Midsommar i Östergötland

Vi firade vår midsommar tillsammans med familjen Thelne i stugan i Karlsby. Vi körde upp på onsdagen och var uppe i relativt god tid, vädret var varmt och soligt. Männen började genast arbeta med att flytta bryggan medan jag och Elisabeth åkte in till stan för att handla. Det var enormt mycket folk överallt! Men handlat fick vi, middag åt vi och till efterrätt grillade vi marshmellows. 
Det blev en tidig kväll för både barn och vuxna då vi alla var trötta efter den långa bilresan. 
På torsdagen vaknade vi upp till en svinkall stuga och dåligt väder...Under frukosten bestämde vi att vi skulle åka till Askersund och någonting som hette barnens ö. Askersund bjöd på ännu sämre väder plus att det var svinkallt!!! Jag frös ända in i märgen och ville inget annat än att sätta mig i bilen igen och sätta på rumpvärmaren! Barnen ö var.... med brist på bättre ord, öde. Som tur var fanns där en linbana så barnen var överlyckliga, jag och Elisabeth stod och frös bland träden...
Hungern drev oss från Barnen ö och in i Askersund, vi hittade ett hak som jag måste beskriva som sjunkit och jag var mer än lovligt skeptisk till maten, men den var gudomlig - en utav de godaste kycklingsallader som jag ätit! Det var en mysig liten stad men utbudet var begränsat så vi åkte in till Motala Centrum för lite shopping. Saga shoppade (som vanligt) och pappan hittade ett par skor. 
Väl tillbaka i stugan tände vi en brasa och åt inomhus medan regnet stod som spön i backen. Mysigt men kallt. 
 
Midsommaraftons morgon var kall men inget regn. Vi slappade i stugan på förmiddagen. Jag läste ut en gripande bok skriven av en journalist som drabbats av magsäckscancer.
Medan jag och elisabeth låg och sög i oss den lilla värme solen erbjöd gick papporna och plockade vad som behövdes för att binda barnens kransar.
Klockan 14.30 styrde vi kosan mot Borensberg och gammaldags midsommarfirande med dragspel och godisstrut till alla barn ♡ Det var supermysigt och jag dansade hela tiden trots en ond fot! 
 
En härlig men kall midsommarafton! 
På Midsommaraftons kväll tog papporna en tur med kajakerna. Jag var så trött så jag somnade tillsammans med barnen och vaknade inte ens av att de kom hem! 
Kajak är härligt att paddla. Man glider fram ljudlöst...
 
På lördagen kände både jag och elisabeth att nu var måttet rågat, vi måste få en dusch. Att bara tvätta sig i sjön ger liksom inte riktigt den däringa fräscha känslan. Så vi styrde kosan mot Linköping
 
och Tinnerbäcksbadet. Där väntade en varm dusch och bastu, det var det viktigaste för mig...och Elisabeth :-)
 
Sista kvällen i stugan spelade vi spel tillsammans med barnen. Vi vuxna åkte på storstryk i spelet Ubongo. 
 
Söndag och hemresedag...
Vi styrde kosan mot Borås där vi mötte upp morfar och gisela. Barnen bytte bil mot husbil och resan hem mot resa till nordens ark. 
 
Men nu är det tisdag och de är hemma igen. Nu kan jag sova gott när hela familjen är samlad under samma tak ♡

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0