28 november

Usch vad trötta vi är, hela familjen känns tömd på energi... Det var jobb till 16,30 idag, efter jobbet åkte jag till blomsteraffären och köpte lite smått och gott inför julen. Sedan bar det av till Britta för en kopp kaffe.
När jag kom hem var maten på bordet och pappan stack iväg till träningen. Jag röjde av medan barnen var i duschen och sedan passade vi på att sätta i ljusen i cypressen innan pappan kom hem ;-)



nu är det jul här i vårt hus...

Måndag 26 November

Godmorgon, tidsinställt inlägg såhär på morgonen. Idag blir det fullt upp, jag slutar tidigt idag och direkt efter jag hämtat barnen åker vi upp och hälsar på farmor sedan hem till farfar på en gofika.

Höststorm

usch vilket ruskväder! Vi är inne hela familjen och spelar spel. Ska ringa farfar nu och höra om han är sugen på lite sällskap. Ikväll får Andreas vara hemma med barnen medan jag åker till Sofia för Twilight Breaking Dawn part 1 så att vi i veckan kan gå och se Part 2 på bio.




vi slappar

och inväntar pappan som är och tränar, sedan blir det hämtmat. Det får man en fredag!


Filmkväll med pizza

Vi var och fikade hos farfar och farmor, farmor såg ut att må bättre idag och det var verkligen skönt. Jag oroar mig väldigt lätt och gillar inte alls när mina kära är sjuka, fast vem gillar det? Jag har dock förmågan att alltid se det värsta i situationen och då är det lätt att spåra ur och börja tänka på alla olika hemska sjukdomar som finns... Men nu mår hon bättre och jag är lycklig för att hon gör just det ♡

När vi kom hem kom Gabriel och barnen för filmmys med pizza. Just nu sitter alla nere i soffan och kollar på film, jag ligger i Sagas säng och vilar, tänkte ta en god bok, en filt och bara vara en stund. Fast nu hörde jag att de skulle se Kalle och chokladfabriken den kan man ju inte missa ;-)




God Morgon Lördag

Dagen började med en promenad tillsammans med Nemo, vi gick lite längre än en vanlig morgon promis för hör och häpna så var det torrt ute och nästan vindstilla. Det gjorde susen för en trött mamma och när vi kom hem stöd frukosten framdukad på bordet.

idag blir det en lugn hemmadag tillsammans med familjen, lite städning behövs också hinnas med och förhoppningsvis en löptur - det var alldeles för längesen jag var ute och sprang nu. En fika hos farmorn och farfarn är också planerat.


Igår var Andreas och barnen och hjälpte mormorn att hämta hem en liten Trassel, en gullig röd kattunge, ni kan tro barnen var helt till sig över denna lilla skapelse och jag med för den delen ;-)

15 november

Tiden rusar förbi och veckorna verkar mest bestå av måndagar och fredagar. Det här varit sjukt mycket motgångar det sista och jag känner mig verkligen helt uttömd på energi. Det ska bli så skönt med en resa till Kanarieöarna i januari! En veckas allinclusive tillsammans med familjen. Dessutom är det ett SPLASH hotell dvs ett hotell med vattenland, som vi kommer åka!

Det ser vi verkligen från emot, nått annat vi ser fram emot är såklart 1 december, det ska julpyntas och göras fint. Jag älskar julen och allt som hör därtill!

Nu är min rast slut och det är dax att börja jobba igen. ha en fin dag alla.






4 November 2012

Idag tog vi en sovmorgon ända till kl 08.10, härligt! Vi gick upp och jag hann knappt klä på mig innan det ringde på dörren och vem stod där om inte farmor & farfar! Barnen blev överlyckliga och vi åt en lång och god frukost tillsammans. Pappan åkte iväg till jobbet nästan med en gång de kom, tråkigt, men jobba måste han :-}
 
Efter frukost upptäckte jag till mitt stora förtret att Nemo hade kissat på vår fina gråa ryamatta uppe i hallen på andra våning! What?!? Ska han börja kissa inne nu? Han har ju för tusan precis blivit frisk i sin mage så han slutat att skita inomhus!! Så det var bara att släpa ner mattan i badkaret, spola med vatten och skrubba med ättika för att få bort den satans lukten! Sedan in i torkskåpet (här tackar jag min lyckliga stjärna för att vi bestämde oss för att behålla torkskåpet och inte köpa en torktummlare, den hade aldrig svalt mattan) på med högsta värme och sedan fick jag börja dammsuga eftersom, som ni alla säkert förstår, när du vänder en ryamatta uppochner så rasar all världens skit ur den och hamnar precis överallt!
 
Äger Du en ryamatta? Då vet du att de luktar lite konstigt när de är nya, liksom packeterat, kemikaliskt på nått sätt. Inte världens trevligaste doft men som tur är försvinner den när mattan luftats. Men vet du vad? Den lukten kommer uppenbarligen tillbaka när mattan är blöt och värms upp, dessutom så luktade den även blöt varm matta med en touch av 24%-ig ättika och en gnutta hundkiss. Denna doft spred som via vårt nya ventliationssystmen i hela huset! Ljuvligt och jag som inte alls är känslig för lukter!
Men jag vann. Jag passade på att kasta in en maskintvätt och hällde i extra mycket sköljmedel, när mattan var klar körde jag tvätten i torkskåpet och en fräsch doft av äpple spred sig i huset, ett par doftljus i vardagsrummet tog död på den sista odören från mattan.
 
Nu har jag legat på alla 4 med rumpan i vädret och näsan i mattan och jag kan ärligt säga att lukten av Nemokiss är borta! Yes! Ättika is the shit!! Nu kommer Nemo även vara förvisad från ovanvåningen när vi inte är hemma och vi håller alla tummar vi har att detta var en engångförtelse för att han tyckte mattan luktade och att han inte gjorde det för att han börjar bli gammal och har problem med blåsan!
 
Saga och farmor passade på och pussla lite. Wille är ju som vanligt måttligt road utav pysslandet, han vill leka eller spela Nintendo, annars kan det va :-) Våra gäster åkte vid tre och jag satte barnen i badkaret medan jag lagade maten. Nu är vi mätta, goa och glada och doftar gott ;-}
 
 
 
Hunden som för dagen är i onåd!

3 November 2012

Regn regn regn...
Kan det inte sluta regna? Det finns massor som behöver göras i trädgården men vem vill gå ut och fixa i detta vädret?
Gabriel har precis varit här och hämtat Wille som skulle ner till Noels kalas på lekstugan och Saga skall iväg på Halloween kalas hos Lovisa om en halvtimme. Så jag tänkte passa på att åka ner till Hajen och handla. Egentid på Hajen, de ni :-}

Saga kom ner i sin häxutstyrsel innan och frågade om jag inte kunde sminka henne, varför inte tänkte jag och medan jag satte på mascara så tänkte jag på hur fort tiden går. Snart kommer hon göra detta själv och inte vilja ha sin gamla mamma till hjälp.
 
 
Ikväll är vi bjudna till mormorn på kvällsmat och innan dess skall vi upp till minneslunden och tända ljus för de nära och kära som inte finns med oss fysiskt längre.

en glad kille

idag fick Wille följa med mig till jobbet eftersom hela hans förskola är magsjuk. eftersom han inte varit på förskolan på nästan två veckor kändes det onödigt att chansa. Och på jobbet fick ha  glass inte fy skam

RSS 2.0