Vad vore livet utan stress?

Ja, det är rubriken på boken som delades ut på föreläsningen som jag var på idag Stressagigily med stressdoktorn från TV4 morgon (på lördagar). Min handledare var så snäll och släppte iväg mig från praktiken 2h innan så jag kunde gå och lyssna på honom. Å vad bra det var! Och roligt, jag skrattade och skrattade, och det var så sant allt han sa. Jag tror att man stressar mer än vad man tror och att det är boven till många utav dagens sjukdommar.

En fråga var hur man stressar ner, å jag visste med en gång svaret - Farmor & Farfar. När vi är hos dem är jag totalt avslappnad och lycklig. Tänk att få ha turen att ha sina farföräldrar i livet ♥





Bilder från när vi var i Simrishamn i somras. Farmor säger ofta hur glad hon är över att få uppleva sina barnbarnsbarn ♥
Summan av kardemumman? Ta hand om familjen och umgås så mycket som möjligt, man vet aldrig när det är försent. Ge en extra kram, ett snällt ord och tala om hur mycket du tycker om dem !


Vi har jobbat på

att barnen skall få vattenkoppor, Så om ca en vecka hoppas vi att de första kopporna dyker upp och vi hoppas att det blir lindrigt! Det finns ingen bra tid att få vattenkoppor på, men för barnen skull så vill jag att de ska ha haft det innan de fyller fem år. Det är vad de rekomenderar på vårdcentralen och på 1177. Så håll tummarna är ni snälla, vi kommer få ta hjälp av mamma och Nisse&Britta för att inte jag ska missa för mycket i skolan men sen är det gjort :)

Första dagen var jag och barnen själva ute hos Familjen Engman (vattenkoppsbärarna) där spenderade vi några timmar och dagen efter åkte vi ut hela familjen och grillade korv.



På kvällen låg Saga och Melwin i hans säng, Gabriel tittade in och då hade Mewlin lagt armen om Saga (naaaw♥) men så fort jag kom med kameran ropade han KAMERA och pekade på mig, haha, det fick jag inte fota!


Så om vi inte får vattenkoppor nu så är de nog imuna ;-)


Utmanad

Av Emma att lägga upp det tionde kortet i den tredje mappen och det blev:

och det blev detta mysiga från semestern. Jag utmanar Johanna och Charlotte att göra detsamma :)


Håll ut!

Uppdatering kommer :)

Födelsedagskalas och Cirkus!

Då ska jag försöka mig på ett blogg inlägg trots att jag har sprängade huvudvärk och bara vill lägga mig och sova :) så det kommer bli mest bilder...
Vi börjar i torsdags då vi mötte upp familjen Engman för att kolla på Cirkus.





Tim var mäkta imponerad men somnade sedan i mammas knä :)

Födelsedagen började givetvis med paketöppning i sängen :)



I paketen fanns pyssel som vi gjorde fin fina tavlor av :) Och givetvis mängder med McQueen bilar =P





Så kom då äntligen dagen Wille längtat efter, nästan mer än själva födelsedagen, nämnligen barnkalaset!
(men först en ridtur på Dimma, Saga fick rida Bambina)

Självklart var det Blixten tema :)


Alice, Saga & Ludde

Noel fiskar :)

Camilla och Selma stannade kvar en stund extra så vi bestämde oss för att gå ner på lekplatsen så barnen fick springa av sig lite...




Tillsist var det en nöjd men mycket trött kille som satt i soffan...


Tillsist vill jag bara visa detta fina kortet som Wille fick..


Nu måste jag lägga mig och försöka sova mig bättre. God natt allihopa!
Tack mamma för all hjälp idag!


Så arg hela tiden

Ja, det är han, Wille...
Borta är min lillegose kille och istället har jag fått en arg 3-åring på halsen. Jag hoppas verkligen att detta är något övergående. Han vill inte vara med mig, leka med mig eller följa med mig någonstans. Frågar jag han någonting så gapar han bara ett JAAA, om jag, gud förbjude, inte hör vad han säger första gången utan ber honom säga den en gång till så får jag bara JA SA JAG JU eller ett MEN JAG HAR REDAN SAGT DET!

Och det gör ont i mamma hjärtat må ni tro. Jag hoppas verkligen att det går över och att han en än gång blir vår lille goe kille. Att detta bara är en form av treårs trots.

Hur har ni det hemma? Ni som har barn runt tre års åldern?


Min söte goe solstråle


PelleVävare

Då till presenten som jag fick av Andreas. En super fin röd morgonrock av märket Pellevävare (!) - ibland blir jag bara för bortskämd...



Om ni vill se hur den ser ut i "helfigur" klicka då HÄR
Dock är min färg mer klarröd som Ni ser på bilden ovan. Ser nu att den var nedsatt men jag tycker fortfarande att den är svindyr. hade aldrig köpt den själv även om jag suktat ;-)
Får ni tillfälle så prova Pellevävares frotté, Lexington är bra men detta är snäppet bättre (men även dyrare) plus att det är svenskt.

Färdig velat

jag har nu velat färdigt och skall stanna kvar på blogg.se. Anledningen till det är att wordpress är för komplicerat för en inte alltför haj HTML:are :)

Igår fick vi besök av Farmor och Farfar från Skåne, ni må tro att barnen blev glada! Det är så roligt att se hur glada de blir när de kommer och hälsar på. Vi var bjudna på lunch hos min farmor & farfar, vi fick jätte god mat. Kycklingfile som farmor stoppat full med philadelphiaost och soltorkade tomater. Andreas var dock så dålig från gårdagens utgång tillsammans med Gabriel att han mest låg och sov i farfar Nisses säng :)

Wille fick några födelsedagspaket från Skåne bland annat Blixten McQueen i DUPLO. Så fint det var, det har det lekts mycket med kan jag lova. När Farmor och Farfar begav sig tillbaka till Skåne åkte jag in och handlade pizza (Andreas cravings efter fet bakfyllemat) sedan somnade vi alla gott tillsammans i vår säng :)

I morse var det dax för ännu en vecka praktik, å så skönt det ska bli när det är över. Jag trivs som tusan på min förskola men att jobba nästan heltid samtidigt som det är massa skolarbete som skall göras tär på mig. Jag hade iallafall en lång dag idag ända till 16,30. Vi hade ett litet miniljusparty på rasten, jag, min handledare + de andra 2 pedagogerna som arbetar på förskolan. Till det serverades det tårta från en mamma som var så möjd med deras arbete! (Jag åt förstås ingenting, det var den andra tårtan som jag tackade nej till idag vi firade ett barn på förmiddagen då det också bjöds på tårta).

Det var 2 trötta barn som jag hämtade, så för att pigga upp dem lockade jag med att Saga skulle få sitta vid min lilla rosa dator och Wille skulle få leka med magiska sanden.



Njuter av det fina vädret och leker med den magiska sanden....

Så fort jag sysselsatt barnen var det dags för mig att tvätta, dammsuga och laga mat. Maten blev sen, närmare 18.15. Jag var lat och gjorde lax i ugn med ett täcke av franska örter + creme fraise och ris. Till det åt vi en sallad med tomat, lök och feferoni. Super lättlagat men gott :)

Nu sitter jag helt slut i soffan och ska kolla på Filip och Fredrik innan jag stupar i säng. Andreas tjatar om att jag ska blogga om den fina presenten jag fick av honom för en månad sen. Men det får bli imorgon. Måste fota den först!

God Natt ♥


Nightsky

2010-09-05

Idag har vi haft en fin dag, lugn och skön med Ponnylekis och växthusbesök.

Vi började dagen med en promenad till Växtriket men det visade sig att de hade slutat med söndagsöppet så det blev till att gå hem igen. Mina barn som alltid brukar springa och busa och vägra hålla varandra i handen gick nästan hela vägen dit och hem och höll händerna. Så söta och snälla så, på vägen hem hittade Saga en mask och den var vi ju tvungna att stanna och titta på. Wille är sjukt förtjust i allt smått som lever.

 

Syskonkärlek

 

Sedan bar det iväg in till staden för ett besök på växtriket och hämta min kusin Elin som skulle hjälpa till att leda på ridningen.

 

Ponnylekis

 

Dagen avslutade vi med hemmagjorda köttbullar, potatis, gräddsås, lingon och kokta grönsaker.


A really bad day

2010-09-01

Idag har jag haft en riktigt dålig dag, hela dagen har jag haft en dålig magkänsla, som om jag glömt bort något som jag borde gjort eller ska göra. Vi åkte iallafall hem till mamma och hämtade upp henne och sen begav vi oss till staden å shoppa skor till barnen och mamma. Och vet ni vad? Alla vi kom hem med skor, till och med jag fyndade ett par knallröda för 150:-. Saga blev överförtjust i sina eftersom de var glittriga och blinkade när hon gick :) Wille hittade ett par knallröda bilskor (kanske inte de snyggaste i mitt tycke men han var bestämd och det är bättre de får något som de gillar och faktiskt kommer att använda) Så nu saknar vi bara termobyxor till Wille, och vinterkängor till Saga, vinterjacka till mig och fleecejacka (att fästa i hans jacka) och skor till Andreas. Sen är vi all set for the winter :)

Vi började med en sväng på torget och gick sedan vidare genom varenda skoaffär i Varberg. Vi lunchade i solen på torggrillen och samtidigt ringde Johanna och sa att de var lediga när vi planerat åka så nu ska jag boka stugan imorgon och sedan blir det att planera, det blir en kort tripp men ack så skönt att komma iväg till lugnet :)

 

Vindruvepaus på torget

 

Vi tog en välbehövlig mellispaus på torget, rakt ner på marken satt vi och smaskade vindruvor. Jätte goda kärnfria ekologiska druvor köpta av en tant på torget. Riktigt mysigt var det.

Imorgon ska jag springa iformloppet, hjälpe mig :) Men jag känner mig laddad och ska bara springa 5km så det är ju ingen lång sträcka. Jag hoppas på att det ska bli en fin kväll med tjejorna och en upplevelse som man kommer minnas, synd bara att Emma inte kunde följa med, kanske nästa år Emma?

Ne, nu ska jag fortsätta läsa den spännande boken: Pedagogens inre rum :/ Kan jag inte bara vara klar nu??


En kall höstmorgon

2010-09-01

och idag blir det inga många knop gjorda, vi ska hem till mormorn och sen ska vi handla men det får bli allt för idag. Vi ska bara försöka njuta av att vara lediga, kanske blir det en sväng ner till stranden. Det är ju så fint att gå där när hösten börjar smyga sig på :) Andreas jobbar som vanligt och kommer inte hem fören sent ikväll.

Willes födelsedag närmar sig med stormsteg, tänk att vår minsting redan ska fylla 3 år! Vart tar tiden vägen? Vi ska bara ha ett litet släktkalas och sedan ett pyttelitet barnkalas, Wille har tjatat om detta barnkalaset och vi har handlat in muggar, papptallrikar, servetter, dukar, godispåsar, inbjudningskort - allt i temat BLIXTEN MCQUEEN. Ni må tro att han är förväntans full, det enda han tjatar om är sitt barnkalas ♥

Nu måste vi börja göra oss iordning, och inte glömma att ta med de sista DHL paketen från tradera auktionerna, jag tyckte att det var mest strunt jag sålde men ändå så blev det en rejälsumma. Välkommet tillskott när Golfen (igen vad annars) bestämmer sig för att bara dö hipp som happ. SUCK - dessa bilar!!!


First and second schoolday


Let´s go


Utan ett ord

2010-08-19


Å vilken bra bok jag läst (den på bilden ovan). Den handlar om en 14-årig flicka som har varit ute och svirat på kvällen och befinner sig i en bil tillsammans med sin inte så hederlige pojkvän. Flickans pappa kommer då och sliter ut henne ur bilen och kör hem dem. Hon blir förstås vansinnig och skriker att hon önskar att de (hennes föräldrar) var döda, springer in på sitt rum och smäller igen dörren. Morgonen därpå vaknar hon och huset är helt tomt, ingen är hemma, varken mamma, pappa eller hennes storebror. 25 år senare bestämmer hon sig för att medverka i en TV-show för olösta mysterier, några dagar efter showen sänts ringer en man och säger att hennes familj förlåter henne...

Nu vågar jag inte skriva mer utan att avslöja för mycket, men läs den, jag ger den ++++ =D


dagarna flyger förbi

2010-08-19

och jag har varit jätte dålig på att blogga, lusten finns inte där riktigt, jag är inne i en sån där "känner-sig-som-en-tjock-tråkig-kossa-utan-motivation-till-något" period. Men för er skull ska jag ändå göra ett försök till en kort sammanfattning av de sista veckorna! Vi tar det från början :)

Barnen spenderade en vecka till nere i Ystad hos farmor och farfar, de trivs verkligen och det är jätte roligt att se hur de trivs. Nisse och Britta följde även de med ner och hämtade barnen. Vi åkte ner på torsdagen efter det att jag slutat jobba och på fredagen åkte vi till Simrishamn. Tyvärr ligger alla de korten i en annan kamera, men jag bjuder på lite bilder från Ystad istället;

 

Turistande

 

Vi körde hem igen på lördagen, när vi kom hem körde vi direkt till Mimmi för barnen skulle sova där. Det kändes jätte konstigt att lämna barnen igen när jag precis hämtat dem, men tjejkvällen som jag skulle på hade vart bestämd i flera månader och endast eget dödsfall är accepterat som frånvaro :) Sen körde jag hem, packade upp och gjorde mig iordning. Jag hade en sån där dag när ingenting som jag tog på mig satt bra, jag brukar aldrig vara sådan, men denna kvällen var det hemskt! Jag hade verkligen ingenting att ta på mig och håret var som ett mindre skatbo!  Tillslut hittade jag något som satt "sådär" och var precis färdig när Johanna kom och hämtade mig, vi plockade upp Sofi på vägen och körde hem till Carin. Vi blev bjudna på en välkomst drink och lite olika småplock till förrätt, till middag hade Carin lagat en jätte god krämig kyckling med pasta och en grönsallad, det blev vin till det :) Efterrätten bestod av en jätte god morotskaka och en ännu godare kaffe drink. Kvällen förlöpte med mer drinkar, skratt och prat. Vi bestämde även att vi ska starta en symötesgrupp. 1 gång i månaden skall vi träffas och sy, virka, brodera - KUL! Det blev ingen utgång utan vi satt och tjatade hela kvällen, det är nästan roligare än att gå ut tycker jag, har inget intresse alls för det längre iallafall inte i lilla Varberg.

 

Sofi, Jag, Carin & Johanna

 

Sedan var det dax för Andreas att ha semster och jag att jobba min sista vecka på sommarjobbet, sista dagen blev hektisk dock då jag var både i köket och i tvätten. Men det funkade hur fint som helst, jag säger det igen, en heltidstjänst  i tvätten behövs inte! På lördagen hann vi iallafall med att åka till Fun City, barnen älskade det och Andreas flippade ur totalt över alla getingar som fanns där :) Så vi flydde till poolen för att komma undan dem...

 

En bra dag på Fun City med familjen

 

 

Hädan efter så lovar jag att bättra mig på bloggen, inget roligt att läsa om det uppdateras så sällan, jag vet. Tack för att ni stannar kvar trogna läsare ♥


Vilken dag

2010-08-03

Dagen började tidigt, eller den började redan när alla sov och jag satt uppe på ännu ett jobb-natt-pass. Efter nattpasset var det dax att köra till dagpasset och jag jobbade på bra och var färdig redan kl 14. Innan jag åkte hem kollade jag min mail och fick den glada nyheten att CSN beslutat att ge mig studiestöd min sista termin, en sten föll från mitt hjärta, nu har man pengar året ut iallafall :) På vägen hem körde jag förbi Cissi på en fika hos hennes och Morgans Bullerbyoas - fantastiskt vacker röd gård mitt ute i skogen. Jag gosade massor med deras lilla 3 månaders Ted

På vägen hem stannade jag på Toweks (vår bilverkstad) för att hämta Touranen som stått inne på lagning eftersom elhissen small sönder när jag körde hem från Ystad i söndags (fick köra 26 mil på motorvägen med helt öppet förarfönster - inget jag rekomenderar). Jag var lite nervös eftersom jag dagen innan, när jag hämtade hyrbilen, skällde väldigt mycket på dem. Befogat givetvis då de gjort 2 riktigt stora tabbar på våra bilar inom loppet av 3 månader. Så när jag steg in tog jag på mig mina solglasögon (alltid skönt att gömma sig bakom dem) och beredde mig på att betala de 4000:- som det kostade. Döm om min förvåning när mekanikern säger att de bjuder på denna reperationen! Ursäkta? Vad sa ni? De ville gottgöra för sina tabbar genom att bjuda på denna reparation. Tackar å de ödmjukaste! sen kilade jag snabbt som en råtta ut därifrån innan de han ångra sig. Glad i hågen och 4000:- rikare (egentligen inte då vi lånat pengarna av min farmor och farfar, fast ändå eftersom vi slipper en skuld till dem på 4 laxar) körde jag hem, gick ut med Nemo och stöp sedan i säng.

Jag hann sova dryga timmen innan mobilen ringde, sömndrucken tittade jag på displayen som blinkade min gamla chefs namn. Undrar vad hon vill? Det visade sig att hon ville erbjuda mig ett jobb, ett jobb, kan ni förstå?! Hon hade fått en tjänst och genast tänkt på mig. Tjänsten är samma som jag haft en gång innan -att arbeta med barn med downs syndrom- och tjänsten är på 20% under höstterminen (perfekt  när jag pluggar) och sen ökas den i årsskiftet. Vill du ha den? Jag skulle bli jätte glad om du tog den sa hon. OM jag vill ha den?? Klart att jag vill! Sen var det kört, jag kunde inte somna om började städa, rensa lådor, vika tvätt, byta kattlådan, dammsuga. Helt otroligt hur goda nyheter ger en energi!

Imorgon blir det tillbaka till skolan igen, jag och Carin ska träffas och kopiera lite litteratur, slänga iväg några mail och tjata lite. På torsdag ska jag och min farmor och farfar åka ner och hämta barnen i Ystad. Sedan ska vi ha en liten minisemester i Skåne, bland annat åker vi till Simrishamn och tittar vart min pappa och hans syskon växt upp.

 

Fyrklover

 


Havsbad

2010-07-28

Idag har vi varit och badat i Kagebäcken. Det är jätte fint där och vattnet är kanonfint. Dock kryllar det av krabbor men det får vi väl ta :) Vi hade köpt varsinn minisurfbräda till barnen och ni må tro att det lektes friskt med dem. Det tog Wille ca 15 min att få in snittsen och inte ramla av men efter det gick det som ett jehu...

Vi var ensamna på stranden ca 1,5h sedan kom pappa och min farmor ner. Vi fikade och jag och farmor gick ut och doppade oss. Jätte härligt med vattnet men fy vad saltet kliade när vi väl kom upp! Farmor och jag planerade inför Skåne trippen vi ska ta nästa helg, och hon lovade att hon ska lära mig att virka. Såg så söta virknallar idag som jag så gärna vill börja på.

jag har så många bilder att visa er och jag lovar att jag kommer göra det men först måste jag sluta jobba så mycket :) Sitter på jobbet nu och jag har ingen kamera med mig så att jag kan ladda ur bilderna :/ Men snart...lovar :)


Fullmåne

2010-07-27


Brölloppsfoton

2010-07-20



Nu måste jag gå och lägga mig, imorgon ska jag jobba i kök hela dagen, utan att ha gått brevid en ända dag, detta kan bli spännande. Men har jag gått 3 år på restaurangskola så ska jag väl klara av att fixa fram frukost och middag. Är det varmt imorgon med tänkte jag överraska de boende med en liten svalkande surprice efter maten. Det tror jag de uppskattar, det är så roligt att göra saker åt människor som uppskattar att man anstränger sig!

Nehe nu måste jag bortsa tänderna, använda min tandtråd och gurgla med Listerine tills det känns som om tungan skall ramla av - eftersom min tandläkare tycker jag är såååå dålig på att borsta tänderna, men inga hål på 2 år, då kan man nog inte vara så dålig på det ändå ;-)


Usch jag är ett vandrande vrak

2010-07-18

Idag har jag lämnat barnen nere i Skåne hos farmor och farfar. Det var jobbigt må ni tro och nu sitter jag här hemma och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Det är helt tomt och tyst och det kryper i hela mig, klumpen i magen vill inte ge med sig och jag känner mig riktigt nere. Barnen har det såklart super roligt, de var och åt glass när jag ringde. Jag kämpade som en tok för att inte störtböla när jag lämnade dem imorse. Vad som gjorde det hela ännu värre var att Saga försvann igår, när vi var ute med Nemo, helt plötsligt var hon borta och vi hittade henne inte någonstans. Jag vet inte hur lång tid hon var borta - det kändes som flera timmar men det handlar nog mer om minuter..Jag hann iallafall engagera flera grannar i sökandet innan jag såg henne komma hand i hand med farfar (som hade så brått ut att han inte fick på sig skorna ens). Fy det var det värsta jag har vart med om, jag hann tänka 1000 tankar och eftersom jag alltid tänker det värsta så hann jag jaga upp mig rejält! Saga var även hon super ledsen för hon hade bara tänkt springa i förväg hem och sprungit vilse.  Vi pratade mycket om det under kvällen och jag hoppas att hon inte kommer springa bort igen. Det tror jag allvarligt inte att mitt arma mammahjärta klarar...

Och som den grubblande själ jag är så kan jag inte släppa det, tror givetvis att hon eller Wille, kommer försvinna igen, det blir som en negativ tankespiral som jag inte kan bryta. Jätte jobbit. Jag vet ju att barnen har det bra och jag litar till 110% på farmor & farfar, men ändå så kan jag inte slå bort tankarna när de kommer "tänk om... tänk om..." Önskar jag var mer lik Andreas, lugn istället för hysterisk ;-)

 

Niclas och Maria med brudnäbbarna Saga och Thilde

 

 Anna-Karin och Lennart, förlåt om jag på något sätt fått Er att tvivla på att jag litar på Er, för det gör jag till fullo. Jag är bara så orolig av mig, tack för att Ni ställer upp för oss!


Kärlek

2010-07-15

Nu har jag vart dålig på att uppdatera igen, men jag antar att det blir så på sommaren, vi har andra saker för oss och att sätta sig framför datorn i värmen är inte så lockande! Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på i detta inlägget eftersom jag sitter på jobbet och skriver. Idag har vi varit hemma hos morfar & Gisela och grillat gott och badat i poolen. Gisela säljer kläder nu för ½ priset så jag passade på att shoppa lite linnen och tröjor. Kläderna hon säljer har jättebra och skön kvalite så säg till om ni vill kolla nu när det ändå är REA :)

Jag var inte alls sugen på att åka och jobba nu 3:e natten på raken och denna vecka har jag jobbat ca 60 timmar och då är jag ändå ledig 3 dagar, räkna på de ni ;) Så jag var lite sur och gruffig när jag åkte hit och det märkte nog Andreas för när jag kom fram hade jag fått världens gulligaste sms från honom ♥ Nästan så jag fällde en tår. Nu känns det lite bättre att jobba iallafall. Imorgon åker jag och barnen till Skåne och stannar tills på söndag, skoj att komma bort lite. I helgen så lovar jag att jag ska lägga upp bilder från bröllopet så ni får se hur fin Saga var som brudnäbb och givetvis hur fina Maria & Niclas var!


Sleeping Beauty

2010-07-05

Jag jobbade natten till idag så när jag kom hem åkte vi med barnen till förskolan. Det visade sig att de skulle vara på samma avdelning eftersom alla avdelningar utom en har semesterstängt. Wille blev ju överlycklig över att få vara med sin syster hela dagen. Nu har jag en stor kille, en stor kille som inte går på småbarns avdelningen längre, som ska börja i Knytte till hösten och Saga ska börja i Mulle. Tiden går alldeles för fort. Snart ska de åka ner till Skåne en vecka och hur det ska gå (för mig) vill jag inte ens tänka på!

När jag vaknat och hämtat barnen begav vi oss till morfar och hälsa på, han hade köpt en pool som barnen provade och så plundrade vi givetvis jordgubbslandet! Saga skulle nog kunna leva på jordgubbar ;-)


Ännu en härlig sommardag

2010-07-04

sol och värme, måtte det aldrig ta slut. När vi blir pensionärer ska vi tillbringa vinterhalvåret i Thailand, det har jag bestämt (fast om jag är lika nojjig då som nu kommer jag säkert inte kunna lämna barnen trots att de är vuxna ♥). Idag började jag och barnen med en 2h lång promenad, pappa fick sovmorgon, vi gick längs hela stranden och vidare in på naturreservatet och in  på den stranden. Väl hemma igen stekte jag plättar och packade picnic korgen och vi begav oss till stranden för att bada och fiska krabbor. Saga fångade sin första krabba!! NI må tro hon var stolt! Vi badade och grävde i sanden tills klockan var lite över 14 och vi styrde kosan till gulsippe där vi blev bjudna på kalvdans, en dessert gjord på råmjölk, jag gillade det inte direkt men det gjorde Andy. Medan barnen busade och Andy solade i trädgården passade jag och farmor på att åka till första vik och ta ett dopp. Vad härligt det är i havet nu, jag är mer i havet än på stranden =P

När vi kom hem tog pappan hand om barnen och satte dem i badet medan jag lagade mat, spagetti och köttfärsås. Efter maten slocknade barnen som små grisar och vi kastade oss i soffan och mös en liten stund innan det var dax att åka till jobbet igen. Men det är en enkelnatt denna gången så det är OK. På fredag åker vi ner till Skåne på bröllop, hoppas på strålande sol. Måste hitta en BH till min klänning. Det enda designer plagg jag någonsin köpt, dyrt men jag älskade den från första stund (klänningen alltså) och det märkte nog Andreas för han sa ingenting bara "köp den" :) Ni får se bilder efter bröllopet!

Sov gott alla, det ska inte jag ;-) Men imorgon åker jag nog till damernas och sover bort några timmar ;-)

 

Här hittar ni mig när jag är barnfri ;-)

 


Sommar och sol

2010-07-02

Vilken underbar dag! Kl är bara halv nio och redan är det varmt ute. Vi ska göra en repris på gårdagen och åka till stranden men denna gång får vi åka till Barnens Badstrand eftersom jag ska till tandläkaren halv 12. Usch, vilken ångest jag har över det redan nu. Kunde knappt sova inatt. Löjligt jag vet men fy....det är bara en undersökning men ändå! Idag planerar vi en hel dag på stranden, äta lunch och mellamål där innan vi åker hem. Jobbar på min bränna till bröllopet få se hur det går, jag har ju en förmåga att inte få någon färg alls på mina ben tråkigt nog.

Nu längtar jag så efter min och Andreas hotell weekend, vi behöver verkligen komma bort nu bara vi två och göra alla saker som vi alltid gjorde innan. Vi ska ta en nostalgitripp och göra de saker som vi gjorde på våra första dater, äta på samma restauranger m.m. Det ska bli så kul. Fredagen skall vi dessutom spendera med ett annat par, då ska vi ta tåget till Liseberg och sedan grilla på kvällen, självklart så kommer det spelas en massa spel :)

Men nu måste jag förbereda lunchen som vi ska ta med oss. Njut av värmen kära vänner!


Krabbfiske

Vilken dag vi hade igår, först åkte vi och handlade på Coop. Jätte fin affär men vi kommer att fortsätta att handla på Hajen för Coop är inte lika billigt, sen är Hajen alltid Hajen :) Håller tummarna för att de ska få en chark med sen är allt topp! Vi köpte iallafall en ny micro på Coop så nu kan jag äntligen poppa popcorn igen utan att de blir brända och halvpoppade :) Sen åkte vi hem och jag lagade lunch efter lunchen blev jag så trött så jag la mig en stund i soffan och vilade medan barnen lekte! När jag vaknat tog vi vårt pick och pack och cyklade ner till reservatet för att fiska krabbor, Isac var där (Sagas kärlek) och hon blev såklart överlycklig när han frågade om hon ville följa med han och Elam och fiska krabbor ♥ (Wille fick såklart följa med han med). Vi stannade där till kl 17 ungefär och sedan åkte vi hem och lagade hemmagjorde köttbullar *mums*


Eclipse

2010-06-30

Igår var jag och Linda på bio från halv sju till två på natten :) Det var Twilight maraton och de visade alla 3 filmerna på raken. Först var det Twilight följt av New Moon och tillsist premiären av Eclipse. Åh vad bra den var och så spännande, jag är verkligen helt fängslad av romantiken i filmerna - en underbar kärlekshistoria. Jag kan knappt vänta tills nästa två filmer släpps. Hur som helst så var det lite jobbigt att sitta i biosalongen så länge och när tröttheten gjorde sig påmind kom fnisset som ett brev på posten. Vilka fnitter anfall vi fick, det var som vi var 15 igen och inte kunde sluta skratta, det var längesedan jag skrattade så mycket :)

Ja...det fanns ögongodis så att det räckte och blev över =)


Det blev en dag på stranden

2010-06-30

Tänkte bjuda på lite strand bilder från i måndags, ser att vattnet ser jättegrumligt ut men det var nog bara för att vi trampat runt så mycket! I själva verket var det helt klart. Och självklart blev jag biten av en krabba i tån (jag blir alltid det) Denna gången höll den sig fast till jag kom upp med foten över vatten ytan. Precis som i en Disney film :)


Ett riktigt dåligt slut

2010-06-28

på en förövrigt bra dag. Jag var tidigt på jobbet redan 06,15 för att jag skulle komma hem i tid för att fixa med sofforna. Kl kvart över två hämtade jag min lillebror och vi åkte vidare till förskolan för att hämta barnen. På S avdelningsdörr satt en lapp; "Vi är på stranden" så vi gick ner till havet och där satt alla barn mitt ute i vattnet på några klippor och fiskade krabbor, de hade gått till stranden efter frukost och grillat där nere till lunch. Jag tror S och W har den absolut bästa förskolan i hela Varbergs kommun (om man ser till läget) hur många andra barn får tillbringa dagen på stranden när de är på förskolan? De gör det nästan varje dag det är fint väder och S kan redan nu bygga ihop ett stormkök, tända det får hon såklart inte, men hon kan bygga ihop ett och det är nästan mer än vad jag kan ;-) Vidare gick vi och hämtade W och sedan åkte vi hem, barnen fick varsinn glass på balkongen medan jag och F bar ner soffan. Prick kl 15 kom farfar med släpet och när vi lastat på soffan körde de till dumpen och jag till möbelaffären. När vi kört hem den nya soffan åkte vi tillbaka till stan, gjorde några ärenden och avslutade det sedan med en stor familjepizza på stranden. Gud vad varmt och härligt det var i vattnet. 25 grader!! Ja, i den långgrunda delen förstås men ändå! Jag och barnen bytte snabbt om efter vi ätit och hoppade i havet, Fredrik följde den manliga traditionen i vår familj genom att sitta på stranden och vakta sakerna, männen i vår släkt är inte mycket för att bada =P Efter några timmar på stranden åkte vi hem för att bygga ihop soffan och så visade det sig att en del av soffan var knäckt!! Men de hade ändå "häftat" fast tyget så de måste ju sett att soffan var defekt! Åååå så irriterande och ledsamt. Jag blev jätte besviken och fick tillbringa TV kvällen på en pinnstol - hur kul e det? Ne fy. Imorgon ska de få komma hit med en ny del och de kommer få bygga ihop soffan också - så det så!!

Imorgon är det föresten premiär på Eclipse! Jag och Linda kör ett Twilightmaraton på 6h och 40 min...haha vi kommer vara helt domnade i baken efter det. Jobb 2 dagar till sen ledig 3 - underbart.

Sov gott vänner, det ska jag klockan ringer 04.30 imorgon!


Midsommarafton

Vilken helt perfekt midsommarafton vi hade igår, solen lös och värmde oss och vi var ute från kl 10 till kl 20. Men vi tar det från början:

Kl 07 slog Wille upp sina blåoch frågade som vanligt "Kan vi gå upp nu?". Det är bara att masa sig upp även om vi alla andra gärna hade legat kvar i sängen. Men det var bra att vi kom upp för vi skulle möta upp mamma vid möbelaffären så att Andreas skulle få en chans att se på soffan innan vi bestämmer oss och köper den. Andreas gillade den och på måndag efter jobbet så åker jag och min lillebror och hämtar den samt kastar vår gamla.  Andreas gillade soffan så på måndag bestämde vi att jag skulle hämta den efter jag slutat jobbet. Sedan bar det av till farmor och farfar och vi åt lunch ute i trädgråden, sill och potatis och till efterrätt blev det jordgubbar och grädde. Mums vad gott det var, jag åt alldeles för mycket och var tvungen att lägga mig på hamocken för att smälta maten ;-) Halv tre packade vi in oss i bilen och körde till Barnabro för lite dans runt stången, farfar stannade hemma tillsammans med vovvarna. När vi skulle sätta oss i bilen ville barnen promt att farmor skulle sitta i mitten där bak och när hon höll på att klättra in sa  Wille: "Hur går det farmor? Får du plats med den tjocka rumpan?"  Hahaha, vi kunde inte sluta skratta - vilken underbar kommentar!

Efter mycket lek med dans och bus var det dax att åka hem och väcka farfar ;-) Vi satte på kaffe och bakade en jordgubbstårta som vi avnjöt ute i trädgården, nu hade solen kommit fram på allvar så jag var tvungen att köra hem och hämta lite mindre varma kläder medan Andreas stannade kvar med barnen och förberedde för grillningen som vi skulle ha på kvällen. När jag kom tillbaka bestämde jag och farfar att vi skulle gå en promenad med hundarna. Å vad jag älskar det, vara ensam med farfar och få höra om alla hans äventyr som han upplevt (och fortfarande upplever!) ute på sjön. Jag får alltid ett och annat tips i "hur man får ett äktenskap att hålla för alltid" ;-) Han och farmor har trotts allt varit gifta i 56 år. Jag och Andreas siktar på att slå det :) När vi kom tillbaka var maten färdig och barnen jätte trötta, vi åt supergod flintastek med potatis och färsksallad. När vi satt ute och åt började de mörka molnen komma och vi hann precis äta upp innan regnet kom - vad är en svensk midsommar utan regn? Vi detta laget var barnen så trötta så vi satte på Snövit på TV:n och tittade en stund innan det var dax att bege sig hemåt.

Ja, det var verkligen en helt perfekt midsommarafton. Jag hoppas Er var lika bra!


Fun City

2010-06-26

Tänkte testa att lägga in ett kollage från fotoshop med bilder från Fun City med familjen Bengtsson.  Funkar det så kommer det mer bilder från midsommar :)


Vilken fruktansvärt jobbig dag

2010-06-24

Första dagen tillbaka på Ängsätra idag och det kan beskrivas med total kaos. Skönt var att jag denna sommaren valt att vara i tvätten eftersom jag behövde ett dagjobb för att få ihop pusslet med förskoletider för barnen. Imorgon är det midsommar, gud vad härligt! Vi ska spendera hela dagen med min farmor och farfar ♥ Även om jag inte vill erkänna det så böjar de bli gamla och jag vill spendera så mycket tid som möjligt tillsammans med dem. Barnen älskar dem lika mycket och har inget emot att vara där jämt och ständigt, inte Andreas heller som tur är :)

Igår var vi på Fun City tillsammans med Camilla och hennes två barn + bonusbarn (=grannens dotter). Vi kom dit redan vid 11 och åkte inte hem fören kl 16, vädret var sådär, men det sprack upp precis när vi skulle åka. Så typiskt, men vi hade roligt iallafall med korvgrillning och bus, givetvis lite kiv och trots, men det hör ju till! På tal om kiv och bråk så har jag inte haft den bästa kvällen med barnen här hemma. Det var nämnligen dax för dusch idag, ingen av barnen ville och jag hade först tänkt att strunta i det men de var så smutsiga att det bara var ett måste. Kan säga att det inte var roligt för någon av oss, men efter mängder med pussande och kramande så är vi vänner igen :)

Ni undrar kanske varför jag valt att flytta bloggen hit?  Delvis just för att man kan göra mycket mer på wordpress än man kan på blogg.se, men den största anledningen är nog att man kan lösenordsskydda separata inlägg, således behöver inte hela bloggen vara låst - utan bara de inlägg med bilder på barnen i eller de inlägg som jag endast vill att mina närmaste ska läsa. Så om ni vill ha lösenordet till de skyddade inläggen så lämna en kommentar ( ett bra sätt att få en uppfattning om vilka som läser med :)

Nu är jag helt slut och ska dyka ner i sängen tillsammans med barnen, Saga hade en så hemsk dröm inatt, nämnligen att ingen i hennes familj fanns och hon var helt ensam :( Därför skall jag sova hos henne inatt, eller iallafall tills hon somnar :)


Ny soffa idag månne?

2010-06-23

Idag blir det fun city tillsammans med Camilla och hennes två flickor. Hoppas bara att det inte blir regn, molnen är svarta utanför fönstret och inte en strimma ljus kan bryta sig igenom det tjocka molntäcket :/ Vi ska iallafall grilla korv och ha det trevligt. Men innan vi kan åka dit måste vi svänga inom vårdcentralen och undersöka varför Wille har fått näsblod nu två nätter på raken? Och inte lite heller, stackaren vaknar helt blodig med nerblodad kudde, det är alltid torkat blod så han vaknar ju uppenbarligen inte av det. Andreas tror att han petar sig i näsan, men jag vet inte? På natten? Sovandes? Känns lite långsökt, ska iallafall bli skönt att få det kollat.

Det blir också ett besök på nya Coop Forum som har sin invigning idag, dock är det lite tråkigt att de har valt att ta bort barnkläderna, cyklarna och skorna :( Det var det som jag hade sett fram emot att gå runt och kika på, men man kan väl inte få allt? ;) Men nu till rubriken! Kanske blir det en nya soffa idag, är så trött på vår soffa som är full med fläckar och djurhår, vi har inte råd att köpa den soffan som vi egentligen vill ha eftersom bilen gick sönder och kostade oss närmare 6000:- (alltid lika roligt att lägga pengar på bilar) Men så hittade jag denna soffa för en billig peng, kanske inte världens bästa kvalité men garantin är på 1 år och nästa sommar har vi ändå tänkt byta. Så köper vi den så kör vi på den tills den rasar, det är en sådan soffa vi vill ha ändå fast större, nåja, vad tycker ni?


RSS 2.0