Chock

Jag tänkte chocka er med lite bilder på mig själv. Jag är ju aldrig med i bloggen och om nu detta skall bli en dagbok för Saga och Wille att se tillbaka på så kan det kanske vara kul att ha lite bilder på mamma (och pappa) också.
Nu ska jag krya ner i sängen för imorgon är det fullfart hela dagen.
Vi börjar med att grilla tillsammans alla familjer på gatan till lunch - jag har hört det ryktas om att papporna brukar dricka snaps också ;) Och sedan är det mingel och lek med barnen, så vi hoppas på fint väder!
Kl 17 kommer Jensen och Engmans hit för att fira in det nya året tillsammans med oss. Gabriel var här innan och lämnade av 2 påsar med snask, Linda gör inte bara en utan två efterrätter och vi står för för- och huvudrätten. Vi kommer att rulla fram, men vad fasen det rättar vi till sedan!

Nu går grejjerna sönder här hemma!

Ja, det är ju det som är nackdelen med att äga sitt eget hus. Att man inte bara kan ringa någon och säga nu är det och det trasigt kom och laga. För fasen - nu vet man ju knappt ens vem man ska ringa! Rörmokaren? Elektriken? Snickaren? Sotaren? Soppgubben? Ja ni fattar. Det är inget allvarligt eller komplicerat (trodde jag) som gått sönder utan det är vårt handfat som inte klarade av en glasflaska Nivea deodorant utan sprack hela vägen ner. Så nu kan vi inte använda det.
Men köp ett nytt och sätt dit då - men så lätt ska det inte vara. Rörmokaren vill inte sätta in något som vi köpt själva utan då måste man köpa genom honom med ett prispåslag på 200%. Eeehh...nej tack!

Men världens bästa svärfar skickade upp ett komplett ifö handfatset - tack tack tack! Och tusen extra tack för badrumsskåpet som vi fick med! Ska bli skönt att få en spegel i badrummet :)
Sedan kommer världens bästa farfar till oss och hjälper Andreas (läs farfar gör allt) och sätta upp det. Eftersom min farfar (iallafall i mina ögon) är bäst på allt så får han också ta en titt på varför vår jordfelsbrytare löstes ut när Andreas stod och lagade mat innan i eftermiddag (hela huset blev svart) och nu så fungerar inte våra spottar övanför köksbänken eller vår köksfläkt. Jag håller alla tummar jag har att farfar hittar och kan åtgärda felet - vem ska man ringa annars? Elektriken? Ja ni förstår mitt dilemma :) Nån som känner en bra elektriker föresten?

Nu ska jag krypa ner i sängen - imorgon är det sista jobb dagen för min del! Wooohooo! Skiter i att spara timmar och kompar på fredag!

Tisdag 27.12.11

Jag vaknade i panik på morgonen då jag hade fått för mig att vi skulle ha barn på jobbet som kom 06.30. Någonstans sa mitt innre att det inte var så att jag skulle vara på jobbet 07.15 precis som var enda tisdag, men eftersom jag visste att det bara skulle vara jag så vågade jag inte chansa. Så jag upp och iväg och väl på jobbet så såg jag att det inte skulle komma några barn innan 08...
Nåja...jag satte på datorn, en kopp kaffe och kokade 2 ägg, sedan satt jag i lugn och ro och åt frukost, så det kan bli! Usch, jag avskyr när jag blir så stressad. Resten av dagen sniglade sig fram och när klockan väl var 13 och jag fick gå hem kändes det som om jag vart på jobbet en hel evighet!

Väl hemma åkte vi direkt till mormorn för att fira den sista julen detta året! Vi hade riktigt mysigt bara vi 4, det är alltid lika skönt att komma hem till mamma, jag kan slappna av helt och bara vara mig själv - det är det bästa med mammor! Vi stannade inte så länge utan packade in klapparna i bilen, tog med oss Nemo (som bott hos mormorn över julen - TACK!) och åkte hem!
När vi rullade in på gatan såg vi att det var många som var ute så vi gick in och tog på oss lite varmare kläder och gick ut vi också. Jag tog med mig en kopp kaffe och gick till Anna och pratade med henne om ditten och datten. Även Andreas kom ut när han hade tränat färdigt så då var nästan hela gatan ute på lekplatsen och det var barn överallt! Härligt! Jag älskar att denna gatan är så social - eftersom jag själv inte tycker om att vara ensam! Papporna stod och pratade länge och väl tillsammans och tydligen bestämdes det att de skulle basta på kvällen. Andreas gick dit runt halv nio och "skulle bara stanna en liten stund" men kom inte hem innan midnatt och då hade han haft så trevligt så. De hade druckit öl, bastat och badat iskall tunna. Jag var så trött att ögonen gick i kors och ville bara gå ut med Nemo så att jag kunde gå och lägga mig!

Julafton i Halland

Vi hade 3 mysiga dagar nere i Skåne och det känns alltid som om vi åker hem förtidigt när vi åker men vi var bjudna till morfarn och Gisela på kalkonmiddag på 16 och det säger vi ju inte nej till!
Andreas proppsade på att vi skulle stanna till på Svedala Outlet och jag gruffade om att det är så jobbigt att släpa barnen in och ut ur bilen, ändå var det jag som handlade ett par Cheap Monday jeans för 100:- och en tunika från True Religion för 70:- så nöjd jag vart. Å så nöjd pappan var med att han hade proppsat på att vi skulle stanna - för om vi inte stannat hade jag ju aldrig hittat de kläderna, jag vill ju aldrig stanna men se nu vad jag hade gått miste om...bla bla bla...u get the point! Nåja, han hade ju faktiskt rätt!
Vi stannade även till i Löddeköpinge och på Center Syd där vi köpte en overall till Wille på rean, sedan var det raka vägen hem till Liegatan. Vi kom fram 15.15 och lastade in alla saker, tog en snabbdusch och var hemma hos morfarn endast en kvart sena. Puh....
Även hos morfarn blev det julklapps utdelning. Jag hade riktigt trevligt och drack rött vin till maten och sedan bjöds det på en Irish Coffe, som det verkligen var whiskey i det kan jag lova! Och sedan en Baileys eller nått liknande - så jag var nästan lite lullig när vi väl åkte hem.

Julafton i Skåne

Ja nu har jag äntligen hittat tiden att sitta ner och blogga en stund så nu kommer ett bildregn mina kära läsare =D
Så fort de vaknade sprang de ner till köket för att se efter om det låg några klappar under granen och såklart så gjorde det de! Varsin Cars 2 bilar. Wille fick professor Z (eller zetan som W kallar honom) och Saga fick Max axeltryck. Dessa lekte de sedan med hela morgonen.
Vi hade en lugn julaftonsmorgon vilket var jätteskönt, barnen lekte och jag fixade det sista med klapparna. Andreas syskon och kusin barn önskade sig bara pengar i julklapp så jag la ner lite tid på att göra deras tråkiga vita kuvert lite roligare.
image description
Klockan halv tre var vi alla duschade och nyfixade och begav oss iväg till Patrik & Karin för att se Kalle Anka och invänta tomten.
Barnen blev överlyckliga över sina julklappar och så blev även mamman som fick en dammsugare från Electrolux - ni vet en sådan där sladdlös och ett par mysbyxor (pappan hade tröttnat på att se mamma i sina gamla med hål i rumpan =D). Efter alla öppnat sina klappar så var det hög tid att äta, jag älskar julmat så jag åt och åt och åt. Men guuu så gott det är !
Sedan spelade vi julklappsspelet men inte den varianten som vi brukar spela - utan nu skulle man ge bort alla sina julklappar i slutet så att alla fick varsin? Say What? haha nejdå det var väldigt trevligt ändå men det tappar lite av sin hets om man vet att man måste ge bort alla sina klappar sen. Men ska det va rättvist så ska det, eller?
Hur gör ni när ni spelar julklappsspelet?

När klockan närmade sig halv elva åkte jag, barnen och svärfar hem. Medan pappan stannade kvar ytterligare en stund. Brhöver jag ens säga att barnen somnade som små grisar när de lade huvudet på kudden?

Saga som Lucia

Jag lovade ju er kort på Saga som Lucia och bättre sent än aldrig, eller hur?
Kanske inte det bästa kortet på de andra killarna men det är ju Saga som vi bryr oss om!

Annandagen

Och vi är kvar i Ystad - vi valde att inte åka hem igår för Andreas var så trött på kvällen och sen så ville inte barnen hem heller ! Men nu har vi kommit upp och ätit frukost och jag ska snart börja klä på barnen och packa våra saker. Av någon konstig anledning kan jag inte lägga upp bilder från ipaden - konstigt för det funkar ju från iphonen - så ni får vänta tills jag kommer hem och har tiden. Ikväll blir det kalkon middag hos morfarn och Gisela. Mums! Men det känns lite som om jag aldrig vill äta mer på e vecka eller 2. Jag är verkligen helt stoppmätt!

Dan före dan

Och vi är nere i Ystad -äntligen! Dagen började tidigt, redan kl 06.15. Då väckte jag barnen - klädde på dem i sängen och sedan åkte vi till mitt jobb. Jag jobbade bara i 2,5 timmar innan Sofia kom och löste av mig och det var hög tid att åka in till stan för att klippa mina små murveldjur! De fick till och med tvätta håret på salongen vilket de tyckte var jätte häftigt! Seda åkte vi och hämtade mormorn som fick ta Nemo - tusen tack!

Ibland snurrar folk till det :-)

Precis när jag stod i hallen på jobbet och tog av mig jobbkläderna ringde min mobil. Det var Pia som undrade vart jag var och varför huset var helt svart när det var öppet hus? Haha, hon hade koll på att jag fyllde den 20:e men trodde att det var idag ♥ Så jag fick snabbt packat in mig i bilen och kört hem och plockade upp en frusen Pia och så åkte vi och hämtade barnen på förskolan.
Sedan så åkte vi vidare till mormorn och hämtade hunden, jag var även tvungen att stanna på Statoil för att hämta ut min fina väska jag fick av mamma i 30 års present;
javisst är det en Desigual ♥
Jag älskar budskapet som är broderat på väskan "I love to be happy" och så är det verkligen!

Det var faktiskt rätt mysigt att Pia tog fel på dan för på så sätt fick vi flera timmars prat ensamna, eller ja, barnen sprang ju fram och tillbaka men de somnade som små stockar redan kl 19 efter en hel dag på förskolan.
Pia är en fantastisk kvinna som jag lärde känna under mina år på Ängsätra, hon bor helt ensam ute i skogen i ett hus som hon renoverar och renoverar och renoverar :-) Jag blev jätteglad över att du kom, kämpa på!
Fina Pia som så tålmodigt lekte med Saga och hennes loppa om och om och om igen !
Barnen blev ruskigt imponderade av Pias glasögon som hade varsin ledlampa på karmarna som lös som två små ficklampor - jag däremot skrattade så jag var tvungen att sitta med benen i kors för att inte kissa ner mig. Skrattar fortfarande när jag tänker på det - ett gott skratt förlänger livet - underbart! TACK PIA!!!

Pia åkte vid åtta snåret och då var det bara för mig att lägga in en högre växel för att få huset någorlunda klart inför morgondagens mys med arbetskamraterna! Så jag slängde in en maskin tvätt, städade badrummet på ovanvåningen (som någon glömt ;-), vek den torra tvätten, hängde den nya, placerade ut alla blommor som jag fick igår och ställde undan alla champangeflaskor, nu har vi bubbel så det räcker ett tag =D
Kl halv tio kunde jag äntligen sätta mig i soffan och slappna av. Nu har jag suttit så länge att mina ögon går i kors så jag ska ta Nemo på en kisserunda och sedan krypa ner i sängen.

Öppethus

Ja, idag har jag blivit firad ordentligt och det är jätteroligt! Jag blev till och med firad på jobbet utav mina goa kolleger som överraskade mig med en fin flaska vin och fika. Tusen tack till Er ♥
När jag slutade var det fort hem, packa in barnen och hunden i bilen och sedan köra hem till mormorn och lämna över Nemo så att han inte skulle vara ivägen under kalaset! Sedan ner till Lugnet för att hämta smörgåstårtorna och sen fort hem för att städa och duka innan gästerna började droppa in kl 15. Först ut var Carin & Lou samt Johanna & Noomi. Så mysigt det var att träffa två små godingar på dryga 4 månader och väldigt mysigt att träffa mammorna med såklart. Jag har inte bett om lov att få lägga ut bilder på deras 2 guldklimpar så jag bjuder på en bild där mammorna är jättefina och lilla Lou vänder bort huvudet så tror jag det är OK, mammorna har ju vart med i bloggen innan ;-)
Carin och Johanna

Strax därefter kom min farmor och farfar
Sedan fortsatte gästerna att avslösa varandra, jag hade verkligen det fantastiskt och jag vill tacka alla som kom och förgyllde min dag - även dem som jag fick ringa och påminna ;-) haha
Ett jättefint kort på mina bröder och min extramamma ♥


Cina, Elliot, Prinsess Saga och mormorn - å svaret är JA gästerna fick sitta på golvet och äta ;-)


jimmy, andreas och gabriel - visst är de fina vid julgranen? =D


Ljuvliga Älva var såklart med men mamman godkände inte familjekortet så Älva fick representera familjen Eckerström/johansson ensam - å det gör hon så bra så lilla smiltrollet ♥


Blommor blommor blommor - jag älskar blommor! Å vin - kan det bli bättre?

(ja det är lite töntigt att lägga ut bilder på presenter men kom ihåg att detta är min dagbok så bilderna är inte bara till för er kära läsare, bloggen kommer tryckas i pocketformat och förhoppningsvis så kommer Saga och Wille tycka det är roligt att läsa när de blir större, eller så kan jag sitta och drömma mig tillbaka när jag sitter på hemmet och sucka över hur många som kom och hälsade på mig när jag var ung... haha....

Jaha, nu ska den här 30åringen ta och gå och lägga sig för det är jobb imorgon hur gärna jag än vill slippa!

Som säkert alla vet nu så var vår hemlis a...

img_9674 (MMS)

Som säkert alla vet nu så var vår hemlis att vi förlovat oss, och eftersom jag avskyr överraskningar var det ett gemensamt beslut och det känns riktigt jävla bra ;-)


Sista dygnet som 29-åring

Ja det låter kanske inte så allvarligt men för mig är 30 gammalt! ;-) Jag har ingen direkt åldersnojja men jag kan ju inte säga att jag ser fram emot det eller tycker att är roligt! Vad jag däremot ser fram emot är morgondagens öppethus där jag bjudit in nära och kära på lite smörgåstårta och annat gottit. Sen på torsdagen så kommer mina kära kollleger hit och vi ska ha en mys väll tillsammans - jag är lyckligt lottad som har så fina kolleger! OCH sist men inte minst så har jag och Andreas en liten hemlis som vi kommer avslöja imon :-) Så kika in då! Vad tror ni det kan va?

Kylig och klar luft

Om kylan håller i sig så kommer nog snön snart - hoppas vi iallafall.
Idag tog vi lite sovmorgon och gick inte upp fören kl 08, härligt. Men jag kan säga att jag längtar tills de mornar vi sover till iallafall kl 09 :-)
Barnen ville baka pepparkakshus med en gång de vaknade på morgonen och eftersom det är jul och barnen bestämmer det mesta så...
När pepparkakshuset var färdigt passade jag på att städa toaletten på nedervåningen och medan jag höll på fick jag ett sms av Andreas där det stod att han kunde städa toaletterna imorgon så att jag och barnen kunde gå ut och leka med grannarna - han e allt bra dendäringa skåningen!
Så jag lämnade toaletten uppe till honom och vi gick ut på gården för att göra julfint på framsidan, Cina, Elliot, Vidar, Carin och Leon var också ute :)
[förresten så är det vårt hus ni ser precis bakom kullen! Eller ja, ni ser ovanvåningen!]
här görs det soppa i traktorskopan

Vi var bara ute dryga timmen eftersom barnen fortfarande inte är helt bra. Jag bäddade ner de små i soffan och började laga mat. Mitt under måltiden sa Wille "kolla in mig då" och så hade han slabbat med spagettin. Egentligen var det inte alls roligt för att slabba med maten är inget som uppskattas här hemma men det såg så roligt ut att jag var tvungen att skratta och då fortsatte han givetvis med sitt pajaseri ♥
Nu ska vi ha lite kvällsmys innan det är dax för sängen för de små.
Svårt att se men med blixt blir det inte mysigt för fem öre ;-)

Sjukstuga

ja, både Saga och Wille har feber och jag själv känner mig på ett alldeles uruselt humör! Har tappat tålamodet både en och fyra gånger idag. Usch för sådana här dagar! Tror jag ska krypa ner i sängen tillsammans med barnen och sova bort denna kvällen, men först kanske lite mys med barnen. Varma mackor till kvällsmat och en bra film på TV:n, ja så får det bli. Vi hörs imon då jag förhoppningsvis är på bättre humör ;-)

Blogglust

ja antingen det eller så är det bara roligt att skriva med den nya datorn ;-)
Idag hade jag sovmorgon ända till halv elva så det tog vi tillvara på hela familjen genom att sätta på Trolltyg i tomteskogen och mysa ner oss i soffan. Det är en så fin film tycker jag, precis lagom lång med. Barnen öppnade sina paketkalendrar och Wille fick ett spel som såklart skulle testas med en gång.
såhär kan det se ut på morgonen hemma hos oss, Wille som är helt inne i sitt nya spel och Saga som matar djuren på sitt (mitt) zoo. Hon kommer bli överlycklig imorgon när hon får leka med sitt zoo på ipaden och slippa den lilla iphonen. Hon tycker att det är så roligt att hon kan sitta hur länge som helst. Men det är ju inte meningen så hon får titta till sina små djur 5 minuter på morgonen och lika länge på kvällen. Fast det är klart att ibland blir det längre....när jag inte står emot hennes tjat tillexempel ;-)

Mac Mac Mac

Idag fick jag detta utav min mamma i 30-års present - tusen tack mamma!
Så nu sitter jag och försöker att lära mig hur mac fungerar - det är inte lika som en pc och det är faktiskt lite krångligt men det ska bli kul att lära sig!
Landstinget Halland har något som heter förmånspc där de erbjuder sina anställda datorer till ett kraftigt reducerat pris och då menar jag verkligen kraftigt reducerat! Det är därför som jag har kunnat få detta i present, annars hade vi verkligen inte haft råd att köpa mac. Ett jättebra initiativ av lthalland, synd att Varbergs Kommun inte hakar på, fasen de tvingar ju oss till och med att betala för maten som vi äter (halvkall) i barngrupp! Vilket jag tycker är helt sjukt, äter jag en pedagogisk måltid så ska jag väl inte behöva betala för den? Sen säger de att "de ser helst att vi inte äter egen mat" eftersom det inte är rätt mot barnen?!? Men då vill jag inte heller betala för den! Usch nu blir jag nästan upprörd ;-) Det är kan vi ta i ett helt annat inlägg!
Nu ska jag fortsätta att försöka mig på att förstå datorn :-)
Grannen ringde precis och undrade om jag ville komma hem till dem och basta, men eftersom jag känner mig bonnförkyld så får det vara - synd, för det hade vart mysigt!

Sankta Lucia

Ja i tisdags var det Lucia på både mitt jobb och med barnens förskola.
Eftersom det urfärdades en klass 2 varning så valde vi att ha vår Lucia inomhus, jag var dock inte med på jobbet för det var Lucia på barnens förskola samtidigt och jag missar ju inte mina egna barns Lucia för att vara med på jobbets - någon måtta får det vara :)
Även barnens förskola ställde in planerna på att vara utomhus och tog det istället inne på respektive avdelning vilket betydde att jag och Andreas fick dela på oss och gå på varsinn avdelning. Jag gick på Sagas och Andreas på Willes, vilket genustänk va?
Hursomhelst så jag kan bara bjuda på bilder från Willes eftersom jag sitter vid laptopen som inte kan ta det stora minneskortet, men jag ska försöka komma ihåg att lägga in kort på Saga också för hon var en vacker Lucia, det kan ni hoppa upp och sätta Er på!
tyvärr så var alla kort från den lilla kameran dåliga, antingen kass skärpa eller massa andra barn istället för bara Wille, nästan inte så att jag vill lägga ut något kort men men....



Klarblå himmel och strålande sol

Jösses vad det var segt att jobba inatt, jag satt och rensade alla foton fram till kl 02 ungefär sedan slängde jag på en film som var slut vid 04 - och sen då? Sen var det segt, mer eller mindre tittade på klockan hela tiden och det var inte mycket som den hade rört sig, men tillslut så knackade det äntligen och Annika kom för att lösa av mig :)
Jag åkte hem och sov till kl 12 och vaknade till en klarblå himmel och strålande sol - i december?? Det får det gärna vara men då skall det vara gnistrande kallt och fullt med snö.
Jag vaknade också utav en sambo som kröp ner i sängen och berättade om gårdagens aktiviteter tillsammans med Gabriel. Det är lustigt att de två aldrig kan göra någonting lagom? Fast roligt har de iallafall och det är ju huvudsaken, att det sedan tog Andreas 2h att gå de 3 km hem från staden är ju en annan femma :)
Kl 14 åkte jag och hämtade barnen och mormorn sedan åkte vi ner till Barnens Badstrand för barnen ville se bryggan och sedan styrde vi kosan på sjukhuset, hämtade upp Helena och fortsatte till Gekås. Mamma fick handlat alla juklappar till barnen och även jag fick med mig ett par jeans, en kofta och ett linne - tusen tack mamma ♥
Vi gjorde en latmask variant och åt på Rasta Ullared innan vi åkte hem till pappan som mådde lite bättre, nu ligger jag i soffan och ojjar mig över morgondagens läkarbesök. Nåja, det blir nog bra. Nu är det läggdax för de små så det är lika bra att jag hjälper pappan så det händer något ;-)

Vinden ute nu är inte att leka med!

titta bara på dessa bilder från Barnen Badstrand och vårt fina Kallbadhus!
Men det finns alltid några som tar tillfället i akt - jag skulle aldrig våga, är alldeles för feg nu för tiden ;-)

Skolbesök

Idag skulle vi på besök på skolan kl 13. Jag, Saga,Cina och Elliot. Jag hade ringt till fritids för att fråga om vi fick komma dit och titta, för mig är det viktigt att träffa personalen för ett första intryck. Set är helt sjukt att Saga skall börja skolan till hösten, jag får lite panik när jag tänker på det :-/ jag vill bromsa tiden, jag vill inte att de ska växa upp så fort!
Efter skolbesöket - som var toppen - så åkte hi hem till Cina som bjöd på fika. När jag satt sär i godan ro så ringde Andreas och påminde mig om att bi skulle åka till stan, det hade jag helt glömt bort! Ups! Så det var bra att kasta sig in i bilen. Barnen stannade hos Cina då hon tyckte att detta var någo som jag och Andreas skulle göra i lugn och ro utan barn :-) Tusen tack, nu har vi bestämt oss och det blir nog bra, ovant men bra!
Nu sitter jag och jobbar natt, jag räknar ner dagarna jag har kvar på detta jobbet, det är inte det att jag inte trivs men det ska bli skönt att ha helgerna fria alltid! 5 dagar kvar . . .
Jag tittar på Breaking Dawn nu och oj så bra den är ;-) Ja jag blir snart 30, märks inte det?
Nu ska jag fortsätt titta men bjussar på en bild från skolan tidigare idag. Sov gott alla fina :-)
Det verkar inte som om jag kan ladda upp från mobilen idag :-(
image description

Desigual levererar - som alltid

Idag provade jag kläderna som jag köpte för att ha på julafton. Jag formligen älskar DESIGUAL´s klädkollektion. Den formligen sprakar av färger och man blir så glad när man ser dem. Eller jag blir det iallafall. Jag vet att många anser att deras kläder är alldeles för plåttriga och att det är för mycket färg och mösnter på ett och samma plagg - så det är tur att jag inte bryr mig. Att jag dessutom hittade dem för mellan 70-80 % rabatt och att det fanns i min storlek gjorde ju inte saken sämre ;-)
Desigual är ett spanskt märke som startades 1984 i Barcelona - deras kläder är relativt dyra men det går att fynda på rean och ibland får man unna sig också.
Denna tunika skall jag ha i jul :) Somrig? Kanske, men jag älskar den :)

Nu börjar det bli glest mellan inläggen igen!

Men tiden? Vart finns den? Nåja nu är jag här och bloggar, nöjda?
Vet ni, jag läste Katrin Z inlägg på sin blogg om swingers och jag skrattade så jag vek mig. Hon skriver så fantastiskt roligt, iallafall så menar hon att människan inte är skapt för att vara monogam, kanske intellektuellt men inte sexuellt. Det beror på människan i fråga skulle jag vilja säga, håller ni inte med? Är det inte att dra alla över en kant och påstå att människan inte kan vara en partner trogen hela livet?? Onödiga funderingar en sen måndagkväll =D
Idag har jag gjort fotokalendrarna som vi ger bort i julklapp varje år. Snordyrt var det 886:- för 4 st! Så jag googlade "rabattkod julkalender photobox" och vips så fick jag 60% [!!] rabatt! Wow! då blev det helt plötsligt jättebilligt! Så billigt att jag bestämde mig för att göra egna julkort också! Så fram med lucialinne, tomtedräkter, ljuskronor och vita lakan. Eftersom jag aldrig har tålamod tillräckligt så struntade vi i att stryka nattlinnet och lakanet - ja vem har tid med det 20 min innan läggdax? Inte jag iallafall så det får ni stå ut med! Lite skrynklor här och där!
Barnen var fantastiska och den enda som motarbetade mig var Nemo - han skulle promt INTE ha tomteluvan på hivudet där han låg så fint framför barnen. JAG ville att luvan skulle sitta fint mitt mellan öronen så att hans söta spetsöron kom till sin rätt, HAN ville inte ha den överhuvudtaget. Han bara skakade av sig den och tillslut så gav jag upp den fina luvan och tryckte på han en ful sliten stor tomteluva som jag satte ÖVER öronen för att den skulle sitta kvar sedan sa jag med min strängaste röst NEJ!! varje gång han rörde sig. Jag hann knäppa några någorlunda kort men det ser ut som om Nemo har en stor röd kondom på huvudet - haha nåja, årets julkort är med humor, Saga skrattade så hon nästan kissade på sig när Nemo inte gjorde som jag sa :)
Jag önskar att jag hade kunnat visa Er bilderna men då blir det ju ingen överraskning när det kommer i lådan!
Här kommer istället en bild från tidigare idag när barnen var hos grannen och bakade Lussekatter. 5 barn under 5 år - bra jobbat Cina :)
image description
och sen en bild från när vi var på Hopp i havet
image description
och tillsist några tänkvärda ord:
image description
imorgon gäller det =D

Snart andra advent!

Och utanför rasar stormen jag var nere vid havet innan och tittade på vågorna! Det är otroligt, vackert men skrämmande.
image description
Bilden är tagen med mobilen men visst ser man hur havet rasar?
Annars har veckan varit lugn, slutade tidigt i fredags och Wille hade med sig Tim hem från förskolan. Vid tre körde vi hem Tim och jag köpte en mössa på Ängsull, väldigt skön, jag behöver en mössa som inte kliar :-) Sedan var det handling på Coop och jag fyndade svarta ramar till vår fotovägg. Ska ta kort sedan och visa Er. Senare på kvällen gick jag en mil! 5km med Louise och sedan ytterligare 5 med Cina - set var skönt!
Nu sitter jag på jobbet och tittar på något program på tv om skönhetsoperationer som gått fel och tackar min lyckliga stjärna över att jag inte har det behovet av att ändra något på min kropp :-)
Trevlig lördag på er - känner ni för det så lämna kommentarer som är sååå roligt att läsa :-)

RSS 2.0