har vart på APT tills nu och imorgon jobbar jag till halv sex och det fungerar inte med barnens förskoleöppettider. Även på fredag arbetar jag tills halv sex och då ställer morfarn & Gisela upp! Tur att man har sin fantastiska familj som alltid ställer upp ♥


Idag slutade jag tidigt (typiskt när jag skulle tillbaka på kvällen), barnen blev jätteglada när jag hämtade dem på förskolan, vilket inte tillhör vanligheterna! De kom springade emot mig och jag fick världens kramar, då blir man varm i hela kroppen! Vi gick hem och stannade på gården en liten stund och lekte med de barnen som var ute, eller ja, mamman lekte inte utan tjötade mest strunt med de andra mammorna! Men sedan halkade Saga och slog sig så hon blev jätteledsen så då bestämde vi oss för att gå in. Jag hann dammsuga och gå ut med Nemo innan det var tid att åka till mormorn. Där plockade vi fram "den försvunna diamanten" vilket är Willes favoritspel, Wille och jag är i lag och Saga och mormorn. Wille och jag är obesegrade mästare! Vi vann även denna gång :) Sedan spelade vi Patte Svetter (Wille snurrar alltid ihop det och säger Patte Svetter istället för Svarte Petter, så sött...) Mormorn blev Patte Svetter.

♥ Mina allt ♥

Nu är det tyst och stilla hemma och det gillar jag inte alls! Jag älskar att höra barnen när de sover, de snusar så gott så gott och det är så mysigt att pussa dem på kinderna när de sover. Varför är det alltid så? Att när de sover kan man inte låta dem va? Även fast det har vart superstruligt att få dem att somna?

Valentines Day

När jag kom hem från jobbet så stod det en bukett tulpaner på köksbordet, crap, tänkte jag, jag hade inte köpt någonting till Andreas, jo jag hade köpt ett paket choklad så helt tomhänt var jag ju iallafall inte :)
Idag är ingen bra dag, igår var ingen bra dag. Jag har ett sånt sötsug och jag har gett efter både 1 och 5 gånger! Suck! Men jag skyller på att det är den tiden i månaden, då all min självkontroll är som bortblåst! Som tur är har jag tränat en hel massa så förhoppningsvis blir det plus minus noll!

Idag var det först spinning och sedan Core, men jag känner att jag hade kunnat skippa Coren då jag var helt slut efter spinningen. Vad annars då? Jo jag har fyndat ett par ACNE jeans som jag skall visa er bilder på så fort jag får hem dem vilket jag hoppas blir på torsdag! Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen tillsammans med mina barn för min högra fotled har inte vart att leka med de senaste dagarna och snart får jag nog inte ner den i stöveln längre.

Imorgon är det APT på schemat, plus ett samverkansmöte. Och jag ska verkligen försöka stå emot mitt sötsug. Annars längtar vi tills fredag då Linda och Sofia kommer hit på lite vin, ost och druvor! Vad ska ni göra i helgen?


Måndag 13 februari


Varje måndag öppnar jag förskolan och just denna måndagen hände något helt otroligt, det skulle komma 18 barn idag men 10 st var sjuka i hög feber. Och många var även sjuka på Plankton - helt sanslöst! Så det slutade med att eftersom vi endast hade 8 barn så tog vi på oss massa kläder och gick iväg till pulkabackarna och åkte hela förmiddagen. Vi hade jätteroligt, man ser verkligen barnen på ett helt annat sätt när man har mindra grupp än när man har 21 barn! Så vi hade det väldigt mysigt men jag hoppas verkligen att det inte är influensan som har slagit till på vår förskola, men det verkar inte bättre...

När jag kom hem satt resten av familjen och åt lunch. Vi tog på oss och gick ut och lekte i snön, vi åkte pulka och lekte kurragömma :) Mina älskade trollungar var de är roliga att vara tillsammans med (oftast då!). Vi var ute och njöt i nästan 2h för sedan var det hög tid att gå in för de var kalla och jag skulle ner till Friskvågen och spinna. Jag bytte om snabbt och hann ner lagom till att biljetterna släptes, när jag var i omklädningsrummet såg jag en förälder som hade haft sin dotter hos oss innan och när jag hejade kom hon fram och gav mig världens kram och berättade hur mycket hon och hennes dotter saknade mig! Kan man bli annat än glad för något sådant? För tro mig, det är inte guld och gröna skogar att arbeta som förskollärare! Vissa föräldrar är det verkligen svårt att förstå hur de tänker eller menar! Sidospår! Jag träffade Kim och vi tog varsin spinningcykel, spann 40 min och sen hem igen.

De finaste ungarna i världen!


Nu sitter jag i soffan men träningsvärken from hell och önskar att jag kunde gå och lägga mig. Klockan är inte ens 20 på kvällen och jag sitter här och önskar att jag kunde lägga mig. Kanske kan jag det med, Andreas skall till Gabriel för en film kväll och min plan var egentligen att ligga i soffan och titta på det okända. Jo föresten jag fick mina glasögon idag, men jag är tveksam. Eventuellt skall jag byta till ett par andra men jag får suga lite på det, återkommer om den saken!

Ha en super fin kväll! Nu blir det en kopp the för det känns som om min hals börjar spöka igen och det har jag verkligen inte tid för!

Sunday

Jag förstår inte varför helgerna alltid ska gå så fort? De verkar bestå av fredagkvällar och söndags förmiddagar, poff så var det söndag igen och man undrar vad det egentligen var som hände? Ändå slutade jag tidigt i fredags men det hjälper föga. Idag när jag vaknade så hade jag ingen lust alls att träna, jag ville bara ligga kvar i sängen men det är stört omöjligt med två pigga barn och en sambo som tjatar om all snö som kommit under natten. Men han är bra han, sambon. Han sparkade iväg mig till träningen och jag körde både Core och Spinning Activio. Det var skit jobbigt rent ut sagt, jag trodde jag skulle kräkas när jag hoppade av spinningcykeln.

tog en bild så att alla ni som säger "nu får du inte gå ner mer eller snart finns det ju inget kvar av dig" håller snattran, som ni ser finns det gott om mag/höft fläsk som väller över byxorna sådär lagom snyggt. Och jag har fortfarande ett midjemått över 82 så tysta tack!


När vi kom hem var det hög tid att laga lunch, och eftersom jag var vrålhungrig så fick det blir något lätt, nämnligen spenatsoppa till mig och blogpudding till barnen. Wille var modig och smakade på min utsökta soppa medan Saga vänligt avböjde ;) Efter maten gick de upp på sina rum och lekte och de leker faktiskt där än. Utan tjiv eller bråk där mamma behövs som medlare alternativt överkörare till någons fördel. Så jag har hunnit göra matlådor för måndag och tisdag, tvättat mina träningskläder, dammsugit och bakat ett nytt bröd. Eftersom Andreas numera äter "mitt" bröd så går det åt dubbelt så fort!

Nu måste jag lägga in tvätten i garderoberna och sedan är det hög tid att bege sig iväg till morfarn och Gisela. Saga har gjort så fina alla hjärtansdag kort som hon ska ge till dem. Jo föresten, jag passade på att ta ett kort på Kallbadhuset igen idag (jag älskar att fota kallbadhuset, det kan bara inte bli dåligt - inte ens med en iphone4 kamera)




Puh vilken dag!

Vi steg upp vid halv åtta och åt frukost, sedan packade vi in oss i bilen och åkte till mormorn. Barnen började genast att baka jordgubbscupcakes medan jag och Nemo gjorde oss iordning för en långpromenad. Vi gick ner till stan - runt fästningen och sedan hem igen. Det var så vackert nere vid havet, men kylan bet ordentligt i låren!

Vårt vackra kallbadhus!


När vi äntligen kom hem igen ringde telefonen, det var Lovisa som undrade om hon fick komma över och leka med Saga och det ville ju Saga så gärna. Jag hann inte ens lägga på telefonluren innan det ringde på dörren. Utanför stod Olivia och ville leka med Wille! Det kunde ju inte bli bättre. De kom vid 12 och åkte hem kl 18 - då hade de hunnit leka, busa (med många tillsägningar från mamman), bada badkar och titta på film.

Jag å andra sidan, jag hann med både att dammtorka, dammsuga, vattna blommor, moppa golv, förbereda maten, tvätta och hänga upp 3 maskiner tvätt (så nu är tvättkorgen tom 1-0 till mig!) och städa Sagas rum (när Saga och Lovisa badade). Idag har verkligen vart en sån dag när jag njutit utav att gå omkring hemma, städa och fixa iordning. Vissa dagar så tycker jag att det är hög mysfaktor på det och andra dagar står det mig upp i halsen :)

Imorgon blir det träning igen. Core och spinning på Friskvågen. Det blir också middag hos morfarn som är en mästare i att laga mat så jag kommer verkligen att behöva träna innan jag åker dit! Nu ska jag passa på att mysa lite med barnen innan de ska i säng. Sedan ville grannen att vi skulle se på Melodifestivalen tillsammans - har aldrig vart något fan av just det. För många deltävlingar, andra chanser, kval - ja jag vet inte allt. Men jag får väl ge det en chans.

Update! Ser ni vilken vacker himmel? Barne...

img_3994 (MMS)

Update! Ser ni vilken vacker himmel? Barnen gissade på en tornado - vad tror ni?  Så idag nådde jag första delmålet på vikten -5kg! Underbart nu är det inte långt kvar. Hursomhelst så firade jag det med godis :) Jag har ju en dag i veckan då jag äter vad jag vill och det fick bli idag! Imorgon blir det förhoppningsvis spinning men mitt knä har spökat lite så jag är osäker på om det är bra? Sen är det 70min också och det är aldrig kul! Finns det någon som ens gillar spinning? Jag går på det för att det är bra förbränning och konsitionsträning - thats it! Nu börjar det bli hög tid att lägga barnen, jag känner mig minst lika trött men får la va vaken tills gubben kommer hem. Hur nu jag ska lyckas med det?  Ps... Varför leker alltid barnen som bäst när det är läggdags?


Nemo kollage

Vovven letar godis i snön




Surprice!

När jag kom hem möttes jag av denna fina påse..
och i låg dessa varma vinterskönheter, han skämmer verkligen bort mig, min man ♥

Receptet

Här kommer receptet på brödet, det är väldigt enkelt att baka. Så sätt igång vettja!

Ingredienser:
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk salt

Mixa allt till "mjöl"

Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg

Gör så här
Mixa alla nötter och frön till "mjöl" i till exempel en mixer.

Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.


Lycka till!

LCHF bröd

image description
Gokväll jag har precis tagit ut brödet ur ugnenoch visst ser det mumsigt ut?
Det bästa av allt är att det är bakat utan mjöl. Vilket betyder inga kolhydrater och inget socker :-) perfekt för min mage. Så fort det svalnat skall jag avnjuta en smörgås med smör och ost.
Vill Ni ha receptet? Lägg en kommentar så skriver jag av det i bloggen :-)
Idag har vi käkat kvällsmat hos finaste Linda , men nu en macka!

Nu har jag krafter igen

Ja äntligen så känner jag mig frisk igen. Dock avvaktade jag med träningen idag eftersom jag hade lite ont i halsen och dels för att min kära mamma kände sig dålig och inte kunde passa barnen. Idag slutade jag tidigt så jag har hunnit med en hel del :) Hämtat barnen och handlat på Hajen - där det helt plötsligt kom in ett helt gäng människor och döm om min häpnad och glädje när det visade sig vara mina gamla arbetskamrater och några boende från Ängsätra. Det blev många kramar och så roligt jag tyckte att det var att de boende kände igen mig =D


Hem igen en snabbis för att lämna av varorna. Och sedan iväg till bilverkstaden igen för att hämta bilen som krånglar. Denna månaden har inte vart nådig för våra plånböcker när det gäller bilarna :( Så fort snön försvinner skall jag börja cykla! Hursomhelst, vi har hunnit städa, tvätta, laga mat och plugga in mitt gamla playstation i Willes rum och sedan satt vi och spelade Spyro i nästan 1h innan det var läggdax.


Imorgon vankas det kvällsmat hos familjen Jensen.
Men tills dess skall det sovas och sen jobbas. Men nu först - en dusch!

Godmorgon! -15 idag och det biter ordentli...

img_5389 (MMS)

Godmorgon! -15 idag och det biter ordentligt i låren. Det tycker dock inte Nemo som gärna skulle ligga ute och sova om han fick! Hörde av en annan bloggerska att er snöar i Tvååker. Det vill vi med ha, mer snö alltså! Och ni som gnäller om kallt och som vill ha vår ska bara vara tysta. Våren kommer aldrig i feb/mars ändå! Om vi inte har snö och kallt så är det regn och blåst istället och det är väl inte ett dugg bättre?  Ha nu en fin dag alla och UT med Er! =D


Vi trotsar kylan. Eller ja... Andreas och ...

img_1730 (MMS)

Vi trotsar kylan. Eller ja... Andreas och barnen gör det iallafall. Men visst ser set härligt ut? Nu önskar jag bara att det kunde komma massa med mer snö !! Mängder helst! Just nu är snön som ligger så hal så det är svårt att gå ut med Nemo ens. Men ikväll ska jag försöka ut på vår vanliga 4km runda. Det behöver både han och jag :-) Ha en finfin dag!


God morgon Varberg! Idag har vi en strålan...

img_6850 (MMS)

God morgon Varberg! Idag har vi en strålande fin dag men ack så kallt :-)


Inställd tjejkväll

Det blev ingen tjejmiddag för mig idag då Andreas rättegång drog ut på tiden. Men det var kanske lika bra, är fortfarande inte helt 100 och jag ska ju jobba imorgon. Men likväl tråkigt eftersom jag ville träffa tjejerna :/
Nu ska jag krypa ner i soffan och se lite på TV innan det blir sängen.
Ha en trevlig kväll kära vänner ♥

Planeringsdag

Idag har vi planeringsdag hela dagen på jobbet. Just nu är det lunch paus och jag tar en paus från att bli uppretad av fakturaprotalen som enligt mig är idiotiskt utformad! Eftersom det är jag som är budget ansvarig för hela förskolan så får jag krupp när det inte fungerar och jag inte kan betala räkningarna! Nog om det tråkiga :)

Jag är fortfarande förkyld, vilken dunder förkylning jag åkt på! Men nu känns det som om den är på bättringsvägen, bara örat kvar som besvärar lite från och till.
Idag är det tjejmiddag hemma hos Kim det ska bli trevligt, men jag misstänker att det blir kortvarigt för min del.

Vikten då? Jo jag står kvar på samma som för en vecka sedan (men jag har fuskat både lite godis och plättar har slunkit ner) så jag är nöjd. Men nu blir det en vecka till med NCHF eller möjligtvis två veckor lite beroende på hur det fungerar.

Ha dé

Morgonmys på Lie. Älskar att få läsa tidni...

img_3884 (MMS)

Morgonmys på Lie. Älskar att få läsa tidningen i  lugn och ro med en kopp kaffe! Nu kom barnen samtidigt och frågade när jag skulle gå och lägga mig :-) De blev jätteglada när jag sa att det var morgon =D MINA FINA


Addiction..... Nagellack och min MacBook P...

img_5136 (MMS)

Addiction..... Nagellack och min MacBook Pro! Nu ska jag lägga mig och sova och hoppas innerligt att jag är bra imon. Annars stannar jag hemma - faktiskt!


Visst har jag världens bästa jobb? Vem ann...

img_3465 (MMS)

Visst har jag världens bästa jobb? Vem annan har detta som arbetsplats hela dagen? Tur att jag har finfina kolleger som tycker om att vara ute! Dock kunde jag inte njuta till fullo pga denna sega förkylningen. Nu känns det till råga på allt som om min feber är tillbaka igen :-(  Ha en fin kväll nu alla fina <3


Snow

Vi har trotsat allt vad förkylningar heter och ändå tagit oss ut och åkt pulka på gården. Å så roligt vi har haft det sen! Massa bus och både Saga & Wille är så roliga att vara med, de har så sköna kommentarer på det mesta och alla funderingar som rör sig i deras huvuden är ju så mysiga att få ta del av!
Nu är Andreas iväg och handlar kvällsmat och jag kommer lägga mig tidigt igen. Kan inte den här förkylningen bara ta och försvinna från mig nu?

Tampons for free!

Jag måste ju bara skriva om denna fantastiska ide. Gå in och anmäl Er och få sedan gratis tamponger rätt ner i brevlådan. Inga krångel eller andra dolda avgifter. Kolla in denna sida tamponsforfree. Och eftersom jag bloggar om det så är jag med i utlottningen av ett VIP paket! Och det kan du också vara - om du har en blogg. Gå in här och läs!

Sjukstuga

Har vi här hemma, iallafall jag och Wille. Men nu känner jag att det finns ork till att blogga iallafall :) Så vi börjar med att bjuda på en härlig bild på Wille och morfarn - hemma hos farfarn på kalas ♥
Lika som bär

RSS 2.0