2009

Nu är det inte många timmar kvar på detta året. Jag jobbar tråkigt nog, men samtidigt så tycker varken jag eller Andreas att det är något direkt att fira.

Som vanligt får det bli en lista över det gångna året;
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Inte vad jag kan minnas såhär på rak arm...
2. Höll du några av dina nyårslöften?: Ger inga nyårslöften
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Ja, Johanna och Gabriel fick gulligaste Tim och Andrea Och Jonas fick söta Ebba.
4. Dog någon som stod dig nära?: Nej.
5. Vilka länder besökte du?: Danmark
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: Bara min familj får vara frisk är jag nöjd
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 2 November ♥
8. Vad var din största framgång 2009?: Tja...jag vet inte riktigt... 
9. Största misstaget?: Inget jag kan minnas så det kan inte vart ngt stort
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: Haft jätte problem med mina leder, var riktigt dålig och jag hoppas att det inte kommer tillbaka!
11. Bästa köpet?: Inte riktigt köpt än, men planerat ;-)
12. Vad spenderade du mest pengar på?: Det får helt klart bli ovanstående fråga även om det inte är "betalt" helt än.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Att jag och Lottis har tagit upp kontakten mer igen och 091102
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: De nye gitarkamraterne
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: Vet inte, gladare kanske?
16. Vad önskar du att du gjort mer?: Tränat
17. Vad önskar du att du gjort mindre?: Ätit sött
18. Hur tillbringar du julen?: I Skåne
19. Blev du kär i år?: Alltid lika kär, kanske t.o.m. lite kärare
20. Favoritprogram på TV?: Ghost Whisperer
21. Bästa boken du läste i år?: Böckerna om Edward och Bella
22. Största musikaliska upptäckten?: De nye gitarkamraterne
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Ett nintendo wii + fit
25. Något du önskade dig men inte fick?: Drömvinsten på lotto
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: Var bara hemma, Andreas jobbade och farmor & farfar, Mamma & Dennis kom hit.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Liite mindre bilutgifter kanske?
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: Stil å stil? klär mig gärna i stooora kläder
29. Vad fick dig att må bra?: Min Familj
30. Vilken kändis var du mest sugen på?: Hahaha...Edward ;-)
31. Vem saknar du?: Charlotte Helin
32. De bästa nya människorna du träffade?: Utan tvekan Johanna, Carin och Sofi!!!

Å så trötta

vi är, både jag och barnen. Och jag kan tänka mig att Andreas är rätt trött han med, fick gå upp 04 imorse för att hinna till jobbet!
Idag gick jag och la mig när jag kom hem vid halv åtta sedan sov jag tills kl ringde 13.00. Fräschade upp mig snabbt och åkte sedan ner till Glommen för att hämta barnen och köra mamma till jobbet.
Nu är det mys på hög nivå i soffan, en sak är säkert iallafall och det är att jag kommer att lägga mig med barnen ikväll halv sju. Bara 2 nätter kvar att jobba....

Nytt efternamn?

Längst ner i inlägget finner ni alternativen, lägg er röst i kommentarer :-)

Nu har jag precis kommit ut ut duschen efter 59 min med Wii Fit. Först körde jag 30 min Step sen 6 min jogging tills jag kom på att det kanske inte var så uppskattat av grannarna under... :-P Så då tog jag boxning istället. Avslutade gjorde jag med lite Yoga.

Här springer jag bakom min coach, han som ser till att jag håller tempot!

Jag hittade givetvis fler kort i min lilla kamera som jag ville ha framkallat så jag får väl lägga in en beställning igen. Tänkte bjuda på lite Wille när han posar hos morfar. "Ta kort på mig" kom han och sa och efter varje kort jag tog sa han "igen!" och tog ett steg närmre kameran...han e för go vår prins!



Jag har funderat i flera år på att byta efternamn, första gången jag beställde papper var när jag gick i 2an på gymnasiet. Men nu ska det bli av tänkte jag och jag vill höra vad ni tycker. Alla efternamn är i min släkt (enligt Andreas har både hans mamma och pappa hetat Nilsson i flera generationer).

1. Nilsson (efter Andreas och hans sida)
2. Österberg (min mammas flicknamn)
3. Lindman (min mormors flicknamn)
4. Skog (min farmors flicknamn)
5. Eld (min farfars pojknamn, hans farfar och far var brandmän och hette Eld, hur häftigt e inte det?)
6. Hjärpe (kommer från Olof Hjärpe denna grenen bytte 1820 till Lindman)
7. Zell (min mammas farmors flicknamn som adlades (heter det ens så?) efter 1:a världskriget ;-)
8. Melendahl (min mammas morfars mormors flicknamn)

Min farfars farfar hette Per Eld hans son (min farfars far) tog efternamnet Pers-son så nu heter vi Persson! Jag tycker att det är ganska trist och vill därför byta. Jag har min favoriter och vill nu veta vilka era är? Feel free 2 mix... Kanske Eldskog? Skogseld? Zellskog? Skämt å sido. Vad tycker ni?


Mysdag på staden

Idag åkte jag och barnen in till stan för att jag skulle se om jag kunde hitta några kläder på rean, men ikke. Hittade ingenting, inte ens på Gina, där jag alltid brukar hitta kläder. Vi tog en sväng på KomIn men inte heller där fann jag något till barnen. Köpte ett lösviksthé och 3 chokladpraliner till en vän som är lite nere och behövdes muntras upp, stoppade även ner en jätte go face/body scrub från American. Inne på KomIn träffade vi Carro och hennes dotter Bella som är lika gammal som Saga, jag och Carro bodde grannar innan och har inte setts på länge så vi bestämde oss för en fika på Herberts för att prata ikapp oss.

Efter fikan blev det snabb shopping på staden, målarböcker till barnen, deo till pappan och grädde till fisksoppan. Sedan styrde vi kosan till Lina och fördrev tiden i hennes mysiga lägenhet. Väl hemma var kl så mycket att fisksoppan fick vänta tills imorgon. Imorgon ja...har lite ångest över det, ska nämnligen börja jobba igen...usch, jag som njutit så mycket av att vara ledig...så imorgon packar vi barnens väskor och kör ner dem till Mimmi så får de sova där.

Just nu håller jag på och laddar upp hela 2009 för framkallning på Crimson.se "Bild 302 av 639" fick även min fotobok idag från Alanya 2008. Jätte fin blev den! Har även fört över snöbilderna från mobilen så här kommer dom;


Har snubblat över en skiva med 40 olika kit till digital scrapbooking - underbart, de flesta är gratis att hämta ner men det tar tid att leta upp och ladda ner och jag har varit lite lat men nu är alla inlaga i PS och sorterade så nu är det jätte roligt att scrappa på datorn. Nu väntar jag bara på att Magnolias gubbar ska bli digitaliserade, eller är de de redan, nån som vet?

Nu är det läggdax för barnen i hemmet. Ikväll tänkte jag ni skulle få hjälpa mig att bestämma mig genom att rösta på er favorit så kika in då ;-)

Ting!

Oj, nu var det längesedan

Jag bloggade igen. Här kommer en uppdatering, i korta drag!

Vi åkte hem till min farmor och farfar för det årliga pepparkaksbaket, en tradition som fanns redan när jag var bebis, receptet på pepparkaksdegen är från farmors mamma och det skrevs ner första gången 1890, det är ruskigt goda pepparkakor ska ni veta :)  Saga tyckte att det var jätte roligt men Willes intresse svalnade fort. Mitt i baket pausade vi och lagade Isterband med dillstuvade potatisar - min favorit. Andreas gillar inte isterband så det blir inte att vi lagar det hemma, men lilla farmor vet vad jag tycker om och hade köpt hem det ♥

Min födelsedag förflöt lugnt, jag hade ett litet kalas och bjöd på smörgåstårta, det är inte så mycket att fira längre tycker jag :) På Måndags kvällen åkte jag och barnen hem till Mimmi och stannade över natten för att sedan på tisdagen fortsätta ner till Skåne och all SNÖ!!! Vi kom ner vid två tiden, det var inga problem att köra, vägarna var torra och fina. Vi gick ut och lekte i snön, kusinen Thilde kom och hon och Saga lekte i snön. Dagen efter åkte vi tillsammans med Thilde och hennes mamma Karin till en pulka backe, mina barn vad måttligt roade :) De ville hellre leka i snön. Snö bilderna ligger i min andra kamera så tyvärr bjuder jag inte på dem idag. Saga följde med Thilde och Karin hem så att Wille kunde få lite ro och sova en stund. Vid 14-tiden kom Andreas ner och vi åkte för att shoppa de sista julklapparna på stan. Jag hittade mina absoluta favorit doft ljus - t.o.m. bättre än PartyLite om du frågar mig; Yankee Candle. Deras doft cleen cotton är det bästa jag vet. Jag shoppade ett ljus och några aroma melts i just den doften *lycka*

På julaftonsmorgon vaknade barnen och fic genast syn på de 2 paketen mitt på golvet som tomten lagt dit under natten - varsin gosig filt. Saga fick en med Törnrosa, Bell & Askungen och Wille fick en med Blixten McQueen. Ner för trappan till farmorn som varit uppe med tuppen och stod och kokade gröt. Dusch - på med finkläder och vidare till Patrik & Karin. Tomten kom mitt i (!) Kalle Anka och Saga gav han minsann en kram.

Ser ni hur granen nästan inte syns för alla paket? Fast nu var de 6 barn också, men lite köphysteri är det allt - inte minst på pappan... :) Kvällen var lyckad och vid 22 stoppade vi två trötta, gnälliga barn i bilen och körde hem. De somnade på två röda under stjärnhimeln (Wille fick en sköldpadda som projekterar stjärnhimeln i taket när det är mörkt, att ha som nattlampa).

Juldagen var lugn och vi tittade allihopa på Cars, jag hade inte sett den innan, vilken bra film! Kl 14 var bilden färdig packad och vi styrde kosan mot Glommen - för att hämta O´Malley. Det blev ett stopp i Halmstad för att äta kvällsmat på Max. Wille hällde ut hela sin dricka över mig så jag var ordentligt blöt när vi satte oss i bilen igen :)
Vi fick hämtat katten och givetvis bajsade han i transportburen så vi var tvugna att stanna och byta. Saga var så rolig, så fort hon kände lukten ropade hon "-Allihopa håll för munnen och näsan för nu kommer lukten!".
När allt var uppackat och barnen sov installerade jag och Andreas vårt Nintendo Wii - Wii fit som vi fick i julklapp, sedan spelade vi ända in på natten.

Såhär trötta var vi på förmiddagen ♥

Annandagen var vår sista dag tillsammans innan arbete börjar igen. På förmiddagen var vi bara hemma och tog det lugnt. Vid halv fem åkte vi och hämtade min lillebror och körde sedan vidare till Gulsippestigen där vi blev bjudna på Vildsvin - åå så gott det var! Vi bytte julklappar och hade trevligt.

Nu är det den 27e och jag är gräsänka igen, Andreas jobbar så vi har fördrivit tiden med att storhandla på Hajen. Kom hem med en ny Vileda mopp + hink (hade ingen aning om att det var så dyrt 155+105kr?!) Varit i Mimmi och Dennis nya lägenhet och kollat runt. När vi kom hem lagade jag en jätte god Taco paj som jag tänkte bjuda på receptet :)



Nu kommer mannen snart hem så jag ska värma mat till honom.
Detta var väl ett blogg inlägg som hette duga?! ;-) Och om du orkat läsa ända hit så orkar du kommentera oxå!


Ett julmirakel

Igår styrde vi kosan ner till Spenshult för mer provtagningar. Eftersom jag varit helt symptomfri sedan 1 december så ville jag att vi skulle avvakta med inläggningen och cellgiftsbehandlingen, hon var helt inne på min linje och alla mina prover var toppen. Kunde inte bett om en bättre födelsedagspresent/julklapp!!!

Spenshult var täckt i snö till barnens (och föräldrarnas) stora förtjusning. Trotts att vi inte hade med oss vinterkläder lekte vi i snön. Jag och Andreas firade min nyfunna hälsa genom ett hederligt snöbollskrig. Som vanligt går Andreas alldeles förlångt och mollade mig - jag hade snö överallt och sminket nere vid hakan :) Men jag fick min hämd och när vi satte oss i bilen var alla blöta och kalla.
Ååå vad jag älskar snö - vill ha mer mer mer!!

Andreas körde först hem till Emma där vi hämtade Nemo som var nybadad och fin och sedan körde vi hem till min farmor och farfar och åt mat. Vi blev bjudna på KNOT som är en jätte god fisk och till det potatis, kokta morötter och sås. Proppmätt gick jag och la mig på deras soffa och somnade som en stock. Andreas väckte mig 4 timmar senare :) Nu sitter jag på jobbet och detta är sista natten sedan är jag ledig 12 dygn! Ska bli jätte skönt.




"Mamma! Jag har fotsvett i pannan!"

Saga 3½ år


Nu sitter jag här igen

och funderar på om jag ska strunta i skolan imorgon och ta jullov redan nu?
Barnen går nästa vecka på förskolan med sen är det lov i 3veckor för deras del. Idag har varit en underbar dag, jag har mått jätte bra och haft humöret på topp hela dagen.

Jag sov till kl 14.15, gick ut med Nemo och åkte sedan och hämtade barnen. Gick ner till Saga först och hämtade henne, det är så härligt att se hur glada de blir för att man kommer, det är det allra bästa med att lämna på förskolan, att få hämta ♥ Vi körde hem och jag startade disk- och tvättmaskinen, plockade undan och förberedde middagen. Saga och Wille dansade till Agneta Fältskogs julskiva (andreas fick ett nostalgianfall och köpte skivan förra veckan).
Till middag lagade jag ris och kassler gratäng som vi åt med en tomat/lök/fetaost röra till, jätte gott.
Barnen somnade redan kl 19 och då slängde jag mig i soffan och inväntade mannen. När han kom var det dax för mig att åka till jobbet :/ Bara 3 nätter till innan jag är ledig i 12 dygn - skönt!

Härlig morgon - nu ska jag sova

Slutade jobbet halv åtta och åkte hem för att möta sambon i dörren för en puss innan han åkte till jobbet. Jag och barnen hade en toppen morgon, inget bråk, inget tjiv eller tjafs. MER sådana mornar :)
Efter jag lämnat på förskolan åkte jag hem och tog Nemo på en promenad till Ankaret och hämtade ut Williams julklapp som kommit med posten från HongKong. Nu är den inslagen och jag vet att han kommer att bli så glad! Längtar verkligen efter julen, men nu är det dax för mig att sova så jag orkar med eftermiddagen och sista natten.

Hej så länge!

Super stolta föräldrar

hade Saga idag när vi var på Lucia fest på henens förskola. Hon var så duktig och sjöng och var så söt i sin ljuskrona och vita klänning. . .

Av ngn anledning blev videon väldigt mörk så fort den hade "bearbetats färdigt" på tuben, men ni hör ju sången iallafall och ni som vet hur Saga låter kan nog urskilja hennes röst bland de andras om ni lyssnar ordentligt :)
Hon är iallafall Lucian som står till vänster om Lucian som viftar med ljuset i handen hela tiden, nästan i mitten. Precis ovanför ljus 6-7-8 (räknat från vä till hö)

Innan vi åkte till Lucian så var vi på föräldrafika på Willes avdelning. Jätte mysigt. Wille tyckte det var jätte roligt att Saga var med han och lekte samt att jag var med hela tiden.

Nu sitter jag på jobbet och längtar tills jag får komma hem, har ganska ont i halsen och var inte alls upplagd för att jobba inatt, natt 1 av 2. Men imorgon ska barnen till förskolan och jag ska sova sova sova. Var i skolan idag och skapade inför vår kommande utställning, det är meningen att vi ska bjuda in vänner och familj men det vettekatten om jag vill. Skäms ganska mycket för hela upplägget, så jag tror min familj och vänner får stanna hemma ;)

Nu...Vänner
Sen...CSI NY
Senare...Criminal Minds
Tillsist...Paranormal state
Slutligen...Spa of embarassing illnesses

Natten kommer nog gå fort ändå ;-)


Jag glömde helt av att presentera

Vår allra nyaste familjetillskott; O´malley. Han kom till oss måndagen 30e november ♥


Fy på mig...!

Det dröjer länge mellan inläggen nu men jag har varken haft tid eller ork att blogga.
Och som ni förstår har det hänt en del sedan förra inlägget...

Lördagen 28 styrde vi kosan ner mot Skåne och svärfars 60-års kalas. När vi kom skyndade jag mig att göra mig iordning och sedan åkte jag med Andreas mamma Anna-Karin och hans bror Patrik till festlokalen och hjälpte till att lägga upp alla förätter. Jag hade ränkat med att mina fötter skulle klara av 3 timmar och att jag och barnen skulle bege oss hemåt vid halv tio på kvällen, men eftersom jag åkte dit redan vid halv fem så när klockan var halv åtta hade jag så ont och så svullna fötter att jag bara ville hem och lägga mig. Det kändes jätte tråkigt att lämna festen efter bara en timme, men som tur är var alla väldigt förstående. Väl hemma tittade jag och barnen på TV innan vi kröp upp på övervåningen och la oss alla tre på madrassen. Andreas uppdaterade mig med SMS/MMS och små filmklipp från festen så det kändes lite som om jag var med iallafall ;-) Somnade gott runt midnatt och vaknade upp med smärtfria och icke svullna fötter - underbart!

Söndagen 29 vaknade barnen tidigt och ville springa ner till farmor och farfar. Eftersom vi inte visste hur sent de kom hem, stannade vi på rummet en extra timme och spelade spel och gosade med katten. Efter frukosten åkte vi tillsammans med familjen Henricsson ner till Ystads julskyltning, där barnen red på hästar, fick paket av tomten och sina namn spritsade på ett stort pepparkakshjärta.
Jag sov nästan hela vägen hem och var inget vidare resesällskap ;-)

Måndagen 30 spenderade jag mest sovandes då jag skulle jobba på natten. Men på förmiddagen mötte jag upp Carin och vi gick till bildsalen där jag fick ett riktigt "flow" och nu är jag snart färdig med min portfolio :)

Tisdagen 1 kom Tina och Johanna och hämtade mig 08.15, vi körde sedan och hämtade upp Josse, Carin, Camilla och Emma. Destinationen var Borås för ytterligare obligatoriska lektioner. Hade även min telefontid med Spenshult läkaren och hon vill lägga in mig i en vecka för att se hur min kropp reagerar på cellgifterna. Fast jag tänker inte börja äta cellgifter utan tänker bli bra till den 16 dec. Ska göra en mängd saker som ska få mig att må bättre, nämnligen en "Detox-kur" samt en lever rening. Japp, det är lika kul som det låter ;-)

Onsdagen 2 var jag på VFU 8-12 sedan hem, stoppa barnen i bilen och åka för att byta däck. Var på EMTEdäck kl 14 fick nr 38 och då servade de nr 3, med 35 bilar före oss i kön bad jag en vän som jobbar där att ringa när de var på nr 30. Sedan körde vi hem till Nisse och Britta och fikade medans vi väntade på att Pierre skulle ringa. Kl 15.45 var vinterdäcken på och vi körde hem för att förbereda för Glöggkvällen med tjejorna. Jag stoppade barnen i säng 18.30 och kl 19 kom gästerna; Emma, Carin, Johanna och Sofi. Vi hade en kanonkväll med ostbricka och Blossas årgångsglögg.

Nu sitter jag återigen på jobbet och ska jobba tre nätter, har precis laddat termosen med kaffe och lagt upp nattens TVschema. Sov gott ni andra - antar att ni börjar knoppa in nu :)

RSS 2.0