Skoltrött


En kopp kaffe och Reflektions dokument 1 - Vetenskapliga teorier
kl 22.40 Byta någon?


Saga 4 år!!


Som Ni ser har vi haft en underbar dag och nu sover barnen som små stockar.
Jag är också jätte trött och vill bara gå och lägga mig. Imorgon blir det skola igen,
nu kurs nya tag!

Vår fina Nemo


Vår fina Nemo. Visst e han grann?


Hjälp Charlotte och David

att vinna sitt drömbröllopp!

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fgt.expressen.se%2Fnyheter%2F1.1929230%2Fvilket-par-tycker-du-ska-vinna-sitt-brollop&h=0ceafb447848239c833f73ee26c19175


( vet att det kommer upp en BE CAREFUL ruta, men det är ingen fara alls, klicka bara CONTINUE)

Nu är det mycket

med allt. Skola, vardag, jobb, allt går i ett känner jag och det är svårt att tvinga sig själv att stanna upp och andas. Det är så mycket som skall göras och så mycket som man vill hinna med.

Igår tillägnade iallafall jag och Carin till att söka stipendier. Naiva jag trodde att det skulle vara lätt, bara slänga ihop ett kanonbra ansökningsbrev och sedan maila iväg. Tyvärr visade det sig vara svårare än så. Det fanns en uppsjö av olika fonder att söka pengar ur, men det var så många regler och ramar att hålla sig inom så det tog oss 6h att skicka iväg ansökningarna. Men nu är det gjort och vi håller tummar och tår för att vi ska få pengar!

Träningen har jag kommit igång med nu igen, blev Step/Styrka igår & rodd/core idag. Jag och Lottis har anmält oss till ett lopp i Göteborg i september så nu gäller det att komma iform! Andreas och Benny har lovat att de ska stå och hejja på oss när vi springer :)

Ikväll är det dax för jobb igen - 2 nätter, mår verkligen inge vidare när jag ska jobba nätter, vet inte varför då jag trivs väldigt bra när jag väl kommer till jobbet, det är bara innan som det känns stressigt och jobbigt.

Igår köpte vi ett nytt bord, ett vanligt med 6 stolar. Jag fastnade för ett set som kostade 19 000:- som jag lyckades pruta ner till 14 000:- men som vi i slutändan inte köpte :/ Istället blev det ett annat inte riktigt lika fint. Men som Andreas sa: Barnen är ff små och kommer säkerligen spilla/måla på/ göra jack i både bord och stolar så då är det bättre att vänta med att köpa det vi verkligen vill ha tills de är lite större. (läs ordentligare)

Till helgen är det barnkalas. Detta året är det Evelyns tur att kalasa (Sagas syssling som fyller 5 år på samma dag) så hon har bestämt att barnkalaset ska vara på busfabriken i princessrummet, således kommer vi inte att bjuda några av Sagas vänner - blir lite jobbigt att frakta alla till göteborg. Utan vi kommer säkert ha ngt litet hemma istället i början av april. Så på söndag bär det av till Göteborg, ska bli skönt att träffa min kusin (Evelyns mamma) igen. Men innan dess är det dax för Mora Träsk på lördag, har redan köpt biljetter. Och efter det ska vi ha kalas för släkten hemma.

Nu sitter jag i skolan och väntar på en helt meningslös Mentorsträff. Jag får inte ut någonting av dessa mentorsträffar och hade helst sluppit men så är det givetvis obligatoriskt. Vår mentor har noll engagemang för sin uppgift och det gör mig irriterad. Om man tar sig an ett uppdrag så får man faktiskt se till att man är intresserad av uppgiften, annars får man göra något annat.

Nog klagat.
Vi ses kanske ikväll!


Lördag

Nu slutar jag jobba om ungefär 30 minuter, skall bli skönt att komma hem. Tyvärr ska Andreas jobba menvi ska hämta min mamma när hon slutar jobba, barnen skall sova där. Då ska jag också sova, som en stock! Det har varit en tuff vecka med ganska många bakslag, små visserligen men det betyder inte att de inte är jobbiga!

Igår var sista dagen på min VFU och jag och Andreas hade bakat kladdkakor till ett helt kompani men sen var det bara 3 barn på förskolan, resten låg hemma utslagna i magsjuka. En del föräldrar valde att ha barnen hemma för att kanske slippa få det - jag förstår dem, vi brukar också hålla barnen hemma. Hur som helt så gick alla barn hem efter lunchen och då gick jag med. Efter jag hämtat barnen åkte vi ner till stan för jag försöker få tag på ljusbollar men de är slut överallt och ingen vet om/när de får in de igen . . . Iallafall hittade jag en enorm rislampa på rea (25:-) så den fick följa med hem, had tänkt ha den i köket, men när det kom upp var den enorm! Haha, men nu får den hänga den ett tag tills vi hittar en annan kökslampa och då får rislampan flytta in i sovrummet.

Idag hade jag iallafall tänkt att jag och barnen skulle gå ut på förmiddagen - kanske till linbanan.
Vi får se, först ska jag sjunka ner i soffan ett tag :)


Nu är det bokat!


Hejdå Anna, sov gott

Anna förlorade kampen mot cancern. Hennes man Henrik har skrivit underbart fint på bloggen om avskedet och hur han förklarade för deras lilla dotter hur mamma inte längre finns. Underbart vackert med samtidigt en mammas mardröm (för att citera sista inlägget Anna skrev själv).

Titta in och skriv en kommentar till familjen. Besök Annas blogg här!


Idag var det skola för första dagen på 2 veckor, det var underbart att träffa Carin igen. Vi fick pratat om vår C-uppsatts, det är snart dax att skriva den och vi ser fram emot det båda två, ska bli jätte roligt, i brinner verkligen för det vi ska skriva om!

På lunchen åkte jag till gymmet och körde Easy Line i 30 minuter, tog verkligen i järnet och har nog aldrig blivit så svett på ett EL pass innan :) Efter passet åkte jag hem, ringde Emma och tjötade med henne medan jag promenerade med Nemo. Väl hemma igen passade jag på att städa, tvätta och förbereda maten innan det var dax att hämta barnen på förskolan. Jag hade lovat fröknarna på både Sagas och Willes avdelning att lämna möbler till dem, eftersom jag var ensam hemma blev det lite slit för att få in det i bilen, men skam den som ger sig, nu är de levererade och fröknarna blev så glada ♥

Direkt efter förskolan åkte vi till Eivor och Sagas 4-årskontroll. Det började med ett hörsel prov där jag och Wille fick gå ut efter ett tag då Wille tjattrade som en papegoja och inte kunde vara tyst =/ Näst på tur stod syntest, rita en gubbe, skriva sitt namn, räkna till 10 (saga räknade till 18!) och räkna upp färgerna. Allt klarades galant och jag var så stolt! Eivor som är vår barnmorska är fantastisk och jag känner att jag verkligen kan säga allt till henne, berättade om Willes sömnproblem och Sagas "pet i maten". Fick råd och tips ang att Wille vaknar 3 ggr varje natt och enligt henne så var det helt normalt att vara petig med maten när man är 4 år! "det kan ta en timme att äta en köttbulle".


Saga gör hörseltestet.

Nu ska jag fortsätta med maten, det blir rödspätta med potatis och kall sås :) Få se om det ligger fröken Saga i smaken ;)


Välkommen Våren!

Idag känns det verkligen som om våren är på gång här hemma. Jag har hört att det har snöat på andra ställen idag men här har vi inte sett ngt, visst var det lite mulet ett tag men vi slapp snön :)

Jag, Nemo och barnen tog en lång skön promenad längs havet och Saga sprang på klipporna. Cykel bilderna är ifrån igår när vi cyklade till Växtriket för att förnya lägenheten med lite blommor, tulpaner och påskliljor. Vi köpte även en present till morfarn som fyller år idag ♥


Den enda som inte njöt av solens strålar var Raggan. Raggan är en kinesisk nakenhund och han frös väldigt mycket! Han fick på sig en tomte dräkt sedan kröp han ner i en GeKås kasse och vägrade gå en meter. Han ville bli buren. Saga tyckte han var riktigt söt. Ja...han är fulsöt. Ju mer man ser honom desto sötare blir han!

Nu ska jag och Andreas titta på Luftslottet som sprängdes

Hoppas Ni haft en lika bra dag som vi :)


Photoshop

Jag har glömt visa er mina PS böcker som jag hittade på bok rean i år.

  

Jag har redan hunnit titta lite grann i båda böckerna och lekt med lite saker, ny favorit är klonstämpeln. Jätte roligt, men hur jag kan använda den är en annan femma. Men ibland är det ju roligt att bara leka med bilder också :)

Hur som helst så fick jag båda böckerna för 250:- Billigt tyckte jag.


Ikväll är vi bort bjudna på middag, grillat vildsvin, det är gott det.

Vi hörs imorgon !


Oförklarligt

När jag nu lägger in detta inlägg så ber jag er ha ett öppet sinne. Det jag skriver är sanningen, sedan får du själv välja hur du vill tolka bilderna. Mig skrämer de vettet ur!


Året är 2007:
Mamma fick min gamla gamla mobil med 2 megapixlar.
På morgonen ringer hon mig och berättar att hon vaknade mitt i natten (03.15) utan att veta varför och såg att mobilen som låg på hennes nattduksbord lös. Hon trodde hon fått ett sms alt att det hade ringt men det syndes ingenting på displayen. Utan att tänka mer på det somnade hon om. När hon morgonen efter kollade igenom mobilen hittade hon dessa 3 foton alla tagna några minuter efter kl 03 på natten.

Jag ska förklara hur mammas rum såg ut för er som inte vet. Bilderna är tagna från mammas säng. Den vita bågen på fotona är toppen är på mammas vita stol hon hade i rummet. Bilderna är tagna så att man tydligt ser att någon står i dörröppningen till mammas rum. Men vem/vad?

   


Kärlek


Ny Hall

Idag fick jag ett ryck och gjorde om i hallen, vad tycker Ni?



Äntligen ute i god tid!

Igår beställde jag skor och klänning till bröllppet i sommar, Andreas lillebror ska gifta sig. Det känns så skönt att ha kläderna klara redan, jag brukar nämnligen vänta tills samma vecka eller helst dagen innan för att rusa ner på stan och hysteriskt rusa igenom alla butiker. Sen blir jag aldrig nöjd utan får ta ngt som jag egentligen inte vill ha =) Men nu hittade jag en jätte fin korall färgad klänning med matchade pumps till!

Det är meningen att Saga skall vara brudnäbb tillsammans med sin kusin Thilde. Jag är lite nervös för hur detta ska gå eftersom Saga kan vara envis som synden och mycket väl kan vägra att gå in i kyrkan...Men jag hoppas på Thilde, som är Sagas stora idol och att hon ska vilja gå för att Thilde gör det :)

Idag är jag hemma från VFU:n med Wille igen, jag känner hur stressad jag blir av att missa så många praktik dagar...eftersom jag måste ta igen de. Imorgon skall jag iallafall åka dit. Mormorn skall ha barnen från ikväll till imorgon e.m. så att jag inte missar allt för mycket. Sen hoppas vi på att Wille är frisk så han kan gå till förskolan på torsdag. Det verkar nästan så...ingen feber idag! *håller tummarna*
Saga är "veckans barn" på sin avdelning så hon fick ta med sig en leksak och en bok som hon ska berätta om på samlingen idag. Ni må tro hon var en stolt tjej, ska bli roligt att höra hur det gick senare idag.

Nu ska jag och Wille in till staden och handla middagsmat, sedan ska vi förbi möbelaffären, jag fick nämnligen nys om att idag kör de halva priset på reapriset - topp! Det gillar vi!

Hemsedal






I detta mysiga hus bodde vi - tack Elisabeth & familjen Engman
för en jätte trevlig semester ♥


Nytt igen

Ja, som ni märker blir jag inte riktigt nöjd med designen på bloggen, nu har jag valt en lite diskretare som ska hålla ett tag hade jag tänkt =)
Idag är Wille fortfarande jätte sjuk med 39 i temp som inte vill gå ner, blev ingen VFU för mig idag och blir ingen imorgon heller.

Iallafall så var vi på VC idag och sedan hämtade vi Saga på förskolan. Efter det styrde vi kosan till blomaffären och fyllde på med lite nya fräscha blommor. På vägen hem stannade vi till hos morfar och lånade en spade som jag hade tänkt använda för att skotta balkongen. Det visade sig vara lättare sagt än gjort! Det var jätte tungt och nästan bara is, får nog låta det smälta av sig självt!

Nu börjar det närma sig middagstid och det ser ut som ett ras här inne, ska försöka ta tag i det nu medan barnen leker någorlunda bra tillsammans. Uppdatera lite senare ikväll ♥

RSS 2.0