Dessa julkalendrar !!

Det är verkligen supertråkigt att sitta och slå in 48 småpaket som sedan skall hängas upp i kalendern, men vad gör man inte för sina små? I år hade jag iallafall hjälp av min fina granne som kom över och slog in hälften av alla paketen :-) Tusen tack Cina ! Så nu ser jag fram emot att väcka de små imon och berätta att tomten minsann besökt oss på natten och lämnat efter sig små presenter =D Vi har haft fullt upp sen jag kom hem efter jobbet, Andreas hade lagat 2(!) middagar en till oss och en till barnen, jag gick ut en sväng mes Nemo och sedan var klockan så mkt att barnen skulle lägga sig. När de sov sött satte vi oss ute i köket för att slå in julklappar och upptäcker att tejpen är slut!! SUCK! Bara att bege sig till affären och handla! När jag kör hem märker jag att en bil följer efter mig i h mkt riktigt så stannar den bakom mig när jag parkerar vid huset, men vid detta laget har jag redan räknat ut att det är Jonas :) Han kommer in och tjötade en stund men när Andreas åker till Gabriel sticker även han hem, kvar blir jag,Cina och massa pakter! Men såhär fint blev slutresultatet;
image description

You know you´re in love when you can´t fall asleep beacause reality is finaly better than you´re dreams

Oj vad tiden flyger fram, idag har jag vart på Gekås tillsammans med fröken Håmark. Jag slutade jobba tidigt, gjorde några ärenden på staden och tankade bilen. Jösses vad dyrt det är med disel nu! Hursomhelst, jag hämtade Sofia kl 17 och vi styrde kosan mot Ullared. Jag hade återigen väldig tur med parkeringen - längst fram vid kundvagnarna.
Jag fick precis det jag ville ha och köpte faktiskt inget som jag inte skulle [vilket nog var Sofias förtjänst =D] och vi var ute igen vid åtta. Det blev bara julklappar till barnen och ett par jeans till mig, Sofia köpte ett par likadana och vi firade att vi kom i strl S båda två med att dela en rulle på Campinos när vi kom hem, haha, men det var vi värda ;-)

Nu ska jag faktiskt krypa upp i sängen och lägga mig för imorgon är det jobb - igen!
Men jag ska visa Er lite bilder som av någon anledning inte har kommit upp på bloggen än.

Vi julpyntar till första advent! Å nej det är inte sopor som ligger i vasken - det är bara min mamma som fraktat hit julpynt i påsar på cykel i ösregn!

Mamman mutar med bananer för att hålla barnen TYSTA i kyrkan :)

Pappan iphonar i hotellsängen. . .

Vad ska vi äta?? 300 NOK för en pizza?!

Barnen högg in på resterna av färdkosten . . .

Munnen full med mat men lika söt ändå :-)



Borta bra men hemma bäst ♥

Äntligen är vi hemma!
Fy vad det blåser, vi hade en händelserik hemfärd vill jag lova. För det första så var jag och Andreas mer än lovligt trötta på varandra efter 3 dyng på 30 kvadrat ;-) Vi kom iallafall överens om att stanna i Uddevalla på Torp för att äta och låta barnen springa av sig lite inne på Bauhaus. Å så mycket fint vi hittade till badrummen - men det får vänta, fast det är lika skoj att titta =D

När vi kom ut på parkeringen blåste det storm! När vi som bäst packade in oss i bilen så kommer det fram en kille till oss som säger att hans bildörr blåste upp rakt in i vår förardörr och lämnade världens buckla i dörren - suck! Men tack och lov för att det var en ärlig kille, han hade ju likagärna kunnat åka utan att vi nånsin hade vetat vem som gjort det. Vi fick iallafall fyllt i skadeanmälan och sedan styrde vi kosan hemåt.
När vi skulle köra på motorvägen så var det två rödljus som blinkade på varsin sida av avfarten. . .

"Vad betyder det? frågar jag Andreas"
"Ingen aning, svarar han, utryckningsfordon skulle jag tro. . ."

När vi kom på motorvägen så ser vi att vi är helt ensamma på motorvägen .... hmmm .... det kändes som om vi var med i en dålig skräckfilm! Tillslut så ser vi en ensam bil komma åkandes i motsatta körriktningen och DÅ kommer vi på att de blinkade rödljusen förmodligen indikerade att vinden var för stark och att bron var avstängd! Och minsann, så var det, men eftersom vi var på motorvägen och inte kunde vända så hade vi inget annat väl än att köra över och det gick hur bra som helst när vi körde i 50 km/h :)
Resten av vägen hem gick hur bra som helst. Jag slumrade till lite till och från och barnen var som små änglar därbak.

Nu sitter jag här och ska titta på Breaking Dawn, Andreas har åkt till Gabriel på filmkväll och barnen sover gott i sängen. Det ska bli sååå skönt att sova. Mindre skönt att jobba imon. Jag har verkligen kommit in i en vill-inte-jobba-bara-vara-hemma period. PÅ tal om det - gissa vem som är hemma igen?

Världens bästa Nemo!! Nu blir det till att dammsuga 2ggr om dan igen.

 

Å ett stort grattis till farfar Lennart som fyller år idag!!

[vi har försökt att ringa men Du var inte hemma]


Hemresedagen

image description
Här sitter vi på restaurang Egon och äter vår sista hotellfrukost - det är ju så gott! Jag äter alltid alldeles för mycket under dessa frukostar men det finns ju så mycket att välja på och jag vill ju i te missa något ;-) Idag är det hemresa som gäller. Inte så kul att tänka att om 24h så är jag tillbaka på jobbet men sånt är livet. Tills dess jag kan göra mig skuldfri och ekonomiskt oberoende så är jag beroende utav att lönen kommer varje månad - tråkigt men så är livet. Tänk att inte behöva jobba utan vara hemma med barnen hela dagarna? Då hade jag mått vill jag lova men tills dess . . .
Oj, nu kom jag ifrån ämnet lite kändes det som =D Det verkar iallafall som om Wille är feber fri idag och det är skönt, kanske kan de gå till förskolan imorgon ändå. Vi får se det beror lite på allmäntillståndet. Resan tillbaka är lång och jag har bestämt att jag ska sitta bak med Saga hem, det var ingen hit för mina leder att sitta still så länge och om jag sitter bak kan jag iallafall sträcka lite mer på mig? Jag tor det iallafall vi får se hur det funkar. Oj, nu hör jag Andreas är färdig på toa då ska jag springa ner till ICA och handla upp våra sista norska mynt. Får nog bli några mutor till bilen :-)
Btw, har ni sett att jag äntligen kommit på hur jag lägger in bilder när jag bloggar från mobilen? Alltså utan MMS inlägg? Krångligt värre är det me  har man mycket dötid så funkar det :-) Vi hörs ikväll, hemma i Sverige igen! Föresten, hur är vädret hemma? Här har vart klarblå himmel med strålande sol hela helgen men jag läser som stormvarning i Aftonbladet?

Hopp i havet

image description
Vi bestämde oss för att gå till Hopp i havet som är ungefär som Lekstugan hemma bara det att här är temat - under havet. Vi traskade hela vägen dit, en promenad på ca 3 km, i en stad varken jag eller Andreas har varit i speciellt mycket innan. Men tack vare en fotograferad vägbeskrivning kom vi rätt utan att ha gått fel en enda gång! Barnen gick på utan att klaga alldeles för mycket - det är klart att det gnälls lite, 3 km är en lång promenad för små ben :-)
Väl framme märktes det inte av någon feber förutom att de inte orkade speciellt länge, 1,5h var vi där innan vi begav oss hemåt igen. Efter en hel del velandes hittade vi rätt buss till hotellet och vi slängde oss i sängen och satte på en film. Wille fick Alvedon så nu hoppas vi att febern ger med sig annars blir det VAB för Andreas på måndag.

Visst kan det kännas tråkigt att vi inte kan göra så mycket som vi hade velat eftersom barnen inte är helt krya men samtidigt så åkte vi för att umgås som dn familj och det har vi verkligen fått denna helgen - vilket är värt mer en all sightseeing i världen.

Nu ska vi strax bege oss ner till restaurangen och äta kvällsmat sedan blir det förmodligen rummet igen med två febriga barn, lite godis och en bra film (det lutar åt Bilar 2 som jag nästan kan utantill vid detta laget)
Hoppas ni alla har en fin fin kväll!!

Hotell frukost

Natten var över förväntan måste jag säga - jag sov som en stock utan öronproppar! Jag kan annars inte sova utan eftersom jag har vant mig vid att sova med. Tyvärr sov Andreas inte alls bra, han har jätteont i ryggen nu men har tagit några smärtstillande så vi hoppas att det blir bättre. Vi vaknade vid halv åtta och tog på oss och gick ner för att äta hotellfrukost - å så jag glömt hur god den norske Tine yoghurten smakar - ljuvligt! Barnen åt nästan ingenting vilket är lite oroväckande i för en heldags sightseeing :( men vi får ta det på deras villkor helt enkelt. Nu är det snart min tur att hoppa in i duschen. Solen skiner och vi hoppas på en finfin dag i Norges huvudstad!

Oslo

Nu är vi framme - äntligen ! Efter både en och två felkörningar i alla dessa tunnlar som finns i Olso, jamenar det är ju som gjort för att man ska köra fel! Efter att ha frågat både en och två norrmän så kom vi äntligen fram till detta fina hotell - Thon. Det är verkligen en flott hotell som norrmännen skulle säga - haha. Nåväl, det som är tråkigt är att Wille har feber och även Saga tror jag, så det blir helt klart en lugn helg i julens tecken. Imorgon kl ett rockar norrmännen in julen på torget här nedanför - det kan ju vara en syn att se!! Jag ska oxå köpa med mig tomatost hem, jag älskar deras tomatost från Tine :-) Vi var nere på Egon och åt innan och fy vad dyrt det är :) Nu ligger vi på hotellet och tittar på Bilar 2. Snart är det läggdags för de små så hoppas vi att de är bättre imorgon. Annars kanske vi inte stannar en natt till.

Magkatarr VS magsjuka?

Ja fy vad hemskt det har vart, jag har haft ont i magen till och från i nästan en vecka nu, emellanåt mår jag illa och ibland mår jag bra. I måndags gjorde jag inte många knop efter jobbet vill jag lova. Jag kom hem och tog en promenad med Cina på kvällen, men sen stöp jag i säng, inget roligt sällskap inte!
I tisdags så slutade jag tidigt - lika härligt varje vecka - jag kom hem samtidigt som Andreas och Wille som hade vart och lämnat Saga hos sin kompis Lovisa. Jag gick ut och var ute med Cina och barnen en stund innan jag gick in och började laga mat. Eftersom vi skulle till farmor på kvällen och fira hennes födelsedag så var jag tvungen att laga något som jag bara kunde kasta in i ugnen sen när vi kom hem.
min fina kille ♥

Redan i bilen på väg till farmor började jag känna av min mage, jag mådde illa och det kändes som om magen var på väg att brinna upp. Usch!
Hemma hos farmor och farfar blev vi bjudna på tårta och kaffe. Jag är verkligen lyckligt lottad som har mina farföräldrar i livet. Och att de är pigga och friska.
Medan vi satt och fikade ringde Helena som skulle passa Nemo under tiden vi åker iväg, on undrade om hon kunde komma och hämta Nemo nu och det var självklart OK. Hon kom först och hämtade mig sedan åkte vi hem till Nemo. Han blev såklart jätteglad men han tyckte nog det var lite konstigt för han tittade länge efter mig och skällde precis som om han undrade varför jag inte hoppade med in i bilen. Men han kommer att få det jättebra hemma hos Helena!
Magontet blev bara värre och värre så jag sa till Andreas att han kunde åka till Gabriel om han ville för jag skulle inte vara något vidare sällskap ikväll heller, så det gjorde han och jag kröp ner i sängen tillsammans med mina små mirakel.
I onsdags morse vaknade jag med jätteont i magen men tänkte att det går nog över när jag får lite mat i magen. Så jag åkte till jobbet men magen blev tvärtom nästan bara värre efter frukost så jag stannade till kl 11 sedan åkte jag hem, eller ja, till doktorn som trodde det var magkatarr skrev ut medicin och ordinerade vila. Eftersom jag har kräkt också så valde jag att stanna hemma även på idag (jag skulle egentligen gått på en fackligutbildning idag så det var redan insatt vikarie för mig så jag har inte så dåligt samvete som jag brukar ha när jag är hemma från jobbet.) Så jag åkte hem och la mig i ett varmt bad och sedan bäddade jag ner mig i soffan och ömsom sov ömsom läste. Kl halv fyra hämtade jag barnen och eftersom jag lovat dem att julpynta idag så fick de lov att packa upp lådorna medan jag låg i soffan och halvsov. Tyvärr hade vi ingen mossa hemma så jag lovade dem att köpa det till dem idag. Så jag ska slappa en stund till i soffan innan jag åker och handlar mossa och annat till maten ikväll. Barnen skall hämtas kl två och då kommer mamma och roar barnen lite eftersom jag fortfarande känner mig matt och orkeslös.
Imorgon blir det en weekend till Oslo (hoppas vi . . .)

Söndag och Dop

Jag hämtade barnen hos mormorn klockan elva och vi styrde kosan ner mot Helsingborg och Felicias dop.
Jag hade med mig den lilla rosa datorn i bilen så barnen satt så tysta och snälla på vägen ner och tittade på Trassel.
Dopet var jättefint och lilla Flisan sov sig igenom hela cermonin, självklart så vaknade hon till när prästen hällde vatten på huvudet men hon sa inte en pip lilla skruttan ♥
Efter dopet bjöds det på kycklingssallad och efter det fick vi tårta. Saga och Wille sprang omkring och lekte och var inte så överdrivet intresserade utav vad som hände vid borden, men det är ju så det ska vara när man är barn. Dop är inget kul då - punkt slut! :) Vi stannade inte så länge eftersom jag hade lovat barnen att vi skulle äta på MAX på vägen hem och jag ville gärna hem i tid så att vi fick lite kväll hemma tillsammans också.
Tusen tack för ett jättemysigt dop!

Klippning, vänskap & tjejkväll

Lördag morgon kl 06,30 slår Wille upp sina blå och frågar; -Mamma, får jag gå upp nu?
Alldeles för tidigt för min mening så jag frågar om vi inte kan ligga och gosa lite istället och gå upp sen, det går han med på och kryper intill mig och så myser vi i 45 min ♥
Kl 10 hade jag en klipptid hos Sia på Salong Monica det absolut bästa stället att klippa sig på i stan, tycker iallafall jag. Jag har aldrig gått därifrån missnöjd! Jag klippte bort det slitna och det var en hel del! Men det är skönt att bli av med allt det trassliga!

När jag satt hos frissan så ringde Cina och vi bestämde att hon skulle komma till mig när jag kom hem från staden. Jag hade en hel del ärenden att uträtta; lämna tillbaka doppresent på KomIn, köpa doppresent på SIA, väga guldet hos guldsmeden, hitta en top till kvällens tjejmiddag (fyndade på Ginas rea 49:- precis lagom), gå till intersport och få tillbaka 600:- på jackan som vi köpte till pappan för 1995:- till farsdag och dagen efter var den på erbjudande 600 kr billigare! Andreas ringde ner och klagade så jag gick dit med kvittot och fick tillbaka mellanskillnanden. Sen skulle jag även till systemet för att handla cider. Jag brukar avsky att köra bil i stan på lördagar eftersom det aldrig finns någon parkeringsplats men idag hade jag tur, varje gång jag kom var det en bil som körde ut från sin ruta som jag tog :) När alla ärenden var avklarade åkte jag till mormorn och hämtade barnen som hade vart där medan jag klippte mig.

Cina kom och vi tog en Chai Latte (som jag köpte på KomIn, jättegod) tillsammans och pratade. Cina och jag har umgåtts mycket på det sista och jag är glad över att jag har hittat en så fin vän på gatan. Det är ofta svårt att hitta vänner i "vuxen ålder" så jag är alltid extra glad när jag gör det :)
Vi satt och pratade i några timmar medan barnen lekte på ovanvåningen, när Cina gick hem så gick jag upp till barnen och hjälpte dem att städa sina rum och sedan gick vi ner och mös i vardagsrummet innan det var dax för dem att åka till mormorn igen eftersom jag skulle på tjejmiddag.

Sofia kom till mig lite innan så vi blandade till en drink och ventilerade om ditten och datten. Tiden med Sofia går alltid så fort! Huxflux var det tid för oss att åka ner till Maria och vi insåg att vi inte skulle hinna gå som vi planerat, men precis när Sofia säger att vi får ta och dela en taxi så får jag ett sms från Cina som undrar om vi behöver skjuts! Vilken tur!

Jag bjöd Sofia på "vinet" som jag köpte i Barcelona och hon gillade det! Nu är det tyvärr slut så jag måste komma på vad det hette så jag kan fråga systemet om de kan beställa hem en flaska eller 5.

Maria bjöd på Kreolsk gryta som var jättegott och vi hade en väldigt trevlig kväll med god mat och roliga spel. Kl 02 kom Andreas och hämtade mig och som den underbara sambo han är körde han även hem de andra tjejerna.

 

Mina fina, vad skulle jag göra utan dom?

Vi tittade i gamla skolkataloger - jösses!

 





Jag har blivit utmanad

utav Charlotte.

1. När ingen ser eller hör mig. . .
är jag nog faktiskt som vanligt, tråkigt nog. Ibland händer det nog att jag kryper ner i soffan under min goa filt och sover en blund =D
2. Jag går aldrig hemifrån utan . . .
min mobil
3. Min blogg heter som den gör därför att . . .
det var det namnet som jag kom på och som var ledigt, så roligare än så är det inte!
4. Om jag vågade skulle jag . . .
gifta mig
5. Om 10 år kommer jag . . .
bo kvar i samma hus med samma man och våra tonårsbarn (!) Jag kommer förmodligen ha pluggat mera men arbetar på samma förskola. Förhoppningsvis så kommer jag vara säkrare på mig själv.
Jag utmanar lina, linda och Emma

Fredag 2011.11.18

Idag jobbade jag kort dag, slutade redan halv ett och åkte för att hämta barnen, idag skulle vi ha med oss Olivia (en utav grannbarnen) hem från förskolan. Eftersom jag hade ett ärende i staden så packade jag in alla 3 barn i bilen och var ännu en gång tacksam över att vår bil utan problem sväljer 3 bilbarnstolar i baksätet, så jag slapp ha ett barn fram. Kan ni tänka er tjivet om vem som skulle sitta fram? Ja, precis, så nu fick alla sitta bak :)
Vi åkte ner för att leta efter en doppresent till Felicia som döps nu på söndag i Helsingborg. Jag och barnen skall åka ner, pappan får vackert stanna kvar och jobba.
Barnen var som små änglar, speciellt Olivia och jag tror att hon smittade av sig på mina två också för de var helt underbara, trots mammans velande i de olika affärerna. Jag köpte tillslut en byxa och en body, men ångrade mig så imorgon får jag åka tillbaka, lämna tillbaka och köpa nått annat. Jag vill inte ge kläder som lillskruttan växer ur lika fort igen! Hon måste ju ha ett minne av moster Lina :)
Eftersom barnen var så duktiga så fick de välja varsin liten glass på torggrillen, det är ju trots allt fredag och sedan åkte vi hem igen. Både Cina & Anna var ute med sina barn så även vi var ute en stund och pratade om ditten och datten. Men sedan ville Olivia och Wille gå in och titta på Bilar 2 medan Saga och Elliot sprang hem till Stina. Cina och Widar följde med mig in och Cina höll mig sällskap medan Widar satte sig i soffan för att se filmen tillsammans med de andra två.
Senare kom Olivias mamma och hämtade henne och Cina tog med sig alla barnen hem till sig så att jag fick städat, tvättat, gått ut med Nemo och lagat färdigt maten ifred. Tusen tack ♥ Barnen kom tillbaks när maten var framdukad och det var väl sådär (bacon och broccolipaj). Men jag tyckte om den iallafall. Efter maten gick barnen upp på rummen och lekte medan jag passade på att städa garderoben där uppe och sedan gick jag även på garderoben i hallen - kastade trasiga fingervantar och la dit tjockare mössor, fuskollar och raggsockar (solhattarna och glasögonen åkte upp på förvaring) så nu är vi redo för kylan och snön - snälla?


Galna busungar i trappan :)

Det är fel. . .

att vi har mogna jordgubbar i mitten av november, att viden blommar om och att träden sätter nya skott. Så ska det inte vara i November. Jag vill ha kallt, frost, vitt, snö, bitande kinder och glada barn i pulkabacken. Håller ni inte med?
Denna hittade jag nu ikväll efter en kvällspromenad med Nemo.
Visst är det bara så galet? Blir 2011 året vintern hoppade över? Hoppas verkligen inte det!

Raska kvällspromenader

Det är fantastiskt när kylan kommer och frosten lägger sig som ett vitt täcke överallt och när man andas ryker det ur munnen. Så mysigt. Jag har precis kommit in efter kvällspromenaden med Cina, det är så skönt att komma ut på kvällarna och om man går tillsammans med någon så är det inte lika jobbigt att komma iväg. Det är ingen lång runda vi går ca 3 km men den är precis lagom, med tanke på att jag gärna vill ha lite tid med min gubbe med på kvällarna. Ikväll blir det dock inget då han ska åka till Gabriel och (säkerligen) planera nästa galna killresa, den här gången var det tydligen två av G´s vänner som också skulle med.
Men just idag gör det mig inget eftersom jag har en jättelång dag på jobbet imorgon 6.20-17.30. . .
Idag hade vi en vikarie på jobbet, det är alltid lite krånligt med vikarier eftersom de oftast inte känner barnen eller kan våra rutiner. Har vi tur så kan vi få någon som vart hos oss innan men idag kom en kvinna som aldrig vart hos oss innan och jag kände så fort hon kom in att detta kommer att bli topp! Så jag frågade henne om hon hade lust att gå till stranden med barnen och det hade hon inga problem med så vi traskade iväg och spenderade hela eftermiddagen vid havet. Det var vindstilla och gnistrande kallt - ljuvligt!
När jag körde hem svängde jag om apoteket för vi misstänker att Saga har fått en fotvårta (med alla sannolikhet bara för att deras dagis låter dem springa barfota inomhus!) Ja, ni märker säkert vad jag tycker om det!! Så jag haffade en apotektsdam och frågade henne om fotvårtor och jag höll på att smälla av när medlet kostade 300:- är inte det lite väl dyrt? Men så sa tantan att om man inte var säker på att det var en vårta så skulle man inte behandla den eftersom man fryser bort vårtan och om det då inte är en vårta så skadar man huden. Så imorgon ska Andreas åka till Läjeskliniken så de får bedömma. Vilket stoj för en liten vårta! Försvinner inte de utav sig själv? Det trodde jag!
När jag kom hem (efter ett stopp i affären) åkte Andreas iväg och tränade medan jag stoppade i en maskin tvätt och lagade mat. Idag blev det spagetti med någon form av falukorvsröra som barnen åt med god aptit - till och med Saga =D
Jag har verkligen inga bilder att visa Er idag, men jag tog en precis innan vi satte oss i soffan och tittade på Bilar 2.


Världens vackraste ungar - mammas hjärtan ♥

Jobb, bullbak och föräldramöte

När jag slutade pep jag snabbt till affären (ja, jag vet att jag inte får det när barnen är på förskolan men jag skulle bara ha 1 paket jäst och 1 liter mjölk) sedan åkte jag till förskolan och möttes av glada barn. Idag skulle Wille ha med sig Tim hem så det var extra stojiga barn som sprang hem :)
De sprang direkt upp på ovanvåningen och började leka medan jag satte degen, dammsög, laddade en maskin tvätt och tinade kasslern. Medan degen var på jäsning kokade jag ris och tärnade kasslern till middagen. Eftersom min mamma skulle komma och vara barnvakt medan jag var på föräldramöte så ville jag ha maten färdig innan hon kom så att hon inte behövde ställa sig och laga mat det första hon gjorde när hon kom.

Barnen var väldigt otåliga och sprang upp och ner för trappan för att se om degen hade jäst färdigt och tillslut så hade den ju faktiskt det :)

Vi bakade vanliga bullar med socker/kanel och mandelmassabullar - men man fick även blanda om man ville :)

Bakar en - bakar alla (Nemo fick dock bara slicka smörkniven)

Mandelmassebullar till vänster och kanel till höger - mums!

Mitt i allt blev barnen hungriga och ville ha mellanmål, så jag gjorde våfflor som de fick äta i vardagsrummet medan de tittade på ett avsnitt av smurfarna.

inte den bästa bilden kanske :) Alla gör miner =D

Medan bullarna jäste fortsatte jag med maten, en kassler gratäng med sweetchili, curry och banan. Den blev jättegod och det blev flera matlådor till pappan. När köket var städat, tvätten upphängd och golvet dammsugna ropade jag ner barnen och vi tog på oss och gick ut för att leka i mörkret. Tur att reflexvästar finns :)

Tims pappa kom och hämtade honom vid fem snåret och då var det dax att ta en promenad med Nemo, då ville även Elliott följa med och det fick han såklart. Vi tog bara en kort runda eftersom jag var tvungen att stoppa in maten i ugnen och ärligt talat så går det inte så fort när man är ute på promenad med 3 busiga barn :) Mamma kom precis när vi satt oss och jag fick kastat i mig lite mat, satt på TV:n på barnkanalen och gjort en kopp kaffe till mormorn. När jag höll på att göra mig iordning så ringde Cina och frågade om vi kunde gå tillsammans till förskolan.

Efter mötet ville grannmammorna gå en promenad men eftersom mormorn skulle hem och Andreas inte var hemma så kunde jag inte följa med, men de var så snälla att de tog med Nemo iallafall.

Nu sitter jag i soffan och tittar på Desperate och pustar ut efter en hektiskt dag!


"In dreams and in love there are no impossibilities"

Vad tycker Ni om vår logga? Jag gillar den, visst är den fin?

Happy birthday little brother

Då var det redan söndag igen och min Lillebror fyller 25 år idag, det är helt otroligt vad tiden går fort! Och jag är snart 30 - hjälp!
I fredags grillade vi korv med barnen på jobbet, det är så mysigt jag skulle nog kunna grilla varje mellanmål :)
Världens bästa jobb? Ja, jag tror det...
När jag sen kom hem var det bara snabbt in och byta om till träningskläder. Barnen var ute och lekte, Wille hade en kompis från förskolan hemma hos oss och de hade verkligen jätteskoj tillsammans. De säger själva att de är bästa vänner. Så sött!!
Idag var det dax för step och core men jag var alldeles för trött för att ge gärnet, det kändes som om benen skulle vika sig när som. När det ÄNTLIGEN var slut ringde Andreas och bad mig köpa hem ost för han och Cina höll på att göra pizza hemma hos oss. Vi skulle egentligen träffat Jonas och Jenny men det blev avbokat i sista minuten. Så när jag kom hem var huset fullt av barn som dansade till Spotify och levde rövare! Andreas stack till träningen och Cina fortsatte med maten medan jag tog en välbehövlig dusch. Barnen hade redan ätit så det var bara mammorna som satt vid köksbordet och åt. Cinas man Jimmy var iväg på grabbhelg och skulle inte komma tillbaka innan på söndag så vi bestämde oss för att tjuvstarta med glögg och pepparkakor, så Cina åkte iväg och handlade medan jag parkerade 4 vilda barn i soffan - satte på en film och dukade fram Fredagsmys. Efter filmen var det dax för alla barn att sova så Cina,Elliott och Vidar gick hem till sig och jag och pappan stoppade om våra mirakel och önskade dem en god natt.
De somnade med en gång och jag tog ut Nemo på en långpromenad i den månklara kylan, vilken vacker kväll det var! Vi traskade 4km i rask rakt och när vi kom tillbaka Peo jag över till Cina dom hade dukat upp glögg,pepparkakor och clementiner. Vi satt och pratade fram tills midnatt då vi sa godnatt och jag gick hem till mig.
Om jag trodde att jag skulle få sovmorgon så var det helt fel! Wille kom och kröp ner hos mig redan vid sju och 45 minuter senare kom även Saga. Vi steg upp lite efter kl 08 och sedan var det fullt ös. Vi bestämde oss för att åka till sjukhusets simhall och bada men när vi kom dit hade mamma fel kod till kortet så snopna fick vi traska därifrån igen. Vi åkte istället ner till stan fär pappan fick köpt sig en ny vinterjacka och vantar så nu är hela familjen rustade för vintern, eller nästan iaf pappan behöver skor också :) Barnen tyckte dock inte det var speciellt roligt att gå i affärer istället för att bada så vi mutade dem med McD till lunch. Men min mage hade börjat göra ont så jag tog bara en cheeseburgare (som f.l innehåller 300 kalorier!!) och sen åkte vi hem.
Louise kom över på en fika och lämnade Giselas tupperware produkt, vi satt där i godan ro och pratade och hade trevligt när jag fick syn på klockan; 14.30!!!! Och jag som började jobba 14.45! Det blev bara till att stoppa in barnen, hunden och pappan i bilen och köra dem till Nisse & Britta. Jag fortsatte till jobbet och kom i tid - puh :) Eftersom jag jobbade till kl 21 har jag inte så mkt mer att berätta om dagen, när jag slutade åkte jag hem, åt och la mig - bonntrött!!
Och idag är det söndag och jag jobbar dag. Barnen har varit och badat med pappan och mormorn (eftersom det inte blev något igår) och nu är de hemma hos Mimmi och äter så att pappan kan träna. När jag slutar åker jag och hämtar dem och så styrbord kosan mot Himle och lillebrors firande.
Detta inlägg är skrivet från mobilen så är det stavfel så är det pga T9!

"People ask me why it´s so hard to trust people, I ask them why it´s so hard to keep a promise?"

Bjuder på en bild som jag verkligen är nöjd med - från Tall Ship Racing


Tisdag 2011.11.09

Idag åkte vi och matade ankorna vid dammen tillsammans med familjen Wall
Wille var så stolt när han fick gå med Egon!

Jag är såå trött hela tiden, jag förstår det inte? Jag ska krypa ner i soffan nu och titta på biggest loser. Ledsen för ett tråkigt blogginlägg men jag orkar helt enkelt inte..

Måndag - igen?

Veckorna springer förbi alldeles för fort, jag vet att jag säger det ofta men det är ju otroligt vad fort det går!
Idag har Andreas vart ledig och då har det tydligen bakats här hemma. Eftersom jag har jobbat hela dagen har jag inte så mycket att skriva idag. När jag kom hem var maten färdig och sedan spelade jag och Saga lite Wii :)
Jo jag höll på att glömma....natten till idag sov Wille hela natten i sin egen säng (!!!! Ni som känner oss vet hur stort det är =D) och hela natten utan blöja!!! Jag gick upp och kissade honom kl 03 och sen somnade han om som en stock. Så stolt han var på morgonen må ni tro! Så nu sover han i sin säng igen - utan blöja! Vår stora fina kille ♥
Nu sitter jag i soffan men en stor kopp honungste och tittar på det Okända, snart ska jag gå upp och lägga mig för imorgon är det jobb tidigt :/

En mysig söndag tillsammans med familjen

Eller ja, Andreas har jobbat hela dagen och det är ju såklart tråkigt, men vi har haft en mysig dag ändå.
Vi tog det lugnt på förmiddagen och bara slappade tillsammans i soffan. När klockan närmade sig elva var det dax att ta tag i dagen och börja förbereda lunchen eftersom jag hade bjudit hit min farmor & farfar på lite mat. När jag stod där och förberedde med laxen tittade jag ut igenom förnstret och vem såg jag inte då? Om inte barnens farmor & farfar! Vilken rolig överraskning. Och det tyckte barnen med:
De stannade på en kaffe och körde sedan tillbaka till Ystad igen. Lunchen blev en hit hos farmor och farfar (fisk går alltid hem i en fiskarfamilj =D). Och sedan styrde vi kosan ner mot staden för att mysa med Lina och Älva. Älva är 9 månader nu och är helt underbar, det är en perfekt ålder, de är så söta att man bara vill äta upp dem. Både jag och Andreas är sugna på en till men vi har bestämt oss för att det räcker, men sugen kan man ju bli ändå ;)
Nu ska jag gå över till grannen, Saga är där och badar badkar. Sedan skall vi äta hamburgare och när barnen har somnat skall jag köra lite Wii innan Andreas kommer hem. Jag och Linda gjorde lite igår och jag blev verkligen sugen på att börja igen!

Alla helgon - en stämningsfull dag

Dagen började med storstäd utav ovanvåningen, det var så dammigt, jag kan inte fatta hur det kan bli så dammigt på så kort tid? Barnen hade en kompis hemma så jag vallade dem från rum till rum, när jag städade Sagas rum fick de leka i Willes och viseversa. Mitt i städet kom ett sms från grannen som undrade om vi ville komma ut och leka. Så jag körde ut alla barn, damsög färdigt och gick ut med en kaffe och njöt utav det härliga vädret.

Eftersom vi skulle till mormorn på kvällen och fira henne så var vi tvugna att åka och inhandla en present :) Det fick bli en massa gästtofflor eftersom mormorn alltid har det så kallt på golvet hemma hos henne. Klockan sprang iväg så vi styrde kosan till göingegården för att fika tillsammans med min fina Linda. Hon hade bakat en kolakaka men jag stod emot! Barnen lekte så fint på ovanvåningen och vi mammor fick tjatat om det mesta - dock inte tillräckligt för vi bestämde att Linda skulle komma till mig senare på kvällen för lite prat och vin :]

Vi skulle träffat Lina och Älva men det blev lite strul så vi bestämde oss för att komma till dem imorgon istället. Så vi åkte till mormorn och firade henne, hon bjöd på god lax och när mörkret lagt såg gick vi till kyrkogården och minneslunden för att tända ljus för dem som inte finns med oss länge... Det är så vackert och stämningsfullt. En man spelade Amazing Grace på trumpet, man rös över hela kroppen. Fota i mörker är inte min grej men här kommer några bilder iallafall !



När vi gick hem träffade vi den här lilla godingen ... ♥

Fredagsmys

Idag när jag kom till jobbet var det ingen där, inte en människa någonstans, det kändes lite konstigt att gå i de tomma lokalerna som annars brukar vara så fyllda av stoj och stim. Jag visste såklart att min avdelning inte skulle vara där eftersom vi hade bestämt att vi skulle ta med oss barnen till stranden idag och äta lunch där. Så när jag kom började jag att lasta vagnen med soppa, smörgåsar, kaffe och dryck. När jag kom ner till stranden så satte vi oss och åt - det var fantastiskt. Lugnet, havsljudet och den friska luften. Barnen älskade det och tyckte vi skulle göra det fler gånger - och det är klart att vi ska!
[denna ide är direkt norpad av I Ur och Skur Ugglan och Carin Victorson =D]
Jag slutade sent och hämtade inte barnen innan det var mörkt. Vi stannade en stund ute på vår gård och lekte medan vi väntade på mormorn. När hon kom smet jag snabbt iväg till affären och hämtade ett PartyLite paket och barnens skor som hade kommit.  Jag tyckte att skorna såg så stora ut på deras små fötter men samtidigt så ser ju kängor oftast större ut, är det inte så? Både Saga och Wille älskade iallafall sina, men jag ska diskutera med pappan först om vi ska behålla dem och bara lägga en sula i eller om vi ska skicka tillbaka dem, kruxet är att de inte finns i mindre storlek :/ De andra höstskorna satt som ett smäck! Se själva:
Dessa skor fick barnen likadana. Jag kan verkligen rekomendera dessa varmfodrade höstskorna, jag har sett många utav mina förskolebarn ha dem och jag vet att de håller bra mot både slitage och väta. De är ifrån Lejon och kostar endast 299:- perfekta förskoleskor! Finns på Skopunkten.
Det är dessa kängor som jag tycker ser så stora ut, men de har samma innermått som höstskorna? Vi får suga på karamellen lite men tårna känns bra och barnen säger att de inte glappar när de går och det ser inte heller så ut.
Hursomhelst så är dessa kängor även de av toppenkvalite! De är fodrade runt hela foten och inte bara i skaften som vissa är. De är vattentåliga och lätta att få på. Om jag kommer ihåg kan jag fota inuti så ni får se hur de ser ut. Även dessa sköna kängor kommer från Lejon!
Efter skoprovningen så dukade vi fram lite fredagsmys, mormorn stannade tills det var läggdags sedan cyklade hon hem till sitt.
Mys med dippa, grönsaker, ost, kex, mjölk och trassel på TV:n!

Vår livskvalite är beroende utav kvaliten på de frågor vi ställer till oss själva ♥

Jag har tänkt och grubblat en massa den senaste tiden, om mig själv, mitt jobb, mina vänner, min familj. Jag kan inte säga att jag har kommit fram till någonting egentligen. Men jag är trött på att höra vad människor tycker och tänker om de val jag gör i mitt liv.
Igår så skulle jag uppdatera min iphone och då försvann hela min telefonbok, först fick jag nästan panik eftersom jag inte hade någon säkerhetskopia någonstans, men sedan kändes det bra. Nästan som om det var meningen. De människor som jag vill ha kvar i mitt liv är de jag har i min telefonlista. Jag har mina vänner och deras nummer kan jag utantill. Jag behöver inte numret till så kallade vänner som jag inte ens vet vart de står, vänner som jag är osäkra på om hurvida de egentligen vill vara min vän.
En klok vän sa till mig en gång att göra mig av med alla de vänner som jag inte var 100% säker på vart jag hade, kanske är det just det som jag behöver göra? Ja, jag tror jag ska göra det, varför ska jag umgås med människor som jag inte mår bra av att umgås med? När jag har så många fantastiska människor i mitt liv som jag älskar att spendera tid tillsammans med? Och två utav dem ligger just nu och snusar i vår säng ♥

Välkomna hem till oss! Visst ser det mysig...

img_6068 (MMS)

Välkomna hem till oss! Visst ser det mysigt ut? Jag älskar levande ljus i alla dess former. Igår blev det inte mycket bloggande för jag pluggade lite ( ytterst lite) sen uppdaterade jag min iPhone och då försvann alla mina kontakter och allting :( Så snälla skicka ett mail eller Mess till mig så att Jag får tillbaka alla förlorade nr!


Onsdag - mitt i veckan

Idag så var det jobb för mig, i vanlig ordning. Vi slog på stort och grillade korv ute tillsammans med barnen idag. Det är alltid lika uppskattat men man luktar ju därefter. Jag och Caroline lärde oss dock att vi måste sätta igång elden mycket tidigare :) Tur att vi har så tålmodiga och snälla barn!

När jag kom hem var det redan mörkt ute, nu börjar myshösten på riktigt. Barnen var ute på gården och lekte med sina kompisar. Många föräldrar var ute också så jag tog med mig en kopp ut och tjötade lite strunt. Vi mammor bestämde oss för att ta en promenad kl 21 ikväll. Nemo får även han följa med såklart. Det är alltid lika mysigt på våra promenader.

Jag bad Andreas att ta lite kort under dagen så jag hade något att visa er.


Tydligen så åt de fil och flingor till lunch.... [ehrm....] Ser Ni föresten att Wille är på väg att spilla? =D


De var i fårhagen och rastade Nemo ...


på lekplatsen ...


och kollade på Nisse och Brittas kvällsmat :)

Efter maten så bytte barnen om till pyjamas och borstade tänderna, detta helt utan gnäll eller protester. De till och med städade sina rum. Vet ni varför? Jo för jag mutade dem ;) Jag hann plocka undan disken, ladda en maskin tvätt och vika ihop den rena tvätten medan de höll på däruppe. Och när de var färdiga kom belöningen;



30 MINUTERS DATASPEL INNAN LÄGGDAX!!!

Nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags att samla ihop grannmammorna och ut och powerwalka :)

Tisdag 1 november

Å jag förstår inte vart tiden tar vägen, det är redan november och om 4 veckor är det första advent :) Det gillar jag, julen. Vilken underbar högtid!

Idag jobbar jag kort dag som jag alltid gör på tisdagar och det är alltid lika skönt att få gå hem efter vilan. Idag var det mer eller mindre kaos på stället eftersom vi aldrig får in vikarie. Men med positivt humör så går allt och det flöt på ändå.
Jag hämtade barnen hos mormorn idag igen och de var ute och lekte med såpbubblesvärden när jag kom ♥
Vi körde direkt hem och gick ut med Nemo som var mer än lovligt nödig.

30 sekunder senare ramlar de båda två =D

När vi kom tillbaka till gården så var Anna och Andreas ute så då tog jag en kopp kaffe med mig ut och stod och tjötade lite.  Saga och Wille lekte affär och städade sitt lilla hus =D

Visst är det härligt med barns fantasi?

En riktigt trevlig kväll önskar vi Er alla ♥

 


RSS 2.0