Jag har vart lite dålig med bilder det sista


S och den lilla kattungen trivdes alldeles utmärkt tillsammans, synd att den hade en ägare.


när man har en stora syster så får man stå ut med att få ett och annat spänne i håret ;-)
(han har på sig MOLO sparkdräkten från tradera)


Nemo och Alice hemma hos Emma...ett vackert par

Å vet ni vad som hände? Idag på posten fick jag en räkning på 125 kr från varbergs bostad där det stod att jag hade slängt skräp och sopor på golvet i ett sophus på en annan gata än vår.
-Ursäkta? Skulle jag ha gjort detta? Jag som sopsorterar som en galning och har spannar på förgården för i hårdplast, mjukplast, metall, aluminium, papper, tidningar, wellpapp, batterier, glödlampor (lågernergi & vanliga), komposterbart och glas färgat & ofärgat. Skulle jag hålla på med detta på min förgård för att sedan dumpa allt på golvet i sophuset?!?
Jag kunde inte göra annat än att börja skratta, skrattade så tårarna rann, imorgon ska jag ringa VBAB och fråga om de har fått snurren? haha

Saga och den lilla kattungen

Helt plötsligt matrialiserades en liten svart kattunge fram i barnen rum...jag har ingen aning om hur länge den har varit där eller hur den kom in. Men den har funnit sig tillrätta, den har ätit, sovit och gott på pottan....den ser ut som en mindre Gizmo (som är lagom road av att det finns en katt till i hushållet)
Den går helt enkelt vara kvar här en stund och så får dörren vara öppen så kanske den springer hem....finns det inget hem att springa till så är den välkommen att stanna, för mig och barnen iallafall...A blir nog inte så glad..hihi...skämt å sido så får vi väl sätta upp lappar.


"den lilla kattungen"


God Morgon

idag gick jag upp med tuppen 0545, för att gå till tvätt stugan (!)
Men fy vad jag mår dåligt, jag som trodde att jag var på bättringsvägen och kunde jobba idag, men nej, halsen värker och det känns som jag svalt en fotboll, näsan rinner och huvudet  känns som om det ska sprängas, blir inget jobb idag och heller ingen skola. Jag ska bara åka ner dit och lämna en bok sedan ska jag följa lektionerna hemifrån, blir att datan får vara på hela dagen men hellre det än att behöva sitta i skolan å må såhär...

Igår var det busfabriken (kan de ha ngt att göra med min försämring, alla okända barnbaciller jag utsatts för?) Nåja iallafall hade vi skitskoj, jag och emma och barnen, vi hoppade studsmatta, lekte i bollhav, klättrade i labyrinter, åkte rutchkana och klättrade upp för vulkanen. W verkligen älskar Emma, S är mer mammig men det släpper nog snart, brukar göra det


Emma och W på studsmattan

  
ser ut som om jag bara står på studsmattan men jag hoppar som bara den..haha..bild nr 2 föreställer Emma när hon klättrar upp för vulkanen


S in action. Emma är den som lyckats ta denna bilden, tokbra, jag fick inte ett ända när hon var i luften.

NÄr vi sedan kom hem hade A lagat mat till oss och efter det var det dax för ett bad. Efter badet uppdagades det att det inte fanns några rena pjamasar (!) Så  vad gjorde vi då? Jo barnen fick sova i sina tomtedräkter, så vi hade en tomtenisse och en tomtenissa, eller som S sa; tomtetjej, springades här på kvällen. S tyckte det hela var så roligt och hon gav mig låtsaspaket hela tiden som jag spelade överförtjust i att öppna.Tillslut sinade min fantasi på att hitta på vad det var i paketen hon kom med och klockan hade blivit mycket så det blev sängen för två trötta tomtar.


den lilla tomtenissen


Saga sa nått sött igår

nämnligen att hon ville ha på sig de mjukisbyxorna hon hade fått utav "den farmor som har långt hår" :-) dvs riktiga farmor, den andra farmodern hon syftar på är min farmor :-) Gulligt värre...

Vart kommer energin ifrån?

kl 0330 inatt åkte jag med W till akuten, han fick penicillin, kortison och inandas adrenalin, men han vill fortfarande inte äta eller sova. Ganska pigg är pojken ändå och när jag byggde en koja till barnen tyckte han det var såhär roligt:

Underbar bild, han ser verkligen inte sjuk ut men det är han faktiskt, riktigt sjuk med hosta, astma, feber och förkylning.

Jag borde egentligen vara jätte trött men av någon underlig anledning så känner jag mig pigg så pigg att Nemo fick sig ett bad. Jo, jag har badat, fönat och kammat honom i ca 3h. Och nu är han sååå fin, här följer lite bilder från badet:

Har gjort roligare saker, tänker han

"mamma, sluta nu!"

Mycket gladare nu när det är över.

Han fick sedan ett stort ben att tugga på i uterummet och nu ska vi gå en promenad. Har dubbel och dubbel och dubbel kollat att han är helt torr och det är han.
På återseende

Williams födelsedag i bilder


farfar lagar Willes "lära gå stol" (ingen present Sagas gamla)

Älskar paket (innehållet är inte så viktigt)

Saga, Morfar och morbror Fredrik kastar boll. Saga skrattade såå gott

Far, son och sonson (likheten finns där, tycker jag iallafall)

mina pojkar

blåser ut ljus med mormor Gisela

smörgåstårtorna

Wille 1 år

med ljusen i

Helt slut

är jag efter alla dagens bestyr.
i Förmiddags kom mormor och passade barnen en liten stund medan jag grejjade lite på stan. Betalade W födelsedagsannons (så kolla VP imorgon), lämnade böcker på biblioteket, fyndade barnmat på Ö&B för 5kr burken samt en lamineringsmaskin + papper. Sedan mötte jag upp mamma på lekplatsen och gungade tillsammans med barnen. När det var dax att gå hem ville S följa med mormor hem så det blev bara jag och W som gick hem och väntade på Emma och hennes två hundar. W somnade som en stock och jag och Emma satte oss och pillade med skolarbete och vi laminerade så apparaten glödde ;-)

Runt 3 var vi färdiga och Emma åkte hem, jag fixade klart den sista tvätten, städade förgården, ordnade källsorteringen och lagade mat. Efter maten var det bad dax och medan barnen var i badet städade jag badrummet.

Ingen av barnen ville sova när det väl var dax och det tog nästan en timme innan alla sov gott.
Svärmor ringde idag och sa att de kom på torsdag tillsammans med Niclas och Maria, jätte roligt. Vi trodde inte de skulle kunna komma eftersom det är en vardag så det var en rolig överraskning. S kommer att bli så glad.


hittade en gammal härlig bild på S. Här är hon 18 månader, vår prinsessa

Hur hände detta?

Igår trodde jag att nästa vecka skulle bli en lugn vecka, bara planera inför W fördelsedagskalas med släkten och träffa J&G. Men idag när jag kollade kalendern ser jag att jag jobbar måndag, onsdag och söndag kväll. A jobbar extra på tisdag för att jag är ledig. W fyller på torsdagen och på fredag är det kräftskiva *pust*

Sen är det andra saker som måste göras; Ettårskontroll på BVC, beställa och hämta smörgåstårta och vanlig tårta och skicka in grattis annons till W i tidningen.
JO just det...W har blivit kallad till tandläkaren, han börjar bli stor vår son..Jag var helt övertygad om att det måste vara fel, men sen så kom jag på att han har faktiskt 4 tänder...

Om en stund när W vknat ska vi promenera med Carro & Bella till Graden Center och köpa en ny kruka eftersom den jag har i köksfönstret helt sonika sprack en morgon. Jag ska även införskaffa 5 svarta hinkar så jag kan få ordning på min källsortering, nu funderar jag bara på var jag ska ha den? Hmm...ingen stans där A har ont utav den iallafall...hihi...
Sedan blir det att träffa mamma och Dennis (hennes kille) för att hämta de nya prylarna, kl 17 kommer Louise hit på lite fika och struntprat.


Saga gungar på lejonet, kan inte smälta att hon blivit så stor, jag ville hjälpa henne upp men hon klarade det själv galant!

Jag fick skrivit färdigt min NOsaga igår, när den är inlämnad och godkänd skall jag lägga ut den här. Den blev faktiskt riktigt bra, jag tror jag har förklarat ekologi på en nivå som 6åringar kan förstå.

Stor tjej nu


här är den nya sängen, S är mäkta stolt. Det är en 58 år gammal säng som min pappa sov i när han var liten =)
Det är en jätte fin växa säng i ek med Musse Pigg på ena sidan
tyvärr glömde jag rotera fotot innan jag ladda upp det....

såhär fint blev det...

och det skulle genast provliggas...hon är så stolt vår stora tjej, återstår att de hur det går att sova i den i natt...

här var W minst i vägen när vi skruvade och städade=)

Falkenberg

idag har dagen verkligen vart späckad...
kl 9.30 lämnade jag av Wille hos Lina,hon skulle för första gången vara barnvakt, det gick jätte bra!! Jag och Saga mötte upp min klasskamrat Emma och körde ut till läjet för att intervjua några 6åringar om allemansrätt, friluftsliv, ekologi och elektricitet. Det gick snabbt och lätt och det är alltid lika underbart att höra barns funderingar och tankar.
Sedan åkte jag och mamma med barnen till falkenberg och inhandlade Linda &  Thomas böllopps present, barnen fick lite olika platsdjur och ett bowlingset i miniatyr. Väl hemma igen åkte mamma och jobbade och jag och barnen gungade, nu är vi hemma och det är dax att prova klänningar, 2 st i stl 36...måtte jag gått ner allt jag ska... återkommer med bilder
på klänningarna och blir jätte tacksam om Ni kommenterar vilken ni tycker är finast.


S på skolan, vi leker med ballonger. (visar elektrisitet)

Emma fick blåsa upp måånga ballonger, jag kan nämnligen inte..jo de e sant...

Hemma igen så spelar vi bowling så käglorna flyger...nu e nog Morfar stolt =)

brölloppspresent

idag ska jag kolla efter brölloppspresent i stan tänkte jag, till Linda. Få se vad jag hittar för fint.
Igår somnade jag redan kl 20 var helt slut, A jobbar idag och S är hemma från dagis, hon kände sig lite hänig sa hon ..hihi..hon är för söt med sina formuleringar
    bildserie mor och son

RSS 2.0